Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

La Multi Ani!

Miercuri, 31 decembrie 2008

Stirile TVA aici
  • Mesajul Majestatii Sale Regele Mihai I cu ocazia Anului Nou 2009

Rege Mihai I a transmis un mesaj cu ocazia Anului Nou 2009Romani, Tara noastra a incheiat cel de-al doilea an ca membru al Uniunii Europene. Apartenenta la NATO si la Uniunea Europeana lucreaza in favoarea democratiei, libertatii si stabilitatii. Nu este, insa, de ajuns. Viata politica si alegerile anului 2008 arata cat de importanta este lucrarea neintrerupta a societatii, a oamenilor, pentru a mentine si a intari institutiile democratiei si libertatii. Sunt incredintat ca intelepciunea si vointa romanilor vor aduce echilibrul de care ducem lipsa.
Vine o vreme de incercari pentru lumea libera. Dezechilibre economice vor afecta democratiile lumii. Romania, nevindecata deplin de anii comunismului, nu poate fi un partener egal si respectabil fara institutii solide, predictibile si servite cu loialitate. Viitorul Romaniei este in mana institutiilor, nu a oamenilor care le servesc.
In anul care incepe, va conta fiecare gest romanesc, pe arena politica si economica mondiala. Etica institutionala nu este optionala. Rostul Romaniei, in momentele viitoare de criza economica, va depinde de comportamentul celor care ii reprezinta interesele.
Sistemul institutional respectabil este cheia stabilitatii tarii. Pentru aceasta, Romania are nevoie sa-si daltuiasca o Constitutie care sa dea un rol limpede, neechivoc si complementar institutiilor Statului. Este o chestiune de onoare, de respect pentru traditiile noastre. Este singura solutie pentru salvarea democratiei si a demnitatii noastre.

Asa sa ne ajute Dumnezeu!

  • Geanina Pistru, prima femeie viceprimar al Aradului de dupa Revolutie

Geanina Pistru este noul viceprimar al AraduluiNoul viceprimar al Aradului a fost ales in cadrul sedintei de ieri a consilierilor municipali. Dupa cum toata lumea stia deja, fotoliul viceprimarului Ovidiu Marian, care va pleca in Parlamentul Romaniei, in calitate de senator, va fi ocupat, incepand din data de 1 ianuarie 2009, de Geanina Simona Pistru (PD-L).
Femeia a fost, de altfel, si singura propunere venita din partea PD-L si pronuntata de la masa prezidiului, in cadrul sedintei, de catre presedintele de sedinta, Florin Manta.
S-a trecut apoi la formalitati, cu toate ca rezultatul se stia inca de saptamani bune, avand in vedere ca un singur partid are majoritate in Consiliul Municipal. Asadar s-a votat in secret in trei cabine amenajate in sala de consiliu si doar doua voturi au fost impotriva noului vicepirmar. Si la cati opozanti exista in consiliu, am putea chiar sa ne inchipuim cine au fost cei care nu au fost de acord.
Prin urmare, noul vicepirmar este Geanina Simona Pistru, prima femeie viceprimar de dupa revolutie. „Va multumesc pentru increderea acordata. Imi voi exercita mandatul in folosul comunitatii aradene...”, au fost cateva dintre cuvintele rostite, cu emotie, de Geanina Pistru.
Tot in cadrul sedintei de ieri au fost validate mandatele de consilieri locali, prin vot deschis, ale celor doi consilieri, care ii vor inlocui pe Ovidiu Marian si Adrian Nitu, respectiv Teodor Gligor si Petru Rosu. Validarile au fost facute ca urmare a declararii ca fiind vacante a locurilor de consilieri locali PD-L, ocupate de Ovidiu Marian si Adrian Nitu, alesi in Parlament pe functiile de senator, respectiv deputat, la alegerile din 30.11.2008. Acestia renuntand la mandat au fost validati urmatorii supleanti de pe listele PD-L, Teodor Gligor si Petru Rosu. Mandatele noilor consilieri vor intra in vigoare de la data de 1 ianuarie 2009.
Dupa validarea noilor consilieri, a fost actualizata si componenta comisiilor de specialitate. Astfel ca, Geanina Pistru si Petru Rosu au fost introdusi in Comisia de Buget finante, iar Gligor Teodor in Comisia de Urbanism, Protectia Mediului si Turism.

Nadia Bodran - Glasul Aradului

  • 25,5 milioane euro pentru transportul public

CTP a primit bani pentru innoirea parcului autoAutoritatile locale din Arad vor sa aloce, pe o perioada de cinci ani, 25,5 milioane de euro pentru investitiile Companiei de Transport Public (CTP).
Fondurile respective vor fi utilizate pentru innoirea parcului auto si introducerea sistemului de carduri active, dupa modelul celor din Capitala.
Astfel, potrivit proiectului votat ieri de Consiliul Judetean Arad, vor fi achizitionate 10 tramvaie noi si o serie de autobuze si vor fi prelungite rutele acoperite de tramvaie. In ceea ce priveste finantarea, Primaria Arad ia in calcul fie accesarea unor fonduri europene, fie creditele bancare. „Sistemul automat de taxare se adreseaza tuturor calatorilor care folosesc serviciile de transport public ale CTP. De aceea, sistemul va oferi moduri alternative de validare a calatoriei pentru cele doua mari grupe de calatori: cei fideli si cei ocazionali. Pentru calatorii ocazionali se vor pastra, intr-o prima etapa, biletele de hartie, iar pentru calatorii fideli se va folosi cartela contactless. Sistemul automat de taxare va permite, prin intermediul «portofelului electronic», taxarea la numarul de statii parcurse. Sistemul va prelua intreaga oferta tarifara a CTP, inclusiv gratuitatile, si va oferi suplimentar posibilitatea tarifarii proportionale cu numarul de statii parcurse prin transportul in comun“, se mai arata in proiectul companiei.

Alex Negru - Evenimentul Zilei

  • Virozele respiratorii sunt tinute sub control

Multi dintre copiii cu viroze respiratorii au ajuns in spitalele de pediatrieDesi mercurul termometrelor a indicat in ultima perioada temperaturi extrem de scazute, medicii alergologi si conducerea spitalelor ne anunta ca situatia este sub control in ceea ce priveste numarul de viroze.
Mai mult, se vorbeste chiar despre o scadere la jumatate a numarului de cazuri inregistrate in aceasta perioada. Medicul epidemiolog, dr. Pavel Vrabie, ne spune: „Numarul cazurilor de copii care sunt inregistrati cu viroze a scazut cu jumatate in perioada aceasta. Este un lucru paradoxal, avand in vedere faptul ca mercurul termometrelor nu a trecut de -4 grade, iar minimele au ajuns pina la -8“. De cealalta parte, medicul alergolog, dr. Cristian Geanta, seful sectiei Pediatrie din cadrul Spitalului Clinic Judetean Arad ne-a declarat: „Numarul virozelor la copii a crescut cu 5% in aceasta perioada. Nu ne confruntam insa cu o situatie alarmanta. Deocamdata avem paturi suficiente unde sa-i cazam pe pacienti. Speram sa avem si in continuare, deoarece vine Revelionul si ar cam trebui sa avem cateva paturi libere de rezerva“.

Adrian Cotuna - Glasul Aradului

  • In aceasta seara, “Revelion in familie” alaturi de formatiile Pacifica, Cargo, Mircea Baniciu si BIU

Aradenii isi pot petrece Revelionul si in fata Palatului AdministrativSi in acest an, Primaria Municipiului Arad si Casa de Cultura a Municipiului Arad ii invita pe aradenii care nu au plecat din oras la un spectacol organizat cu ocazia Anului Nou, intitulat “Revelion in familie" Cei care vor canta in aceasta seara, incepand cu ora 22, in fata Primariei, sunt formatia Pacifica si invitatii sai: Mircea Baniciu, Cargo si BIU.
Formatia Pacifica, formata din Teo Boar, Cristi Iorga, Marian Mihailescu si Vlady Cnejevici este cea care va sustine concertul organizat de Primaria Municipiului Arad si Casa de Cultura Arad in aceasta seara, cu ocazia sfarsitului de an, eveniment pentru care s-au alocat 250.000 RON. Aradenii au ocazia sa petreaca un “Revelion in familie” alaturi de invitatii celor de la Pacifica: Mircea Baniciu, Virgil Iuga (clape), Cargo si BIU (fosta solista a formatiei Mandinga). Concertul va incepe la ora 22 si va fi urmat, la ora 24, de un foc de artificii, care nu putea lipsi la trecerea in noul an.
Cantautor si solist vocal roman, Mircea Baniciu s-a remarcat in muzica romaneasca la inceputul anilor '70 cand a devenit solist vocal al formatiei rock Phoenix. In acea perioada au fost lansate albumele “Cei ce ne-au dat nume”, “Mesterul Manole”, “Mugur de fluier” si “Cantafabule” care contin hituri ce au ramas de peste 30 de ani pe buzele tuturor “Nunta”, “Fata verde”, “Mugur de fluier”, “Andrii Popa”, “Mica tiganiada” ,”Negru Voda” si multe altele. Dupa fuga colegilor sai din tara, in 1977, a inceput o cariera solo, timp in care a scos pe piata un EP si patru albume. In 1992 a fondat trupa Pasarea Colibri, alaturi de Florian Pittis, Mircea Vintila si Vlady Cnejevici, cu care a cantat zece ani, rastimp in care au aparut pe piata 5 albume si un DVD. In 2002 revine in trupa Phoenix cu ocazia concertului aniversar Phoenix 40 de ani, pentru ca in toamna anului 2007 sa paraseasca din nou Phoenix pentru a-si continua cariera solo. Mircea Baniciu a sustinut in 3 decembrie, la Sala Palatului din Bucuresti, un spectacol eveniment, intr-o formula unica, alaturi de cativa dintre cei mai buni prieteni ai sai, printre care si membrii formatiei Pacifica, alaturi de care va canta si in aceasta seara.
Trupa Cargo a fost infiintata in 1985, la Timisoara, dar primul album, "Povestiri din gara", a fost lansat abia in anul 1992, dupa ce trupa a trecut prin mai multe schimbari de componenta si mai multe inregistrari care nu au fost lansate niciodata. Formula initiala, in care s-a lansat trupa Cargo, era: Carol Bleich (baterie), Octavian Iepan (chitara), Tibi Gajdo (chitara bass), Dinel Tollea (clape), Nae Ionel Tarnotzi (voce) si Adrian Barar (chitara). Dupa trei ani, in 1995, a fost lansat "Destin", cel de-al doilea album semnat Cargo. In anul 1998, de Sanziene, Cargo a lansat albumul "Ziua vrajitoarelor" alaturi de o brosura cu textele tuturor cantecelor si biografia oficiala a trupei, intitulata "Jurnal de bord". In anul 2005 a fost lansat albumul "Spiritus Sanctus" care s-a bucurat de un real succes, iar piesa "Daca ploaia s-ar opri" a urcat in topuri, atat la radio cat si la televiziunile de specialitate. Acelasi album a adus formatiei si Discul de Aur, datorita vanzarilor foarte mari. Anul 2007 a marcat implinirea a 22 de ani de la infiintarea trupei si cu aceasta ocazie a fost lansat albumul "Cargo 22", care contine 22 de piese. Istoria trupei Cargo va ramane strans legata si numele lui Ovidiu Ioncu, poreclit "Kempes". El a facut parte din formatie din 1989 pana in 2002 (atunci cand a parasit tara si s-a stabilit definitiv in Australia), locul sau fiind luat de Adrian Igrisan.
Biunaiqui Marquetti Isassi, BIU, este fosta solista a formatiei Mandinga si va aduce o pata de culoare in aceasta seara, printre formatiile rock care vor fi active pe scena din Arad. Cinta de la 4 ani. De la 12 ani si-a inceput cariera artistica, fara sa o impinga nimeni de la spate.
A venit tocmai din Cuba pentru a intra pe piata showbiz-ului de la noi din tara. A reusit sa obtina pentru un an viza de resedinta in Romania.

Corina Hutan - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]