Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Miercuri, 21 mai 2008
Stirile TVA aici
  • Atentionare, cod galben!

Sunt anuntate ploi abundente in toata taraPloi abundente si vant puternic, de maine, in intreaga tara. 
Meteorologii au emis o atentionare cod galben, care intra in vigoare miercuri, la ora 18.00 si tine pana pe 23 mai, ora 21.00.
Meteorologii averizeaza ca in intervalul mentionat instabilitatea atmosferica va fi accentuata in toate regiunile. 
Cu deosebire in cursul zilei de joi, 22 mai, vor fi frecvent descarcari electrice si intensificari de vant ce pot lua trecator si aspect de vijelie.
Ploile vor avea si caracter torential si vor totaliza pe arii extinse cantitati de apa intre 25 si 40 l/mp, izolat peste 50...60 l/mp in 24 de ore. 
Vor fi conditii de grindina.

T.M. - Comunicat - Jurnalul aradului

  • Social – democratii explica de ce au copiat... "Cina cea de taina"

Social democratii explica afisul PSDAfisele PSD Arad, care imita celebra pictura a lui Leonardo da Vinci, "Cina cea de taina", au facut senzatie in presa centrala, unde au fost comentate fie cu amuzament, fie cu ironie acida, fie pur si simplu desfiintate de critici. 
Luni, candidatii PSD au facut o conferinta de presa pe Platoul din fata Primariei pentru a-si apara ideea. 
In imaginea electorala, candidatul PSD la Primarie, Dorel Caprar este asezat pe locul lui Iisus (conform celebrei picturi), iar in dreapta sa, pe locul Sfantului Ioan (sau dupa "Codul lui Da Vinci" pe cel al Mariei Magdalena), sta Teodora Hotaran.
Pesedistii spun ca au dorit doar sa sublinieze ideea de echipa. 
Ei nu au ezitat sa-si reia fiecare pozitia din afis, care imita in mod izbitor pictura, tocmai in fata Primariei.
"Aparem intreaga echipa, adica 12 persoane care vrem sa reprezentam Aradul sa facem ceva pentru el. Vazandu-ne, oamenii vor realiza ca vrem sa facem ceva pentru orasul nostru. Ţine de viziunea fiecarui artist cum decide sa reprezinte grafic o idee. In cazul nostru am dorit sa conturam ideea de unitate a consilierilor in jurul primarului si faptul ca acestia muncesc impreuna iar persoana care realizeaza aceste machete, Milovan Simulov, a venit cu acest afis" explica Dorel Caprar.

S.R. - Observator

  • Ploile si vijeliile au facut ravagii in trei judete

Sute de hectare au fost distruse de caderile de grindinaCLUJ. 
O rupere de nori a afectat grav zona de nord a judetului in noaptea de luni spre marti.

Un prim bilant arata ca au fost afectate 210 case din cinci localitati, iar doua poduri si cativa kilometri de drum judetean au fost partial distruse. 
Potrivit reprezentantilor Ministerului Internelor, sinistratii vor primi ajutoare constand in alimente, in valoare de 30.000 de lei.
Arad. 
Sute de hectare de culturi agricole au fost distruse, in noaptea de luni spre marti, in urma unei furtuni deosebit de puternice. 
Cea mai afectata este comuna Macea, unde sute de hectare de culturi de pepeni verzi si de grau au fost afectate de grindina cat oul de porumbel.
Ploile torentiale au afectat 100 de hectare de grau si in localitatile Sintea Mare si Adea. 
In comuna Gurahont, o gospodarie a fost inundata din cauza revarsarii unui canal care era infundat, iar doua cartiere din Arad au ramas in bezna.
Bistrita-Nasaud.
 
Doua gospodarii din localitatea Mintiu au fost afectate, in noaptea de luni spre marti, de un incendiu provocat de un trasnet. 
Focul a distrus in totalitate doua grajduri si zece tone de fan. 
In plus, sute de case au ramas fara curent electric dupa ce vantul si ploaia puternica au afectat opt linii de medie tensiune

Mara Popescu - Evenimentul Zilei

  • Blocaj pe DN 7 - Un microbuz s-a... spulberat de un tractor

Sosea blocata intre Pecica si Nadlac din cauza accident intre microbuz si tractorCozi de peste zece kilometri si nervi intinsi la maxim. 
Totul s-a intamplat ieri pe DN 7, dupa ce un accident rutier a blocat circulatia pe soseaua Pecica-Nadlac. 
Cateva ore bune dupa incident, traficul rutier in zona a fost serios ingreunat.
Un microbuz de transport persoane inmatriculat in Arad se indrepta spre Vama Nadlac. 
Inauntru se aflau opt pasageri din Iasi care abia asteptau sa ajunga in vama pentru a-si putea continua calatoria la munca, in Budapesta. 
Patru persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale dupa ce microbuzul in care se aflau a fost implicat intr-un accident rutier. 
Totul s-a petrecut la iesirea din localitatea Pecica. La un moment dat in fata microbuzului circula un tractor cu remorca.
Soferul utilajului a semnalizat stanga, a incetinit si, dintr-o data a fost aruncat intr-un copac de pe marginea soselei. 
Cand a privit in spatele lui a vazut ca soferul microbuzului care, dupa spusele martorilor, avea o viteza foarte mare, nu a mai reusit sa franeze si a intrat din plin in remorca tractorului. 
Impactul puternic a aruncat microbuzul in afara soselei. 
"Veneam din Pecica si am vrut sa intru pe drumul din partea stanga dupa busteni. Am semnalizat si apoi am incetinit dar veneau TIR-uri din sens opus si nu am putut trece. Deodata am simtit ca zbor, a fost ca in filme. Noroc ca m-am tinut tare de volan si nu am patit nimic. Dar daca venea un TIR din sens opus ma spulbera. Soferul microbuzului avea viteza fantastic de mare, nu a mai reusit sa opeasca si s-a bagat ca nebunul in remorca. Totul s-a intamplat in cateva fractiuni de secunda. Nici acum nu imi dau seama bine de ce am patit", ne-a declarat Ioan Covaci, in varsta de 57 de ani, soferul tractorului implicat in accident. 
Inca socat de fulgeratorul spectacol ce i-a fost dat sa-l vada, barbatul se tot mira ca inca mai este in viata.
Insa pe partea celalata a soselei patru persoane aveau nevoie de ngrijiri medicale. 
Cei de la descarcerare au intervenit pentru scoaterea lor din microbuz, dupa care medicii de pe cele trei ambulante sosite la locul incidentului le-au acordat primul ajutor. 
"Echipajul de la descarcerare a intervenit pentru a scoate din microbuz un barbat de 53 de ani, care avea picioarele prinse sub bordul masinii", a declarat Sorina Ambrus, purtatorul de cuvant al ISU Arad. 
Victimele au fort transportate de urgenta la spital insa, pana la urma, nici una nu a ramas internata.
Surse din cadrul Politiei spun ca, din primele cercetari, principala cauza a evenimentului rutier este nepastrarea distantei in mers. 
Insa cercetarile continua pentru stabilirea exacta a imprejurarilor in care s-a petrecut accidentul.

Corina Neagu - Glasul aradului

  • Proiecte sunt la Moneasa, banii insa intarzie sa vina de la Guvern

Banii intarzie sa vina de la Guvern pentru proiectele de la Moneasa anunta primarul CondeaPentru ca are cel mai ionizat aer din tara, comuna Moneasa, situata la o altitudine de 300 de metri, este cautata chiar si de turistii din strainatate.
Primarul localitatii, Terente Condea, este unul dintre putinii edili care au in spate o experienta atat de indelungata in aceasta functie din administratie.
Asadar nici emotiile pentru aceste alegeri nu ar trebui sa fie prea mari.
Mai degraba preocupat de problemele comunei decat de perioada electorala, Condea incearca sa duca la bun sfarsit proiectele pentru care s-a zbatut, desi intampina dificultati.
Acest din urma mandat nu va trece neobservat, pentru ca primarul a incercat sa faca cat mai multe pentru comunitatea care i-a acordat votul inca din 1990.
Prin programul PHARE 2003 s-a trecut la modernizarea si extinderea retelei de apa si canalizare, iar statia de epurare si tratare a apei este o adevarata comoara, care functioneaza electronic, regland automat parametrii atunci cand apar nereguli.
O asemenea instalatie este unica in vestul tarii noastre.
Centrul sportiv poate fi observat de oricine, la intrarea in comuna.
Vestiarele moderne, cele trei terenuri (de fotbal, tenis cu gazon artificial si inca unul, multifunctional), satisfac si cele mai pretentioase gusturi.
Centrul de informare si prim-ajutor a fost si el recent pus in functiune.
Aleile din parc sunt reabilitate, peste tot fiind instalate pavele.
Chiar in fata cladirii primariei vor fi puse asemenea pavele, renuntandu-se la ideea unui gard, care in opinia lui Condea ar fi creat impresia de loc inaccesibil, necomunicativ.
Asadar s-a luat decizia plantarii de flori, plantele urmand sa formeze un gard verde.
La inceputul lunii iulie, locuitorii si turistii vor avea parte de o imagine noua a parcului, pentru ca Ministerul Mediului finanteaza reabilitarea si modernizarea spatiilor verzi aferente primariei si spatiului civic.
Au fost asadar atrasi 250 de mii de lei nerambursabili.
Teatrul de vara va fi si el modernizat, iar potentialul turistic al localitatii va fi pus in valoare mai bine cu ajutorul extinderii cu 600 de metri a drumului judetean care face legatura cu Moneasa.
Unul dintre proiectele la care primarul tine destul de mult, dar pentru finalizarea caruia intampina greutati, este podul de legatura cu statiunea, care a fost construit initial din lemn.
Acum se lucreaza la el, dar banii de la Guvern intarzie sa mai vina, desi conform Ordonantei 7 ar fi trebuit deja sa se afle in posesia primariei.
Din aceasta cauza lucrarile au fost sistate, iar temenul de finalizare prevazut in contract a fost deja depasit cu cateva luni de zile.
Mai mult de atat, primaria este pusa in situatia de a plati penalitati de intarziere a platii.
"Stau cu proiectele aprobate si incepute, dar banii nu mai vin!", declara primarul.
Desi localitatile sunt incurajate sa obtina bani prin proiecte, se pare ca nu este suficient pentru indeplinirea obiectivelor stabilite.
Ministerul Cultelor finanteaza si el construirea unui Camin Cultural nou, iar Terente Condea are tot timpul in vizor orice posibilitate de finantare din tara sau strainatate, pentru realizarea obiectivelor de interes imediat pentru comunitate.

D. M. - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]