Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Sambata, 14 iunie 2008
Stirile TVA aici
  • Aradul primeste pentru proiectele de transport cat celelalte trei judete din regiune la un loc

Primarul Zerindului Alexandru Simandi si Iosif Matula au motive sa fie multumitiMinisterul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor a aprobat Raportul de Evaluare din cadrul schemei de granturi PHARE CBC/INTERREG III A Romania-Ungaria 2006.
In cadrul acestui program, din judetul Arad vor beneficia de finantare mai multe institutii, iar primarul Zerindului, Alexandru Simandi, are si el motive de multumire, pentru ca un important proiect e pe cale sa devina realitate.
Este vorba despre doua miliarde de lei vechi care vor fi acordate pentru realizarea unui drum care leaga Zerindul de Gyula.
Acesta va face legatura inclusiv cu drumul expres Arad-Oradea, dar si cu drumul expres M44 din Ungaria.
Se va scurta astfel acest drum, de la 40 de kilometri cati sunt acum, la 25 de kilometri.
Pentru proiectul tehnic care va dura 7-8 luni costa 75 de mii de euro.
De fapt Aradul a reusit sa ia pentru proiectele pentru infrastructura transfrontaliera de transport aproape jumatate (46,9%) din fondurile destinate celor patru judete din regiune.
Proiectul acesta ar fi fost practic imposibil de realizat din fondurile proprii ale localitatii "Costul proiectului este echivalent cu bugetul Zerindului" a adaugat si Iosif Matula, presedintele Consiliului Judetean Arad, mai in gluma mai in serios.
Cu aceasta ocazie vor fi revitalizate si legaturile cu orasul maghiar Gyula. Zerindului i-au fost aprobate sase dintre cele opt proiecte depuse pana acum, pentru diferite domenii.
Consiliului Judetean i-au fost atribuiti 1.066.000 de euro pentru reabilitarea DJ 792C Curtici-DN 79, Hasmas a primit 76.000 de euro pentru centrul de afaceri transfrontalier pentru agricultura, ecoturism, promovarea antreprenoriatului si a investitiilor in mediul rural.
De asemenea, Complexul Muzeal Arad a primit si el peste 52.000 de euro pentru "conservarea identitatii culturale locale", iar Santana se bucura si ea de 43.000 de euro acordati pentru activitati culturale, artistice si sportive , realizate impreuna cu localitatea Elek.
Pentru Gradinita PP nr.14 din Arad sunt alocati peste 51.600 de euro (schimb de experienta).
Directia Asistenta Sociala si Protectia Copilului va intra in posesia a 32.500 de euro pentru un festival intercultural de creatie.
Liceul de Arta "Sabin Dragoi" a obtinut aproape 50.000 de euro (co-abitare culturala si identitate), Universitatea de Vest "Vasile Goldis" primeste 287.500 de euro (retea clinica pentru cercetarea unei abordari terapeutice noi in tratamentul rinitei alergice), iar Pecica vrea sa acceseze 325.ooo de euro pentru agricultura si CNIPMMR Arad 200.800 de euro pentru o retea economica durabila.
Din valoarea totala a grantului pe regiune (6.330.000 de euro) judetul Arad va beneficia de 1.687.000 euro.

Observator

  • Incepe monitorizarea pe DN7!

Traficul pe DN7 va fi monitorizat cu ajutorul camerelor videoAtentie soferi, pe DN 7 (Arad- Deva) se va filma.
Lucrarile la sistemul de monitorizare a DN 7 sunt intr- o faza avansata, in maxim o luna de zile camerele video amplasate pe acest drum national urmand a fi functionale.
„Suntem convinsi ca aceasta este singura solutie viabila in cazul DN 7”, a declarat ieri comisarul Adrian Lile, seful Politiei Rutiere Arad.
Momentan, sunt asteptate avizele de montare pentru localitatea Savarsin.
Alte aparate video care vor supraveghea traficul rutier pe DN 7, care la noi in judet strabate 150 de km, vor fi amplasate la Varadia de Mures, Conop si Barzava.
Acestea sunt localitatile in care au fost si sunt inregistrate cele mai multe si cele mai grave accidente rutiere.
Adrian Lile a mai spus ca urmatoarele pe lista drumurilor supravegheate video vor fi Pecica si Nadlac, intens tranzitate.

I.C. - Jurnal aradean

  • O noua infatisare

Strandul din Arad va avea in curand o alta infatisareStrandul Neptun va avea cat de curand o alta infatisare.
Investitia de milioane de euro demarata de Primaria Arad incepe sa arate o alta fata a unuia dintre cele mai frumoase locuri de agrement din tara.
Amenajarea bazinelor este pe ultima suta de metri si inca din prima zi de vacanta copii se vor putea scalda in cel putin in unul dintre bazine.
Cel putin asa sustin reprezentantii Primariei care sunt siguri ca aradenii vor fi incantati de ceea ce vor gasi la strand.
In curand la strandul Neptun vor fi 4 bazine.
Unul dintre acestea este destinat copiilor mici si nu va avea o adancime mai mare 70 de centimetri.
Un alt bazin este destinat aradenilor de toate varstele iar apa va fi de aproximativ un metru si 20 de centimetri.
Un alt bazin este pregatit pentru inotatori iar aici pe langa adancimea de aproape 2 metri vor fi amenajate si culoare pentru innotatori.
Cel mai spectaculos bazin este cel cu valuri.
Toate bazinele vor avea apa termala recirculata si pastrata la o temperatura de peste 20 de grade celsius. 
Primul bazin va fi gata saptamana viitoare cand elevii vor intra in vacanta de vara.
Pe langa acesta, plajele sunt deja amenajate.
Administratia strandului va asigura si salvamari care vor supraveghea zona de agrement.
Aceasta este doar prima etapa de modernizare a strandului iar investitia se ridica la valoarea de 3 milioane de euro.
Primaria vrea sa modernizeze si celelalte zone de agremet din interiorul strandului astfel incat, strandul Neptun sa redobandeasca faima de alta data.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad

  • Numai patru-s norocoase - Targurile de animale, exterminate

Mai multe targuri de animale vor fi desfiintateVremurile in care puteai gasi in orice localitate un targ de animale cu pasari, cai si bovine, au apus de mult.
Majoritatea targurilor a trebuit sa isi schimbe marfa expusa spre vanzare de la animale la haine second-hand, linguri de lemn si suruburi.
Iar cele patru targuri de animale existente in prezent s-au dezvoltat armonios, fiind unele dintre cele mai cautate din vestul tarii.
Pesta a adus probleme
Problemele au inceput in anul 2005, cand pesta porcina extinsa pe intreaga suprafata a tarii a determinat Autoritatea Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor sa dea o hotarare prin care este interzisa comercializarea porcinelor in targuri, sau dintr-o localitatea in alta, singura posibilitate a crescatorilor de porcine pentru a putea vinde animalele ramanand sa se adreseze unui abator sau sa le vanda vecinului de pe cealalata strada.
Tocmai interzicerea comercializarii porcinelor a dus la desfiintarea targurilor din Nadlac, Vinga, Savarsin, Lipova, Santana, Piata Obor Arad, Simand, Gurahont, sau altele, in numar total de 11. Viorel Agud, director al Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA), declara: "Targurile de animale mai sus amintite nu au autorizatie de a comercializa animale, ele fiind de la bun inceput axate pe comercializarea porcinelor. Datorita faptului ca primariile locale, cu administratiile pietelor nu au oferit conditii de comercializare, respectiv compartimente si boxe pentru animale, si nici nu au avut intentia de a continua comercializarea altor animale decat a porcilor, in prezent aceste targuri se ocupa cu comercializarea altor produse, lemne, var, mici si asa mai departe."
Au mai ramas cateva...
Cele ramase in urma controalelor efectuate dupa interzicerea comercializarii porcilor, sunt targurile de animale din Beliu, Halmagiu, Silindia si Pancota.
In aceste comune, respectiv in orasul Pancota, miercurea, vinerea, sambata si duminica sunt zile de targ, ocazie cu care sute de oameni sositi din toate colturile tarii vin sa vanda si sa cumpere animale, cu intentia de a le creste sau vinde mai departe.
"La Pancota, in ziua targului, adica sambata, vin persoane din toate judetele vecine, chiar si din Maramures, pentru a cumpara animale. Este cel mai mare targ din vestul tarii, sau chiar din intreaga tara", ne mai spune Viorel Agud.
In municipiul Arad, singurele locuri unde mai puteam vedea animale oferite spre vanzare, sunt Piata Obor, unde cele mai exotice rase de caini sunt comercializate la preturi exorbitante, si Piata Mihai Viteazul, unde a fost mutata piata animalelor mici, desfasurata inainte la Casa Sindicatelor.
Se pare ca aceste locuri nu au autorizatie de la DSVSA, ne mai informeaza Viorel Agud: "Cu toate ca aceste piete nu au autorizatie si este interzisa comercializarea acestor animale, Asociatia Chinologica a facut o intelegere cu Administratia Targuri, Oboare si Piete, prin care cei care vand caini in Piata Obor platesc o taxa administratiei, pentru a li se putea permite vanzarea cainilor in spatiul aferent. In ceea ce ne priveste pe noi, am verificat documentatiile animalelor, acestea au certificate de sanatate si sunt vaccinate conform regulilor."
Vanzarea animalelor in judetul Arad, merge ca pe roate, acolo unde sunt reguli stricte de respectat, comerciantii ori se conformeaza, ori sunt exclusi de pe piata, si orice catel sanatos, frumos si expus la piata, vandut cu succes, pentru a intregi colectia de patrupede a aradenilor.
Daca nu se poate vinde Cercel din grajd, macar Azorel din cusca din curte.

Andreea Dorotovics - Glasul aradului

  • Egali cu campioana mondiala, urmeaza Olanda

Echipa Romaniei se pregateste pentru calificareCALCULE PENTRU CALIFICARE 
Echipa nationala a Romaniei se poate califica in sferturile de finala ale Campionatului European chiar daca va fi invinsa la doua goluri diferenta de Olanda in ultimul meci din grupa, dar cu conditia ca partida Italia - Franta sa se incheie la egalitate, scor 0-0.
Romania se va califica in sferturile de finala daca va invinge Olanda in ultimul meci al grupei.
De asemenea, elevii lui Victor Piturca se pot califica si cu un rezultat de egalitate, daca si meciul Franta - Italia va fi remiza.
O alta varianta in care Romania se poate califica in sferturi este sa piarda meciul cu Olanda la o diferenta de maxim doua goluri, iar Franta si Italia sa incheie la egalitate, scor 0-0.
In acest moment Olanda este calificata de pe primul loc din grupa, deoarece a acumulat sase puncte si nu mai poate fi ajunsa de niciuna dintre celelalte trei formatii. Pe locul doi in clasament se afla Romania, cu doua puncte, iar Franta si Italia au acumulat un singur punct.
RADOI ARE NEVOIE DE OPERAŢIE LA OCHI
Romanul a suferit o fractura la nas
Selectionerul Victor Piturca a declarat, vineri seara, ca mijlocasul Mirel Radoi a suferit o fractura la nas si are nevoie de interventie chirurgicala la ochi, dupa ce s-a accidentat la meciul cu Italia, scor 1-1, in grupa C la Euro-2008.
"Radoi am inteles ca este destul de grav, dupa primele estimari are nevoie de interventie chirurgicala la ochi si are fractura la nas. Nu cred ca va mai putea sa ia parte la meciul urmator (n.r. - cu Olanda)", a declarat Piturca.
Mirel Radoi si-a spart capul in minutul 20 al meciului Romaniei cu Italia, disputat pe stadionul Letzigrund din Zurich, in grupa B la Campionatul European, fotbalistul fiind inlocuit cu Nicolae Dica.
Radoi s-a accidentat dupa ce s-a lovit cap in cap cu Razvan Rat.
Mirel Radoi a fost scos de pe teren pe targa, fiind bandajat pe fata.
Radoi a fost inlocuit cu Dica la aproximativ cinci minute de la producerea accidentarii.
"Tricolorii" au fost peste Italia si pot spera la iesirea din grupa
Cine s-a grabit sa catalogheze echipa nationala a  Romaniei ca una depasita de pretentiile Campionatului european de fotbal s-a inselat amarnic.
Lobont, Contra, Tamas, Goian, Rat, Codrea, Radoi, Chivu, Florentin Petre, Mutu, Daniel Niculae, Dica si Banel Nicolita au aratat aseara pe Stadionul Letzigrund din Zürich ca Romania are echipa capabila sa depaseasca cel putin faza grupelor.
1-1 nu este la indemana oricui in fata trupei lui Donadoni. Meciul cu "Squadra Azzurra" a inceput curajos pentru "tricolori".
In chiar primul minut al meciului, Mutu a reluat pe langa la centrarea lui Codrea.
Dar atat, caci italienii nu ne-au prea lasat sa respiram in primul sfert de ora.
Fotbalistii romani s-au trezit mai tarziu, in minutul 15, cand Mutu a scapat spre poarta adversa, dar Buffon a blocat.
Ceea ce a urmat a fost un munte de adrenalina pentru cei care au sustinut Romania din tribuna.
Bomba lui Tamas si sutul in bara, din lovitura libera, al lui Chivu au reprezentat momentele care ne-au aratat ca se poate obtine o dorita victorie.
Cu doar cateva secunde de finalul primei reprize, doar arbitrul ne-a salvat de primirea unui gol, Toni inscriind se pare dintr-o pozitie regulamentara.
Dupa pauza a fost nevoie doar de o clipa de neatentie in careu a lui Zambrotta pentru ca Mutu sa profite si sa trimita mingea sub transversala lui Buffon, in minutul 55.
Peste doar un minut, golul lui Panucci a restabilit egalitatea pe tabela si meciul era deschis oricarui rezultat.
Momentul cheie a venit in minutul 81.
Panucci l-a impins pe Niculae, iar arbitrul Henning a aratat hotarat punctul cu var.
Mutu isi asuma responsabilitatea executarii, dar rateaza.
Romania isi pastreaza sansele de a depasi faza grupelor, dar mai mult, dupa ce a remizat cu vicecampioana mondiala si campioana lumii, nationala lui Piturca a demonstrat ca are puterea de a ajunge departe la EURO 2008. 
"Avem sanse reale de a ne califica"
Selectionerul Victor Piturca a declarat, dupa partida cu Italia, ca Romania putea obtine cele trei puncte si meciul decisiv se va juca in fata vechilor adversari olandezi.
"Importante erau cele trei puncte, dar am castigat doar unu. Pot spune ca sunt multumit, fiindca am jucat cu campioana mondiala. Avem sanse reale de a ne califica, din pacate jucam iar in fata unui adversar valoros, «prietenii» nostri olandezi. Radoi are fractura la nas si la ochi, probabil nu va putea participa la ultimul joc, avand nevoie de o operatie. Mutu este suparat, dar asta este fotbalul, s-au mai ratat penaltiuri. Pacat pentru el si echipa nationala", a declarat Piturca. 
Goian nu joaca cu Olanda
Victor Piturca are o problema majora pentru urmatorul meci.
Dupa ce Mirel Radoi s-a accidentat grav in meciul cu "Squadra  Azzurra", selectionerul nu se poate baza pentru confruntarea cu Olanda nici pe stelistul Dorin Goian.
Jucatorul a fost avertizat de arbitrul norvegian dupa ce in urma unui fault comis a refuzat sa repuna mingea jos si a plecat cu ea in mana.
Astfel, Goian rateaza intalnirea cu Olanda, dupa ce a acumulat doua galbene la Euro.

Daniel Berar - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]