Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Miercuri,  25 iunie 2008
Stirile TVA aici
  • Nicolae Iotcu a depus juramantul

Nicolae Iotcu a depus juramantulPresedintele isi va da maine demisia din Senat si va convoca vineri sedinta de constituire a CJA.
Nicolae Iotcu, noul presedinte al Consiliului Judetean Arad, a depus astazi juramantul in Sala Festiva a Tribunalului, pentru a fi investit in functie. 
Oficialul a declarat cu aceasta ocazie ca maine (astazi - n.r.) isi va depune demisia la Senat. 
Juramantul a fost depus, ieri, in fata prefectului Gavril Popescu si a vicepresedintelui Tribunalului Arad, judecatorul Silvia Nadaban.
"Si- a preluat atributiile, iar potrivit legii va trebui sa convoace sedinta de constituire a noului Consiliu Judetean in cel mult trei zile", a precizat prefectul Gavril Popescu, fapt confirmat de Nicolae Iotcu, care a punctat ca sedinta de constituire a noului CJA si de alegere a vicepresedintilor institutiei va avea loc vineri, cu incepere de la ora 12.00.
Liniste la constituire
Presedintele CJA nu are de ce sa- si faca griji in privind consiliului, in conditiile in care partidul sau, PD- L, detine majoritatea mandatelor in consiliu (17 mandate de consilieri din cele 32). 
In plus, pentru functiile de vicepresedinti sunt propusi doar politicieni din PD- L: Iosif Matula, fostul presedinte, si Adrian Ţolea, fost consilier judetean. 
Nicolae Iotcu, care a castigat sefia CJA cu 48 la suta din sufragii, sustine ca principala sa preocupare la inceput de mandat va fi continuarea proiectelor de infrastructura incepute si atragerea de fonduri europene pentru mega- proiectele initiate de fostul presedinte Iosif Matula, legate de colectarea deseurilor si alimentarea cu apa.

Adriana Barbu - Jurnal aradean

  • Sistem antiplagiat la universitati

Sistemul antiplagiat se va introduce si in universitatile din RomaniaDe la toamna Ministerul Educatiei cere tuturor rectorilor sa isi achizitioneze un sistem antiplagiat, destinat in principiu lucrarilor de licenta realizate prin metoda binecunoscuta, copy-paste.
Daca fraza se inroseste denota ca e copiata
Pentru evitarea plagiatului, Ministerul Educatiei va introduce un soft care scaneaza textul si il compara cu textele deja existente de pe internet iar rezultatul care certifica ca studentul a copiat este faptul ca textul se inroseste. 
Desi deoacamdata putine facultati din Romania au in dotare un astfel de program, pana la toamna sunt nevoiti sa se alinieze noilor cerinte.
Lucrarea de licenta nu mai reprezinta pentru multi dintre studenti o problema de elaborare sau de redactare, in contextul unui acces  facil la informatie si prin existenta calculatorului care usureaza vadit munca de realizare a unei licente. 
Oferta bibliotecilor este imbunatatita de diverse site-uri cu informatii, iar oferta librariilor este inlocuita de internet care abunda de lucrari de licenta, referate, studii si alte documente bune de copiat in opinia multora dintre studenti. 
In functie de specializare si de complexitatea licentei respective achizitionate de pe internet, preturile sunt cuprinse intre 30 si 400 de euro.
Profesorii sustin proiectulIn viziunea studentului aflat in situatia de a-si realiza lucrarea de licenta, metodele clasice implica prea mult timp si munca de elaborare. 
Profesorii sunt intrigati de faptul ca studentii, spun ei, nu au nici un sentiment de rusine sau de culpabilitate prezentandu-si lucrarea si sustinand ca aceasta este compozitie proprie.
Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rectorul Universitatii de Vest "Vasile Goldis" Arad sustine intiativa Ministerului Educatiei considerand ca astfel se va evita superficialitatea elaborarii lucrarilor de licenta. 
De asemenea, introducerea acestui program va incerca sa combata comertul care se practica, atat pe plan local cat si in cazul oferelor de pe internet. 
"Acest program nu este inca legiferat insa eu sustin ideea acestui proiect. O lucrare de licenta presupune doua conditii esentiale pentru ca ea sa fie corect elaborata. Conditiile impuse sunt gradul de originalitate si  realizarea cercetari stiintifice pe care fiecare student trebuie sa o realizeze pe cont propriu cu ajutorul cartilor care constituie adevaratele  surse. In cadrul universitatii noastre s-a discutat aceasta initiativa a Ministerului Educatiei si suntem chiar incantati de acest proiect care incearca sa combata plagiatul, deci desigur vom achizitiona si noi un program de acest gen.", declara Prof. univ. dr. Aurel Ardelean.
Asadar, de la toamna, studentii aflati in pragul licentei vor trebui sa fie mai originali in conceperea si redactarea licentei.     

Sanda Stoler - Glasul aradului

  • Se lucreaza in ritm alert pe DN 7

Se lucreaza intens pe DN 7In luna aceasta lucrarile de modernizare a Drumului National 7 au ajuns si in Arad, judetul nostru fiind prins in lucrarea de modernizare a intregii rute. 
Pentru a afla cum evolueaza lucrarile, am luat legatura cu directorul Sectiei Drumuri Nationale Arad, inginerul Ioan Balint. 
De la acesta am aflat ca "s-a ajuns deja cu modernizarea la Varadia de Mures, chiar la iesire din localitate spre Julita".
Intrebat daca exista intarzieri la aceasta lucrare sau daca s-au solicitat prelungirea unor termene de executie, ing. Balint a declarat ca "lucrarile sunt preconizate sa fie finalizate pana in toamna acestui an. Deocamdata nu au fost cerute prelungiri ale termenului initial. Ritmul de lucru este foarte alert". 
O noutate in legatura cu aceasta lucrare este faptul ca, in cel mai scurt timp, se va lucra si pe tronsonul Arad-Nadlac. 
Dar asta numai dupa ce va fi terminata statia de productie de asfalt de la Vladimirescu, despre care am aflat tot de la directorul de la drumuri. 
"Se lucreaza la o statie de mare productie de asfalt in comuna Vladimirescu. In momentul in care aceasta statie va incepe productia, vom avea echipa de muncitori care va lucra si intre Arad si Nadlac" a spus Ioan Balint. 
Singura problema cu care se confrunta, deocamdata, Sectia Drumurilor Nationale Arad in legatura cu aceasta modernizare se refera la participantii la trafic, in special la nemultumirile acestora. 
"Soferii care circula pe portiunea unde se modernizeaza DN 7 nu vor sa inteleaga faptul ca pentru a face o lucrare la o sosea e nevoie de anumite sacrificii. Acestia sunt mereu nemultumiti de blocajele care sunt in trafic si de faptul ca se circula pe un singur sens de mers. Nu se poate lucra la drum fara ca acest lucru sa se simta in trafic. Asa ca cerem intelegere din partea participantilor la trafic, pentru a putea lucra mai rapid si mai eficient" a mai adaugat directorul drumurilor nationale din Arad, Ioan Balint.

Alin Gherasim - Observator

  • Bilant la CCIA

Bilant dupa primul semestru la CCIA Arad12 targuri cu 600 de firme participante si peste 49.000 de vizitatori, petreceri de firma, baluri, nunti si evenimente sportive !
Acesta este bilantul primului semestru de activitate la directia de targuri si expozitii a Camerei de comert, industrie si agricultura Arad
De asemenea insitutita a devenit partenera in cadrul a doua proiecte importante care s-au materializat de la inceputul anului si pana in prezent dintre care unul in colaborare cu judetul Bekes din Ungaria. 
Este primul program turistic transfrontalier comun intre cele doua judete finantat prin programul Phare CBC.
Finalul de semestru la Expo Arad international din cadrul Camerei de comert, industrie si agricultura a fost marcat de intreg colectivul.
Complexul expozitional al Camerei de comert se intinde pe o suprafata de peste 6 ha, are doua pavilioane, 3 Sali de conferinte, restaurant si bar, 2 terenuri de tenis, 2 de minifotbal, peste 500 de locuri de parcare si adaposturi pentru expunerrea animalelor.

Izabela Vekas - Televiziunea Arad

  • Albanezi certati cu legea in Italia, prinsi cu cocaina la Nadlac

Cocaina descoperita de politistii de frontiera din NadlacPolitistii de frontiera aradeni au descoperit 11g. de cocaina ascunsa sub cotiera dintre scaunele din fata ale unei masini, marca BMW, cu care doi cetateni albanezi incercau sa intre in tara din Italia.
Purtatorul de cuvant al Politiei de Frontiera Arad, Ion Mares, spune ca: "la controlul de frontiera s-a constatat ca acestia nu au aplicate in pasapoartele nationale viza de intrare in Romania, iar documentele de rezidenta in Italia erau expirate, prezentand totodata si documente justificative de prelungirea permiselor de sedere in Italia".
"In urma verificarilor specifice efectuat prin Punctul de Contact Oradea autoritatile italiene ne-au confirmat dreptul de rezidenta, dar cele doua persoane sunt cunoscute in Italia cu antecedente penale, motiv pentru care s-a efectuat un control amanuntit asupra persoanelor si mijlocului de transport. Cu ocazia controlului s-a descoperit sub cotiera dintre scaunele din fata un pachet invelit in staniol care continea un praf de culoare alba. In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca acesta este cocaina si are greutatea de 11g", a adaugat acesta.
Cei doi cetateni albanezi Tahir P., in varsta de 24 ani si Azem H., in varsta de 23 ani, au recunoscut ca substanta le apartine si au spus ca era destinata pentru consum propriu.
Autoritatile de frontiera au inceput urmarirea penala impotriva celor doi albanezi pentru tentativa de introducere in tara de substante toxice interzise. 


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]