Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Sambata, 19 ianuarie 2008
Stirile TVA aici
  • Bani din resturile de pe Vlaicu

In Vlaicu resturile ramase in urma reparatiilor strazilor sunt valorificateLiniile de tramvai, traversele, piatra cubica, molozul - depozitate sau vandute la licitatie.
Cativa consilieri locali si-au pus intrebarea ce s-a intamplat cu liniile de tramvai si traversele care au fost inlocuite in cartierul Aurel Vlaicu si au avansat ipoteze cu privire la faptul ca acestea ar fi putut fi vandute pe bani grei de diverse firme apropiate executivului local sau chiar de firma care executa lucrari pe creditul BERD.
E vorba, cel putin, de zeci de tone de fier vechi, deci de sume importante de bani, asa ca drumul pe care l-au urmat liniile de tramvai din Vlaicu sau cele de pe Kogalniceau e interesant de urmarit.
Razvan Popa, directorul executiv al Primariei Arad, sustine ca nu poate fi vorba de faptul ca ICIM sau alta firma a pus mana pe o linie de tramvai sau o traversa, in conditiile in care acestea au fost ridicate de la fata locului doar in momentul in care s-au facut procesele verbale de predare-primire de catre cei de la CTP, iar toate piesele au fost evidentiate.
"Este vorba de material casat. Sina este predata prin proces verbal celor de la CTP si e depozitata in depourile lor din Micalaca si UTA. ICIM nu are voie sa ia nici macar o piatra de pe santierul din Vlaicu. Sunt bani si bunuri publice, iar aici nimic nu e de joaca. Va veni Curtea de Conturi si va verifica totul, orice miscare", a sustinut Razvan Popa.
Directorul executiv sustine ca lucrarea BERD nu e prima lucrare in care sunt inlocuite sine, ca Primaria Arad s-a confruntat cu astfel de situatii si in cazul strazii Voinicilor si Kogalniceanu. 
In toate aceste cazuri, Razvan Popa sustine ca "sinele care au grad de uzura peste 70% au fost si sunt vandute la licitatii, iar cele cu grad de uzura intre 30- 40%, adica sine care pot fi considerate inca bune, sunt refacute la capete si vor fi folosite acolo unde este nevoie".
Totul, la refolosit
Nu doar sinele de tramvai inlocuite de pe strazile din Arad sunt vandute sau refolosite, ci si piatra cubica scoasa, de pilda, de pe Condurasilor, sau molozul adunat de pe strazile unde sunt lucrari.
"Piatra cubica de pe Kogalniceanu si Condurasilor a fost predata celor de la ICIM, care o tin in custodie pana cand noi vom avea nevoie de ea. Materialul decapat de pe Aurel Vlaicu, care este considerat moloz, a fost, de asemenea, depozitat de ICIM in baza si ne va fi pus la dispozitie daca vom avea nevoie de el. Traversele de pe Vlaicu vor fi si ele folosite. In general refolosim tot ce nu e material local si e greu de obtinut, cum sunt liniile, traversele etc. In rest, tot ce nu poate fi folosit este scos la licitatie", a punctat Razvan Popa.
80 de tone de fier vechi
Pana in prezent, de pe tronsonul Fat- Frumos- UTA, Compania de Tranport Public a scos cel putin 130 de tone de linii de tramvai. 
Potrivit lui Petru Cuvineanu, directorul adjunct al CTP, "70- 80 de tone au fost deja vandute la licitatie ca fier vechi cu 0,45 lei/kg. Parte din linii sunt la noi in depozite si vor fi refolosite".
Managerul a mai punctat si faptul ca totul este tinut sub o evidenta extrem de stricta, pentru ca cu banii statului nu te poti juca, si ca totul e evidentiat in acte. 
De pilda, cu traversele de la liniile de tramvai, care sunt neutilizabile, CTP are de gand sa paveze un teren aflat in proprietatea societatii.

Adriana Barbu - Adevarul

  • BERMO AMBIENT- cel mai dinamic proiect imobiliar dezvoltat de Bermo Group

Bermo Ambient este un promitator proiect imobiliarAmbient este considerat cel mai dinamic proiect al companiei Bermo Group. 
Aceasta deoarece lucrarile de constructii au fost incepute in vara anului 2007, iar primii locatari sunt asteptati inca din primavara-vara lui 2008.
Ansamblul consta in doua imobile de tip P+2, cu un total de 48 de apartamente premium. 
Fiecare condominium este gandit de asa natura incat sa ofere locatarilor cel mai inalt grad de siguranta, confort si intimitate. 
Asfel, sunt proiectate spatii de parcare pentru fiecare apartament, spatii verzi generoase si intimitate asigurata de sistemul cu circuit inchis al condominiumului.
Apartamentele sunt cu doua si trei camere, masurand 80 de metri patrati, respectiv 100 de metri patrati.
Ansamblul rezidential Bermo Ambient, dezvoltat de Bermo Group, este un produs imobiliar cu totul deosebit. 
Alegand sa locuiasca in aria privilegiata a cartierului Subcetate, clientii Bermo Ambient vor beneficia de confortul metropolitan si, in acelasi timp, de linistea si protectia unui ansamblu cu atmosfera naturala inclusa. 
Complexul va beneficia de finisaje superioare, de locuri de parcare si, bineinteles, de o panorama reconfortanta.
Un alt avantaj pentru clientii Bermo Group il constituie garantia Bermo, garantia pentru lucrarile de constructie, ceea ce sporeste gradul de siguranta al locuitorilor acestui ansamblu rezidential unic. 
Apartamentele se pot contracta usor, cu un avans de rezervare de 30%, iar diferenta de 70% din valoare se achita in momentul transferului de proprietate prin incheierea contractului de vanzare-cumparare autentic, atunci cand apartamentul se poate ipoteca pentru a obtine un credit. 
Acest lucru este posibil pentru ca proiectele Bermo Group au asigurata finantarea in totalitate, iar realizarea constructiei nu depinde de sumele incasate de la clienti.
Termenul de finalizare pentru ansamblul Bermo Ambinet permite planificarea bugetului si gasirea unor solutii financiare.
Pentru informatii suplimentare sunteti invitati sa contactati Bermo Group SA la telefoanele: 0257.228565 si 0731.144.144, sau sa vizitati www.bermo.ro
Bermo Group, este liderul zonal al segmentului rezidential premium. 
Experienta exigentei in acest sector, potentialul tehnic si financiar, au impus produselor si serviciilor Bermo o serie de valori asumate deja ca traditionale in cadrul companiei: siguranta, intimitate, confort.

Observator

  • Tichete cadou pentru invatamant

Presedintele SLI - Maria Buruc a ridicat problema tichetelor cadouSindicatul Liber din Invatamantul aradean a organizat ieri la Colegiul "Moise Nicoara"  o intalnire cu reprezentantii primariei.
Conducerea municipiului a fost reprezentnata de viceprimarul Levente Bognar. 
S-a discutat despre acordarea tichetelor cadou pe anul 2008 pentru salariatii din invatamant si alte subiecte de interes pentru viata scolara. 
Principala problema dezbatuta a fost cea a tichetelor cadou. 
Presedintele SLI, profesorul Maria Buruc a afirmat ca este frustrant faptul ca in judet exista atatea scoli care au primit aceste tichete cadou de sarbatori, cat si altele unde acestea au lipsit. 
Viceprimarul Levente Bognar a raspuns ca la nivel de primarie se cauta solutii. 
Viceprimarul a mai subliniat ca primaria este direct interesata de rezolvarea problemelor din invatamantul aradean, precum si faptul ca gasirea solutiilor trebuie sa fie o munca de echipa intre cadrele didactice primarie. 
La intalnirea de ieri cadrele didactice prezente au ridicat si alte probleme, in special de ordin administrativ. 
Profesorii spun ca doresc o legatura mai stransa cu consiliul local. 
Unii directori au criticat infrastructura unitatilor scolare sau reteaua de curent electric, spre exemplu, sunt depasite, intrucat in numeroase unitati nu s-au facut modernizari de 30 de ani. 
Liderii sindicali doresc ca intalnirea de ieri sa nu ramana un eveniment solitar si este necesar ca discutii intre cele 2 parti sa aiba loc cu regularitate.

Adrian Moldovan - Televiziunea Arad

  • S-a inecat la balastiera Alfa!

Un copil de opt ani s-a inecat la balastiera din AlfaUn copil de opt ani a murit inecat la balastiera din Alfa. 
Acesta se juca impreuna cu un prietenpe lacul inghetat. 
La un moment dat gheata s-a spart si baiatul de optani a cazut in apa. 
Celalat copil a reusit sa scape, fugind imediat la mal. 
Baiatul s-a dus acasa si le-a spus parintilor ce s-a intamplat. Acestia au sunat la 112. 
Medicii careau ajuns la locul tragicului incident nu au mai putut face nimic pentru copil, acesta fiind deja mort.
Localnicii povestesc ca nu e prima data cand se intampla asa ceva. 
In urma cu mai mult timp patru copii s-au inecat in acest lac format in urma excavatiilor.

Arad Expres

  • Pecica isi continua proiectele cu Ungaria

Intalnirile dintre cetatenii din Pecica si Batania sunt tot mai deseProiectul menit sa contribuie la stangerea relatiilor de colaborare si afacere intre agricultorii din Pecica si orasul maghiar Battonya este aproape de finalizare, motiv pentru care promotorii locali din cadrul Primariei Pecica au gandit un nou proiect. 
Dupa "Dezvoltarea afacerilor transfrontaliere a producatorilor agricoli si prelucratorilor de produse agricole", ar urma "Agricultura fara frontiere", depus zilele trecute la Biroul Regional pentru Cooperare Transfrotaliera Oradea. 
Daca acesta va fi aprobat spre finantare, in decursul a 14 luni vor fi organizate noi seminarii, expozitii si schimburi de experienta pentru a-i apropia cat mai mult fermierii din cele doua orase. 
Pe langa asta, se va pune accent pe dezvoltarea punctului de informare planuit sa fie inaugurat la sfarsitul acestei luni in cladirea fostului Cazinou.
Valoarea totala a proiectului este de 123 770 euro, din care 10,5% este suportat din bugetul local. 
Din echipa de proiect fac parte: Marinela Petran (coordonator proiect - Biroul Agricol), Alina Ponta (asistent manager - Birou Proiecte Comunitare), Pamela Banya (responsabil achizitii publice - Jurist Primarie), Erika Molnar (responsabil financiar - Birou Proiecte Comunitare), Razvan Huber si Emil Burtic (responsabil tehnic - Biroul Agricol) si Horváth László (responsabil partea maghiara - manager de oras Battonya).

Razvan Cretu - Glasul Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]