Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Sambata, 13 septembrie 2008
Stirile TVA aici
  • Luni incepe scoala

Incepe scoala din nouPrilej de bucurie sau nu, luni incepe scoala. 
In toate unitatile de invatamant din judetul nostru se vor organiza deschideri festive ale noului an scolar. 
La aceste festivitati vor participa reprezentanti ai autoritatilor locale si judetene, oficialitati, parinti, dascali si elevi. 
Toti inspectorii scolari vor participa si vor coordona la aceste festivitati, dupa o programare intocmita de catre conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Arad. 
Pentru anul scolar care incepe, s-au inscris 12.875 de copii la gradinite; 18.992 de scolari; 19.767 elevi; 16.833 liceeni; 3.850 de elevi la Scolile de Arte si Meserii si 592 de elevi in invatamantul postliceal. 
In general, majoritatea scolilor incep festivitatea de deschidere a noului an de la ora 09.00. 
"Noi, cei de la Liceul Economic vom avea deschiderea la Palatul Cultural incepand de la ora 09.00", aflam de la secretara liceului. 
De la aceeasi ora va incepe si deschiderea la Colegiile "Elena Ghiba Birta" si "Moise Nicoara". 
"O vom tine in curtea Colegiului. Am inaintat invitatii catre toate autoritatile, Rectorii universitatilor si mai multor oficialitati. Asteptam in continuare confirmarea prezentei lor", spune Mircea Potocean, directorul Colegiului "Moise Nicoara"
Festivitatea la Liceul Pedagogic este programata sa inceapa pentru ora 10.00, unde, de asemenea, sunt asteptate oficialitatile Aradului.

Adrian Cotuna - Glasul Aradului

  • Demonstratiile pompierilor, deliciul copiilor

Demonstratii de trecere prin foc din partea pompierilorPrimul sir de evenimente dedicate Zilei Pompierului Roman au debutat ieri in forta in la Arad. 
In acest fel dupa un simpozion organizat in Sala 70 a Palatului Administrativ de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgente "Vasile Goldis"  avand ca tema "240 de ani de la prima marturie scrisa privind primele reglementari de prevenire a incendiilor din Romania" a urmat poate cel mai asteptat moment, exercitiile demonstrative ale pompierilor.
Pentru acest lucru Platoul Pietei "Avram Iancu" a fost asaltat inca de dimineata de lucratorii inspectoratului pregatiti sa arate aradenilor situatiile cu care ei se confrunta aproape zilnic. 
Inca dinaintea inceperii demonstratiilor oamenii s-au strans in piata unii in cunostinta de cauza altii din curiozitate, pentru a vedea ce se intampla. 
Cei mai multi dintre participanti au fost copiii, care pe langa baloanele primite au fost cei mai impresionati de activitatile pompierilor. 
Au fost amenajate mai multe sectiuni, aradenii avand posibilitatea sa vada proiectile destinate asanarii, o salvare de la inaltime, o actiune de descarcerare, saritura pe perna de aer sau modul in care pompierii se lupta cu focul. 
Nu a fost foarte usor nici pentru acestia care au fost nevoiti sa-si demonstreze calitatile actoricesti, unii dintre angajatii inspectoratului fiind pusi in situatia celor care apeleaza zi de zi la ajutorul lor. 
Evenimentele vor continua si astazi cu "Ziua Portilor Deschise".

AMC - Observator

  • Cornuri cu tigari de contrabanda, la granita cu Ungaria

Tigari ascunse printre croasanteCaptura de proportii la frontiera cu Ungaria, unde politistii de frontiera de la Nadlac, judetul Arad, au descoperit intr-un TIR ce transporta cornuri peste 460.000 de pachete de tigari de contrabanda.
TIR-ul era condus de un cetatean german, in varsta de 37 de ani, si transporta 11 tone de cornuri din Grecia pentru Belgia.
In urma unei analize de risc, politistii de frontiera de la Nadlac au trecut la controlul amanuntit al TIR-ului.
Purtatorul de cuvant al Politiei de Frontiera Arad, Mihaela Les, a precizat ca "s-au gasit peste 460.000 de pachete de tigari de contrabanda ascunse printre croasante. De aceasta data, s-a folosit si o metoda noua, tigarile erau ascunse chiar si in cutiile de croasante".
Soferul TIR-ului a spus ca nu stie cum au ajuns tigarile in camionul pe care il conducea.
Valoarea tigarilor in frontiera este de 2,3 milioane de lei, aproximativ 650.000 de euro, dar pe piata neagra din vestul Europei, traficantii ar fi scos un profit de 4-5 ori mai mare.
Tigarile au fost confiscate, iar politistii de frontiera continua ancheta pentru a vedea daca au de-a face cu o retea de traficanti de tigari.
Pe 4 septembrie, politistii de frontiera de la Nadlac au mai descoperit, intr-un TIR ce transporta struguri din Grecia pentru Germania, tigari de contrabanda in valoare de peste 1.750.000 de lei.

Alex Negru - Evenimentul Zilei

  • "Craiul Muntilor" comemorat si la Arad

Comemorare Avram IancuAvram Iancu a fost comemorat in cursul zilei de ieri si de catre  aradeni.
Mai exact la monumentul lui de langa Tribunalul Arad, a avut loc, ceremonialul depunerii de coroane cu ocazia implinirii a 136 de ani de la moartea "Craiului Muntilor".
Reprezentantii bisericii ortodoxe, ai Primariei, ai Uniunii Vatra Romaneasca, dar si parlamentari: Lia Ardelean si Cristian Stragea au tinut sa fie prezenti la marele eveniment.
PS Timotei Seviciu, Episcopul Aradului, Ienopolei, Halmagiului si Hunedoarei a vorbit despre Avram Iancu, numai cu cuvinte alese, legand numele lui si de Ziua Crucii, care se praznuieste duminica.
La eveniment a participat si Ioan Tolan, sculptorul monumentului.
Dupa depunerea de coroane a avut loc un spectacol sustinut de Rapsozii Zarandului.
In dimineata zilei de 10 septembrie 1872, "Craiul Muntilor" este gasit mort pe prispa unui cetatean din Baia de Cris.
Este inmormantat in 12 septembrie la Tebea, la varsta de 48 de ani.
La Arad, traditia de a depune coroane la monumental lui Avram Iancu a renascut dupa 1990, la initiativa reprezentantilor de la "Vatra Romaneasca".

Claudia Untaru - Glasul aradului

  • ISU, la ora adevarului

Bilant la ISU "Vasile Goldis" din AradPompierii aradeni au intervenit, de la inceputul acestui an, la peste 360 de incendii.
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al Judetului Arad si-a prezentat astazi bilantul de anul acesta.
Interventia prompta a pompierilor a dus la salvarea a 67 de vieti omenesti, 12 animale si bunuri in valoare de 11.811.600 lei.
Dintre subunitatile Inspectoratului cele mai multe solicitari au fost primite la Detasamentul de Pompieri Arad, care a avut un numar de 349 interventii.
Din nefericire, 30 de persoane si-au pierdut viata si 16 au fost ranite, cu preponderenta in accidente rutiere.
Valoarea pagubelor inregistrate se ridica la aproximativ 997.125 de lei.
"Cele trei module SMURD operationale in acest moment in unitate, Chisineu-Cris, Barzava si Sebis -au intervenit in 78 de situatii, asistand un numar de 83 de adulti si doi copii. In octombrie urmeaza sa fie inaugurat SMURD-ul care va deservi Aradul"
, a precizat colonelul Ioan Bogdanescu, seful ISU Arad.
Zeci de descarcerari
Pompierii au intervenit de la inceputul lui 2008 la 362 de incendii, 56 de descarcerari, o asistenta medicala, 98 asistente persoane, 30 de inundatii, 38 de asanari munitie, 13 salvari de animale si inca 38 de alte interventii.
Seful inspectoratului a spus ca pe viitor pompierii vor fi dotati cu autospeciale noi, cele pe care pompierii le folosesc fiind clasificate drept utilizabile de catre colonelul Ioan Bogdanescu.
Acesta a mai precizat ca inspectoratul ar trebui dotat cu macarale de mare tonaj din cauza numeroaselor accidente rutiere petrecute pe soselele judetului.
De asemenea, seful ISU a declarat ca in viitorul apropiat comuna Birchis va beneficia de o subunitate de interventie.

I.C. - Jurnal aradean


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]