Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Sambata, 12 iulie 2008
Stirile TVA aici
  • ICCJ a desecretizat jurnalul Revolutiei din 1989 de la Timisoara: Securitatea a tras in manifestanti

Jurnalul Revolutiei din Timisoara a fost desecretizatAm aflat oficial adevarul despre Revolutie! 
Zvonurile conform carora Securitatea a tras in oameni in decembrie 1989 sunt pentru prima data confirmate.
Informatiile apar in Jurnalul de lupta al Ministerului Apararii, din perioada 16-22 decembrie. 
Acesta a fost azi facut public de Inalta Curte de Casatie si Justitie. 
Documentul a fost desecretizat in urma solicitarii avocatilor din dosarul in care generalii Stanculescu si Chitac sunt acuzati de faptul ca au ordonat armatei sa traga in revolutionari la Timisoara. 
El a fost depus la cauza in urma cu cateva saptamani si contine descrierea pe ore, a evenimentelor de la Timisoara.
Din document reiese ca trupe ale Securitatii, Militiei si Unitatii Speciale de Lupta Antiterorism s- au infiltrat printre militari. 
Acesti militari sub acoperire, daca putem spune asa, ar fi tras asupra manifestantilor, in special in momentele in care armata tragea focuri de avertizare.
Prezenta acestor forte, specializate in actiuni represive, apare si in declaratiile unor locotenenti care spun ca printre militari s-au strecurat persoane necunoscute, dar in uniforma, care aveau lanterne foarte puternice cu care luminau balcoanele blocurilor, dupa care trageau asupra lor. 
De asemenea, pe parcursul jurnalului de lupta apar informatii despre persoane ramase inca neidentificate, care trageau asupra militarilor.
In acea perioada, zeci de soldati au fost ucisi sau raniti. 
In documente se mentioneaza ca armata nu a atacat niciodata multimea iar ordinele primite se refereau doar la apararea obiectivelor.

Jurnal aradean

  • S-a inagurat oficial "Cartierul Verde"

Medintu a inaugurat "Cartierul verde"Inaintea finalei de ieri a "Miss Arad", aseara a avut loc finala pentru "Miss Popularitate", titlul revenindu-i aradencei Debora Bezedea
Ieri seara a avut loc inaugurarea oficiala a "Cartierului Verde", primul cartier rezidential aradean, evenimentul fiind marcat si de concursul "Miss popularitate". 
Organizatorii au pregatit pentru aradeni 500 de portii de mancare, o atmosfera deosebita, intretinuta de cele mai frumoase 15 aradence, candidate la titlul de "Miss Arad 2008" si de concertul de muzica usoara sustinut de Andreea Balan. 
Publicul nu a intarziat sa apara, curios de felul in care arata cel mai luxos cartier din municipiu. 
Destui aradeni au optat pentru a-si petrece o seara de joi intr-o companie splendida, intr-un cartier de lux. 
Inainte ca fetele sa ia cu asalt scena, acolo au pasit gratios, asa cum le sta bine unor "miss", castigatoarele concursurilor de frumusete din anii anteriori, si o invitata speciala "Miss Maramures", care a dorit sa le ureze succes concurentelor pentru seara de astazi, cand va avea loc marea finala. 
A venit apoi si randul concurentelor sa incante, publicului revenindu-i cea mai grea sarcina, cea de a desemna "Miss Popularitate - 2008"
Aplauzele acestuia, mai mult sau mai putin furtunoase, si aprecierea lui Andrei, "Megastarul" aradean, au facut ca Debora Bezedea, de  22  ani, din Arad, sa fie incununata drept cea mai "populara". 
Momentele de divertisment au fost asigurate de catre formatia locala "No limit", umoristul Sorin Talmas si, nu in ultimul rand, de Andreea Balan si provocatoarele sale dansatoare.
Astazi concurentele isi vor da examenul final pe scena Teatrului "Ioan Slavici". 
Cele 15 domnisoare vor fi nevoite sa convinga juriul ca fiecare dintre ele este cea mai potrivita sa fie desemnata Miss Arad.
Declaratie
De departe, cel mai incantat de eveniment a fost George Medintu, persoana care in urma cu doi ani a pus bazele "Cartierului Verde"
El a declarat ca "cest cartier semnifica o parte de verdeata, de liniste si de civilizatie pentru Arad si un exemplu pentru toti cei care vor sa-l urmeze. Acesta este viitorul, pentru ca se vor construi tot mai multe astfel de cartiere care sa confere liniste si posibilitatea de a socializa departe de oras. Ne dorim sa ne extindem in viitor pe aproximativ 18 hectare, ceea ce inseamna aproximativ 400 de locuri de case. In cartier s-au mutat deja 56 de familii, multi dintre locatari fiind din strainatate, si ne dorim sa vindem si cele 9 locuinte pe care le mai avem. Evenimentul a dat emotii si organizatoarelor, surorile Raut, reprezentante ale "Angels Organization" si "Angels Events", care s-au dedicat trup si suflet pentru bunul mers al lucrurilor. Ramona Raut spune ca “aceste evenimente premergatoare marii finale a concursului de frumusete sunt imprumutate de la evenimentele europene de "miss". Speram ca la editia de anul viitor a concursului sa participe cat mai multe concurente. Fetele sunt putin obosite din cauza programului incarcat din ultima perioada, insa sunt sigura ca vor incanta publicul prezent".

Observator

  • Inscrieri pentru bac-ul din toamna

Incep inscrierile pentru bacalaureatul din toamnaIncep inscrierile pentru a doua sesiune de bacalaureat. 
Absolventii de clasa a XII-a care nu s-au inscris la prima sesiune de bacalaureat sau nu au promovat  examenul se pot inscrie la bacalaureatul din toamna.
Inscrierile care incep luni 14 iulie si se incheie in 18 iulie se fac la secretariatul Colegiului Economic. 
A doua sesiune a bacalureatului are loc la sfarsitul lunii august si inceputul lunii septembrie. 
La examen se pot prezenta cei care au cazut la una sau mai multe probe insa ei trebuie sa prezinte o adeverinta din care sa reiasa rezultatele obtinute in sesiunea anterioara. 
La bac-ul de toamna se pot inscrie si elevii de clasa a XII-a din anii trecuti, incepand cu 2003 si care nu au sustinut pana acum examenul de bacalaureat.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad

  • Amenzi de circulatie de 15.000 de lei

Politisti maghiari si romani au aplicat numeroase amenziControalele rutiere derulate de echipajele mixte formate din politisti aradeni si unguri, pe DN 7, s-au soldat cu sanctiuni in valoare de 15.000 de lei.
"Am aplicat 120 de sanctiuni contravent ionale si au fost 211 puncte de penalizare. In plus, am retinut 9 permise, iar 3 certificate de inmatriculare au fost retrase", spune seful Politiei Rutiere Arad, comisar Adrian Lile.

Alex Negru - Evenimentul Zilei

  • Brodul de la Lalasint - Singura punte de legatura intre sate

Brodul de la Lalasint - punte de legatura cu BarzavaDe ani de zile localnicii satului Lalasint parcurg zilnic un traseu,  pentru noi, de neuitat. Pentru ei, doar o rutina. 
Nu exista inca un proiect de constructie a unui pod peste Mures, care sa faciliteze transportul localnicilor din sat, in comuna apartinatoare, Barzava.
Din acest motiv, de o buna perioada de vreme, brodul este considerat podul ambulant al Lalasintului.
Arta supravietuirii isi spune cuvantul si de aceasta data. 
Desi au conditiile necesare unui trai decent, majoritatea satenilor se vad pusi in fata faptului de a se deplasa aproape zilnic in Barzava. 
Unii dintre ei chiar fac naveta in orase. 
Astfel a fost necesara gasirea unei cai de mijloc. 
Muresul trebuia cumva trecut, asa ca localnicii "au inventat" brodul.
De atunci, brodul  a ramas singurul punct de legatura dintre satul Lalasint si comuna  Barzava. 
Cei 340 de oameni care locuiesc in satul Lalasint sunt nevoiti "sa pluteasca" zi de zi peste Mures pentru a ajunge in comuna, dar nu pot face acest lucru de unii singuri. 
Şi-au asigurat un "capitan de bord" pe care l-au pregatit in meseria de "brodas"
Vasile Chiciudean este de aproape opt ani la carma brodului. 
O munca nu ca oricare alta, trece de nenumarate ori de pe o parte pe cealalta a malului, transportand oameni, animale ba chiar si masini.
"Este o munca frumoasa, pe care nu oricine are ocazia sa o practice. Suntem doi, unul de zi, iar unul de noapte. Noaptea nu prea avem de lucru, insa stam de veghe, in special pentru navetisti. Iarna e mai greu, ca se mai blocheaza si suntem nevoiti sa punem barca, care dealtfel e tot pe cablu, ca si brodul", a spus Vasile Chiciudean.
Acesta, fiu al satului, nu isi aminteste sa fi avut cazuri neplacute de-a lungul anilor: "Nu s-a intamplat vreodata sa fi cazut cineva, sau alte neplaceri. Este si placut sa traversezi Muresul pe brod. Este mai greu intra-devar, mai ales sa tot invarti si de fiecare data cand ajungi la mal sa «ancorezi» brodul, mai ales cand e incarcat", a declarat Vasile, "capitanul de bord" al satenilor din Lalasint.
Multa verdeata, liniste absoluta, susurul Muresului... si brodul in mijlocul acestui peisaj ca de basm. 
Traditia e nemuritoare in satul Lalasint. 
Brodul a ajuns o traditie, care, cu sau fara voia oamenilor, va ramane si o actualitate.

A. Barbura - Glasul aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]