Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 21 ianuarie 2008
Stirile TVA aici
  • Chiar iubim Aradul?

Curatenia de primavara dovada de civilizatiePentru ca, nu-i asa?, nu-i ca vara, iarna pune pe jar autoritatile locale. 
De vreo doi, trei ani, putem insa spune ca autoritatile locale aradene n-au avut ganduri cu iarna pentru simplul motiv ca Aradul a fost ocolit si de geruri si, mai ales, de zapezi. 
Zilele trecute insa, a fost ceva de lucru, nu atat cu zapada atat de asteptata de unii, cat cu poleiul. 
Ei bine, la aceast prim examen din aceasta iarna, autoritatile, impreuna cu societatile care se ocupa de curatarea drumurilor pot primi nota de trecere.
Corigenti insa ramanem noi, cei care avem de curatat trotuarele din fata caselor noastre, a blocurilor ori a magazinelor. 
La fel de nepasatori am fost, noi, aradenii si in decembrie, la prima zapada. 
Pur si simplu nu ne intereseaza ca Aradul este orasul nostru, nu ne intereseaza ca lenea noastra, sau nepasarea noastra pot baga oameni in spitale. 
Ca sa nu mai spun ca nu ne intereseaza ca o hotarare a CLM instituie obligatii pentru totti cetatenii municipiului in ceea ce priveste gospodarirea orasului, inclusiv de curatare a zapezii ori a ghetii de pe trotuare. 
Si, de ce ne-ar interesa hotararea asta, de vreme ce nimeni nu o aplica...
Departe de mine gandul ca autoritatile locale, in speta primaria este fara prihana in problema gospodaririi orasului. 
Dimpotriva, cred ca la aceasta "materie" mai are multe de facut pana sa primeasca nota de trecere, si cand spun asta, cred ca este suficient sa amintesc de "traversarile" de pe Calea Aurel Vlaicu a ceea ce au fost candva liniile de tramvai sau de celebra deja zona de la Piata Fortuna. 
Daca oamenii nu-si rup gatul prin aceste zone "de bombardament" este doar o chestiune de noroc ori de ...antrenament (cel putin, cei din zona Fortuna, chiar ca sunt antrenati, asta fiind parca a treia iarna pe care o trec in regim de santier). 
Totusi, sa recunoastem, in problema deszapezirii am avea destul de putine sa reprosam primariei. 
Iar daca ar insista sa se extinda programuld e deszapezire si pe strazile mai mici din cartiere, am ramane doar cu nedumerirea privind neaplicarea acelei hotarari privind gospodarirea orasului. 
Pentru ca, bazandu-se doar pe constiinta fiecarui aradean, iata unde ajungem.
Sa fim cinstiti si sa recunoastem ca noi avem un fel tare ciudat de a ne arata iubirea fata de Arad. 
De cele mai multe ori cand se iveste vreo confruntare cu Timisoara sau cand se apropie alegerile (atunci, da!, nu exista candidat care sa nu cante oda iubirii fata de Arad!). 
In rest, pauza. Mai ales cand ar trebui sa punem mana.

Valer Marginean - Glasul Aradului

  • Conflict la PNL

Cristian Stragea intra in cursa pentru sefia PNLRazboi la scena deschisa in interiorul PNL Arad. 
Fostul preseduinte al filialei locale, Cristian Stragea, fortat sa demisioneze ca urmare a rezultatelor slabe obtinute la alegerile euro-parlamentare vrea sa revina in fruntea filialei locale. 
Acesta trebuie sa se confrunte in interior chiar cu colegii de partid, nemultumiti de modul in care a fost condus partidul pana acum. 
In urma discutiilor purtate cu Biroul Politic central, s-a convenit ca noul presedinte al PNL Arad sa fie ales de Delegatia Permanenta, formata din presedintii organizatiilor din judet. 
Chiar si aceasta decizie este contestata de multi liberali, pe motiv ca este ilegala si incalca statutul partidului. 
Situatia din interiorul Partidului National Liberal din Arad este departe de a fi rezolvata. 
Dupa ce fosta conducere reprezentata de Cristian Stragea a fost obligata sa demisioneze ca urmare a rezultatelor slabe obtinute la alegerile euro- parlamentare, lupta pentru sefia PNL s-a accentuat. 
Acum, conducerea centrala a decis ca presedintele PNL Arad sa fie ales prin vot direct de Delegatia Permanenta a filialei. 
In cursa vor intra, Cristian Stragea, pe de o parte sustinut de deputatul Titus Ghiorghiof iar pe de alta parte deputatul Mihai Calimente, sustinut de mai multe filiale din teritoriu dar si de organizatia de tineret.  
Alegerea presedinteului PNL Arad de catre delagatia permanenta este contestata de mai multi membrii ai partidului. 
Ei spun ca decizia este ilegala si incalca statutul partidului. 
Alegerea presedinteului PNL Arad este cruciala pentru alegerile locale. 
Si asta mai ales in privinta sustinerii viitorului candidat pentru functia de primar al municipilui Arad. 
Echipa condusa de Cristian Stragea iau in calcul si candidati din afara partidului in timp ce echipa condusa de Mihai Calimente si-a aratat clar sustinerea pentru un candidat liberal desemnat ca urmare a unui sondaj de opinie. 
Oricum, candiditatul pentru functia de primar va fi cunoscut pana la data de 1 februarie, iar sondajul de opinie va fi realizat saptamana viitoare.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad

  • Ceata din Italia i-a blocat la Arad

Pasagerii pentru Italia au fost imobilizati pe Aeroportul din AradPeste 120 de pasageri au ramas blocati timp de aproape 8 ore in Aeroportul International Arad, dupa ce cursa Blue Air pe ruta Bucuresti-Arad-Verona nu a putut ateriza la destinatie din cauza cetei. 
In acest caz s-a luat in calcul chiar modificarea destinatiei, la Bergamo. 
Potrivit directorului Aeroportului International Arad, Dan Balacel, avionul a decolat spre Verona ieri, in jurul orei 16.00, cand starea vremii se imbunatatise.
Pasagerii au fost serviti cu apa minerala, cafea si sandviciuri. 

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Un secol de viata

Etelka Grosz a implinit un secol de viataEtelka Grosz, locatara la Centrul de Ingrijire pentru Varstnici din Arad, a implinit miercuri onorabila varsta de 100 de ani.
Colegii au sarbatorit- o cu suc, prajituri, ba i- au pregatit si un tort, inchinand si un pahar de sampanie cu ocazia aniversarii, batranica fiind vizibil emotionata cand i s- a cantat "La multi ani".
Cei de la Centru spun despre femeie ca este plina de viata, bine dispusa si cu mult simt al umorului. 
Acestia mai povestesc ca in ciuda varstei inaintate femeia este foarte activa si nu depinde de nimeni, descurcandu- se singura.
Centrul de Ingrijire pentru Varstnici a devenit o a doua casa pentru batranica, ea fiind locatara acolo deja de zece ani. 
Cu ocazia implinirii a 100 de ani, Etelka Grosz a primit cadou de la primarul Aradului, Gheorghe Falca, o palarie si o esarfa, insotite de un frumos buchet de trandafiri.
Din pacate, pe batranica nu o mai viziteaza nimeni. 
Pana acum cativa ani doar fiul acesteia mai venea in vizita. 
Vizitele au incetat in momentul in care fiul acesteia a plecat in stranatate.

I.C. - Adevarul

  • Proiectul Moneasa, la ultimele retusuri

Moneasa isi dezvolta potentialul turisticLucrarile in cadrul proiectului "Dezvoltarea potentialului turistic al statiunii balneoclimaterice Moneasa" se afla pe ultima suta de metri.
Marea parte a investitiei a fost finalizata in luna decembrie, iar pentru acest an au mai ramas de efectuat unele retusuri la partea de infrastructura.
Lucrarile de reabilitare a retelei de apa, canalizare au necesitat unele sapaturi, astfel ca se impune ca drumurile sa fie readuse la forma initiala.
In momentul in care conditiile meteo vor permite se va continua cu partea de asfaltare si punerea de pavele. 
Partea de cladiri si interior este finalizata 100%. 
"Termenul pentru finalizarea lucrarilor a fost prelungit pana la data de 18 aprilie 2008. Din cauza conditiilor meteo a trebuit sa oprim lucrarile care tin de infrastructura. Nu vrem sa facem lucrari in pripa, in conditii proaste. Vrem ca acest proiect sa se termine cat mai repede, dar am avut in vedere in primul rand calitatea lucrarilor, durabilitatea lor, si este foarte clar ca asfaltari si pavelari nu se pot face iarna la minus 10 grade. Tot ceea ce inseamna parte de cladiri la Centrul sportiv, de informare turistica, alimentare cu apa, statie de epurare, statie de tratare este finalizat", declara Iosif Matula, presedintele Consiliului Judetean. 
Domnul Terente Condea, primarul comunei Moneasa ne-a declarat insa ca reamenajarea drumului judetean din localitate va dura mai mult, tinand cont de faptul ca inca vremea nu este destul de prielnica pentru construirea drumului. 
Astfel, data limita a proiectului va fi dincolo de 18 aprilie. 
"La noi in Moneasa in martie am putea avea parte de zapada. Nu stiu sa spun inca data exacta la care va fi terminat drumul.
" a mai declarat primarul Condea. 
Edilul precizeaza ca o parte din acest drum, cel care duce spre cabane, a fost deja construit, ramanand doar cel din interiorul localitatii.

A.G.- Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]