Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri, 20 iunie 2008
Stirile TVA aici
  • Colaborare euroregionala

Colaborare euroregionala romano-maghiaraPeter Hugel, directorul Complexului Muzeal Arad s-a aflat recent, la Institutul de Istorie si Muzeul Militar din cadrul Ministerului Apararii Nationale din Budapesta pentru a semna o conventie de colaborare intre institutia pe care o conduce, Directia Muzeelor din judetul Csongrad si Institutul de Istorie si Muzeul Militar din cadrul Ministerului Apararii Nationale.
Delegatia maghiara a fost formata din dr. Péter Zakar – vicepresedintele Autoguvernarii, dr. Zombori István – directorul  Muzeului Móra Ferenc Szeged, dr. Holló József general-maior in rezerva si director adjunct, dr. Kedves Gyula, director general al Institutului de Istorie si al Muzeului Militar din cadrul Ministerului Apararii Nationale din Budapesta
Conventia de colaborare are ca scop propagarea si popularizarea multiculturalitatii in cele doua judete – Arad si Csongrad precum si punerea in valoare a patrimoniului existent in Euroregiunea Dunare-Cris-Mures-Tisa 
De asemenea, se urmareste realizarea unui proiect comun, eligibil pentru finantare in regiunea mentionata. 
Pe parcursul defasurarii proiectului, muzeele vor colabora pentru prelucrarea stiintifica a colectiei de relicve ale revolutiei pasoptiste. 

C. L. - Glasul aradului

  • Fara opozitie in consiliu!

Sedinta Consiliului Local a decurs fara problemeCLM si-a incheiat activitatea fara opozitie; noul consiliu va functiona dupa reguli mai stricte.
Ultima sedinta CLM din mandatul 2004-2008 a decurs fara probleme pentru primar si executiv, intrevederea fiind lipsita de acuze, critici sau comentarii. 
Amenintarea prefectului nu a fost nici ea luata in seama.
Alesii au acceptat scoaterea de pe ordinea de zi a patru proiecte (cele legate de regulamentul de transport public local) din totalul de 19, au fost de acord cu o pauza de 15 minute, in asteptarea a doi consilieri care sa faca cvorumul necesar votarii unora dintre proiecte si au fost intru totul multumiti de finalul cu poze de grup, sarutari si cadouri. 
Opozitia a lipsit de la sedinta, asa ca ultimul CLM a fost, pentru Putere, unul de vis.
Nici viitoarele sedinte nu vor fi cu mult diferite, daca tinem cont de faptul ca primarul are de gand sa schimbe regulamentul consiliului, sa impuna respectarea cu strictete a celor trei minute de dezbatere alocate fiecarui ales, sau sa sanctioneze dur acuzele si jignirile din cadrul sedintelor.
Viitorul CLM va fi cu atat mai putin spectaculos cu cat se are in vedere acordarea unei importante crescute sedintelor pe comisii (care nu sunt publice) si unei importante scazute celor din plen.
Conform discutiilor purtate intre partide si primar, structura CLM va fi si ea modificata: vor exista doar patru comisii din cele cinci din prezent (comisia juridica urmand a fi absorbita de celelalte).

A.B.- Jurnal aradean

  • Masina tinerilor s-a lansat si la Arad!

Dacia Sandero a fost prezentata aradenilorDe ieri dimineata aradenii pot testa, la Verbita, noul model Dacia 
Dacia Sandero, al cincilea produs al grupului Renault-Dacia, a fost lansat ieri seara la Arad, cu o zi inaintea inceperii drive-testurilor din Capitala. 
Sandero vine la patru ani dupa primul autoturism al gamei, Logan, si este prima masina in doua volume produsa de Dacia, in istoria sa de peste 40 de ani.
Sandero isi propune sa fie masina familiilor tinere, a doamnelor si domnisoarelor, dar si o a doua masina a familiei. 
"In acelasi timp insa tintim si alte segmente de piata– practic pe toti cei care isi doresc o masina buna la un pret scazut. Trebuie sa avem in vedere ca Sandero porneste de la pretul de baza de 6900 de euro, dotata cu ABS si Asistenta de Franare de Urgenta, iar cel mai scump produs al gamei nu va depasi cu mult 9000 de euro. De aceea, in categoria sa, este cea mai convenabila masina" – ne-a declarat la lansarea de ieri directorul de vanzari al concesionarului Dacia din Arad, Verbita, doamna Geta Gabor.
Sandero este o masina compacta, placuta la vedere, care in interior pastreaza caracteristicile Logan, dar in exterior este radical schimbata: cu faruri alungite, cu a cincea usa stilizata, optional dotata cu o platforma a viitoarei masini de teren Dacia 
Sunt disponibile cinci variante, cu doua motorizari, de 1,4 si 1,6 – care asigura masinii viteza si putere. 
Sandero este cu 20 de centimetri mai scurta decat Logan si foarte aspectuoasa. 
O adevarata masinuta de familie pentru cei care conduc mult in oras si vor sase descurce pe spatii inguste.
Dupa lansarea de ieri seara, din aceasta dimineata masina este disponibila pentru drive-test, la Verbita. 
Cei care participala drive test isi pot incerca si norocul: daca pornesc cu cheia pe care o primesc masina Sandero din depozit, pot pleca acasa cu ea. 
Dacia scoate la bataie, in toata tara, cinci autoturisme pentru aceasta promotie, dar si 200 de bilete la evenimentul muzical al anului: Best Fest, de la Bucuresti. 
Biletele vor fi trase la sorti tot printre participantii la drive-test. 

Observator

  • Dig surpat dupa reparatii

Dig surpat la ZerindAutoritatile locale din comuna Zerind au constatat ca o parte din lucrarile de sustinere a digului care protejeaza localitatea s-au surpat chiar inainte de a fi receptionate.
"Situatia se prezintasi mai grav decat in decembrie, la prima surpare", spune primarul din Zerind, Alexandru Simandi.
Prim-adjunctul ISU Arad, lt.- col. Dan Paicu, a spus ieri ca, daca apele se umfla, acestea vor sapa la baza digului si va exista riscul sa cada.
Lucrarile la digul de pe Crisul Negru au inceput in ianuarie.

Alex Negru - Evenimentul Zilei

  • Alege cariera militara

Tinerii sunt invitati sa aleaga cariera militaraAcesta este mesajul transmis de Centrul Militar Judetean Arad prin intermediul Biroului de informare si recrutare.
Timp de cateva ore pe platorul din fata Primariei a fost amplasat un cort pentru prezentarea ofertei profesionale a Ministerului apararii. 
Multi tineri s-au aratat interesati de o cariera militara deoarece spun ei caacest domenii le poate aduce in primul rand o stabilitate financiara dar si performante profesionale. 
In acest an sunt disponibile peste 2600 de locuri in institutiile de invatamant militare. 
Infanterie, comunicatie, informatica si geniu sunt doar cateva dintre specializarile care pot fi alese de tineri. 
Principala conditie pentru a urma aceste cursuri este varsta 
Campania de informare s-a desfasurat pe parcursul a cateva ore. 
In acest timp au fost impartite pliante, sepci si tricouri iar militarii profesionisti au impartasit din experienta lor celor care s-au aratat interesati sa imbratiseze o astfel de cariera.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]