Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri, 26 septembrie 2008
Stirile TVA aici
  • Amanare in procesul primarului

O noua amanare in procesul primarului Gheorghe FalcaJudecatorul a dispus amanarea dosarului din cauza lipsei avocatilor inculpatilor si pagubitilor.
Judecatorul Laura Lazar a dispus ieri amanarea judecarii procesului in care primarul Gheorghe Falca este acuzat pentru luare de mita si abuz in serviciu cu urmari grave, motivul fiind lipsa avocatilor. In cele 10 minute de sedinta, magistratul a impartit insa si amenzi. 
Avocatul inculpatilor Francisc Demeter si Radu Vasil, Catalin Dancu, a fost amendat cu 500 lei, pentru absenta nejustificata de la infatisare, cererea de amanare a avocatului primarului (un coleg al cunoscutului aparator Gheorghita Mateut) fiind si ea respinsa, ca fiind neintemeiata. Reprezentantul lui Gheorghita Mateut a cerut amanarea judecarii cauzei pe motiv ca acesta nu se afla in tara, ci in SUA, pentru a reprezenta statul roman intr-un proces la Washington. Judecatorul a decis, insa, faptul ca cererea e nejustificata, in conditiile in care Mateut si-a desemnat un inlocuitor la proces. Urmatorul termen de judecata a fost fixat pentru 9 octombrie, la ora 10.00, cu toate ca avocatul lui Gheorghe Falca a cerut fixarea unui termen mai indepartat, in conditiile in care la acea data are un proces la Galati. 
Singurul inculpat reprezentant de avocatul contractat initial a fost Florica Popa.
Inculpatii, absenti
Nici unul din inculpatii procesului nu s-a prezentat insa in sala de judecata. Ce-i drept, Francisc Demeter si Radu Vasil au ajuns pe holurile Tribunalului Arad, dar doar dupa 20 de minute de la inchierea sedintei de judecata, moment la care s-au consultat cu avocatii prezenti la proces. Primarul Gheorghe Falca nu si-a facut aparitia la tribunal.
Silvia Nadaban, vicepresedintele Tribunalului Arad, a precizat faptul ca procesul a fost amanat „motivul fiind lipsa apararii” in cazul inculpatilor Francisc Demeter si Radu Vasil, avocatul acestora fiind santionat cu 500 de lei „pentru ca nu a justificat absenta la termenul de judecata”. Surprinzator, la termenul de ieri a lipsit pana si avocatul partii vatamate (avocatul Municipiului Arad). 
Se citeste rechizitoriul?
Daca la urmatorul termen nu se vor mai ridica alte probleme (daca avocatii vor fi prezenti, daca nu se va cere recuzarea completului sau daca nu se vor ridica alte exceptii de neconstitutionalitate), atunci acuzarea va trece la citirea rechizitoriului, dupa care va urma ascultarea martorilor.

A.B. - Jurnal aradean

  • Se dau ajutoarele pentru incalzire

De la 1 octombrie incepe activatatea de acordare a ajutoarelor banesti pentru incalzireReprezentantii Directiei de Dezvoltare si Asistenta Comunitara Arad anunta inceperea activitatii de acordare a ajutoarelor banesti pentru incalzirea locuintelor pe perioada sezonului rece 2008 – 2009.
Astfel, la 1 octombrie incepe activitatea de distribuire si preluare a cererilor pentru persoanele singure si familiile ale caror locuinta se incalzeste cu energie termica, gaze naturale, lemne, carbuni si combustibili petrolieri. Activitatea de distribuire a cererilor si ulterior de primire a lor se va desfasura pe raza municipiului Arad, zilnic, intre orele 8.00 – 17.00 si sambata, intre orele 900 - 1300, in urmatoarele locatii: Centrul pentru acordarea ajutorului pentru incalzirea locuintelor NR. 1, str. Piata Plevnei, nr. 1. Cartiere arondate: Centru ( B-dul Revolutiei, de la P-ta Romana pana la Gara si strazile adiacente), Aradul Nou, Sanicolaul Mic, Subcetate, Muresel, Gradiste, Cartierul Functionarilor; Centrul pentru acordarea ajutorului pentru incalzirea locuintelor NR. 2 - Micalaca, bl. 108. Cartiere arondate: Micalaca ( inclusiv zona III ); Centrul pentru acordarea ajutorului pentru incalzirea locuintelor NR. 3, Calea Aurel Vlaicu, nr. 227. Cartiere arondate: A) Pentru incalzirea locuintelor cu energie termica si gaze naturale : Sega, Gai, Bujac, Poltura, 6 Vanatori. B) Pentru incalzirea locuintelor cu lemne, carbuni si combustibili petrolieri: Gai, Bujac, Poltura, 6 Vanatori. Centrul pentru acordarea ajutorului pentru incalzirea locuintelor NR. 4, str. Baladei (zona Confectii ), bl. 5. Cartiere arondate: A) Pentru incalzirea locuintelor cu energie termica si gaze naturale: Parneava, zona Confectii, Faleza Sud, Dragasani, Cadas. B ) Pentru incalzirea locuintelor cu lemne, carbuni si combustibili petrolieri: Parneava, zona Confectii, Faleza Sud, Dragasani, Cadas, Sega. Etelca Nagy, director executiv DDAC afirma ca persoanele singure si familiile ale caror locuinta se incalzeste cu energie termica si gaze naturale, vor ridica - cererile si declaratiile pe propria raspundere - de la furnizori, respectiv S.C. CET Arad si E – ON Gaz S.A.

Claudia Untaru - Glasul Aradului

  • Dezastrul din Arad, la final !

Cel mai mare exercitiu international de simulare a dezastrelor s-a incheiat cu rezultate buneCel mai mare exercitiu international de simulare a dezastrelor s-a incheiat cu rezultate bune.
Proiectul EU-Huromex, cel mai mare exercitiu de protectie civila si interventie in caz de dezastre din Europa, cu o finantare de 500.000 de euro de la UE, s-a incheiat. 
Ungaria si Romania au fost tari organizatoare la acest eveniment, tara noastra alocand acestui proiect o co-finantare de peste 84.000 de euro. Greul a cazut pe umerii celor de la ISU Arad, care au avut de pregatit exercitiul pana in cele mai mici detalii. La fel si organizarea a fost tot in sarcina institutiei. 
Toti cei 220 de participanti din cele noua tari care au luat parte la exercitiu au fost cazati in 50 de corturi in poligonul ISU de langa aeroport. Acestora nu le-a lipsit nimic, fiindu-le asigurate toate conditiile. 
Exercitiul s-a desfasurat in perioada 22-26 septembrie, primele demonstratii avand loc la Szolnok, in Ungaria. 
Strandul sub asediu
La Arad, primul exercitiu a avut loc miercuri seara pe strandul Neptun. Scenariul a fost bine pus la punct, mai multe persoane care participau la un concert de amploare pe strand se panicheaza atunci cand artificiile incep sa explodeze necontrolat si se produce un incendiu. 
Acestia incearca sa se salveze, dar podul de pontoane se rupe, mare parte din oameni cazand in Mures, in timp ce ceilalti raman pe pod si sunt luati de curentii raului. 
Cei de la ISU Arad si echipele internationale intervin cu barci si scafandri si reusesc sa salveze victimele. Joi au avut loc doua simulari, una la Combinatul Chimic de la Vladimirescu, unde s-a simulat un incendiu si la lacul Ghioroc, unde a avut loc un accident rutier in urma caruia un autobuz plin cu pasageri ajunge in apa. 
Interventii cu elicopterul
In acelasi timp pe lac are loc un incendiu la care intervine un elicopter care stinge focul. Persoanele cazute in apa cu microbuzul au fost cautate si salvate de scafandrii si echipele de interventie. 
Pentru ca Huromex este o premiera pentru Europa, fiind si cel mai mare proiect de acest gen din cate au avut loc, la eveniment a fost prezent si seful Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, Vladimir Secara si secretarul de stat in cadrul Serviciului Special de Telecomunicatii, Marcel Opris, precum si oficialitati locale, care au catalogat drept reusit intreg exercitiul.
Masini de masini 
In Arad puteai vedea de toate: 80 de autoutilitare si masini de interventie, zeci de prompieri, scafandrii, salvamari etc. Un astfel de eveniment nu putea sa nu aduca la Arad oficialitati de prim rang: seful Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, Vladimir Secara, secretarul de stat in cadrul Serviciului Special de Telecomunicatii, Marcel Opris, omologii lor din Ungaria, oficiali din ale tari etc., toti catalogand exercitiul drept unul reusit.
Cadavre pe Mures
Cel mai mare exercitiu de protectie civila si interventie in caz de dezastre din Europa, Huromex 2008, a bagat spaima in aradenii care locuiesc pe malul Muresului sau in cei care se plimbau pe faleza, miercuri seara. In acel timp la strandul Neptun s-a simulat un concert care s-a incheiat in mod tragic. 
Oamenii au sunat disperati la 112 spunand ca au auzit tipete de pe strand si ca au vazut cadavre plutind pe Mures. Cei care au sunat la numarul de urgenta s-au linistit atunci cand li s-a explicat ca de fapt este vorba despre o simulare si ca nimeni nu a avut de suferit de pe urma acestuia. 
Ba mai mult de atat „cadavrele” care pluteau pe Mures erau de fapt manechine care trebuiau recuperate cu barcile de echipele de interventie. ISU Arad i-au avertizat pe aradeni in legatura cu acest exercitiu de amploare prin intermediul presei, in urma cu doar cateva zile.

I.C. - Jurnal aradean

  • Patronii aradeni ce inchiriaza masini - Cu pierderi considerabile de pe urma afacerilor

Firmele care se ocupa de inchirieri auto se confrunta cu furturi, deteriorari sau chiar inlocuirea pieselor autoturismelorPatronii unor firme ce au ca obiect de activitate inchirierea masinilor, se confrunta cu probleme grave, fiindu-le furate si distruse masini din dotare. O noua strategie a fost pusa in aplicare de unii cetateni, spre disperarea patronilor societatilor ce inchiriaza, si anume, inlocuirea pieselor din masini cu altele, desigur mai vechi. Patronii firmelor emit aceeasi idee; legea este permisibila cu infractorii, ei putand fi acuzati de abuz de incredere si nu de hotie, de vreme ce autoturismele le-au fost acordate cu voia.
Patronului firmei „Verbita“, Mihai Verbita, i s-au furat pana acum sase masini din dotare, ca sa nu mai vorbim de autoturismele avariate si cu piese inlocuite. „Pana acum mi s-au furat sase masini din dotare si multe altele au defectiuni grave dar mai ales, au piese inlocuite. Politia si-a facut datoria, reusind intr-un timp foarte scurt sa imi recupereze autoturismele, insa legea le ofera sansa de a se sustrage unor acuzatii, este permisibila. Unii dintre cei care inchiriaza isi bat joc, considerand ca ei au platit o suma pentru inchiriere si isi pot permite sa faca ce vor. Mai mult decat atat, ei refuza sa plateasca ceea ce au distrus. Cei care distrug sunt din pacate romani aradeni si nu numai. Pentru a preintampina astfel de incidente am pus sisteme de supraveghere si vom fi foarte atenti sa nu se mai repete“, a declarat acesta.
Patronii firmelor au pierderi considerabile din pricina lipsei bunului simt, a hotiei sau a rautatilor voite. Un alt patron pagubit, Lucian Coroban, are aceleasi probleme. „Masinile ne sunt inapoiate stricate si avariate. Cele mai frecvente probleme sunt jentile deformate, planetarele rupte, caroseriile zgariate, tapiteia arsa cu tigara ori parbrizele sparte. Adesea, acestia dau vina pe drumurile proaste, dar sunt sigur ca ar fi mult mai atenti daca ar fi vorba de masinile lor. Ne-au fost furate doua masini, pe care cu greu am reusit sa le recuperam din Germania. Cu toate ca inchiriem masini si strainilor, cei mai neseriosi clienti sunt romanii“, afirma patronul.

Sandra Stoler - Glasul Aradului

  • Strandul Neptun intra in hibernare pana la primavara

Strandul Nepturn intra in hibernare pana la primavaraVenirea primelor zile de toamna adevarata, cu temperaturi scazute si cer plumburiu, au grabit putin inchiderea sezonului estival din anul acesta de pe strandul Neptun. Aradenii amatori de bai solare vor fi nevoiti sa astepte venirea primaverii, pe cand cei doritori de distractii si seri petrecute impreuna cu prietenii pe terasele de la strand, si-au mutat deja „cartierul general” in localurile din oras. Cu toate acestea, activitatea pe strand nu se opreste de tot, desi pentru cateva luni acesta nu va mai fi acel furnicar de oameni din timpul verii. Rock, disco, petreceri si… maneleLa strand vor ramane deschise unele localuri, pe toate gusturile, si in extrasezon. Astfel, rockerii vor avea posibilitatea de a-si petrece timpul liber la „Sivi” , amenajat sub actualul local. Clubul este in zona preferata a rockerilor aradeni, dupa bazine, spre cartierul Micalaca. Discoteca Space se va redeschide pe data de 8 octombrie, in prezent aceasta fiind in renovare. Isi va relua astfel programul obisnuit, fiind deschisa in zilele de miercuri (celebrele party-uri „Miercurea studenteasca”) si sambata. De asemenea, in Space vor fi organizate mai multe baluri ale bobocilor sau studentesti, conducerea unitatii anuntand ca deja unele licee si facultati s-au interesat de posibilitatea organizarii in respectiva locatie. Restaurantul „Ratio Beach” va ramane de asemenea deschis pe perioada iernii. In cadrul acestuia, se vor putea servi in continuare o varietate larga de mancaruri si bauturi, in acelasi timp avandu-se posibilitatea organizarii de nunti, botezuri sau alte petreceri in incinta inchisa a restaurantului. In functie de temperatura exterioara, angajatii unitatii vor mentine functionala terasa cu vedere spre Mures.La strandul Neptun mai sunt unele localuri ce ar putea functiona in extrasezon, avand la dispozitie spatii inchise ce pot fi incalzite. Printre acestea, s-ar afla discoteca Vox Maris pentru amatorii de manele sau Club 4 U, pentru fanii muzicii din topurile actuale. Cele mai populare localuri printre tinerii aradeni, cluburile Soho si Nefertiti, si-au inchis deja portile, party-urile mutandu-se in cluburile din oras (Moskeea respectiv Renaissance), dupa obiceiul ultimilor ani.

Lucian Cozma - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]