Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri, 18 iulie 2008
Stirile TVA aici
  • Politia aradeana, la primul bilant al anului

Bilant la Politia AradPrimele 6 luni ale anului: 91 de accidente rutiere grave si 37 de morti. 
Aradul conduce intr-un top al evenimentele tragice, iar Vinga si zona Chisineu Cris - Zerind se afla pe urmatoarele pozitii
In primul semestru al anului, pe teritoriul judetului nostru au avut loc 91 de accidente grave, cu 13 mai putine fata de aceeasi perioada a anului trecut. 
Si-au pierdut viata 37 de persoane, iar 68 au fost grav ranite. 
Numarul accidentelor usoare a fost mai mare: 104, in care au fost ranite 141 de persoane. 
Intr-un clasament al principalelor cauze ale accidentelor, pe primul loc se afla indisciplina pietonilor, din acest motiv inregistrandu-se 17 acidente soldate cu   7 morti. 
Pe locul doi s-a... clasat viteza excesiva sau neadaptata, care a cauzat 14 acidente, in care au murit 5 persoane. 
Cea de-a treia treapta este ocupata de traversarea neregulamentara, inregistrandu-se 10 accidente cu 4 morti, urmata de neacordarea de prioritate pietonilor si vehiculelor. 
Cele mai multe accidente au avut loc in municipiu, peste 26, inregistrandu-se si 10 decedati. 
Urmatoarea zona a mortii este Vinga unde in acest an au murit 6 persoane in 5 accidente, zona Chisineu-Cris – Zerind. 
Dupa sectorul de drum in care au avut loc evenimentele DN 7 isi pastreaza renumele de soseaua mortii, aici inregistrandu-se 27 din totalul de accidente soldate cu 15 decese. 
Cele mai multe accidente s-au inregistrat in zilele de luni, nu mai putin de 19, urmate de zilele de sambata care au insumat cu un accident mai putin. 
Nici mopedistii nu au fost scutiti de pericole. 
De la inceputul anului pana in prezent 6 conducatori s-au facut vinovati de provocarea unor accidente in urma carora o persoana a murit si 5 au fost ranite grav. 
Tot in urma accidentelor  rutiere un biciclist a murit si unul a fost grav ranit. 
Nu mai putini de 13.850 de soferi au cazut "victime" celor 6 aparate radar din dotarea politistilor aradeni care au aplicat pentru depasirea vitezei amenzi in valoare de 889.552 lei si au retinut in total 2693 de permise. 
Cu 50% mai multe furturi decat anul trecut
De la inceputul anului, pana in prezent, s-au inregistrat 425 de infractiuni stradale, cifra care ne situeaza sub media nationala in ceea ce priveste volumul criminalitatii, insumand 93 de infractiuni la 100.000 de locuitori. 
Din acest numar, un procent de aproape 90% reprezinta furturi, inregistrand o crestere cu aproximativ 50% a acestor infractiuni fata de aceasi perioada a anului trecut  cele mai multe dintre acestea fiind comise in mediul urban pe timp de noapte.  
Intr-un top al bunurilor furate, pe primul loc se claseaza furturile din masini cu un procent de aproape 60 la suta din total. 
Pe locul doi se claseaza furturile de masini urmate de cele din buzunare si genti.

A.M.C. - Observator

  • Din cauza erorii constructorului - Proiectul de modernizare a municipiului se reface

Aglomeratie infernala in zona Catedralei noiCu toate ca au fost programate sa se finalizeze la inceputul lunii august, lucrarile de modernizare a centrului municipiului vor fi reluate in perioada de toamna spre iarna. 
Acest lucru se va intampla din cauza constructorului care, din declaratiile reprezentantilor primariei, a prevazut in proiect foarte multi stalpi de curent pentru tramvaie, uratind astfel arhitectura municipiului.
"Politistii rutieri nu sunt platiti pentru a dirija circulatia..."
Desi sunt atat de necesare, lucrarile de modernizare a drumurilor din centrul municipiului ii aduc pe aradeni in pragul disperarii. 
Si aici ne referim indeosebi la conducatorii de autoturisme. 
Aglomeratia provocata din cauza tronsoanelor de drum la care se lucreaza si sunt inchise ii face pe soferi sa parcurga centrul, mai ales in orele de varf, in peste o jumatate de ora.
Ieri, in jurul orei 12,30, in centrul municipiului masinile circulau bara la bara, inaintand cu doar cate o jumatate de metru pe minut. 
Cu toate acestea, politistii, lipseau cu desavarsire din peisaj. 
Cum in unele locuri nici semafoarele nu functionau, conducatorii auto care incercau sa iasa de pe o strada fara prioritate, asteptau minute in sir, la "mila" celor care circulau pe drumul cu prioritate.
Intrebat despre motivul absentei agentilor de circulatie din oras, avand in vedere aglomeratia infernala, subcomisarul Adrian Lile – seful Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Arad – ne-a spus: "Agentii de politie nu sunt platiti de stat pentru a dirija circulatia. Ei se ocupa de acest lucru doar in cazuri extreme. Azi chiar am avut si alte actiuni. Principalul nostru scop este sa reducem accidentele.  Oricum o sa incercam sa fim prezenti si in centru in zonele mai aglomerate..."
Prea multi stalpi in proiect
Reprezentantii Primariei spun ca prima parte a lucrarilor efecuate pe centru se va finaliza la inceputul lunii octombrie. 
Atunci unele tronsoane de drumuri care sunt acum in reparatii vor fi finalizate. 
"La 1 august se va deschide circulatia tuturor strazilor de pe tronsonul Podgoria – Boul Rosu si se va inchide circulatia pe tronsonul de la UTA si pana la Podgoria. In aceasta perioada cei care folosesc mijloacele de transport in comun vor circula cu autobuzul si spre Gradiste si spre gara, autogara, UTA", ne-a informat Razvan Popa – seful Directiei tehnice din cadrul Primariei Arad.
Razvan Popa ne-a mai declarat ca, din pacate, in perioada de toamna spre iarna, probabil in octombrie, circulatia tramvaielor in centru va mai fi inchisa inca o data.
"Acest lucru se va intampla din cauza proiectului pe care l-a facut constructorul, prevazand in acesta mult mai multi stalpi de curent pentru tramvaie decat era necesar. Cu acest lucru nu a fost de acord arhitectul municipiului, spunand ca prea multi stalpi ar urati aspectul orasului. Astfel ca, va mai dura ceva timp pana cand constructorul va reface proiectul. Si de accea, in toamna, se va inchide din nou circulatia tramvaielor in zona centrala", a conchis seful Directiei tehnice din cadrul Primariei Arad.

Nadia Bodran - Glasul aradului

  • Escrocherie cu credite bancare

O firma din Arad este suspectata de excrocherie cu credite bancareComisarii GFA verifica o firma care angaja fictiv personal in vederea obtinerii de imprumuturi.
O firma aradeana a intrat in vizorul comisarilor Garzii Financiare (GFA) dupa ce administratorul a angajat fictiv mai multe persoane pe care le trimitea apoi pe la banci in vederea obtinerii unor credite.
"Angajatii" primeau o mica suma de bani, restul imprumutului intrand in buzunarul celui care a pus la cale intreaga afacere.
"Am primit o sesizare din partea unei persoane care a primit acasa o somatie de plata. Asta, desi credea ca nu va avea nicio obligatie catre banca.
Urmeaza sa fie controlate evidentele contabile si statele de plata. De asemenea, trebuie sa vedem cate persoane au luat bani din banca in baza adeverintelor de salariu eliberate de societatea respectiva",
a declarat Sorin Cirti, comisarul-sef al GFA.

L.S. -  Jurnal aradean

  • Rodeo printre valuri de jumatate de metru

Bazinul cu valuri nou construit la Strandul NeptunPrimaria aradeana a inaugurat, ieri, una dintre cele mai asteptate investitii ale verii, primul bazin cu valuri artificiale.
Are 450 mp si o adancime intre 50 cm si 2,2 m. 
Valurile sunt produse de o minge imensa, care are inauntru un motor si este controlata de un calculator. 
Mingea are un modul de rodeo, pe care e atasat o sa. 
Valurile pot ajunge si la 1,2 metri. 
Investitia se ridica la 3 milioane de euro in cel mai mare strand din vestul tarii, care are acum 4 bazine nou-noute.

Alex Negru - Evenimentul Zilei

  • Concurs de ATV–uri la Moneasa

Concurs de ATV-uri pe dealurile din MoneasaIncepand de astazi si pana duminica, statiunea Moneasa va gazdui cel mai important concurs din vestul tarii dedicate impatimitilor de ATV-uri. 
Pe parcursul celor trei zile, zeci de pasionati  isi vor dovedi maiestria de-a lungul probelor care insumeaza cateva sute de kilometri. 
Organizatorii, cei din echipa ATVARAD, spun ca probele sunt deosebit de dificile si spectaculoase, iar pregatirea si logistica vor depasi orice alt concurs similar din Romania. 
"Vineri si sambata probele vor avea loc in muntii Codru Moma si vor dura de dimineata pana seara. Duminica se va desfasura in statiune cea mai spectaculoasa proba speciala, pe un teren special amenajat", declara Cristian Herman. 
Organizatorii sunt siguri ca nu vor lipsi rasturnarile si fazele ce vor face deliciul publicului. 
Concursul, se afla la prima editie. 
Festivitatea de premiere va avea loc duminica dupa-amiaza. 
Premiile puse in joc ajung la suma de 1.500 de euro.  
Organizatorii spera ca incepand de anul viitor, acest concurs sa  fie integrat in campionatul national.

Claudia Untaru - Glasul aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]