Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri, 18 aprilie 2008
Stirile TVA aici
  • Adevarul ieri, azi Jurnal aradean

Jurnal aradean - inaugurare festivaPersonalitati aradene, la festivitatea prilejuita de schimbarea numelui ziarului nostru.
Zeci de personalitati din administratie si cultura, politicieni, oameni de afaceri  si cititori au participat, ieri seara, in noul sediu al redactiei, la festivitatea prilejuita de schimbarea numelui ziarului nostru.
Ne vom numi Jurnal aradean, dar faptul ca ne schimbam numele nu ne sperie, pentru ca adevarul ramane in fiecare pagina a ziarului. 
Si stim ca cititorii pretuiesc acest lucru.
Cu cat mai local, cu atat mai bine!
Ziarul nostru a facut un pas urias inainte, in septembrie 2005, odata cu intrarea in Inform Media - companie care face presa de zeci de ani, iar astazi este unul dintre actorii semnificativi de pe piata media din Romania si nu numai.
Aspectul grafic al ziarului s- a schimbat vizibil, dar si continutul. 
Articolele, comentariile aparute vorbesc acum mai mult despre evenimente si oameni locali. 
Aplicam astfel un principiu: cu cat mai local, cu atat mai bine! De aceea, oamenii au un motiv sa ne citeasca.
Ne consideram un membru al comunitatii, al familiei care le spune celorlalti adevarul. 
Din ce in ce mai multi cititori scriu ziarul alaturi de noi.
Dovada sunt rubricile "cititor- reporter" si "agora", forumurile si numeroasele scrisori primite la redactie. 
Ne ajuta in acest sens si Aradon - cel mai important portal de stiri din judet si unul dintre cele mai active din tara.
In ianuarie 2008, ne- am mutat in casa noua. 
Avem un sediu nou, avem un nume nou, dar ramanem aceiasi: echilibrati, independenti si loiali fata de cititorii nostri. 
De aceea, vom ramane tot primii.
Cel mai puternic ziar judetean din tara
Nascut in 22 decembrie 1989, Adevarul a fost primul ziar din tara care a luat acest nume. 
Un an mai tarziu, odata cu infiintarea S.C. Adevarul S.R.L., a inceput privatizarea ziarului.
La 19 septembrie 2005, Adevarul a intrat in marea familie Inform Media. 
Cresterea tirajului, de la un an la altul, a facut din ziarul nostru cel mai puternic ziar judetean din tara - ca tiraj, ca putere economica si ca profit.

D.D. - Jurnal aradean

  • Nemultumire

Edelenyi Koloman este nemultumit de cresterea valorii lucrarilor la strandEdelenyi Coloman este nemultumit ca valoarea lucrarilor la strandul Neptun creste nejustificat! 
Consilierul independent crede ca cele 30 de miliarde de lei vechi alocate de Primarie in sedinta de consiliu local de la inceputul saptamanii pentru refacerea pompelor ar fi putut fi folosite in alte scopuri. 
Cum ar fi ,de exemplu un nou  pod peste Mures cu 25 de miliarde de lei,  pe care l-a initiat consilierul in mandatul sau de director al strandului si care, desi inceput a fost lasat balta.  
Consilierii locali au aprobat suplimentarea banilor pentru modernizarea strandului Neptun cu inca 30 de miliarde de lei vechi. Primaria motivand cresterea pretului lucrarilor datorita redimensionarii pompelor. 
Conslierul Edelenyi Coloman considera ca Primaria arunca banii in loc sa ii foloseasca in alte scopuri. 
Podul initiat in 2004 ar fi putut, spune consilierul sa rezolve problemele de trafic din oras.

Izabela Vekas - Televiziunea Arad

  • Medintu, despre Cartierul Verde: "Il extind!"

Medintu doreste sa extinda lucrarile la Cartierul VerdeS-a implinit un an de cand primii locatari si-au ocupat locuintele in Cartierul Verde. 
Dezvoltatorul imobiliar este decis sa largeasca cu cateva zeci de hectare perimetrul pe care se vor construi case noi, in cel mai tanar cartier al Aradului
Cel mai nou cartier al Aradului, si in acelasi timp si unul dintre cele mai neconventionale, Cartierul Verde, se va extinde. 
Asta promitea ieri George Medintu, omul de afaceri care a investit milioane de euro in acest proiect imobiliar, care inglobeaza peste 200 de locuinte. 
In aceasta dimineata, Medintu are o intalnire cu proiectantii care prezinta mai multe optiuni pentru extindere: blocuri turn, case familiale, duplexuri.
"Va fi o zona securizata, cu foarte mult spatiu verde, asa cum se vede si in zona deja amenajata si data in folosinta anul trecut. Succesul foarte mare al Cartierului Verde ne-a determinat sa ne gandim la extindere. In acest moment ne-au mai ramas doar doua-trei case disponibile, iar cererea este foarte mare, fiindca clientii s-au convins ca este un cartier select, cu vecini bine situati financiar si conditii cum nu are niciun alt cartier aradean: piscina, parc, toate drumurile asfaltate si trotuarele pavate, racord la toate utilitatile, perimetru inchis si securizat, salubrizare proprie, parcari comune si individuale pentru fiecare locuinta, curti mari si amenajate" – a declarat ieri dupa-amiaza George Medintu, pentru ziarul Observator.
Cartierul Verde a implinit un an, in aceasta primavara – de cand primele case au inceput sa fie populate. 
Intre timp zona s-a dezvoltat. Restaurantul cartierului este in faza de finisaje, a fost deschis un magazin alimentar, spatiile comerciale sunt oferite spre inchiriere. Va functiona aici o farmacie si un punct sanitar, iar de curand au fost terminate in rosu primele case individuale. 
Cartierul Verde, situat la cateva minute de centrul municipiului, este foarte cautat in special de cetatenii straini, pentru caracterul occidental al locuintelor.
Acestea sunt disponibile si mobilate dar si nemobilate, iar optional se pot achizitiona cu semineu incastrat.
"Am fost foarte determinati cand am demarat acest proiect si am crezut mult in el. Credem si acum, de aceea suntem decisi sa il extindem. Vom crea practic inca un cartier, mai mare decat cel initial – si astfel vom realiza cel mai important proiect imobiliar aradean", a subliniat George Medintu.

Andrei Ando - Observator

  • Statiune modernizata

Statiunea Moneasa se modernizeaza continuuStatiunea Moneasa, cunoscuta drept "Perla Muntilor Apuseni", a fost modernizata cu fonduri europene in valoare de patru milioane de euro.
In cadrul acestui proiect au fost realizate un centru sportiv si unul de informare turistica. 
De asemenea, au fost reabilitate retele de alimentare cu apa si de canalizare si a fost amenajata o statie de epurare. 
Banii europeni au fost utilizati si pentru modernizarea drumului judetean care strabate statiunea

Alex Negru - Evenimentul Zilei

  • Zadareniul, racordat la apa potabila!

Zadareniul a fost racordat la reteaua de apa potabilaChiar daca de secole locuitorii satelor erau obisnuiti sa foloseasca apa fantanilor sapate in propria curte, datorita continutului mare de nitrati si nitriti a apei (adica  asa-zisa "apa pietroasa"), in comuna Zadareni s-a impus realizarea unei retele pentru racordarea comunei la reteaua de apa potabila.
Problema "arzatoare" ce nu suferea amanare: apa
Cunoscandu-se problemele locuitorilor din Zadareni, in ceea ce priveste apa potabila "in toamna anului 2005, s-a depus o solicitare catre Consiliul Judetean Arad si Prefectura Arad, unde s-a aratat prioritatea si urgenta de racordare a comunei la reteaua de apa a municipiului Arad" - ne-au relatat surse din cadrul primariei. Ca argument forte a fost adus si rezultatul analizelor efectuate din care s-a constatat ca "panza de apa freatica din localitate contine o cantitate ridicata atat de nitrati si nitriti cat si de fier" – dupa cum ne-au relatat aceleasi surse.
Solutii, discutii si posibile   variante...
Odata stabilita necesitatea alimentarii cu apa potabila a comunei Zadareni s-au luat in discutii si alte variante.
Una dintre ele a fost aceea de a construi o uzina de apa. Insa construirea uzinei de apa pe raza localitatii Zadareni ar fi implicat costuri mai ridicate atat la construirea in sine cat si in viitor, la intreti- nerea obiectivului.
Apoi mai exista si riscul ca apa procesata de aceasta uzina "sa nu corespunda intru totul normelor Directiei de Sanatate Publica".
In concluzie, varianata aceasta a fost abandonata.
In urma documentatiei depuse, comuna Zadareni a fost inscrisa pe un loc eligibil pe lista de prioritati si prin "PROGRAMUL DE ALIMENTARE CU APĂ SI CONSTRUIREA DE LOCUIŢE SOCIALE" aprobat cu H.G. 687 s-a  aprobat finantarea acestui proiect.
Obiectiv executat in timp record
Lucrarea de aductiune a apei in Zadareni s-a derulat prin Consiliul Judetean Arad, investitia financiara a fost facuta de catre Ministerul Dezvoltarii Lucrarilor Publice si Locuintelor.
Valoarea totala a proiectului s-a ridicat la aproximativ 2.500.000 lei (25 miliarde lei vechi).
Cofinantarea acestui proiect a fost facuta de catre Consiliul Judetean Arad care a si urmarit desfasurarea lucrarilor.
Totul executat in timp util, ba chiar in timp record, se poate spune, daca ar fi sa ne luam dupa faptul ca aceasta lucrare era vizata de mult.
Cateva date tehnice  revelatoare...
Pentru realizarea unei imagini limpezi si clare despre efortul facut precum si despre cat a fost el de necesar in comuna Zadareni, va recomandam studierea celor catorva date tehnice generice ale  intregii lucrari, date ce ne-au fost puse la dispozitie chiar de catre initiatorii actiunii.
Chiar si fara a fi specialist in domeniu se poate observa amploarea operatiunii.
Iata partile componente ale lucrarii de alimentare cu apa din Zadareni, precum si cateva cifre semnificative:
- racord;
- aductiune: L= 6,5 km;
- distributie: L= 9,7 km;
- statie depozitare: un volum de 400 m3;
- statie de pompare ;
- statie de clorinare.
Aductiunea de apa potabila a fost una dintre cele mai importante si stringente probleme rezolvate, tinand cont si de faptul ca era o necesitate pentru sanatatea locuitorilor.
Numar record de racordari...
Importanta introducerii apei potabile – ca sa nu mai vorbim de utilitatea ei – pentru locuitorii comunei Zadareni este demonstrata de faptul ca de la darea in folosinta a lucrarii si pana in prezent s-au racordat la retea peste 300 de gospodarii si mai sunt inca cereri de racordare care urmeaza a fi solutionate. 

Iuliana Florea - Glasul Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]