Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Sambata, 25 octombrie 2008
Stirile TVA aici
  • Guvernantii Romaniei au fost inmormantati la Arad

Aradenii prezenti aseara in fata Primariei au participat la un ritual care a simbolizat inmormantarea guvernuluiAradenii au participat, aseara, la o inmormantare in toata regula. Este vorba despre ingroparea guvernantilor, care au decis ca Aradul sa nu primeasca finantare, favorizand alte judete din tara. Imediat dupa ora 18.30, oamenii s-au strans din nou in fata Palatului Administrativ si, dupa cum li s-a promis cu o seara inainte, au gasit sicriele pregatite pentru Ion Iliescu, Calin Popescu Tariceanu, Varujan Vosganian, Mircea Geoana si Cristian David, toate inconjurate de candele mici. Iar mascotele lui Iliescu, Nastase si Tariceanu au patrulat permanent printre oameni, fiind huiduite.
Oameni simpli, consilieri locali si reprezentanti ai institutiilor aradene s-au adunat si aseara sa protesteze. Cele cinci sicrie au reprezentat o mare atractie pentru cei care au trecut prin fata Primariei si nu stiau de eveniment. ,,Am vazut lume, sicrie si lumanari si m-am apropiat sa vad ce se intampla. Ma plimbam cu fiica mea, acum fac poze sa ii arat si sotului ce se petrece aici”, afirma Elena, mirata de ceea ce vede. Odata cu trecerea minutelor, oamenii au inceput sa se adune langa sicrie, ignorand frigul de afara si ascultand versurile cantate de George Rosu, care face parte din trupa Maris Arad. Fanfara a fost si ea pregatita pentru inceperea funeraliilor.
Nici aseara din fata Palatului Administrativ nu a lipsit caruta cu bostani, care dupa cuvintele rostite de alesii locali si de liderii de sindicat a pornit cu cele trei mascote spre ,,cele vesnice”. Oamenii s-au scotocit prin buzunare si au aruncat maruntisul peste sicrie rostind: ,,Dumnezeu sa ii ierte ca nu stiu ce fac”. Isi faceau cruce si se dadeau cativa pasi inapoi. De la inmormantare nu a lispit nici steagul negru, care a fost fluturat mereu. Iluminatul public s-a oprit pentru cateva minute bune, simbolizand faptul ca in momentul reaprinderii actualul Guvern va fi ingropat definitiv pentru aradeni. Lucru sustinut si de primarul Gheorghe Falca. ,,Astazi dupa ce Tariceanu, Geoana si Iliescu au stins lumina in Arad, cetatenii au aprins-o si apoi au pus cele cinci cosciuge pe care le avem in fata primariei. Slujba a facut ca acesti oameni sa fie inmormantati pentru aradeni, pentru ca din cele 20 de mii de miliarde Aradul a luat zero. Nu ii vom ingropa la Cimitirul Pomenirea pentru ca acolo trebuie sa fie pomeniti. Ii vom duce intr-un cimitir unde nu o sa ii mai pomeneasca nimeni”, afirma primarul Aradului, Gheorghe Falca.
O ora de ritual
Ritualul de inmormantare a tinut mai bine de o ora, sicriele au fost in tot acest timp inconjurate de aradenii care au mers in fata Primariei sa lupte pentru drepturile lor. Liderul sindical de la Astra Vagoane Marfa, Ionel Rusu, a tinut si el un discurs langa cosciuge si chiar a propus primarului ca in urmatoarea sedinta de Consiliu Local, Piata Boul Rosu din Arad sa fie rebotezata Piata Ion Iliescu, deoarece este totuna. Inmormantarea celor cinci s-a terminat pe muzica fanfarei, iar autoritatile locale au promis ca nu se vor opri aici. ,,Am inmormantat in mod simbolic acest Guvern care si-a batut joc de aradenii care si-au platit cinstit taxele si impozitele locale. Protestul va continua pana se va reveni la o stare de normalitate. Oricum, vom da in judecata Guvernul pentru nedreptatile pe care le-a facut. Peste o luna il vom inmormanta cu siguranta cu totul”, a conchis viceprimarul Ovidiu Marian.

Claudia Untaru - Glasul Aradului

  • Taraganarea continua! Iar s-a amanat procesul primarului Falca!

Procesul primarului Falca a fost din nou amanatDesi inceput anul trecut in iarna, procesul de coruptia al primarului municipiului Arad nu a ajuns sa fie judecat nici acum, nici macar prima infatisare nu s-a consumat.
La termenul de astazi, avocatul primarului a invocat iar cateva exceptii de neconstitutionalitate si a cerut retrimiterea dosarului la DNA Timisoara, pentru completarea cercetarilor si refacerea rechizitoriului. Instanta a decis ca procesul sa fie amanat pana in data de 6 noiembrie, pentru a avea posibilitatea studierii exceptiilor ridicate de avocatul primarului. Avocatul Consiliului Local, angajat pentru a reprezenta interesele Aradului, a declarat ca nu are nimic de obiectat. Pledoaria lui Gheorghita Mateut a durat mai bine de o ora, invocand faptul ca procurorii nu s-au ocupat de dosar, delegand politisti in locul lor. Mateut sustine ca in cazul lui Gheorghe Falca nu ar fi trebuit sesizate si serviciile secrete, pentru obtinerea datelor despre vanzarea terenului de catre primarie la firma despre care se sutine ca ar fi fost favorizata la preluarea Fabricii de Zahar. "Nu era o problema de siguranta nationala, deci sesizarea serviciilor secrete a fost neconstitutionala" - a punctat avocatul primarului Gheorghe Falca.
Va reamintim ca aparatorii lui Gheorghe Falca au obtinut in primavara trimiterea cazului la Curtea Constitutionala, dar Curtea a decis ca procesul poate continua, pentru ca nu s-au incalcat drepturile constitutionale ale inculpatului.

Observator

  • Protectia Consumatorilor, in sprijinul clientilor bancilor

ANPC vrea sa ajute clientii bancilor prin modificarea actelor normative de protectia consumatoruluiAutoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a finalizat proiectul de modificare a actelor normative de protectia consumatorilor, privind drepturile acestora in calitate de clienti ai bancilor. Aceste modificari reglementeaza in mod clar obligatiile partilor.
In contextul actual, in care activitatea bancilor influenteaza viata oamenilor, la nivel mondial, este nevoie de o crestere a gradului de protectie a consumatorilor. Astfel, ANPC va impune furnizorilor de servicii financiare sa nu majoreze comisioanele pe durata derularii unui contract si sa nu introduca altele noi, asigurand totodata si transparenta in calcularea dobanzii aferente unui credit. Noile modificari legislative precizeaza si faptul ca banca de la care consumatorul urmeaza sa se imprumute are obligatia de a oferi acestuia, in perioada precontractuala, toate informatiile despre costul total al creditului, punandu-i la dispozitie o simulare de costuri si un exemplar al contractului. De asemenea, orice forma de publicitate referitoare la contractele de credit va cuprinde urmatoarele informatii standard: rata dobanzii aferente creditului impreuna cu informatii privind orice costuri incluse in costul total al creditului pentru consumator; valoarea totala a creditului; durata contractului de credit sau valoarea totala platibila de consumator.
„In Arad nu am avut nici o plangere de acest gen, deocamdata. Clientul trebuie sa fie foarte atent atunci cand semneaza contractul. In cazul in care consumatorul nu este de acord cu modificarile propuse de furnizorul de servicii financiare, are dreptul la rezilierea contractului, inclusiv la refinantarea creditului, fara plata comisionului de rambursare anticipata. Notificarile cu privire la modificarea clauzelor contractuale vor fi transmise clientilor cu cel putin 30 de zile inainte de intrarea acestora in vigoare“, ne declara Dumitru Musca, inspectorul sef al OJPC Arad.

Adrian Cotuna - Glasul Aradului

  • Start la SMURD in Arad

Si Aradul are de ieri SMURDIncepand de acum, la accidentele grave produse in oras va interveni SMURD-ul, inaugurat ieri la ISU Arad.
E oficial, Aradul are SMURD (Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare). Ieri a fost inaugurat SMURD-ul care va deservi,in cazul unor accidente majore, municipiul Arad, impreuna cu descarcerarea.
SMURD-ul va asigura interventia 24 din 24 de ore si va fi deservit de un medic si un asistent de la Unitatea de Primire Urgente si doi paramedici (subofiteri din cadrul ISU).
Ambulanta este dotata cu echipamente si materiale sanitare, defibrilator semiautomat si manual si medicamente necesare resuscitarii si acordarii asistentei medicale de urgenta.
SMURD-ul a fost repartizat la ISU Arad prin Ministerul Sanatatii, pe el lucrand nu mai putin de zece medici, care vor asigura permanenta serviciului.

I. C. - Jurnal aradean

  • Timp de sase luni, Pecica va fi capitala culturala a judetului Arad

Pecica va fi timp de 6 luni capitala culturala a judetului AradPrintr-un proiect al Consiliului Judetean, incepand de ieri, Pecica va fi, timp de sase luni, Cetatea Culturala a Judetului Arad „este un eveniment festiv cel la care suntem prezenti astazi, care se realizeaza datorita unui proiect ce va avea o durata de patru ani si jumatate, in care vor fi implicate noua orase din judetul Arad” a declarat Adrian Tolea, vicepresedintele Consiliului Judetean Arad. Pecica a fost ales sa fie primul oras-capitala culturala judeteana deoarece este cel mai mare oras din Arad, multicultural dezvoltat, cu o conducere administrativa tanara, dupa cum a spus tot domnul Tolea. In cele sase luni, in Pecica se vor organiza spectacole de teatru, concerte de muzica populara, expozitii foto si proiectii de filme „Suntem mandri sa fim primii alesi pentru implementarea acestui proiect. Suntem privilegiati ca putem desfasura activitati culturale la un nivel foarte ridicat si,vom face tot posibilul ca Pecica fie un model al colaborarii dintre culturi” a spus Iustin Cionca, primarul Pecicai.

C. H. - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]