Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Sambata, 16 august 2008
Stirile TVA aici
  • UVVG in parteneriat cu Universitatea din Krems

Rectorul UVVG - Aurel Ardelean doreste colaborarea cu universitatea austriaca din KremsIn perioada 21 - 22  august va avea loc vizita unei delegatii a Universitatii de Vest "Vasile Goldis" condusa de prof. univ. dr. Aurel Ardelean, in Austria, la Krems. 
Vizita este efectuata la invitatia Rectorului Universitatii Danubiene din Krems, prof. univ. dr. Heinrich Kern, Presedinte al Conferintei Rectorilor Danubieni si Doctor Honoris Causa al UVVG.
Cele doua universitati vor semna un protocol de colaborare academic bazat pe experienta in domeniul studiilor post universitare. 
"Universitatea Danubiana din Krems s-a specializat in programe academice postuniversitare si ofera cursuri exclusive in domeniile economic si management, comunicatii, IT si media, medicina si sanatate, drept, integrare europeana si administratie publica, stiinte ale educatiei si culturii precum si constructii si ecologie. Fiind un model de proiect European, Universitatea Danubiana din Krems combina standardele cele mai inalte alte calitatii in educatie cu cercetarea stiintifica si servicii orientate spre cerintele consumatorilor - consultanta. Peste 3.500 de studenti din 50 de tari sunt inscrisi la peste 150 de cursuri academice", declara Rectorul UVVG, Aurel Ardelean.
Universitatea Danubiana din Krems a fost infiintata in anul 1994, iar procesul educational a inceput in anul 1995. 
"In scurt timp de la infiintare, Universitatea a ajuns cel mai mare furnizor de educatie postuniversitara de invatamant din Austria, iar in cativa ani isi propune sa ajunga un centru de excelenta al invatamantului continuu academic in Europa Centrala", declara prof. Dr. Aurel Ardelean.
Majoritatea studentilor universitatii au deja o diploma universitara. 
De aceea, majoritatea cursurilor universitatii sunt cursuri de master recunoscute international: Master in Administratia Afacerilor (MBA), Master in Stiinte (MSc), Master in Arte (MA), Master in Drept (L.L.M). 
Domeniul cursurilor oferite aici este extins de la MBA, consultanta IT, Dreptul Uniunii Europene, arhitectura solara si managementul muzicii la managementul medical, psihoterapie si domenii de specialitate precum medicina dentara. 
Totodata Universitatea ofera un numar mare de cursuri si seminarii de scurta durata.

Adrian Cotuna - Glasul aradulu

  • Numar record de vizitatori la strandul din Arad

Numar record de vizitatori la Strandul NeptunTemperaturile aproape insuportabile inregistrate in aceasta vara, dar si o investitie de aproximativ trei milioane de euro au adus strandului "Neptun" din Arad un numar record de vizitatori. 
Unitatea de agrement se afla in administrarea Primariei Arad si a fost vizitata de la inceputul lunii iulie si pana in august de 130.000 de persoane, incasarile fiind de aproximativ 280.000 de lei.
"Modernizarile au adus un aflux record de vizitatori, multi veniti din alte judete sau din Ungaria. Investitiile vor continua si in urmatorii ani, baza urmand sa devina una dintre cele mai moderne din Europa de Est", a declarat Corina Drgaghici, purtatorul de cuvant al Primariei Arad.
In acest sezon, strandul "Neptun" nu s-a deschis la 1 mai, conform traditiei, ci abia in iulie, fiind intr-un program de modernizare care a costat bugetul local aproximativ trei milioane de euro.
Lucrarile au vizat refacerea completa a bazinelor, care beneficiaza de apa controlata termic. 
De asemenea, a fost construit un bazin cu valuri artificiale si au fost refacute zonele de plaja.

Evenimentul Zilei

  • Se muta Directia Finantelor la Timisoara?

Este posibil ca finantele aradene sa fie mutate la TimisoaraIotcu spune ca Timisoara ne fura Directia Finantelor, Bucurestiul neaga
Secretarul general al PD-L Arad, Nicolae Iotcu, a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, ca, potrivit unui proiect care se afla pe masa Ministerului de Finante, in cursul lunii septembrie Directia Generala a Finantelor Publice Arad isi va inceta activitatea ca directie.
Cel mai probabil, spune Iotcu, la Arad va functiona un serviciu, sediul central urmand sa fie la Timisoara. 
Aceeasi soarta, spune Iotcu, se profileaza si pentru Garda Financiara.
"La final de mandat, PNL continua ce a inceput guvernarea PSD, mutand de la Arad la Timisoara toate directiile importante", a declarat Iotcu, iar deputatul Constantin Igas a adaugat ca la inceputul sesiunii va interpela Guvernul pe aceasta tema.
Pe de alta parte, contactat telefonic, purtatorul de cuvant al ANAF, Stefan Andrei, a declarat ca proiectul cu pricina nu exista.

S.T. - Jurnal aradean

  • Politistii de frontiera au gasit testosteron printre pantofii dintr-un TIR

Testosteron gasit intr-un TIR cu pantofiPolitistii de frontiera aradeni au descoperit, intr-un TIR incarcat cu incaltaminte si imbracaminte din Bulgaria pentru o firma din Ungaria, peste 10.200 comprimate si fiole cu substante anabolizante, interzise prin lege conform ordinului Agentiei Nationale Anti-doping din Romania. De asemenea, in automarfar, au mai fost descoperite aproximativ 2.600 pachete de tigari, ce urmau sa ajunga pe "piata de desfacere" din Ungaria.
In data de 13.07.2008, la Punctul de Trecere a Frontierei Varsand, jud. Arad, s-a prezentat pentru a iesi din tara, cu un automarfar, cetateanul maghiar Laszlo T., in varsta de 39 ani, insotit de un conational, Robert D.
Conform documentelor de insotire prezentate la control, soferul automarfarului transporta un numar de 62 colete incarcate cu imbracaminte si incaltaminte din Bulgaria pentru o firma din Ungaria.
Actionand in baza unor informatii detinute de lucratori ai Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Arad, politistii de frontiera romani impreuna cu politistii maghiari au procedat efectuarea unui control amanuntit  automarfarului.
Astfel, printre coletele transportate, au fost gasite patru cutii de carton, sigilate cu banda adeziva, ce contineau 2.290 comprimate si 7.926 fiole cu substante anabolizante (7.350 fiole "estosterone", 456 fiole "somatrope", 40 fiole "testosteron depo", 10 fiole "sustanon", 30 fiole "testopox", 40 fiole "omnadren", 200 comprimate "oxymetholone ih", 2.000 comprimate “somanaposim”, 90 comprimate “liothyronini sodiu”), aflate pe lista substantelor interzise, aprobata prin ordin de Agentia Nationala Anti-doping din Romania, respectiv prin Legea nr. 104/2008.
Totodata, in urma controlului amanuntit, au fost gasite alte cinci colete incarcate cu  2.588 pachete de tigari, diferite marci, cu timbru bulgaresc, care nu erau inscrise in documentele de insotire a marfii.
Cu privire la substantele descoperite, cei doi soferi au declarat ca au incarcat coletele in Bulgaria, fara insa a le cunoaste continutul si urmau sa le transporte in R. Ungaria, la Budapesta.
Intreaga cantitate de substante – folosite in vederea dezvoltarii masei musculare a sportivilor, respectiv a capacitatii de performanta a acestora - a fost ridicata in vederea continuarii cercetarilor de catre politistii de frontiera aradeni.
Totodata, s-a solicitat sprijinul inspectorilor vamali din cadrul Directiei Judetene pentru Accize si Operatiuni Vamale Timisoara, care au confiscat intreaga cantitate de tigari, in valoare de 12.940 lei si au aplicat o sanctiune contraventionala in valoare de 20.000 lei.
Celor doi cetateni maghiari le-au fost intocmite actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de introducere si scoatere de substante interzise in/din tara, urmand ca, la finalizarea cercetarilor, sa fie prezentati procurorului de pe langa Tribunalul Arad in vederea luarii masurilor legale ce se impun.

Observator

  • Constructorii se bat in oferte - Sase pentru DN 79

Soseaua spre Oradea va fi data in lucru in perioada urmatoareSoseaua ce leaga  Aradul de Oradea va fi data in lucru in perioada imediat urmatoare.
In vederea stabilirii firmei care va executa lucrarea, ieri la sediul Companiei Nationale de autostrazi si drumuri nationale din Romania s-au deschis cele sase  oferte depuse in vederea atribuirii contractelor de achizitie publica.
Cei 222,71 kilometri aferenti proiectului au fost divizati in trei sectoare distincte, dupa cum urmeaza: Arad-Oradea, Oradea - Satu Mare si limita judetelor Bihor si Satu Mare.
Pentru investitia de pe tronsonul Arad-Oradea, pe o distanta de 104 km, s-au "batut" in oferte sase  firme de constructii: Porr Tehnobau, JV PA&CO International SRL/Kemma BAU, Mota Engil, Strabag, Fcc Construccion SA si Astaldi SpA. 
Desi, dupa cum se stie, criteriul de atribuire al contractelor este pretul cel mai scazut cerut pentru realizarea integrala a lucrarilor, conducerea Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania nu a dorit sa dea publicitatii numele castigatorului licitatiei.
Dupa cum declara directorul de comunicare al institutiei, Stefan Szobotka, ofertele au fost deschise si transmise mai departe unei comisii ministeriale care va analiza legalitatea acestora si abia apoi se va putea vorbi despre un castigator.
Lucrarea nefiind inca adjudecata, nu se poate vorbi nici despre o suma care sa reprezinte contravaloarea ei.
Daca facem un simplu calcul insa, dupa cum declara directorul Regiei Nationale de Drumuri, Ioan Balint, daca un kilometru de carosabil refacut se ridica la 10 miliarde de lei vechi, cifra finala privind cei peste o suta de kilomeri dintre Arad si Oradea  are niscaiva  zerouri in spate.
Cu cat mai multe zerouri, cu atat mai puternica batalia intre cei sase constructori dornici sa puna mana pe o afacere de acest nivel.
Cele trei contracte care vor fi incheiate fac parte dintr-o serie de 23 de contracte de reabilitare a drumurilor nationale care vor fi semnate in anul 2008 reprezentand peste 1.400 de kilometri de drum national, si sunt finantate din fonduri de la Banca Europeana de Investitii si din contributia Guvernului Romaniei.

Andrea Dorotovics - Glasul aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]