Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Marti, 17 iunie 2008
Stirile TVA aici
  • Turul doi al alegerilor locale

Alegeri linistite in Judetul AradTurul doi al alegerilor locale s-a desfasurat fara nici un fel de incidente majore. 
Alegeri pentru fotoliul de primar au fost organizate in 32 de localitati. 
De aceasta data numarul celor care s-au prezentat la vot a fost cu aproape 10 procente mai mare decat acum doua saptamani. 
In aceste conditii, cei care s-au prezentat la vot asteaptp din partea edililor alesi sa se implice mai mult in crearea de noi locuri de munca dar si pentru dezvoltarea localitatii. 
Turul doi de scrutin a reusit sa mobilizeze mai multi aradeni decat de obicei. 
La inchiderea sectiilor de votare 63,41% dintre aradeni si-au exprimat dreptul de vot. 
In cele 32 de localitati in care s-au desfasurat alegeri nu a fost sesizat nici un fel de incident major. 
La Lipova unde rata somasului este printre cele mai mari din judet, oamenii asteapta de la noul primar sa creeze noi locuri de munca si sa fie mai aproape de nevoile oamenilor. 
Potrivit datelor finale prezentate de Biroul Electoral Judetean Arad, din cele 32 de primarii Partidul Democrat Liberal a castigat 18 fotolii de primar, Partidul Social Democrat 6 Partidul National Liberal 5 iar PIN si PRM cate un candidat. 
La Dezna alegerile au fost castigate de un independent.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad

  • Inca un scandal cu carnete auto false

Si in Arad se considera ca s-a dat spaga pentru carnetele de conducereUn politist din Arad este cercetat penal dupa ce a fost prins in flagrant primind 450 de euro, ca sa faciliteze obtinerea unui permis.
Barbatul care a dat banii l-a denuntat, iar Directia Generala Anticoruptie a organizat un flagrant. 
Anchetatorii sustin ca in timpul cercetarilor au descoperit si alti oameni din mai multe judete care si-au luat permisul in Arad, in mod ilegal.
Politistul este angajat la sectia de Arest Preventiv de la IPJ Arad. 
El i-a promis unui barbat ca ii va facilita obtinerea unui permis de conducere si chiar au stabilit cum sa procedeze in ziua examenului. 
Barbatul l-a denuntat pe politist, dupa ce acesta i-a cerut bani in plus.
"A pretins si a primit de la o persoana suma de 450 de euro, lasand sa se inteleaga ca-i va rezolva in mod fraudulos obtinerea permisului auto", a declarat Cristian Lazar, procuror Parchetul de pe langa Tribunalul Arad.
Anchetatorii spun ca reteaua ar putea fi mai mare. Pana acum, politistii au descoperit mai multe persoane din Bistrita-Nasaud, Maramures sau Caras-Severin, care sunt suspectate ca si-au schimbat domiciliul pentru scurt timp, tocmai pentru a putea sa-si ia permisul de conducere in Arad.

Evenimentul Zilei

  • Au luat vacanta, numai ca o vor petrece dupa gratii

Echipa de teatru din penitenciar a dat o reprezentatie cu ocazia incheierii anului scolarPeste 100 de elevi isi vor petrece vacanta dupa gratii.
Este vorba despre detinutii Penitenciarului Arad, care au decis sa iasa cu diplome dupa terminarea perioadei de detentie. 
La sfarsitul saptamanii trecute, a avut loc festivitatea de premiere a celor 102 detinuti care au urmat anul scolar 2007-2008. 
La manifestare au participat alaturi de persoanele private de libertate care au urmat cursurile de scolarizare si cadrele didactice, psihologii si preotul unitatii.
"Cei care au luat cuvantul, i- au felicitat pe absolventi, indemnandu- i sa- si continue instruirea scolara pentru a putea sa se adapteze cat mai bine cerintelor de ordin social de dupa liberare", a declarat purtatorul de cuvant al Penitenciarului. 
Au a fost inmanate si diplome pentru rezultatele bune la invatatura si purtare, pentru merite sportive deosebite si pentru rezultatele obtinute la concursul de limba franceza "Cangurul lingvistic"
In continuarea manifestarii, absolventii au prezentat un scurt program artistic compus din: poezii, schite din Caragiale, muzica populara si dansuri.
"Conducerea penitenciarului sprijina demersurile cu caracter educativ, indeosebi cele legate de procesul de scolarizare, intrucat acesta este unul din mijloacele cele mai importante de recuperare sociala a persoanelor care au comis fapte antisociale", a mai precizat purtatorul de cuvant al unitatii.

D.R.. - Jurnal aradean

  • Controversatul Strand alunga romanii peste granita - "Prefer sa platesc in forinti decat in lei"

Strandurile din Ungaria atrag turistii din zona Aradului…ne spune o doamna aradeanca, in timp ce-si vedea linistita de baile de tratament. De ce prefera monetarul maghiar decat cel romanesc? Pentru a afla raspunsurile la intrebare, va invit intr-o scurta calatorie!
Nu mai este o noutate ca vara si-a intrat in drepturile depline!
Caldura tot mai mare si oboseala acumulata din timpul saptamanii ne fac sa tanjim dupa week-end.
Avem mai multe optiuni pentru petrecerea timpului liber insa preferam plaja si baia!
Unde oare in Arad ne putem bucura de asa o relaxare?
La strand avem parte numai de plaja! Asa ca mergem in Ungaria, la strandurile lor! Si asa ca distanta nu e prea mare…
Ne-am luat prosoapele, lotiunea de plaja si tot de ce mai avem nevoie pentru a petrece o zi minunata la unul din incantatoarele stranduri cu care maghiarii isi intaresc oferta estivala!
Suntem nerabdatori sa ajungem la una din aceste locatii. E timpul nostru liber si dorim sa-l petrecem cat mai frumos posibil.
Cum in Arad nu prea avem o oferta bogata, distanta fiind aproape aceeasi, ne indreptam catre Bottany, Gyulla sau Mako.
Granita o trecem destul de usor.
De cand cu afacerea Uniunii Europene, ni s-au deschis si noua drumurile cu cartile de identitate si doar atat.
Lasam in urma sirurile de tiruri care se chinuiau sa ajunga pe teritoriu unguresc.
In drum spre Mako, remarcam ca gusturile romanilor in a-si petrece putinul timp liber sunt din cele mai diverse.
Parcarea unui hipermarket din zona era arhiplina cu masini inmatriculate in Romania.
Papucii sunt de prisos
Asta nu ne abate insa de la drum. Ajungem, in sfarsit, dupa circa jumatate de ora la destinatie.
La Mako, totul pare la locul lui. Nici o agitatie pe strada, nimic din care sa ne aminteasca de rutina cotidiana.
Un lucru care ne impresioneaza este oaza de liniste in care se cufunda bazinele de inot.
Aproape ca nu ne vine sa credem si ne gandim  ca toate aceste stranduri parca si-au ales aceste locuri strategice, pline de verdeata.
Papucii sunt obligatorii, dar la ce curatenie este pastrata in interiorul strandurilor, acestia par a fi de prisos.
De fapt, vechea vorba din popor, cum ca "am putea sa mergem si in maini" se poate aplica si in cazul nostru.
Uimiti de ce vedem in jur, ne indreptam cu incredere catre bazine. In Romania suntem obisnuiti cu galagie, tipete de copii si forfota.
Bazinul cu valuri atrage cei mai multi turisti La Mako, de exemplu, ne-am simtit, la un moment dat, de parca am fi fost singuri. O disciplina interioara si tacita nu ne lasa sa ne manifestam de parca am fi fost in propria noastra gradina…. acelasi lucru valabil si pentru ceilalti.
Se apropie si momentul in care sa intram in apa.
Cristalina si imbietoare, apa din bazine parca ne trimitea anumite unde, ca si cum am fi fost dependenti de ea.
Odata ce am simtit dulcea ei imbratisare, ne-am trezit in situatia de a alege in care parte a bazinului sa mergem.
Sa fie oare la patul de jacuzzi? Sau mai bine la spatiul cu valuri? Poate duzele de masaj sunt mai nimerite. De fapt, le-am incercat pe toate, fara sa ne para rau.
Conditii pentru 1.030 de forinti
Nu ne-am oprit aici, insa. La dispozitia noastra au fost puse patru bazine, exceptand cele doua pentru copii.
Am avut parte de un itinerariu destul de interesant, fara a trece prin situatia penibila de a ruga copiii sau parintii acestora sa fie putin mai grijulii.
Stropii de apa si valurile provocate, in general, de copii, nu si-au gasit locul!
La sectorul cu apa termala pentru cei cu afectiuni, am aflat lucruri inedite.
Cum se gasesc remedii pentru dureri de oase, care doctor poate vindeca orice boala si ce salate cu legume sau fructe pot rezolva problemele de stomac sunt putine din multitudinea de raspunsuri pe care le putem gasi la punctul termal.
Pentru deliciul celor ce frecventeaza bazinul de apa termala, s-a construit si un fel de insulita, pentru a se da o nota exotica.
Chiar aici am aflat si ca majoritatea romanilor prefera sa plateasca in forinti decat in lei, pentru ca "aici simtim ca avem de toate. Parca nu ne lipseste nimic. Venim sa ne tratam dar si sa ne petrecem timpul liber. De la bazin mergem la cumparaturi si ajungem acasa fericiti si odihniti. Prefer sa platesc 1030 de forinti decat 2,50 lei, pentru ca aici am si conditii. Pot sa fac si o baie, nu numai plaja" ne spune aceeasi doamna.
Pentru tratament, avem si noi perla noastra termala la Sofronea, insa aradenii prefera alte locatii.
***
Tinerii care frecventeaza Bottany, Gyulla sau Mako opteaza, in general, pentru un joc de volei pe nisip, o intrecere de inot in bazinele cu apa adanca sau o balaceala pe cinste in bazinul cu valuri sau jacuzzi.
Asta e una din multele oferte cu care ne asteapta aceste stranduri.
Odata ce mergem, este imposibil sa nu revenim.
Mai ales cand controversatul nostru strand nu ne ofera mai nimic, decat cateva dusuri si paturi de plaja, puse in folosinta gratuit!

Elena Rusu - Glasul aradului

  • Romania - Olanda sau... ziua in care Franta si Italia ar putea sa simta gustul umilintei

Romania va avea inca un meci importantZi mare pentru fotbalul romanesc. Nationala intalneste, de la ora 21,45, Olanda, deja calificata in sferturile de finala ale Campionatului European, si are nevoie, in primul rand, de-o victorie pentru a depasi faza grupelor.
Si egalul este bun pentru romani, dar deja apar complicatiile.
In caz de egalitate in meciul Romania - Olanda, este nevoie tot de egalitate in partida Franta - Italia si "tricolorii" sunt in sferturile de finala.
Exista si varianta esecului la mai putin de trei goluri in fata Olandei, situatie in care este nevoie de un rezultat de 0-0 in meciul Franta - Italia.
De asemenea, romanii pot pierde la trei goluri diferenta in compania Olandei, dar nu cu 3-0, ci cu 4-1 sau 5-2 de exemplu, si se califica in cazul in care Franta si Italia termina la egalitate, 0-0. 
Care rezerve?
S-au scris romane legate de faptul ca olandezii vor fi ingaduitori ori ca Marco Van Basten va folosi rezervele impotriva Romaniei, in ideea de a-si menaja titularii.
Aiureli, din moment ce printre "rezerve" se numara Stekelenburg, Heitinga, Van Persie, Melchiot, Bouma, Huntelaar, Hesselink sau Robben.
E o gluma proasta sa consideri ca Olanda foloseste rezerve, apeland la jucatorii mai sus metionati.
De altfel, selectionerul Olandei, Marco van Basten, a subliniat ca va trata cat se poate de serios meciul cu Romania: "Nu ne gandim la meciul din sferturi, prioritatea noastra este acum meciul cu Romania. Vom da totul, chiar daca suntem deja calificati. Nici nu se pune problema unei asa-zise echipe secunde. Aici sunt 23 de internationali. Eu contez pe toata lumea, toti sunt in forma. Din acest motiv, in niciun caz nu va aparea in teren o echipa mai slaba. Din contra, voi alinia cea mai buna echipa posibila, dar luand in calcul anumiti parametri, cum ar fi jucatori in pericol de suspendare ori obositi. Este posibil ca Huntelaar sa-l inlocuiasca pe Van Nistelrooy, spre exemplu".  
Chivu: "Olandezii sunt favoriti"
Fotbalistii romani par constienti ca nu vor primi cadouri si nici nu se asteapta la asa ceva, ceea ce e bine.
"Cunosc foarte bine fotbalul olandez si stiu ce inseamna pentru suporteri o victorie la un turneu de asemenea anvergura. Au asteptat foarte mult pentru a se afla intr-o astfel de postura la un campionat mondial sau european. Sunt favoriti si asta le da un confort psihic deosebit. Nu cred ca se vor relaxa contra noastra, chiar daca sunt deja calificati", a spus capitanul Romaniei, Cristian Chivu.
Ce bine ar fi sa nu se insele Domenech...Francezii au fost pe aceeasi lungime de unda cu adversarii lor de astazi, italienii.
S-au aratat cu totii resemnati, fiind convinsi ca Romania va invinge o reprezentativa a Olandei lipsita de motivatie.
Asta e problema lor insa, deoarece cu siguranta ca Italia si Franta vor produce o adevarata batalie in speranta ca romanii vor calca stramb.
"Meciul nostru impotriva Italiei nu va fi decisiv. Celalalt meci conteaza. Olanda va schimba radical echipa pentru meciul de marti si deja istoria s-a scris: Romania se va califica impreuna cu Olanda", a prezis Raymond Domenech.
Nu va fi insa atat de usor, dar nu s-ar supara nimeni, cel putin in Romania, daca in aceasta seara se va dovedi ca selectionerul francez a avut dreptate.

Sebastian Siclovan - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]