Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Miercuri, 16 iulie 2008
Stirile TVA aici
  • Un avion Blue Air a aterizat cu probleme la Arad

Blue Air a aterizat cu probleme pe aeroportul din AradPasagerii care au fost debarcati din aparatul de zbor spun ca au trecut pe langa o catastrofa aviatica
Un avion  cu 160 de pasageri a fost nevoit sa aterizeze  pe Aeroportul din Arad, din cauza unor probleme  tehnice. 
Aparatul, apartinand companiei Blue Air, venea de la Bucuresti si trebuia sa ajunga la Barcelona. 
Pasagerii care plecau in Spania, in vacanta, povestesc ca problemele au inceput inca din aer si ca au avut impresia, la aterizare, ca aeronava se rupe in doua.
Avionul a plecat din Bucuresti dupa ora 8 dimineata, cu o intarziere de aproape o ora.
"Ii spuneam la Angelica sa zica Tatal Nostru. Am fost foarte speriati, am crezut ca nu mai scapam cu viata. Avionul a aterizat ca in filme" – relata, la telefon, unul dintre pasageri, neamurilor din Capitala. 
Un altul spune ca inca de la decolare bordajul a inceput sa tremure, s-au resimtit numai turbulente.
La Arad, in avion trebuiau sa mai urce alti 60 de pasageri. 
Personalul companiei aeriene le-a cerut insa tuturor sa coboare, pentru ca avionul are probleme. 
Aradenii care au asteptat doua ore in sala de asteptare au fost suparati ca nu pot merge mai departe, in timp ce pasagerii care tocmai coborau din avion ii multumeau lui Dumnezeu ca au scapat cu viata.
Conducerea Aeroportului International din Arad a contactat compania care a inchiriat avionul, pentru a afla ce se intampla. 
Reprezentantii Blue Air nu au vrut sa comenteze incidentul. 
Ovidiu MOSNEAG, director comercial la Aeroportul International Arad, ne-a declarat ca a luat legatura cu operatorul aerian, care a trimis la Arad o echipa tehnica.
Infometati si obositi, unii pasageri au mers cu taxiuri in oras, pentru a-si cumpara alimente.

Observator

  • Prapad in Arad

O furtuna s-a abatut si in judetul AradO furtuna puternica s-a abatut ieri noapte asupra judetului. Zeci de localitati au ramas fara curent si mai multi copaci au cazut pe drumuri. 
In unele cazuri s-a intervenit cu intarziere, iar unii soferi au patruns cu masinile direct in copacii prabusiti pe carosabil, avariindu-si autoturismele.
Drumul national 79 Arad-Oradea a fost blocat pe un sens de mers de mai multi copaci doborati de furtuna. 
Copacii au blocat complet un sens de mers al drumul Arad - Oradea in mai multe puncte.
Pana la interventia celor de la drumuri, mai multi soferi au trebuit sa faca fata singuri pericolelor de pe drum, unii dintre ei avariindu-si masinile dupa ce au intrat in copacii prabusiti pe drum si nesemnalizati. 
Traficul pe drumul national 79, Arad-Oradea s-a desfasurat cu dificultate, aproximativ o ora.
Copacii cazuti au fost si pe DN Arad-Nadlac, dar si pe drumurile judetene, cele mai grave situatii fiind intre localitatile Siria si Pancota. 
In zeci de localitati au fost probleme in alimentarea cu energie electrica.
Un numar de sapte localitati din judetul Arad erau si in aceasta dimineata fara curent electric din cauza furtunii. 
Printre localitatile afectate sunt Turnu, Bocsig si  Sepreus.
In cursul noptii au fost mult mai multe localitati fara curent, dar situatia s-a remediat pana dimineata. 
In judet a cazut si grindina, acoperisurile mai multor case fiind avariate. 
Inspectoratul Judetean pentru Situatii Urgenta Arad va face astazi un bilant al urmarilor vijeliei de azi noapte.

Alex Negru - Evenimentul Zilei

  • Dascalii au castigat

Liderul SDI Arad - Danut Ienesescu a comunicat ca instanta a dat castig de cauza sindicalistilorConform unui Comunicat al Sindicatului Democratic Invatamant Arad, acesta  a dobandit in instanta dreptul la prima de vacanta pentru toti salariatii din unitatile scolare apartinatoare, pentru perioada 2008 si retroactiv pe 3 ani. Sindicatul cuprinde peste 4600 de membri.
Astfel, salariatii din educatie, din judetul Arad, membri ai sindicatului ,vor beneficia de prima de vacanta ca si celelalte categorii bugetare. 
Dreptul la prima de vacanta, prevazut in Contractul Colectiv  de Munca, nu a fost respectat pana in prezent.
Punerea in practica a acestui drept legal a devenit posibila doar prin apelul facut la justitie, care a dat castig de cauza sindicalistilor. 
Comunicatul este semnat de presedintele sindicatului, Danut Ienesescu.

S.T.- Jurnal aradean

  • Eli Laslean si Ellis – impreuna de-o viata

Interviu cu stilista Eli LasleanViata nu a avut timp de menajamente pentru Eli Laslean. Dar ea nu s-a suparat, ci a luat-o ca pe-o provocare. 
Eli Laslean e o femeie puternica, o doamna, din toate punctele de vedere. 
Nu se sfieste sa impartaseasca povestea vietii ei si a lungului drum catre succes. Marturiseste ca visa inca de cand era doar o copila, in Tarnova natala ca, intr-o zi, va zamisli cu mana ei minuni in ale vestimentatiei. 
Ziua a venit, insa destinul a fost lacom in fatidica zi de 17 iunie 1998, pe cand mergea, impreuna cu sotul ei, spre Capitala sa-si promoveze creatiile.
Pretul, nejustificat de mare a fost viata lui  Adrian, sotul Elenei si sprijinul ei moral inca din prima clipa a ceea ce avea sa devina vestita casa Ellis. 
Cand l-a pierdut pe Adrian, in urma cu zece ani, a fost momentul de rascruce cand Eli a fost pe punctul de a-si abandona visul. 
Dar lumea buna a modei a chemat-o inapoi, cu bratele deschise. 
Acum, e o invingatoare pentru care afacerea pornita in urma cu 16 ani, la Arad, este o a doua familie. 
A fost de acord sa depanam impreuna povestea vietii ei alaturi de Ellis.
- Cand a inceput, de fapt, totul?
- E greu de stabilit un moment anume in timp. Pasiunea pentru tot ce inseamna vestimentatii deosebite o am dintotdeauna. In facultate imi coseam singura hainele la masina de cusut a lenjeresei din camin. Apoi, am terminat ASE-ul si m-am angajat ca economista la Fabrica de Confectii din Arad. Momentul-cheie a venit la Revolutie, cand eram contabil-sef la o organizatie de pionieri si am ramas somera. Adrian si-a pastrat postul de inginer, pentru ca trebuia sa tina cineva si casa, mai ales ca Marius, fiul nostru era mic pe-atunci. Nu cred ca as fi reusit sa ajung atat de departe cu visul meu fara Adrian. El mi-a dat puterea, curajul, increderea si libertatea de care aveam nevoie atunci cand ne-am hotarat sa ne avantam impreuna in lumea modei.
- Ce inseamna Ellis pentru Eli Laslean?
- Inseamna totul. Imi tratez afacerea ca pe o familie si in ultimii zece ani, de cand nu il mai am langa mine pe sotul meu, chiar este familia mea de-a doua. Sunt mandra de colectivul cu care lucrez. Majoritatea angajatilor au peste zece ani vechime in firma. O persoana este aici de 16 ani, adica de la inceputul afacerii. Suntem un colectiv reunit sa aduca la lumina modele de rochii unicat, create cu mult rafinament si cu o daruire deosebita.
- Cum au reactionat clientii la mutarea casei Ellis din centru in Aradul Nou?
- Am fost foarte placut surprinsa sa constat ca absolut toti clientii mei au apreciat confortul noii locatii. Personal, privesc aceasta schimbare ca pe o evolutie importanta pe scara calitatii. Am parasit centrul aglomerat in favoarea unei locatii special amenajate si gandite astfel incat confortul clientilor sa atinga cele mai inalte cote. Si, iata ca am reusit.
- Cine sunt clientii Casei Ellis si de ce servicii se bucura aici?
- Clientele permanente sunt, in special, femeile de top ale Aradului, personalitati puternice, majoritatea din sfera financiar-bancara, politica, dar si din sistemul sanitar sau justitie. Vin la Ellis si vedete din tara. Pe langa serviciile de inalta calitate oferite de Casa Ellis, ele primesc si consultanta vestimentara, numai de la stilista Eli Laslean. Modelul pe care il va purta clienta trebuie sa tina neaparat seama, pe langa caracteristicile anatomice si estetice, de personalitatea ei. Cele doua centre de greutate Ellis la care clientele pot apela sunt in Arad si Bucuresti. In ambele cazuri vor avea parte de magazin, show-room si casa de comenzi. In plus, avem colaborari foarte bune cu aproape 20 de magazine de profil din toata tara. Clientii nostri se vor putea delecta, in cel mai scurt timp, de posibilitatea vizionarii unor prezentari de moda private pe podiumul la care se lucreaza deja, in curtea interioara a casei Ellis.
- Care sunt tendintele actuale la Ellis?
- Ne-am specializat pe tinutele deosebite, de ocazie. De obicei, rochiile de mireasa si cele pentru anturajul ei sunt creatii unicat, iar pentru tinutele pręt-f-porter  avem serii scurte. Pentru viitoarele mirese avem, incepand de anul acesta, o noutate: suntem reprezentantul unic in Romania pentru rochiile Spoza Bella.

Monica Tulcan - Glasul Aradului

  • Calitate buna a lucrarilor de pe DN 7

DN 7 a fost refacut la standarde europeneDrumul National 7 a intrat intr-un proces de modernizare, deoarece calitatea stratului de asfalt s-a deteriorat odata cu trecerea timpului.
Desi este anuntata o autostrada care sa inlocuiasca actualul DN 7, lucrarile de modernizare a drumului erau urgente, deoarece, dupa cum spunea directorul de la Drumuri Nationale, filiala Arad, Gheorghe Balint, "pana peste trei ani, cand se preconizeaza ca va fi finalizata autostrada, acest drum nu mai rezista. Asa ca este nevoie de o modernizare totala a acestei sosele".
La inceputul lunii iunie a acestui an, lucrarile de pe DN 7 au ajuns si in judetul Arad, dupa ce au traversat judetul Hunedoara.
Directorul de la Drumuri Nationale era optimist in ceea ce priveste parcursul modernizarii, mai ales ca in Vladimirescu se contruieste o statie de mare productie  de asfalt.
Gheorghe Balint afirma ca "odata cu inceperea productiei asfaltului la Vladimirescu, vom incepe sa lucram si pe tronsonul Arad-Nadlac, astfel ca asfaltarea va decurge intr-un ritm foarte alert in judetul nostru, deoarece se va lucra pe doua tronsoane odata".
O plimbare pe soseaua complet refacuta, care, apropo, a ajuns pana in apropierea comunei Varadia de Mures, te face sa uiti de toate neplacerile si blocajele create de lucrarile care s-au desfasurat inspre Hunedoara.
Un sofer care a trecut pe noul drum a spus ca "este o adevarata placere sa mergi pe o asemenea sosea. Calitatea este una foarte buna, nu mai exista gropi sau deformari ale drumului care sa faca din condus un adevarat chin. De apreciat modul in care au lucrat cei de la Drumuri. Intr-adevar, examenul va fi dat odata cu trecerea timpului, pentru a vedea cat de mult va rezista noul asfalt. Dar, deocamdata, merita laudati cei care fac aceasta lucrare".
Un alt sofer era, insa, nemultumit de greutatea cu care se circula pe directie Arad-Deva din cauza modernizarii.
"Am inteles ca se schimba straturile de asfalt, dar de ce nu se poate sa se lucreze noaptea si in week-end, pentru a scapa soferii de disconfortul creat de muncitorii de pe DN 7?".
Intr-o declaratie pe care Gheorghe Balint, directorul de la Drumuri Nationale, a oferit-o ziarului nostru, singura lui cerinta in ceea ce-i priveste pe soferii care tranziteaza DN 7 era sa aiba rabdare.
"Intelegem ca se creaza disconfort, dar si oamenii trebuie sa inteleaga ca o lucrare de o asemenea amploare nu poate sa treaca neobservata. Asa ca speram ca oamenii sa se ne inteleaga si ei pe noi".
Din spusele oficialilor de la drumuri, modenizarea Drumului National 7 va fi incheiata in aceasta toamna pe intreaga lungime a drumului. 
Parcarile - un dezastru
Un lucru important pe care drumarii l-au uitat sunt parcarile de pe marginea DN 7.
Acestea sunt lasate in paragina de foarte mult timp, marturie stand gunoaiele din santurile de pe marginea soselei.
Si poate ca aceste gunoaie ar fi fost aruncate in containere de catre oameni, dar problema este ca prea putine parcari sunt dotate cu astfel de cosuri.
Tot lasate in paragina sunt si mesele si bancile care, candva, erau folosite de trecatori ca locuri de popas unde se lua masa.
Acum totul este o mare groapa de gunoi, unde oamenii nu se opresc decat in cazuri extreme.
Toti soferii care erau opriti in parcari era revoltati pe atitudinea celor de la Drumuri Nationale de a lasa locurile de popas la voia intamplarii.
"Daca  nu eram obosit, nu ma opream aici. Uitati cum arata, ca o groapa de gunoi. Este inadmisibil ca aceste locuri de odihna sa arate in halul asta. Ar trebui ca cei care le au in administratie sa se ocupe putin de ele. Macar sa puna cosuri de gunoi, daca tot nu fac curat".
Dupa "plusul" primit de Administratia Drumurilor Nationale in ceea ce priveste calitatea asfaltarilor de pe aceasta artera importanta, vine un mare "minus" in legatura cu parcarile de pe DN 7, parcari care intra tot in grija celor de la drumuri.

Alin Gherasim - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]