Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Miercuri, 16 ianuarie 2008
Stirile TVA aici
  • PD-L isi constituie organizatiile locale si are ambitii mari: peste 50% la alegerile locale!

Prim-vicepresedintele PD-L - Sever Jurca crede in reusita fuziuniiSever Jurca, prim-vicepresedinte al noii formatiuni desemnat de PLD, spune ca procesul de fuziune decurge fara niciun fel de probleme
Dupa ce a fost constituit Biroul Executiv Judetean al PD-L, in luna decembrie, a inceput in forta procesul de fuziune la nivel local. 
Conform Protocolului si hotararii Biroului Permanent Judetean, formula de conducere cuprinde un presedinte (care de regula provine de la PD, insa pot fi exceptii, acolo unde se constata ca PLD a fost mai puternic) si doi prim-vicepresedinti (cate unul de la PD si PLD). 
Pana acum, au fost constituite organizatii la Arad, Pecica, Ineu, Santana, Nadlac, Chisineu-Cris, Lipova si Sebis. 
Foarte repede, urmeaza cele din Pancota si Curtici. 
Democrat-liberalii si-au propus ca pana la sfarsitul lunii sa constituie organizatii si la nivelul comunelor.
Prim-vicepresedintele Sever Jurca a apreciat ca toate constituirile au decurs fara niciun fel de probleme. 
"Am participat la patru astfel de constituiri. Birourile sunt formate, la orase, din 21-25 de membri, cu 4-5 membri supleanti. Toate adunarile au decurs exceptional, au depasit asteptarile. Am vazut o unitate de care m-am mirat. Exista o stare de optimism cu privire la PD-L" spune Jurca.
Urmatorul obiectiv, dupa unirea celor doua partide, va fi desemnarea candidatilor pentru alegerile locale. 
Acolo unde PD-L are deja primari, acestia vor fi lasati, cel mai probabil, sa ceara electoratului un nou mandat. In celelalte localitati, candidatul la functia de primar va fi stabilit prin sondaje de opinie.
Sever Jurca spune ca PD-L va propune aradenilor, ca tema centrala, continuitatea: "Vom propune continuarea reformelor si lucrarilor care au inceput sub administratia actuala, si in municipiu, si la Consiliul Judetean. Eu cred ca domnul Falca va fi candidatul PD-L. El a deschis foarte multe santiere, Aradul a inceput sa se transforme. Sunt sigur ca va schimba fata orasului. Domnul Falca a fost cel care s-a legat la cap - putea foarte bine sa stea linistit, dar acum le-a inceput, trebuie ca aradenii sa ii acorde votul inca un mandat, pentru a continua ce a inceput." 
De altfel, prim-vicepresedintele PD-L este foarte optimist in ceea ce priveste alegerile locale din iunie - cel putin 50%, la nivelul judetului si al municipiului!

Flavius Ghender - Observator

  • Semafoarele au intrat in atentia PSD

Organizatia PSD este nemultumita de semaforizarea municipiuluiOrganizatia judeteana a PSD Arad este nemultumita de semaforizarea municipiului. 
Pesedistii reclama ca in ultima perioada in Arad s-au montat semafoare multe care in loc sa fluidizeze circulatia, o ingreuneaza.  
Departamentul Transporturi si Infrastructura din cadrul Organizatiei Judetene a PSD Arad a solicitat ieri Primariei Municipiului Arad un raport cu privire la lucrarile de semaforizare derulate in anul 2007 si a celor ce urmeaza sa aiba loc in acest an. 
Demersul social-democratilor aradeni survine ca urmare a numeroaselor reclamatii primite de la cetateni, acestia acuzand instaurare haosului in trafic prin punerea in functiune a unor semafoare in intersectii unde fie volumul traficului rutier nu impunea asemenea investitii, fie semafoarele provoaca blocaje care inainte de instalarea lor nu existau. 
"Pe tot parcursul anului 2007, semafoarele au aparut pe strazile din Arad precum ciupercile dupa ploaie, nu a contat daca montarea lor a fost necesara, nu a contat pretul platit pentru achizitionarea si punerea lor in functiune, nimeni nu a cerut explicatii Executivului referitoare la amploarea programului de semaforizare. Probabil tocmai din aceste cauze, Primaria a continuat sa monteze semafoare, ajungandu-se in situatia existenta in momentul de fata, cand ele nu mai reprezinta un mijloc de fluidizare a traficului ci un impediment pentru desfasurarea lui in bune conditii. Si o dovada in acest sens o reprezinta semafoarele din zona Intim, care decongestioneaza circulatia doar atunci cand sunt trecute pe culoarea galben intermitent" declara  Marian Melinte, seful Departamentului Transporturi si Infrastructura al PSD Arad. 
Acesta considera ca in municipiul Arad sunt cel putin doua artere pentru care semaforizarea este echivalenta cu blocarea traficului: strada Andrei Saguna si Calea Radnei. 
"Pana la instalarea semafoarelor, pe aceste strazi s-a circulat in conditii decente; acum se formeaza cozi iar strazile adiacente nu fac fata numarului de autovehicule care stationeaza la culoarea rosie. Iar exemple de acest gen mai sunt destule in municipiu, dovedind, impreuna cu haosul din centrul Aradului (dat de nefunctionalitatea sistemului de parcare cu plata implementat de Primarie) ca edilii nu au capacitatea de a gestiona corespunzator traficul rutier. Cred ca singurul lucru care a contat cu adevarat a fost cheltuirea cat mai rapida a banilor destinati achizitionarii acestor semafoare, instalate probabil de dragul firmelor ce executa lucrari de acest gen!", a declarat vicepresedintele social-democrat.
Marian Melinte, la solicitatrea noastra, a tinut sa precizeze ca nu se refera la semafoarele din zona centrala, care vor fi inlocuite cu o semaforizare moderna in cadrul programului de finantare al Bancii Mondiale, ci la semafoarele noi montate in Arad. 
"Daca acestea vor fi refacute si va fi introdusa o semaforizare ultra-moderna, este OK. Dar eu astept raspunsul la solicitarea mea adresata Primariei"- ne-a declarat aseara Marian Melinte.
Gheorghe Falca apreciaza ca atacurile pesediste, via Melinte, arata doar faptul ca PSD nu doreste modernizarea Aradului. 
"Constat ca, pentru PSD, si atunci cand Primaria munceste si ajunge sa modernizeze strazi, sa introduca apa, canalizare si semaforizare aceste lucruri nu sunt bine facute. Este adevarat, pe vremea lui Popa si a PSD aceste modernizari ale Aradului nu se faceau si pentru PSD si Melinte erau lucruri bune. Ar fi regretabil ca PSD si Melinte sa se schimbe, sa doreasca modernizarea Aradului. Ar trebui sa migreze la Partidul Conservator, ca prim pas" - ne-a declarat Gheorghe Falca.

CASETA
"Pana la instalarea semafoarelor, pe aceste strazi s-a circulat in conditii decente; acum se formeaza cozi iar strazile adiacente nu fac fata numarului de autovehicule care stationeaza la culoarea rosie." - Marian Melinte 
"Constat ca, pentru PSD, si atunci cand Primaria munceste si ajunge sa modernizeze strazi, sa introduca apa, canalizare si semaforizare aceste lucruri nu sunt bine facute. Este adevarat, pe vremea lui Popa si a PSD aceste modernizari ale Aradului nu se faceau si pentru PSD si Melinte erau lucruri bune."
- Gheorghe Falca

Sorin Trocan - Glasul Aradului

  • Proiecte nationale

Inspectoratul Scolar Judetean Arad a lansat spre dezbatere Pachetul de Legi ale EducatieiMinisterul Educatiei, Cercetarii si Tineretului a lansat spre dezbatere publica Pachetul de Legi ale Educatiei. 
In acest sens, Inspectoratul Scolar al Judetului Arad va solicita tuturor unitatilor de invatamant sa organizeze dezbateri cu profesorii, parintii, elevii, reprezentantii sindicatelor, ai administratiei locale si ai societatii civile. 
Propunerile, opiniile, sugestiile, vor fi centralizate la nivelul I.S.J., care va  organiza o mare dezbatere judeteana, la care vor participa directorii unitatilor scolare, reprezentanti ai parintilor, ai administratiei locale, ai sindicatelor si ai mass-media, precum si participanti din partea Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului. 
Cei care doresc sa vina cu propuneri, idei sau sugestii, o pot face pe forumul deschis pe site-ul inspectoratului www.isjarad.ro, pana la data de 17 februarie.

Izabela Vekas - Televiziunea Arad

  • Premiatii-record, banii inapoi!

Dr. Gabriela Tarle a returnat o parte din prima de sarbatoriSefa Autoritatii de Sanatate Publica Arad, Gabriela Tarle, va returna 22.000 de lei din prima de sarbatori, iar adjunctii ei cate 4.000 de lei. Asta la cererea prefectului Aradului, Gavril Popescu, care sustine ca primele au fost acordate ilegale.
In luna decembrie, seful A.S.P. Arad, Gabriela Tarle, si-a atribuit o prima de 30.000 de lei (300 de milioane de lei vechi), iar adjunctii ei au primit cate 10.000 de lei brut.
Ceilalti angajati ai institutiei au avut prime cuprinse intre o suta si 150 de lei. Cativa dintre cei care au primit prime "simbolice" s-au revoltat si s-au plans presei de "discriminare".
Asa a ajuns povestea cu primele record la prefect, iar banii returnati de conducerea A.S.P. vor fi redistribuiti celorlalti angajati.
"In urma analizei facute, atat comitetul director, cat si sindicatele si Confederatia Medicilor au stabilit noi criterii de premiere, astfel incat cei trei directori au primit premii diminuate cu mult fata de nivelul anterior. In urma discutiilor avute la nivelul A.S.P., directorul general a luat 8.000 de lei, directorul economic 6.000 de lei, iar directorul medical va primi 5.000 de lei. Restul de bani au fost distribuiti celorlalti angajati. Nu s-a incalcat legea privind deturnarea de fonduri, fiind bani din salarii", a explicat Gavril Popescu, prefectul judetului Arad.

Alexandra Livia Dordea  - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • A cazut ultima ghereta

A fost demontata si ultima ghereta alimentara de la Boul RosuBoul Rosu a fost curatat de gherete in asteptarea schimbarilor radicale de pe proiectul BERD.
Si ultima ghereta care vindea produse alimentare si nealimentare din Piata Romana (Boul Rosu) a intrat ieri la demolat.
Ghereta cu pricina s-a bucurat de un tratament aparte, fiind singura care a ramas in picioare in ultimele luni, dupa ce toti proprietarii de gherete din zona au primit, la finele verii, somatie sa-si demoleze constructiile provizorii aflate pe domeniul public.
Daca ceilalti aradeni, proprietari de gherete, s-au conformat cererii Primariei Arad, cel din urma a preferat sa insiste pe langa executiv cu cereri si adrese si a ramas timp de cateva luni cu ghereta in picioare, facand vanzari record.
In fapt, proprietarul a cerut Primariei prelungirea ultimatumului privind demolarea gheretei, motivand, potrivit purtatorului de cuvant al Primariei Arad, Corina Draghici, cu faptul ca are multa marfa pe stoc.
Primaria i-a acordat un nou termen de gratie, de o luna, insa proprietarul nu a trecut la demolarea gheretei nici atunci.
"O luna s- au facut cateva luni, iar apoi a declarat Primariei ca nu are cu ce sa- si demoleze singur ghereta", a punctat Corina Draghici.
In cele din urma, Primaria Arad a decis sa "dea o mana de ajutor" proprietarului in demolarea singurei gherete ramase in picioare la Roul Rosu, eveniment ce a inceput ieri.
Decizia de demolare a gheretelor a venit odata cu structurarea proiectului BERD, care propune modificari dintre cele mai radicale in Piata Romana.

Adriana Barbu - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]