Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri 12 decembrie 2008
Stirile TVA aici
  • Aradeni pregatiti pentru guvernare

Florin Remetan se lupta pentru postul de prefect al AraduluiPD-L Arad si-a manifestat inca inaintea campaniei electorale intentia de a trimite, in cazul unui succes, cat mai multi aradeni in noul Guvern. La vremea respectiva au fost mentionate nume cum ar fi presedintele filialei, Gheorghe Seculici, Adrian Nitu, Eusebiu Pistru sau Angela Cionca. Democrat-liberalii nu au renuntat la acest plan nici dupa alegeri cand, dupa cum se stie, partidul are sanse extrem de mari de a forma noua coalitie de guvernare alaturi de PSD.
Oficial, nimeni nu lanseaza vreun nume, din mai multe considerente care tin in principal de faptul ca negocierile cu PSD sunt in curs si exista multe necunoscute privind protocolul final, numarul de ministere ce vor reveni partidului si algoritmul dupa care vor fi impartite aceste demnitati. Totusi, cateva lucruri incep sa se contureze. Adrian Nitu, ajuns deputat, este scos cu siguranta din cursa pentru un loc in Guvern in aceeasi functie de secretar de stat pe care a ocupat-o in Guvernul Tariceanu 1. In schimb, conform deciziei centrale, au sanse mari de a fi promovati cei doi care au castigat colegiile in care au candidat dar nu au reusit sa obtina mandat cu 50 la suta plus unu din voturile exprimate. Este vorba despre Aurel Ardelean, rectorul Universitatii de Vest „Vasile Goldis”, care aproape sigur va ocupa un post de mare raspundere in Ministerul Educatiei si de Gheorghe Feies, care ar putea parasi Primaria Sebis pentru un post de secretar de stat, daca va gasi aceasta oportunitate interesanta pentru cariera sa. Pentru postul de ministru al Educatiei este vehiculat alt nume, al lui Daniel Funeriu, aradean de origine, care insa -ar putea sa prefere sa ramana europarlamentar.
Conform surselor noastre, printre cei vizati sa ocupe functii inalte la Bucuresti s-ar afla Eusebiu Pistru, care ar putea deveni director al Autoritatii Rutiere Romane. Si Angela Cionca ar putea ajunge in Ministerul Sanatatii. Lista propunerilor insa nu se opreste aici. PD-L a demarat o ampla actiune de identificare a celor care pot ocupa functii la conducerea institutiilor deconcentrate de la nivelul judetului. Nici postul de prefect nu este scapat din vedere, existand o lupta puternica pentru a-l pastra pentru un membru din partid, fiind nominalizat Adrian Tolea, in conditiile in care in curtea PSD acest post a fost promis lui Florin Remetan, sustinut puternic de Marius Lazar. Nici PSD nu scapa din vedere posibilitatea de a promova membri in Guvern dar si la conducerea deconcentratelor din judet. „Partidul Social Democrat are oameni capabili sa ocupe orice functie de raspundere dar este inca prematur sa vorbim despre acest aspect”, ne-a declarat Marius Lazar. Primul post vizat este chiar cel de prefect, promis lui Florin Remetan. PSD este insa pe cale sa-si recupereze si vechi membri de partid, trecuti in tabara liberala de conjunctura pentru a-si pastra fotoliile. Este vorba despre Gheorghe Pele sau Adrian Simon, care se pare ca cocheteaza cu ideea de a reveni la matca pentru a-si pastra functiile.

Sorin Trocan - Glasul Aradului

  • Aradul, inconjurat de dioxina

La Arad nu a fost depistat niciun lot de carne de porc infestata cu dioxinaDesi in toate judetele limitrofe a fost descoperita carne contaminata, Aradul a scapat deocamdata.
Carnea de porc contaminata cu dioxina, care initial se credea ca a ajuns in doar cateva zone din apropierea Bucurestiului, a fost descoperita in nu mai putin de 24 de judete din tara, inclusiv Timis, Bihor si Hunedoara. Pana in momentul de fata insa, la Arad, inspectorii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Arad nu au depistat niciun lot de carne infestat.
„De cateva zile efectuam controale la toate unitatile de profil, dar nu nu am descoperit niciun lot de carne care sa aiba probleme de acest fel. Verificarile sunt destul de greu de facut, deoarece carnea poate trece printr-o tara de tranzit, comerciantul obtinand documente de provenienta din acea tara”, ne-a declarat doctorul Viorel Agud, directorul executiv al DSVSA.
De mentionat ca, pentru a preintampina aparitia unor surprize neplacute, responsabilii DSVSA au desemnat un medic veterinar care verifica toate transporturile de carne care trec prin vama Nadlac. Unitatile de procesare au fost informate despre interzicerea a efectua schimburi intracomunitare cu carne si produse din carne de provenienta din Irlanda si, de asemenea, despre obligativitatea de a notifica DSVSA in momentul in care intentioneza sa participe la schimburi intracomunitare cu produse de origine animala de provenienta din alte state membre ale UE.

Zeci de tone contaminate
Carnea contaminata cu dioxina, care a fost importata din Irlanda.
Verificarile inspectorilor ANSVSA au condus la identificarea in judetul Cluj a unui depozit frigorific ce a primit in perioada 30.09 - 21.11.2008 40 de tone de carne din mai multe loturi contaminate, de provenienta din Irlanda, via Franta.
In urma verificarilor efectuate la depozit, a fost identificata o cantitate de 4.373 de kg de carne care se afla inca in depozitul respectiv.
Restul marfii a fost distribuita catre 37 de unitati, in 24 judete. Mai trebuie spus ca miercuri a fost primita o notificare din partea serviciilor veterinare din Ungaria, in legatura cu intrarea in Romania, in perioada 26.09 - 21.11.2008, a unei cantitati de 70 de tone de carne, in mai multe transporturi, de provenienta din Irlanda, via Polonia si Ungaria.

Substanta cancerigena
Cea mai intalnita problema legata de sanatate este acneea severa, care se manifesta prin leziuni care apar in special la nivelul fetei si partii superioare a corpului. Alte efecte ale expunerii la o cantitate mare de dioxina sunt iritatii ale pielii, cresterea excesiva a parului pe corp, depigmenarea, deteriorarea lobului mijlociu al ficatului, dar si aparitia cancerului.

L. S. - Jurnal Aradean

  • Premii pentru performanta si sprijin din partea CNIPMMR Arad

CNIPMMR a decernat premii pentru performanta si pentru sprijin acordat asociatieiConsiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii, Filiala Arad, a organizat o intrunire de sfarsit de an, in cadrul careia au fost decernate premii speciale judetene, pentru acele societati care sprijina asociatia si care au inregistrat performante anul anterior. Cu aceasta ocazie au fost prezentate realizarile asociatiei de utilitate publica, proiectele implementate, iar invitatii au facut cateva completari si au subliniat aspecte referitoare la pozitia si problemele cu care se confrunta intreprinzatorul pe fondul crizei economice si al deselor modificari legislative.
Cateva aspecte ale importantei sprijinirii intreprinzatorilor mici si mijlocii au fost punctate de catre subprefectul Levente Horvath si de catre presedintele CNIPMMR, Mircea Purcaru. Dintre criteriile apreciate de catre CNIPMMR in acordarea de premii au fost crearea locurilor de munca, promovarea de noi tehnologii, realizarea unui numar mare de obiective de investitii pe plan local, sponsorizarea asociatiei si multe altele. Reprezentantii societatilor au strans sume de bani si cadouri pe care le vor dona persoanelor dezavantajate din punct de vedere social.

Sandra Stoler - Glasul Aradului

  • Mos Craciun, craciunite, elfi, parc de distractii, cadouri si concerte la Targul Darurilor de Craciun

O noua editie a Targului "Daruri de Craciun" isi va deschide portile miercuri, 17 decembrieCea de-a IX-a editie a Targului Darurilor de Craciun isi deschide portile miercuri la Complexul Expo Arad International. Editia din acest an a targului reuneste peste 115 expozanti care vin in intampinarea vizitatorilor cu o oferta bogata de produse si servicii la preturi promotionale, satisfacand astfel pana si cele mai rafinate gusturi.
Pe o suprafata de 1.100 de metri patrati vizitatorii vor putea gasi o gama foarte variata de produse: ornamente pentru sarbatorile de iarna, imbracaminte pentru copii si adulti, lenjerie intima, incaltaminte, marochinarie, cosmetice, jucarii, bijuterii, produse de cofetarie si patiserie, electronice si electrocasnice, mobilier, ornamente florale specifice sarbatorilor, obiecte de artizanat...
Pe toata perioada targului, vizitatorii vor avea parte de momente artistice deosebite - recitaluri sustinute de Grupul Evanghelis, Ansamblul Garofita, colinde si cantece de Craciun, serbari ale scolilor si gradinitelor, dansuri populare, dansuri moderne, teatru cu marionete dar si binecunoscutul concurs „Miss Craciunita”. Mos Craciun, alaturi de diferite personaje de basm precum zane, clovni, magicieni si elfi vor fi la targ pe toata perioada desfasurarii acestuia, invitand copiii sa se bucure alaturi de ei in parcul de distractii amenajat in interior cu tobogane si trambuline gonflabile, unde accesul va fi gratuit.
Vor fi prezenti peste 1.300 de copii de la diferite gradinite care vor primi cadouri chiar de la Mos Craciun. Transportul copiilor la targ va fi asigurat de Expo Arad.
„In ultimele editii ale Targului Darurilor de Craciun am incercat sa organizam diferite actiuni la care sa poata participa si de care sa se poata bucura intreaga familie. Pentru copii am pregatit o serie de surprize, locuri de distractie cu personaje de basm. Concertele vor fi de asemenea pentru toate gusturile” - explica Nicolae Grosan, directorul Expo Arad International.

Invitati speciali pentru o atmosfera de sarbatoare
Atmosfera de sarbatoare va fi intregita de o serie de interpreti si trupe care vor concerta pe scena amenajata in spatiul exterior dintre pavilioanele A si B. In prima zi a targului, miercuri 17 decembrie, la Expo va fi o seara folclorica, pe scena urcand Rapsozii Zarandului si Radu Ille. Joi organizatorii au pregatit o seara de colinde si obiceiuri specifice acestei sarbatori, sustinute de Ansamblul Siriana si Junii Podgoriei. Vineri seara vom dansa pe ritmurile trupelor Akcent si Hara, seara incheindu-se cu un foc de artificii.
Surprizele acestei editii nu se opresc aici. Gurmanzii se pot ospata cu produse traditionale romanesti specifice sarbatorii Nasterii Domnului, specialitati unguresti, delicatese la ceaun, vin fiert si deserturi savuroase. Vizitatorii sunt asteptati si in acest an sa participe la tombole si concursuri unde se pot castiga premii atractive. Extragerea va avea loc, in ultima zi a targului, duminica la ora 14.30.
O noutate pentru acest targ este programul de vizitare. Cei interesati pot veni de miercuri pana sambata intre orele 11.00 si 20.00 iar duminica intre 10.00 si 16.00. Biletul de intrare costa 2 lei, iar transportul este asigurat, gratuit, din ora in ora, pe ruta - Podgoria - Gara CFR - UTA - Fortuna - Expo Arad si retur.

Simina Roz - Observator

  • Vinde icoana din Guinness Book

Aurelia Bobocel doreste sa vanda icoana pe sticla cu care a intrat in Cartea recordurilor GuinnessAurelia Bobocel vrea sa-si vanda icoana pentru a infiinta o scoala gratuita de pictura.
Palatul Administrativ va fi, in perioada 15 decembrie 2008 - 20 ianuarie 2009, gazda unei expozitii de pictura organizate de Aurelia Bobocel, in colaborare cu Consiliul Judetean Arad si Centrul Cultural Judetean. Expozitia este una cu vanzare in scopuri caritabile si cuprinde aproximativ 100 de tablouri.
In portofoliul pictoritei se afla un numar de 523 de tablouri si icoane, numarate de Comisia de metrologie romana, dintre care 40 sunt cu tematica religioasa. Cu banii obtinuti de pe urma expozitiei, artista doreste sa infiinteze o scoala de pictura, gratuita, pentru someri si persoane defavorizate, care au talent. Una dintre piesele scose la vanzare de artista si-a facut loc in Guinness Book.
„Pentru mine Guinnes este un lucru fara importanta daca nu realizez ceva pe langa. Scoala de pictura este unul dintre cele mai mari obiective si sunt sigura ca voi reusi, cu ajutorul colaboratorilor, sa pun in practica acest vis”, a declarat artista.

Icoana de 10.000 de euro
Lucrarea care va atrage, fara doar si poate, atentia iubitorilor de frumos este icoana pe sticla reprezentand „Cina cea de taina”, omologata de Guiness Book si care are dimensiuni impresionante: 2 metri lungime si 1,08 metri inaltime. A fost evaluata la valori cuprinse intre 10.000 si 20.000 de euro, dar valoarea sa, sustine artista, este mult mai mare.
Aurelia Bobocel a fost inclusa in anul 2004 in Cartea recordurilor din Londra (Guinnes Book of Records) dupa ce a pictat icoana „Cina cea de taina”.

A.B. - Jurnal Aradean


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]