Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Miercuri, 27 august 2008
Stirile TVA aici
  • Primaria ia Gloria inapoi

Primaria intentioneaza sa investeasca in stadionul GloriaPosibil porotocol intre UVVG si primarie, prin care ultima va trece la realizarea pistei de atletism.
Din informatiile pe care le detinem, Primaria Arad si-a manifestat intentia de a investi in stadionul Gloria, adica de a realiza aici o pista de atletism, in locul celei de pe Motorul (ce s- a dovedit extrem de scumpa)  si celelalte obiective necesare unui teren de atletism modern.
Primaria e dispusa, se pare, sa semneze un protocol cu UVVG (care are in administrare terenul si care avea obligatia sa il modernizeze), prin care investitia Primariei sa fie legala, iar lucrarile sa poata demara. 
Aici ar fi realizate nu doar pista de atletism si celelalte obiective de pe teren, ci ar urma sa fie montate si tribune mobile (care ar putea servi si altor evenimente din oras). 
Primaria Arad ar urma ca, pe baza parteneriatului, sa preia investitia ce cade in obligatia universitatii, sa treaca la modernizarea bazei si apoi sa administreze stadionul impreuna cu UVVG, in baza unui program care sa fie pe gustul tuturor. 
Vom reveni cu detalii si amanunte.
Pana atunci, investitiile in sport continua in Sanicolaul Mic, unde a inceput ridicarea celor doua vestiare, si la Motorul, unde se achizitioneaza acum o instalatie de udat terenul.

Adriana Barbu - Jurnal aradean

  • Imagini noi cu proiectul Bermo Plaza, turnul de 70 de metri al Aradului

Asa va arata Bermo Plaza in viitorRevenim astazi cu o prezentare mai ampla a proiectului Bermo Plaza, proiectul celui mai inalt turn al Aradului, pe care constructorul planuieste sa il ridice pe 20 de etaje, la 70 de metri.
Lucrarile se preconizeaza sa inceapa in prima parte a anului 2009. 
"Va fi de departe cel mai indraznet si impunator proiect imobiliar din Arad. La doar 200 m de km 0 al orasului, in unica locatie ultracentrala libera de o asemenea dimensiune din Arad, vom dezvolta, pe un teren in suprafata de 4591 metri patrati, un ansamblu de spatii comerciale, birouri clasa A+ si apartamente de lux. Valoarea totala a investitiei este de circa 18.000.000 eur, iar randamentul prognozat va fii de aproximativ 40-50%" - ne declara oficialii companiei Bermo Group.
Terenul beneficiaza de acces catre autostrada si este situat ultracentral. 
Distanta fata de cea mai apropiata intrare pe viitoarea autostrada, cea de langa Aeroportul International Arad, este de 5 km.
Bermo Plaza va deveni, odata cu finalizarea lui, punctul de referinta al Aradului, atat prin dimensiunile impunatoare (70 metri inaltime) cat si prin functionalitate. 
Galeriile comerciale destinate magazinelor de lux, cafenelelor si restaurantelor, precum si piateta amenajata cu spatii verzi, situate la parter vor deveni prima optiune de shopping si relaxare in centrul orasului. 
Spatiile de birouri sunt destinate celor care vor sa fie in mijlocul afacerilor, cu sali de conferinte, locuri de parcare subterane si toate facilitatile de comunicare necesare.
Bermo Plaza va fi finalizat in cursul anului 2010.

Andrei Ando - Observator

  • Anul Dialogului Intercultural European 2008

Adelina Stoenescu reprezentanta Complexului Muzeal AradComplexul Muzeal Arad participa, alaturi de Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania – RNMR - la proiectul "PUZZLE", proiect finantat de catre Comisia Europeana prin programul "Anul Dialogului Intercultural European 2008." 
Romania va fi reprezentata in cadrul programului, la nivel european, doar de acest proiect alcatuit din 6 micro-proiecte coordonate de catre institutii culturale private si publice prestigioase din tara cum ar fi Centrul de Consultanta pentru Programe Culturale Europene – coordonator principal, Muzeul Taranului Roman, Fundatia TOACA, RNMR, British Council, Ordinul Arhitectilor din Romania etc.. 
RNMR va coordona microproiectul 2 denumit "INCLUDED/CIRCUMSCRIS" si va contribui la dezvoltarea primului "Muzeu Virtual al Romanului Modern"
Va fi un muzeu cu zeci de sali virtuale tematice concentrate pe reprezentarile stranse si nemediate ale culturii si civilizatiei minoritatilor nationale din Romania si relatia acestora cu tara adoptiva. 
"Colectia" muzeului va include informatii si imagini din cele mai variate momente din experienta si istoria diversitatii culturale a Romaniei si pana in perioada contemporana.
"Fiecare muzeu membru va fi mediatizat la nivel national si european, intr-un program cu mare vizibilitate si impact fiind un proiect al Uniunii Europene si a Ministerului Culturii si Cultelor pentru anul 2008" a declarat Adelina Stoenescu, reprezentanta cu relatiile publice in cadrul Complexului Muzeal Arad.

 C. L. - Glasul aradului

  • Aradenii au recuperat peste 2,2 milioane de lei din taxa auto

Cozi la Directia Finantelor Publice Arad pentru recuperarea taxei autoPeste 700 de oameni au obtinut deja banii din diferenta dintre taxa de prima inmatriculare si taxa de poluare.
La ghiseele Directiei Generale a Finantelor Publice Arad se depun, zilnic, in jur de 25 de cereri, in total acum fiind inregistrate 1.073 cereri.
Purtatorul de cuvant al Finantelor Publice Arad, Calin Arusti, spune ca "cele mai multe cereri, adica 733, au fost solutionate, oamenii intrand deja in posesia banilor. Suma totala achitata pana acum se ridica la 2.210.000 lei".
In medie, fiecare aradean care a solicitat diferenta a primit cate 3.000 de lei. 
Cine vrea banii inapoi, depune dosarul complet la finante si in cel mult 45 de zile primeste banii fie cash, fie direct in contul bancar.

Alex Negru - Evenimentul Zilei

  • Targul Codrenilor de la Vasoaia atrage atentia asupra potentialului turistic din zona

Duminica va avea loc o noua editie a Targului Codrenilor de la VasoaiaConsiliul Judetean Arad, Centrul Cultural Judetean Arad si Primaria comunei Chisindia organizeaza a XXX-a editie a Targului Codrenilor-Vasoaia, manifestare traditionala care se bucura de un mare succes dupa spusele organizatorilor.
Programul actiunilor de la Targul Codrenilor-Vasoaia, din 31 august, este urmatorul: orele 9-10 oficierea slujbei religioase la troita, 10-12 evaluarea animalelor si premierea, 12-16 program artistic sustinut de Rapsozii Zarandului, Doina Muresului si solistul de muzica populara Lucian Zadic.
"Consiliul Judetean a alocat prin Centrul Cultural Judetean suma de 12.500 lei. Vrem sa punctam asa cum se cuvine editia aniversara a Targului Codrenilor, manifestare traditionala de mare importanta pentru locuitorii din zona", a declarat Adrian Tolea, vicepresedinte al Consiliului Judetean.
Ionel Pasca, primarul comunei Chisindia, declara ca isi doreste ca manifestarea sa fie deosebita, avand in vedere ca este o editie aniversara. 
In premiera au fost realizate si materiale promotionale: brelocuri, sepci, afise, pliante, fluturasi. 
Primarul pledeaza in favoarea locurilor: "Avem tinuturi frumoase in zona. Dorim sa atragem investitori in agroturism, in special in Vasoaia. 15 familii s-au mutat deja la noi. Au venit din Germania, Ungaria, din Timisoara, Arad sau Ineu. Familiile respective au cumparat si modernizat gospodarii, datorita peisajelor frumoase din zona, iar faptul ca beneficiem si de energie electrica este un plus. Dorim sa imbunatatim insa calitatea drumurilor, sa asfaltam pana la Valea Horezului si Chisindia-Vasoaia. De aceea cautam sa atragem fonduri europene", dezvaluie primarul.
In timp, multi oameni au plecat, din 200 de gospodarii ramanand doar 50 la Vasoaia. 
Daca inainte erau doua scoli generale, acum nu mai e niciuna. 
Atunci nu fusese introdus curentul electric. 
In momentul de fata oamenii de aici se ocupa cu cresterea animalelor si cultivarea pomilor fructiferi, solul nepermitand si cultivarea granelor. 
Valea Horezului, zona Ciotului si vecinatatea cu comuna Taut fac din Chisindia o posibila destinatie de vacanta. 
Pe Valea Horezului exista de cativa ani o tabara organizata de o fundatie romano-americana, care ofera posibilitatea ca 150 de copii sa-si petreaca vacanta aici.
Trebuie atrase insa fonduri pentru cei 9 kilometri de drum intre Taut si Chisindia, precum si pentru Taut – Casoaia, unde sunt 20 de kilometri. 
Exista o colaborare si cu Barzava, pentru ca astfel se realizeaza legatura cu Valea Muresului.
Prin acest targ se doreste astfel atragerea atentiei catre o zona al carei potentia turistic trebuie valorificat.

D.M. - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]