Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Miercuri, 19 noiembrie 2008
Stirile TVA aici
  • Leoni: Producatorii de componente ar putea reloca productia din Romania

Leoni ar putea recurge la restructurari sau chiar la relocarea fabricilorImpactul recesiunii globale asupra Romaniei poate fi mai puternic decat in alte cazuri deoarece tara si-a pierdut competitivitatea prin cresterea costurilor cu forta de munca, iar daca aceasta tendinta se va pastra, multe firme auto ar putea reloca activitatile, potrivit companiei germane Leoni.
"In contextul crizei globale, toate companiile din industria auto vor suferi din cauza cererii scazute. Pentru Romania situatia ar putea fi si mai rea, din cauza cresterilor uriase ale salariilor la nivel national, fapt care a condus la o scadere severa a competitivitatii. (...) Daca aceasta tendinta va continua, multi, daca nu toti, furnizori vor fi nevoiti sa faca restructurari sau chiar sa paraseasca tara", a declarat Uwe H. Lamann, membru in consiliul executiv al Leoni AG, companie producatoare de cablaje pentru industria auto.
Leoni detine patru unitati de productie a cablajelor auto in Romania, la Arad, Bistrita, Pitesti si Mioveni. Compania a concediat, la inceputul lunii noiembrie, 22 de angajati de la fabrica din Mioveni, reprezentand aproximativ 10% din personalul uzinei. Potrivit oficialului companiei, restructurarea nu a avut loc ca urmare a crizei economico-financiare, ci a fost o "masura obisnuita de business".
In opinia lui Lamann, perspectiva cea mai sumbra este scaderea cererii din industria auto cu 20-25%. "Expertii spun ca prabusirea cererii in industria auto ar putea dura intre 6 si 18 luni. Evident, noi ne dorim ca situatia sa revina la normal in curand", a adaugat oficialul Leoni.
Anul trecut, vanzarile Leoni la nivel international au avansat cu 12,2% fata de nivelul din 2006, la 2,36 miliarde euro.

Observator

  • Cancerul face ravagii printre tineri

Printre cauzele principale ale aparitiei cancerului la tineri se afla si alimentatia nesanatoasaJudetul Arad se confrunta cu un numar tot mai mare de persoane tinere care mor din cauza cancerului. Cazurile de deces au inceput sa creasca vertiginos incepand din vara.
Directorul Spitalului Municipal Arad, Teodora Olariu, sustine faptul ca „ne confruntam cu tot mai multe cazuri de neoplasme aflate in stadii avansate, cu potential de tratament egal cu zero. Iar pacientii aflati in aceste situatii sunt, in special, persoane tinere si foarte tinere, cu varste cuprinse intre 20 si 40 de ani”.
Principala cauza a aparitiei necrutatoarei boli pare a fi alimentatia proasta. „Produsele care sunt consumate in prezent sunt foarte nesanatoase. Din acest motiv imunitatea oamenilor este foarte scazuta, deoarece organismul nu mai beneficiaza de vitaminele din produsele naturale. Astfel, inca de tineri, oamenii sunt predispusi la asemenea boli” a punctat Olariu.
O alta cauza este stresul, diferitele probleme, nesiguranta in ceea ce priveste viitorul, lucruri care slabesc psihic si fizic organismul.

A.G. - Jurnal aradean

  • A incetat greva foamei dupa ce a fost incredintata de rezolvarea situatiei de catre vicepresedintele SDI

Profesoara Carmen Meleag a iesit din greva dupa ce a fost asigurata ca se va rezolva situatiaCarmen Meleag, profesoara de la Scoala Generala „Ioan Slavici” din Siria, care a intrat luni dimineata in greva foamei a renuntat in aceeasi zi la ora 19.00. Motivul grevei a constat in faptul ca profesoara s-a simtit discriminata si hartuita de autoritatile locale. Carmen Meleag face parte din Sindicatul Liber din Invatamant fiind singurul membru al acestuia, din scoala de la Siria. Cand Sindicatul Democratic din Invatamant a dat in instanta scoala si a castigat procesul, marea majoritate a membrilor SLI a trecut la acesta. „Eu nu am vrut sa trec deoarece indiferent de sindicat, in calitate de angajat trebuie sa beneficiez de drepturile prevazute in Codul Muncii. Nu se poate sa ne discrimineze astfel. Nu vreau sa trec la alt sindicat, imi vreau doar drepturile de profesor” - a declarat Carmen Meleag, luni. Pentru a o convinge sa renunte la greva foamei, la locul protestului au venit Valentin Bot, primarul comunei, Nicolae Pellegrini - inspector scolar general adjunct si Maria Buruc liderul Sindicatului Liber din Invatamant, filiala Arad. Femeia nu a putut fi induplecata pana seara la ora 19, dupa indelungi tratative cu inspectorul scolar general adjunct si dupa ce vicepresedintele Sindicatului Liber de la Bucuresti i-a promis ca se va ocupa personal de rezolvarea situatiei. „Maria Buruc a vorbit cu vicepresedintele sindicatului si acesta a promis ca se va ocupa de revolvarea problemei. M-a asigurat ca ceea ce s-a intamplat va ajunge la premierul Romaniei si la ministrul Invatamantului. In cazul in care nu voi primi drepturile care mi se cuvin voi reincepe protestul meu tot prin greva foamei la locul de munca” - spune Maria Meleag.
De asemenea, ieri, dascalita ne-a povestit ca a fost sunata de profesori din diferite judete ale tarii, multi dintre ei nestiind de primele de vacanta si de recalcularile care s-au dat. „Greva mea se pare ca a avut un impact in randul cadrelor didactice. Am fost sunata de un profesor de la Galati care s-a interesat de problema mea. Nici el nu a primit banii pentru vacanta. Sper ca ceea ce am facut luni va influenta cat de cat autoritatile in luarea deciziilor cu privire la invatamant” - afirma profesoara.

Observator

  • Se deschide patinoarul

Incepand de maine se deschide patinoarulPrimaria a anuntat deschiderea Patinoarului Municipal incepand de joi, la ora 18. In prima zi intrarea va fi libera.
Orarul de functionare si tarifele pentru noul sezon sunt cele de anul trecut. Patinoarul este deschis sambata si duminica de la 10 la 23.30 si de luni pana vineri de la 10 la 21.30.
Seriile sunt de o ora si jumatate, incepand de la ore cu sot (10, 12, 14, 16, 18, 20, respectiv 22 in week-end), iar 30 de minute dupa fiecare serie sunt rezervate pentru interventia utilajului de curatare a ghetii.

TARIFE
- copii, adulti - 8,5 lei / ora respectiv 10 lei / 90 minute
- grupuri organizate elevi, studenti (pe baza adresei comunicate de institutiile de invatamant) - 8,5 lei / 90 minute
- abonament saptamanal - 50 lei
- abonament lunar - 150 lei
- inchiriere patine - 3 lei / pereche / ora sau 4 lei / 90 minute
- ascutit patine - 2 lei / pereche

S.B. - Jurnal aradean

  • Complicatii fara sens - Utistii sustin proiectul suporterilor, dar nu semneaza

Ionut Chirila si Cristian Todea explica Presei pozitia clubului si a jucatorilor fata de demersul suporterilorDupa cum se stie, suporterii „Batranei Doamne” au demarat campania „UTA, mandria mea!”, prin care intentioneaza sa obtina bani publici pentru echipa fanion a orasului. Acest lucru ar fi posibil in momentul in care UTA ar fi declarat club de interes local, urmand sa fie sprijinita financiar de Consiliul Local Municipal si (sau) Consiliul Judetean. Primul pas in acest sens a fost intocmirea de liste, pana la aceasta ora semnand in favorea proiectului aproximativ 2.000 de persoane.
Ieri, trebuia sa vina randul jucatorilor si conducerii administrative si tehnice sa-si puna iscalitura pro campaniei. Totul parea o formalitate, mai ales ca utistii isi dadusera acordul verbal cu o zi inainte, insa lucrurile au luat o intorsatura neasteptata in momentul in care cei de la Suporter Club UTA au dorit sa le puna pixurile in mana. Sebastian Hutan a fost singurul care a reactionat normal si si-a dat repede semnatura, dar gestul goal-keeperului aradean a provocat o sedinta-fulger in vestiar. Treptat, jucatorii au parasit apoi stadionul, spunand ca nu vor semna in favoarea proiectului fiindca asa a decis majoritatea. Dezamagiti si chiar contrariati, suporterii au dorit o explicatie, pe care au obtinut-o, in cele din urma, de la managerul Ionut Chirila si capitanul Cristian Todea.
Din capul locului, antrenorul „textilistilor” a precizat ca el nu a obligat pe nimeni sa refuze semnarea listelor, dar nici nu a facut nimic pentru a le schimba decizia. „Daca jucatorii au hotarat asa, eu ii inteleg, mai ales ca nu vrea sa le pun stadionul in cap celor care nu doreau sa semneze la meciul cu Drobeta Turnu-Severin. Dupa parerea mea, nu semnaturile noastre sunt importante acum, ci sa luam sase puncte din aceste ultime doua meciuri din acest an”, a spus Ionut Chirila, care a tinut sa-i mai linisteasca odata pe fani. „Daca cineva a dat pana acum aproape o jumatate de milion de euro la UTA, fiiti siguri ca nu i-a aruncat pe geam. Clubul va avea investitori, veti vedea”, a adaugat cel care se anutointituleaza „Napoleon”.
In mare parte, explicatia pentru esuarea actiunii de semnare a listelor de catre „alb-rosii” am regasit-o in vorbele lui Cristi Todea. „Eu am fost unul dintre cei care a participat si acum un an la mitingul de protest la Primarie, desi nu-mi doream neaparat acest lucru. Am fost in birou la domnul Falca, impreuna cu alti doi fosti jucatori si suporteri, acolo ni s-a promis ceva, dar nu s-a realizat nimic. Datoria noastra este sa jucam fotbal, sa facem puncte si sa aducem lumea la stadion, nu sa cersim bani. Eu nu ma impac nicicum cu aceasta postura si as dori sa fiu inteles”, a spus capitanul „Batranei Doamne”, care a lasat impresia ca vorbeste in numele intregului vestiar. „Eu nu doresc sa-mi expun jucatorii. O sa se zica la Primarie ca tocmai cei care au retrogradat UTA s-au trezit sa ceara bani. Cui nu i-ar trebui bani in plus la club, dar noi nu suntem oamenii care sa-i cersim. Eu, personal, nu am ce sa mai vorbesc cu un primar care-mi spune mereu ca el se pricepe numai la baschet”, l-a completat Chirila pe mijlocasul sau.
Intr-un tarziu, acceptand si punctul de vedere al fanilor, care au precizat ca proiectul este cu bataie lunga si cei care sunt chemati sa semneze astazi ar putea decide - oarecum - viitorul celei mai titrate echipe din Provincie, Ionut Chirila si Cristi Todea au cazut de acord sa-si declare public sprijinul pentru initiativa Suporter Club UTA. „O sa organizam o conferinta de presa in care vom preciza ca suntem de acord cu transformarea UTA-ei in club de interes local. De semnat, poate vom semna la finele turului, cand nu exista riscul sa fim influentati pe teren de un eventual scandal sau vom cunoaste mai multe in legatura cu finantarea clubului”, a incheiat Chirila.
Din pacate, poate si dintr-un orgoliu greu de inteles, utistii s-au lasat purtati intr-un conflict mocnit cu fanii, care nu-si vad impartasita intru totul intentia, de altfel, laudabila. Suporterii nu doresc decat ca gruparea fanion a orasului sa intre in normalitate si sa-i fie asigurata, dupa exemplul altor orase, o „felie” din bugetul anual.

Calin Mnerie - Glasul Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]