Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Sambata, 31 mai 2008
Stirile TVA aici
  • Educatoarea din Zadareni, in concediu medical neprevazut

Educatoarea de la Zadareni si-a luat concediu medicalEducatoarea din Zadareni, judetul Arad, care a agresat un copil in timp ce se afla in stare de ebrietate si-a luat, ieri, concediu medical pentru urmatoarele doua saptamani.
Cu toate ca in urma cu doua zile a avut loc intrunirea Consiliului Profesoral care a hotarat demararea unei anchete, educatoarea nu a asteptat rezultatele, hotarand ca e mai bine sa plece in concediu pentru 14 zile.
"Consiliul Profesoral s-a intrunit si a stabilit o comisie ce va cerceta cazul educatoarei acuzate ca ar fi molestat un copil, in stare de ebrietate. Se vor lua declaratii, se va discuta cu ceilalti profesori si parinti, se va analiza documentul cu alcoolemia femei, iar in final, vom hotari ce sanctiuni vom aplica. Daca se adevereste ca femeia a molestat copilul in varsta de patru ani, aceasta risca sa ii fie desfacut contractul de munca", ne-a declarat Marius Gondor, inspector general scolar.
Ieri, mama copilasului agresat s-a hotarat sa stea cu fiul sau la gradinita, pentru a-l pazi de vreo iesire necontrolata a educatoarei.
Insa, mama nu a mai fost nevoita sa ramana, pentru ca educatoarea acuzata ca i-a batut fiul a plecat in jurul orei 9.00 de la  gradinita.
De fapt, a fugit fara sa anunte pe nimeni.
Din fericire, o alta educatoare a luat o decizie in ultimul moment, transferandu-i pe copii intr-o alta grupa.
Educatoarea agresiva nu s-a deranjat sa-l anunte nici macar pe directorul institutiei despre concediul sau neprevazut, acesta afland despre fuga femeii de la colegii femeii.
"Trebuia sa fiu anuntat oficial despre concediu, ca sa pot reorganiza clasele", a declarat Alexandru Popa, directorul institutiei.
Mai mult, femeia nici macar nu a vrut sa se disculpe in fata presei.
Aceasta a fugit, la propriu, din fata jurnalistilor, refuzand sa faca vreo declaratie.
Daca comisia Inspectoratului Scolar Judetean Arad va stabili ca educatoarea a fost beata la ore si l-a agresat pe baiat, atunci aceasta s-ar putea alege cu desfacerea contractului de munca.

Corina Neagu - Glasul aradului

  • Declaratii de venit

La Finantele Publice aradenii si-au depus declaratiile de venitZeci de mii de contribuabili din judetul Arad  si-au declarat castigurile obtinute in 2007 din drepturi de autor, de pe piata de capital, din agricultura, din inchirierea apartamentelor sau din schimburile valutare.
Cu toate acestea, nu s-a ajuns inca la procentul de suta la suta, desi termenul limita de depunere a fost 15 mai.
Pentru veniturile obtinute in anul trecut, 22.581 de aradeni au avut obligatia depunerii declaratiei de venit.
Dintre acestia 20.519 si-au indeplinit aceasta obligatie, respectiv 91%.
Amenzile pentru cei care nu si-au depus inca declaratiile sunt cuprinse intre 10 si 100 de lei.
Potrivit Directiei Generale a Finantelor Publice Arad, 21.600 de aradeni au directionat anul acesta 2% din impozitul datorat pe venitul anual catre o asociatie sau fundatie, numarul acestora fiind in crestere cu 40% fata de anul trecut.

Izabela Vekas - Televiziunea Arad

  • Judecator retinut de DNA

Judecatorul Ioan Lazar invinuit de luare de mitaJudecatorul aradean Ioan Lazar, de la tribunalul din Arad, a fost retinut de procurorii DNA Bucuresti, sub acuzatia ca a luat 30.000 de euro mita.
Ioan Lazar a fost adus la Bucuresti, unde procurorii DNA il vor prezenta unui complet de la Inalta Curte de Casatie si Justituie, care va decide daca judecatorul va fi arestat pentru 29 de zile.
La plecarea spre Bucuresti, judecatorul a spus ca "s-au vehiculat niste sume de bani pe niste solutii pe care le am eu intr-un dosar. (...). E vorba de 25.000-30.000 euro... habar nu am".
Ioan Lazar preda cursuri de drept civil si activeaza in cadrul Sectiei Penale a Tribunalului Arad.
Judecatorul detine si functia Prodecan al Facultatii de Stiinte Juridice din cadrul universitatii private "Vasile Goldis" din Arad, avand titlul de conferentiar universitar doctor

Evenimentul Zilei

  • A pus cainii pe comisarii GFA

Captura de alcool la CinteiO parte din alcoolul descoperit si confiscat era pastrat in recipiete pentru pesticide. 
Comisarii Garzii Financiare Arad au avut, joi, parte de o adevarata aventura atunci cand au mers sa verifice o societate comerciala din Cintei.
Proprietarul, Petru Barz, nu a dorit initial sa permita accesul echipei de control, punand cainii pe comisari, timp in care alcoolul despre care existau informatii ca se gaseste la adresa respectiva era ascuns.
Oraganele de control au reusit insa sa descopere aproape 300 de litri de alcool amestecat cu apa, confiscand insa doar 175 de litri, pentru ca, intre timp, proprietarul marfii a reusit sa imprastie pe jos aproximativ 100 de litri.
Bautura era pastrata in recipiente din plastic, intr- o pivnita insalubra, o parte din alcool fiind depozitat in recipiente de pesticide.
"Bautura nu avea documente legale de provenienta, recipientele nefiind marcate conform legii. Pentru fapta comisa, a fost aplicata o sanctiune de 100.000 de lei, Petru Barz nefiind la prima abatere de acest fel. Acum doi ani, la el au mai fost gasita o cantitate de 60-80 de litri de alcool fara acte. De asemenea, deoarece marfa se comercializa prin bar, fara ca incasarile sa fie inregistrate in casa de marcat, a fost aplicata o amenda de 8000 de lei, iar activitatea de comercializare a fost suspendata pentru o perioada de trei luni", a declarat Sorin Cirti, comisarul-sef al GFA.
Pe langa amenda incasata, Petru Barz risca acum si un dosar penal pentru evaziune fiscala.
Fara comenzi politice
In conditiile in care au fost voci care au afirmat ca Garda Financiara ar efectua controale in urma unor comenzi politice, Cirti a dorit sa infirme aceste zvonuri.
"Nu sunt membru de partid si nu am nicio implicare politica. Sunt doar un cetatean care-si face datoria atat cat poate, iar menirea mea este sa veghez la respectarea legii", a incheiat comisarul- sef al GFA.

L.S. - Jurnal aradean

  • O scrisoare trimisa din Arad face cale... lunga, sapte zile pana in judet!

Scrisorile pana in localitatile din judet fac un timp indelungatScrisoarea - modul atat de familiar de a trimite si primi vesti, incepe sa intre, parca, intr-o zona crepusculara.
Se pare ca numai persoanele (mai) in varsta  mai obisnuiesc o astfel de de comunicare, in timp ce cutia postala e din ce in ce mai putin folosita.
Iata ca, totusi, mai primim  reclamatii despre timpul indelungat pe care o scrisoare il parcurge, trimisa din Arad in judet.
Primim mai multe sesizari in privinta timpului extrem de indelungat in care o scrisoare trimisa din muncipiul Arad ajunge, nu mai departe decat  in... judet.
Iata ce spune un localnic din cartierul Gai, Mihai Stoiadin sen.
"Nu stiu ce se intampla cu toata corespondenta care e trimisa din Arad spre alte localitati ale judetului, dar eu am o experienta destul de trista. Avand neamuri si cunostinte in diferite parti, am trimis scrisori, felicitari, etc. Am ramas, insa, fara cuvinte, cand, de exemplu, trimitand o scrisoare importanta in luna noiembrie a anului trecut, aceasta a ajuns... dupa 7 zile! Mi se pare cu totul neverosimil acest fapt! Pai cum sa faca o scrisoare o saptamana?! Asta se intampla numai daca trimiti corespondenta in alta tara, undeva departe, dar nu aici, in judet! Totodata, saptamana trecuta, vineri, am trimis o corespondenta spre localitatea Buhani, intr-o vineri, cred. Bineinteles ca a ajuns de-abia dupa patru zile! Parerea mea este ca serviciul postal, sub acest aspect - este foarte prost, insuficient. Mai bine dai omului un telefon sau te duci la un internet, daca treaba cu scrisoarea nu mai merge. Pana ajunge la destinatie, de multe ori, nu mai este valabil un act sau chiar o veste se perimeaza. Sunt treburi importante, totusi, nu este normal ca posta sa functioneze atat de lamentabil!"
Am luat firul de la capat si am ajuns la OJP Arad ( Oficiul Judetean de Posta) unde l-am contactat pe seful  care se ocupa de colectarea si distribuirea corespondentei in teritoriu si judet, Tripa.
Facandu-i cunoscuta sesizarea, acesta ne-a declarat ca "in primul rand as dori sa vad stampila de pe plicul acelui cetatean. Cand a trimis scrisoarea si cand a ajuns la destinatie. In general, o scrisoare ar trebui sa ajunga, indiferent de localitate, a doua zi, dar asta numai in anumite conditii. Daca aceasta este depusa inaintea orei de colectare a corespondentei,  atunci are toate sansele sa ajunga la timp. Daca, insa, este depusa dupa ridicarea corespondentei sau intr-o zi de vineri, dupa-masa, atunci aceasta va ramane in cutie pana luni, cand se va ridica si va ajunge la destinatie doar marti. Noi avem propriile noastre mijloace de transport, achizitionate din luna martie a acestui an".
Chiar si in acest caz, pare neverosimil ca o scrisare pe care o trimiti din Arad spre Petris - sa ajunga atat de tarziu la destinatie...
Problema e mult mai  serioasa, mai multi cetateni ne-au sesizat asupra faptului ca scrisorile lor ajung foarte tarziu la destinatie, secretul corespondentei este violat sau chiar nu mai ajung deloc.

Felicia R.Gheorghe - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]