Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Joi, 21 februarie 2008
Stirile TVA aici
  • Roman batut la vama Nagylak

Roman batut la Vama NagylakUn sofer de TIR povesteste ca a fost dat jos din masina si snopit in bataie de vamesii unguri. 
Un sofer de TIR aradean ii acuza pe angajatii Garzii de Vama si Finante de la Nagylak ca au tabarat pe el si l-au batut mar, dupa ce a refuzat sa cada la intelegere cu ei.
Totul s-a intamplat duminica noaptea, cand autotrenul pe care-l conducea Teodor Miron Boanchis a fost oprit pentru un control de rutina. 
Pe motiv ca seriile de la cauciucuri nu corespund cu cele inscrise in actele masinii, i-a fost adusa la cunostinta amenda pe care trebuie sa o plateasca, 1.600 de euro. 
Dupa un timp, vamesii s-au dovedit intelegatori, au mai redus din pretentii, multumindu-se cu doar 600 de euro sau chiar cu 300 de euro, fara nici un fel de chitanta.
Bataie sora cu moartea
Barbatul si-a sunat patronul, care i-a cerut sa nu dea niciun ban si sa nu semneze procesul verbal de amenda.  
Boanchis povesteste ca, dupa ce a refuzat sa semneze procesul verbal cu pricina, a fost luat cu forta din masina, bagat intr-o camera, unde patru vamesi unguri au tabarat pe el.
"La inceput au vrut sa imi puna catuse, dar apoi au renuntat. M-au aruncat la pamant si s-au urcat toti patru pe mine, lovindu-ma cu capul de ciment. Cand am scapat de acolo a trebuit sa fiu dus la spital la Mako si apoi la Arad. Cei de la Serviciul de Medicina Legala mi-au dat 9 zile de ingrijiri medicale", povesteste cu ultimele puteri Boanchis.
Soferul de schimb, Marian Parvanus, martor la cele intamplate, sustine ca a fost speriat cand a auzit strigatele colegului sau maltratat de vamesi. 
"Ne e frica sa mai trecem vama pe la Nagylak, pentru ca acesti vamesi sunt foarte duri", spune Parvanus.
La randul sau, Gheorghe Dreghici, patronul firmei la care este angajat Boanchis, afirma ca a ajuns la vama la timp pentru a-si duce soferul la spital. 
"Se simtea foarte rau, de abia statea in picioare si nu-si putea misca mana dreapta, asa ca l-am dus la spital la Mako. Dupa aceea am facut o plangere la Garda de Vama din Szeged, la Politia si la Parchetul de la Mako", spune Dreghici.
Soferi revoltati
Deplasandu-ne la Nagylak, pentru a afla care este punctul de vedere al vamesilor maghiari, am constatat ca soferii care asteptau sa le fie controlate camioanele sunt foarte nemultumiti de modul in care sunt tratati.
"Se poarta foarte urat cu turcii, bulgarii si romanii. Amenzile sunt foarte mari. Pentru o neregula oarecare suntem amendati cu 400.000 de forinti, daca in masina e un sofer si cu 3.200 de euro, daca sunt doi soferi", afirma Violin Tihomir Rosiev, unul din cei opt soferi bulgari care ne-au inconjurat afland ca suntem ziaristi.
Alti conducatori auto ni s-au plans ca sunt taxati cu cate 1.600 de euro pentru niste nereguli imaginare, iar cum unii patroni refuza sa plateasca amenda, trebuie sa scoata banii din buzunar, daca vor sa plece mai departe cu masina.
In ceea ce-i priveste pe vamesii maghiari, acestia au refuzat sa stea de vorba cu noi, pe motiv ca nu au dreptul sa ofere informatii presei.

Lucian Serban - Adevarul

  • "CITEXPO" la Arad

CITExpo va functiona la AradIn cadrul Expo Arad International va functiona din aceasta saptamana Centrul  de Informare Tehnologica (CITEXPO Arad). 
Directoarea acestui centru este Simona Haprian, iar obiectul de activitate il reprezinta elaborarea si implementarea strategiilor si masurilor de transfer tehnologic si inovare in domeniul protectiei mediului si agriculturii.
"Ne axam , in special, pe aceste doua domenii deoarece trebuie sa ajutam la dezvoltarea lor pe intreaga regiune de vest. Acest centru se adreseaza in mod special Intreprinderilor Mici si Mijlocii, iar cat de curand, pe site-ul centrului, acestea vor gasi toate informatiile necesare. Intr-un cuvant, acest centru reprezinta o veriga intre IMM-uri si institutiile care ofera inovare si transfer tehnologic " a declarat Simona Haprian, director  CITEXPO.
O necesitate
Conform celor declarate de Gheorghe Bala, director general al Directiei de Transfer Tehnologic si Infrastructura din cadrul M.E.C. acest centru a pornit ca o necesitate privind schimbul de informatii intre furniozorii de cercetare si agentii economici datorita faptului ca intre ei nu exista nicio legatura. 
"CITEXPO este o entitate din infrastructura care desfasoara activitati de diseminare a informatiilor referitoare la rezultatele cercetarii-dezvoltarii, documentare tehnologica si instruirea agentilor economici in cele doua domenii, in scopul stimularii,  valorificarii rezultatelor, crearii si dezvoltarii comportamentului inovativ al mediului socio-economic. Asta datorita faptului ca exista nevoi pe care agentii economici le au si institutiile de cercetare nu le cunosc. De aceea trebuia creata o legatura intre cele doua", a mentionat Gheorghe Bala. 
Oferta de servicii cuprinde: coordonarea tehnica de proiecte, diseminarea informatiilor legate de participarea la programele de cooperare internationala cu Uniunea Europeana, organizarea de mese rotunde si seminarii pentru identificarea necesitatilor industriei si participarea la targuri, expozitii si actiuni de promovare a ofertei de cercetare in tara si strainatate. 
De asemenea,  CITEXPO poate participa la un program initiat anul trecut, program dedicat inovarii prin care pot accesa fonduri de pana la 200.000 de lei pentru a dezvolta activitatea centrului. 
Acesta va fi functional in Reteaua Nationala pentru Inovare si Transfer Tehnologic.

Corina Timpa - Glasul Aradului

  • Isi primeste banii inapoi pe taxa auto

Aradeanul Ilie Iluna isi primeste inapoi banii dati pe taxaUn roman a invins taxa auto. Este definitiv si irevocabil. Aradeanul Ilie Iluna a demonstrat in fata instantei ca plata taxei de inmatriculare este gresita si abuziva.
Barbatul a primit astazi o hotarare definitiva de la Curtea de Apel Timisoara, unde s-a judecat apelul depus de Directia Finantelor Publice Arad la aceeasi decizie luata de Tribunalul Arad.
Ilie Iluna si-a cumparat anul trecut un autoturism din Austria, pentru care a platit 9.700 de euro. Nu a putut sa o inmatriculeze pana nu a platit taxa de prima inmatriculare, adica peste 6.000 de lei, iar acum ii va primi inapoi.

Alexandra Livia Dordea - Evenimentul Zilei

  • Tinerii din judet se vor putea bucura de cele mai bune conditii de cazare la Moneasa

Tabara de la Moneasa se modernizeaza din fonduri propriiDirectia Judeteana pentru Tineret Arad si-a prezentat bilantul activitatii de anul trecut, dar si proiectele pentru anul in curs. 
Daca anul trecut lucrarile au fost concentrate pe aducerea bazei de la Moneasa la standarde apropiate de cele europene, anul acesta, din fonduri proprii vor fi alocate doua miliarde pentru amenajarea centrului de vacanta de la Casoaia. 
La Moneasa a fost investit peste un miliard de lei din venituri proprii. 
Au fost imbunatatite serviciile de cazare, a fost adus mobilier nou, au fost instalate televizoare in fiecare casuta si bungalow, au fost inlocuite lenjeria si vesela, mobilierul cantinei, au fost instalate ferestre si usi din termopan. 
Acum exista o sala de conferinte de 100 de locuri, in curs de amenajare se afla si piscina de 6/4 m, a fost construit un teren de fotbal modern, cu gazon artificial si nocturna. Totul a costat 7 miliarde. 
Anul acesta urmeaza sa se faca ultimele interventii: asfaltarea terenului de baschet/tenis, extinderea incalzirii la sala de conferinte si la doua casute de 11 locuri, achizitionarea unui cazan de incalzire centrala cu combustibil solid, de capacitate mare, totul insumand doua miliarde de lei. 
La Casoaia, in momentul de fata nu se pot petrece decat week-endurile, iar investitiile vor viza sala de mese si cazanele de incalzire, urmind sa fie refacute integral casutele de agrement.
In ceea ce priveste programele pentru tineri, anul trecut au fost realizate 20 de proiecte ale celor zece structuri asociative de tineri si 7 proiecte proprii DJT Arad. 
Au fost angrenati in organizarea acestora 755 de tineri, iar beneficiarii au fost peste 30.000. 
Printre cele mai ample actiuni amintim: Ziua Nationala a Tineretului, Noapte Alba, Ziua Europei, Ziua Mondiala Antidrog, Voluntariat european sau alegerile pentru Consiliul Local al Tinerilor. 
Pentru 2008 sunt programate actiunile anuale, campania "Drogul ucide vise" (26 iunie), Noapte alba (18 mai - actiuni cultural-artistice), iar in 3 martie se va organiza concursul local de proiecte pentru tineret, pentru care sunt alocate 86 de milioane, aproximativ 10-15 milioane/ proiect. 
In tabara Casoaia se pot petrece doar weekend-urile La acesti bani se va adauga si finantarea din alte surse, iar mai tarziu va avea loc concursul national de proiecte, organizat de Autoritatea Nationala pentru Tineret, unde vor fi acordate 250 de milioane de lei vechi/proiect.
In 2007 la Moneasa au fost 3.800 de tineri, la Casoaia 447, iar 856 de tineri au fost trimisi la mare si munte, in scadere fata de anul trecut, cand mergeau peste o mie de tineri. 
Copiii cu dizabilitati au dreptul la o tabara gratuita, anul trecut 100 de copii beneficiind de aceasta facilitate, anul acesta fiind solicitata finantare pentru 200 de astfel de copii. 
De acum exista si posibilitatea de a fi facute trimiteri in Grecia si Tunisia, pentru sume de 170-180 de euro pe sejur, incluzand transportul.
Daca la Moneasa in 2005 au fost cazati 2.300 de tineri, in anul 2007 s-a ajuns la 3.800, iar veniturile au crescut si ele, de la 3, la peste 7 miliarde de lei.
DJT se plange totusi de bugetul mic care i-a fost alocat, fata de solicitarile inaintate. 
Au la dispozitie 86 de milioane pentru proiectele din primul semestru, insa a intervenit si Consiliul Local cu un miliard, iar Primaria cu trei miliarde de lei.
Conform legii, fiecare municipiu-resedinta de judet trebuie sa aiba un Centru de Tineret care sa se afle in zona centrala, sa aiba cel putin 130 de metri patrati, acces direct din strada si sa nu se afle in aceeasi cladire cu sediul unei alte organizatii. 
Aceste cerinte nu au putut fi regasite in Arad, asa ca un asemenea Centru a fost infiintat in Covasant, unde cladirea a fost obtinuta cu titlu gratuit. 
Dotarile sunt de cea mai buna calitate: 10 calculatoare de ultima generatie, mobilier, videoproiector, aparat foto digital. 
Se incearca totusi gasirea unui spatiu adecvat pentru deschiderea unui centru de informare si consultanta si in municipiu, insa pana acum nu a fost primit niciun raspuns.

Dana Mirea - Observator

  • Noua tabela va fi inaugurata la partida cu Otelul

Noua tabela de la UTA va fi inaugurata la meciul cu OtelulProaspat reinstalat ca manager general la clubul fanion al Aradului, Adrian Alexandrescu a facut un anunt important pentru suporteri referitor la faptul ca mult dorita tabela de marcaj, comandata de Primaria municipiului, va functiona din etapa cu nr. 22, adica de la meciul UTA-Otelul Galati.
Normal ar fi ca tabela sa fie montata pe amplasamentul celei actuale, in spatele peluzei si nu la tribuna a II-a asa cum se vehiculeaza in mod absurd. 
Tabela a costat 7 miliarde de lei vechi si are capacitatea de a reda si reluari cu faze de joc. 
Alexandrescu are deocamdata un contract pe termen scurt, de doar patru luni, la fel ca si fotbalistii adusi in aceasta iarna, obiectivul fiind unul precis: salvarea echipei de la retrogradare. 
Zilele urmatoare se va clarifica si rolul pe care il vor avea in continuare in organigrama clubului, la nivel administrativ, Paul Cazan si Marcel Coras. 
La nivelul lotului, ieri a aparut la antrenament jucatorul nigerian asteptat, este vorba de mijlocasul de 21 de ani Ibeh, nimeni altul decat varul lui Dino Eze de la Steaua. 
Sedinta de pregatire de ieri a fost condusa de secunzii Roli Nagy si Dan Tapos, principalul Marin Barbu aflandu-se la Bucuresti la o consfatuire a antrenorilor din prima liga. 
Desi nu se mai preconiza nici un meci amical pana la disputa cu bistritenii de duminica, totusi maine de la ora 14.30 pe terenul de antrenament ICRTI alb-rosii vor evolua in compania echipei din liga a treia Victoria Nadlac, ocazie cu care va fi testat si nigerianul Ibeh. 
Din pacate cei de la CFR Cluj au comunicat ca nu ii mai vor directiona spre UTA pe fotbalistii doriti de Nicolae Bara, respectiv ivorianul Viera si suedezul Sandberg, tehnicianul Ioan Andone solicitand pastrarea lor in lotul liderului.

Sorin Puscuta - Glasul Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]