Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 28 ianuarie 2008
Stirile TVA aici
  • Stragea ramane presedinte

PNL a ales noul presedinteCristian Stragea a castigat sefia PNL Arad cu doar 17 voturi in fata deputatului Calimente. 
Desfasurata duminica, la ora pranzului, Delegatia Permanenta largita a liberalilor aradeni a ales presedintele interimar al organizatiei judetene.
Au candidat Cristian Stragea si Mihai Calimente, voturile delegatilor liberali fiind impartite intre cei doi.
A fost desemnat castigator si presedinte interimar al PNL Arad Cristian Stragea, care l- a devansat pe contracandidatul sau, Mihai Calimente, cu 17 voturi.
Vicepresedintele PNL Dan Radu Rusanu, venit de la Bucuresti sa supravegheze alegerile liberalilor aradeni, a declarat ca "saptamana viitoare, Biroul Permanent Central va lua in discutie votul Delegatiei aradene si va desemna un Birou judetean interimar la PNL Arad. Cristian Stragea se bucura inca de increderea colegilor si va fi propus presedinte interimar, urmat indeaproape de Mihai Calimente, care este omul numarul doi in organizatie, dupa cum il recomanda si votul de astazi."
Cristian Stragea a multumit liberalilor aradeni pentru increderea acordata, declarand ca "imi exprim disponibilitatea de a colabora cu toti liberalii aradeni, in primul rand cu deputatul Calimente, cu viitorul primar Dekany, cu viitorul deputat Cristina si cu toti ceilalti liberali."
Deputatul Calimente l- a felicitat cavalereste pe Cristian Stragea pentru succesul de ieri, dar a fost mult mai dur in ceea ce priveste componenta viitorului Birou judetean interimar :
"Viitoarea echipa trebuie sa suporte cateva corectii, deoarece sunt oameni care niciodata nu- l vor putea critica pe Falca si acestia trebuie sa faca un pas in spate."
Desi n- a dorit sa dea nici un nume, se pare ca unul dintre cei vizati este Caius Parpala, banuit ca ar fi in spatele unor articole calomnioase la adresa lui Calimente, aparute in doua ziare locale, pe care deputatul a declarat ca "le voi da in judecata saptamana viitoare."
Proiecte de viitor
Actualul primar, Tiberiu Dekani, a declarat ca "trebuie sa fim prezenti in campania electorala. Voi candida pentru postul de primar al Aradului doar daca voi avea sprijinul partidului, lucru pe care nu il simt astazi."
Vicepresedintele Cristina si- a exprimat dorinta ca scorul strans de la alegerile de ieri sa fie reflectat si intr- un viitor Birou judetean echilibrat, insa degetul pe rana l- a pus experimentatul deputat Titus Gheorghiof : "Pana pe 25 mai trebuie sa muncim mult in municipiu si in judet, pentru a fi eficienti in alegeri. Altfel... stiti ce urmeaza."
Expresia deputatului Gheorghiof a explicitat- o Dan Radu Rusanu, care a precizat ca, in cazul unui insucces electoral, sanctiunile vor fi mult mai dure la nivelul organizatiei liberalilor aradeni.
Fact Box:
Rezultatele alegerilor 1. Cristian Stragea - 93 voturi pentru 2. Mihai Calimente - 76 3. Voturi nule - 6

Doru Sinaci - Adevarul

  • Octava de rugaciune pentru unitatea crestina

Interviu cu parintele Coriolan MuresanInterviu cu parintele Coriolan Muresan, Vicar judecatoresc al Eparhiei Greco-Catolice de Lugoj
In perioada 18-25 ianuarie a fiecarui an, crestinii de pretutindeni au o saptamana speciala denumita "Octava de rugaciune pentru unitatea crestina", saptamana in care sunt momente de rugaciune si activitati ecumenice organizate de diferitele Biserici si comunitati ecleziale implicate in cautarea unitatii crestine. 
Despre acest eveniment am stat de vorba cu parintele drd. Coriolan C. Muresan, Vicar judecatoresc al Eparhiei Greco-Catolice de Lugoj si Secretar al Comisiei Sinodale Misionar-Ecumenice al Bisericii Greco-Catolice din Romania.
– As dori sa incepem scurta noastra conversatie despre ecumenism intrebandu-va despre istoricul Saptamanii de rugaciune pentru unitatea crestina.
– Aceste zile de rugaciune pentru unitatea crestina au fost propuse in anul 1908 de Paul Watson si de atunci si pana astazi la aceasta initiativa a aderat nu numai Biserica Catolica, dar si Bisericile Ortodoxe, Biserica Anglicana precum si comunitatile protestante si neo-protestante. Alegerea datei a fost simbolica, pentru ca 18 ianuarie era sarbatoarea Catedrei lui Petru in ritul roman, iar pe 25 ianuarie sarbatoarea Covertirii Sf. Paul. Primul Papa care a aprobat octava de rugaciune a fost Sf. Pius X.
– Cum vedeti raporturile ecumenice in acest inceput de an 2008 in Romania si in mod special in zona Aradului?
– Cred ca exista o tot mai mare preocupare pentru unitatea crestina si in Romania la toate Bisericile si Comunitatile ecleziale crestine. Alegerea, anul trecut, a noului Patriarh al BOR in mod cert reprezinta un pas inainte in calea dialogului interconfesional, cunoscuta fiind preocuparea PF Daniel in aceasta privinta. Desigur nu trebuie sa ignoram si unele dificultati existente: opozitia la ecumenism din partea unor medii monastice ortodoxe, nerezolvarea disputei patrimoniale dintre greco-catolici si ortodocsi precum si numarul prea mic de initiative sociale comune. In judetul Arad asistam cu tristete la o rezerva de fapt a ortodoxiei fata de ecumenism in ciuda unor declaratii oficiale, rezerva ce se vadeste prin lipsa unui dialog real cu Biserica Greco-Catolica. Cu toate acestea cred ca putem vorbi de progrese reale in mentalitatea in special a laicilor de diferite confesiuni cu privire la unitatea crestina.
– Parinte Vicar, faceti parte atat din Comisia sinodala misionar-ecumenica  a Bisericii Greco-Catolice    (unde sunteti Secretar) dar si din Comisia ecumenica a Bisericii Catolice din Romania. Care sunt initiativele acestor doua organisme?
– Ambele organisme incearca sa organizeze evenimente ecumenice, sa monitorizeze evolutia ecumenismului de la noi din tara, sa aprofundeze documentele Sf. Scaun privind unitatea crestina si sa redacteze documente practice care sa ajute Biserica Catolica din Romania in dialogul ecumenic din tara.
– Si o ultima intrebare: Sunteti optimist in ceea ce priveste apropierea unitatii depline dintre crestini?
– Cu siguranta speranta noastra este in Mantuitorul Isus Cristos care ne va da forta sa inaintam pe acest lung drum al cautarii unitatii crestine. E nevoie de mai multa rugaciune, de cunoasterea celuilalt si de iubire frateasca. Fara acestea cred ca drumul se poate poticni oricand.
– Va multumesc.

Madiana Mican - Glasul Aradului

  • Incep targurile si expozitiile

La Targul de nunti au participat mai multe firme specializateIncepe anul expozitional la Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad
Nu mai putin de 19 targuri si expozitii vor avea loc in decursul acestui an, dintre care 3 sunt noi-unul de organizari de nunti, al doilea este unul international de textile, iar al treilea de infrumusetare! 
Primul dintre cele 19 va avea loc in perioada 15- 17 februarie. 
Targul intitulat petreceri de vis deschide seria manifestarilor expozitionale programate in acest an. 
La targ participa firmele din Arad specializate in acest domeniu. 
Cele 3 zile de targ vor fi completate cu prezentari de moda rochii de mirese, tinute de seara, machiaj si coafura. 
Pe langa cele 19 evenimente Camera de comert isi propune sa acceseze finantari nerambursabile pentru a se extinde. 
Noutati ale anului sunt si salonul international auto care va avea loc in cadrul targului Transport Ar din iunie si  salonul de carte care completeaza targul UNIVERSITAS din martie.

Izabela Vekas - Televiziunea Arad

  • Telefonia mobila RCS&RDS castiga teren

RCS&RDS a debutat si cu servicii de telefonie mobilaRCS&RDS a debutat in octombrie cu servicii de telefonie mobila in Oradea dupa care s-a extins imediat si in Timisoara. 
La finele anului trecut s-a estimat ca acest serviciu de telefonie mobila va fi introdus in 10-15 orase din tara, urmand ca pana la jumatatea lui 2008 sa acopere 50% din populatie.
Cele 50 de orase de pe lista vor fi acoperite pana la mijlocul anului 2008
Numerele de telefon mobil ale RCS&RDS au prefixul 0770. 
Tarifele sunt de 0,01 euro/minut in reteaua proprie cat si catre telefoanele fixe ale RCS&RDS, 2 eurocenti pe numerele fixe ale altor operatori si 8 eurocenti catre retelele de telefonie din Romania, exceptand Cosmote, unde tarifele sunt de 0,10 euro/minut.
O alta prioritate este FTTP-ul- reteaua de fibra optica prin care se furnizeaza serviciile de internet si de telefonie fixa.
Servicul de telefonie mobila RCS&RDS a prins si la aradeni si ca urmare la sediile companiei stau la rand cateva ore pentru a telefon mobil.
Ce cred aradenii despre acest serviciu mobil, vedem in randurile urmatoare:
D.B."Este o idee foarte buna. Desi telefoanele nu sunt extraordinare, ma pot folosi de telefonul primit gratuit si am multe minute incluse in abonament”.
M.R.”Cred ca in acest fel si ca persoana fizica si ca persoana juridica poti fi permanent in contact cu cei care folosesc de regula telefonia fixa. E simplu si la obiect. Are rolul de a facilita serviciul"
.
A.C."Tinerii sunt mai avantajati de acest serviciu, ca doar ei vorbesc toata ziua la telefon. Pe mine sincer nu ma ajuta nici nu ma deranjeaza."
D.R."Este un serviciu avantajos deoarece, ca persoana juridica, esti cautat in permanenta chiar si in pauzele de masa. Cu ajutorul telefonului mobil este mereu in contact cu restul".
T.S." Inca o telefonie mobila? Sincer eu nu prea folosesc telefonul, dar daca s-a trecut si la acest servicu este cu siguranta in favoarea tuturor celor care au telefoane fixe."
Daca pana acum agentii se delpasau la abonati pentru a distribui telefoane mobile, incepand de ieri, abonatii care nu au primit telefoane le pot solicita de la sediile firmei.
RCS & RDS si-a lansat, ieri, oferta: telefonie mobila la pret de telefonie fixa
Lansat de curand pentru abonatii RCS & RDS din Arad, serviciul DigiMobil – noua telefonie mobila 3G – este disponibil, de ieri incepand, pentru abonatii la serviciile de telefonie fixa care nu au semnat contract pentru telefonie mobila la domiciliu si in casieriile RCS & RDS din Arad: Show Room – Str. Cernei (fosta Metianu), Nr. 1; Micalaca – Str. Vasile Lucaciu, bl. 337, parter ; Vlaicu – Piata Agroalimentara Vlaicu , fara numar , ap. 2B DigiMobil completeaza, astfel, portofoliul serviciilor de telefonie oferite de companie si se pozitioneaza ca fiind noua telefonie mobila la pret de telefonie fixa. 
Serviciul de generatia a 3-a pune la dispozitia utilizatorilor o oferta speciala pentru un serviciu de telefonie mobila, prezentand o serie de facilitati printre care: abonament gratuit; un aparat mobil gratuit, oferit in custodie pe toata durata contractului; cartela SIM preactivata; pana la 1200 de minute lunare gratuite; tarife mici, ca si in reteaua fixa - dupa depasirea minutelor incluse; posibilitatea de transmitere a mesajelor scrise tip SMS - pentru inceput doar in reteaua proprie. 
Serviciul DigiMobil – noua telefonie mobila 3G se adreseaza exclusiv abonatilor RCS & RDS la unul dintre pachetele de servicii televiziune prin cablu + telefonie, acces internet + telefonie si abonatilor la serviciul de telefonie fixa RDS.Tel, care sunt platitori la zi ai facturilor.

Lucian Valeriu - Observator

  • Primul campus scolar

Nadlacul va dispune in curand de un campus scolarIn orasul Nadlac au inceput lucrarile la primul campus scolar din judet, care ar trebui sa fie finalizat in primavara lui 2009. 
Constructia va avea o suprafata de doua hectare si va cuprinde 48 de sali de clasa, cantina, internat cu 300 de locuri, ateliere, sala de sport si teren de sport, dar si garsoniere pentru profesorii navetisti. 
Campusul scolar va avea 1.500 de elevi in clasele I-XII. 
Guvernul a alocat deja 25,5 milioane de lei, insa valoarea totala a investitiei depaseste 4 milioane de euro. 

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]