Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Joi, 11 decembrie 2008
Stirile TVA aici
  • Aradenii se rascoala impotriva taxei auto

In Arad s-a format un grup de initiativa condus de Samuel Caba pentru care doreste sa lanseze o initiativa de a institui o taxa de mediu unica pentru autoturismeScandalul generat de triplarea taxei asa-zise de mediu, platibila la prima inmatriculare a autoturismelor second-hand, a primit o replica serioasa de la Arad. Un grup de initiativa, condus de Samuel Caba, a demarat procedurile legale de lansare a unei initiative legislative prin care se doreste instituirea unei taxe unice de mediu, de doar 100 de auro, pentru toate autoturismele cu norma de poluare Euro 1, Euro 2, Euro 3 sau Euro 4, la prima inmatriculare in Romania. Initiatorii doresc sa excluda de la orice taxa inmatricularea autoturismelor noi cu norma Euro 4 dar si sa fie taxate mai puternic autoturismele non-euro.
Samuel Caba a precizat ca, desi nu este in cauza, doreste sa continue procedurile pana la depunerea proiectului de lege. Pentru aceasta, conform Legii 189/1999, republicata in 2004, este nevoie de strangerea a cel putin 100.000 semnaturi de la cetatenii din cel putin un sfert din judetele tarii, dar nu mai putin de 5.000 semnaturi pentru un judet. „Sunt sigur ca vom depasi aceasta cifra. Personal ma astept sa reusim sa adunam peste 150.000 semnaturi, tocmai pentru a demonstra ca initiativa noastra are acoperire populara”, a declarat Samuel Caba.
Ieri, la conferinta de presa care a marcat lansarea initiativei grupului din care fac parte si cetateni din Oradea, Timisoara, Cluj sau Bucuresti, au fost prezenti si doi pagubiti de actiunea Guvernului. Eugen Butar a primit cadou de la fiica sa un autoturism Opel Vectra, cu 71.000 km la bord, din anul 2000, achizitionat din Franta cu un pret sub 2.500 euro. Pentru acesta a platit o taxa de 86 milioane lei vechi, comparabila cu pretul de achizitie. „Acum, ar fi trebuit sa platesc 260 milioane”, a declarat Eguen Butar. In plus, desi fabricantul german produce autoturismul respectiv cu norma Euro 3 din anul 1998, masina sa a fost asimilata normei Euro 2 la RAR. Alt caz este al unui tanar din Oradea, Cristian Florescu, al carui tata s-a intors in tara dupa cativa ani lucrati in Italia cu un Opel Astra din anul 2003, pentru care trebuia sa plateasca aproximativ 1.000 euro dar taxa s-a majorat la 3.000 euro, comparabil cu pretul platit la achizitie. Samuel Caba a declarat ca se va asocia oricarei forme de protest dar va continua calea legala de schimbare a hotararii Guvernului Tariceanu. „Desi sunt om politic, actiunea aceasta nu are legatura cu vreun partid”, a mai declarat Samuel Caba care totusi a precizat ca va contacta parlamentari pentru sustinerea proiectului de lege al grupului de initiativa.

Sorin Trocan - Glasul Aradului

  • Ajutoare in valoare de 8500 de euro pentru Crucea Rosie aradeana

Iudita Cuvineanu multumeste colaboratorilor din Traunstein care au adus si zilele acestea un transport umanitarEveniment deosebit pentru filiala aradeana a Crucii Rosii, care zilele acestea a primit un transport umanitar continand ajutoare in valoare totala de peste 8.500 de euro, constand in jucarii, alimente, haine, lenjerii de pat si obiecte de mobilier. Transportul devenit deja traditie a sosit la Arad tocmai din Germania, din partea unor colaboratori din Traunstein cu care organizatia pastreaza legaturi de mai bine de sase ani. Astfel, acestia trimit spre Romania, mai exact spre judetul nostru, anual, doua transporturi de ajutoare si intotdeauna unul in preajma sarbatorilor de iarna. Prin intermediul Crucii Rosii aradene, bunurile primite vor ajunge la elevii Scolii Generale din Olari si la Directia de Protectie a Copilului. O parte din mobilier a fost distribuit Inspectoratului pentru Situatii de Urgente, pentru sediile SMURD. De asemenea saltele, lenjerie de pat, mobilier si alimente aufost donate si Spitalului de Psihiatrie din Capalnas, Alfred Mayer, delegatul Crucii Rosii germane participand alaturi de delegatia aradeana la distribuirea ajutoarelor. Restul de ajutoare vor fi impartite devoluntarii Crucii Rosii persoanelor sarace din municipiu si judet. Directorul filialei judetene a Crucii Rosii, Iudita Cuvineanu, spune: „Prin intermediul acestor ajutoare speram ca vom putea aduce un strop de bucurie in familiile pe care le vom ajuta. Pe aceasta cale dorim sa multumim partenerului german pentru donatia facuta si pentru sprijinul pe care ni l-a oferit pe tot parcursul anului. De asemenea, multumim voluntarilor filialei care s-au implicat ca ajutoarele primite sa ajunga acolo unde era nevoie de ele.”.
In primavara acestui an, Crucea Rosie aradeana a mai avut parte de o actiune similara, donand mobilier si lenjerii de pat in valoare de cateva mii de euro unitatilor medicale din Lipova, acestea provenind de la alti colaboratori apropiati din Olanda.

Ana Maria Cantea - Observator

  • Pun pret la bal: 500 lei biletul

Si anul acesta va avea loc o noua editie a "Balului de Cristal"Pregatiri intense pentru Balul de Cristal, eveniment ce va avea loc sambata seara. Organizat de Primaria Arad, Clubul Rotary, Clubul Lions si Fundatia Concordia, cea de a treia editie a „Balului de Cristal“ se vrea si in acest an o actiune de strangere de fonduri in scopuri caritabile, dar si-a stabilit si un motiv de buna dispozitie.
Balul va avea o tematica clara - anii 20 - muzica si decorurile fiind alese ca sa te duca cu gandul la charelston iar invitatilor le-a fost sugerat sa incerce sa-si adapteze tinutele acelor vremuri.

Pentru spital
Evenimentul, desfasurat ca de fiecare data sub Inaltul Patronaj al Familiei Regale a Romaniei, va avea ca scop colectarea de fonduri in scopuri caritabile, de aceasta data urmarindu-se amenajarea unei locatii corespunzatoare pentru sectia de Oncologie a Spitalului Municipal Arad. Totul, pentru ca „imobilul in care functioneaza sectia este retrocedat de mai multi ani, iar datorita acestei situatii tratamentul bolnavilor de cancer se face in conditii deosebit de precare“.
Anul trecut la bal au participat nu mai putin de 350 de invitati, care au platit fiecare un bilet in valoare de 350 lei. Donatiile nu au fost nici ele refuzate.
Anul acesta biletul a fost stabilit la 500 de lei, iar Primaria a trimis peste 300 de invitatii.
Amenajarea salii va incepe in curand pentru ca totul sa fie finalizat sambata la ora 20.00 cand se da startul la bal.

A. B. - Jurnal aradean

  • CLM a aprobat bani pentru modernizarea si extinderea Gradinitei PP nr. 1

Gradinita PP nr. 1 va fi modernizataLa Gradinita P.P. nr. 1 din Arad sunt inscrisi 120 de copii, impartiti in cinci grupe. Deoarece cladirea in care functiona gradinita, pe strada Tudor Vladimirescu, nr. 20-22, era foarte darapanata, Primaria Arad a alocat in 2007 fonduri pentru consolidarea acesteia. Pentru ca lucrarile sa se poata realiza, copiii au fost mutati, doua grupe la Gradinita P.P. nr. 12, iar celelalte la Gradinita P.P. nr 22. Lucrarile de consolidare au fost terminate la inceputul anului, insa cladirea nu a primit avizul sanitar pentru functionare, deoarece spatiile in care trebuia sa intre grupele de copii erau prea mici. Pentru a rezolva aceasta problema, primaria a cumparat apartamentul situat deasupra gradinitei, astfel incat aceasta sa poata fi extinsa si modernizata. Pentru aceste lucrari, CLM a aprobat alocarea unui fond in valoare de 3,7 milioane de lei, din care valoarea lucrarilor este de 3,07 milioane de lei. Finantarea acestui obiectiv de investitii se va face din fonduri al bugetului general si alte fonduri atrase conform listelor de investitii aprobate .
Lucrari de modernizare la Gradinita P.P. nr. 1.
Pana in anul 2007, gradinita functiona la parterul cladirii si partial la subsol, unde era amplasat blocul alimentar. La etajul cladirii era o locuinta privata. Datorita pozitionarii cladirii in zona ultracentrala gradinita are o mare solicitare de locuri pentru inscrierea copiilor prescolari. Deoarece copiii au fost transferati in cartierul Gradiste, parintilor nu le convine situatia si ar vrea ca acestia sa fie cat mai aproape de casa. „Este destul de greu ca ii avem impartiti la doua gradinite. Copiii sunt mai departe de casa, dar deocamdata nu avem ce face. Sa speram ca vom avea pana anul viitor o cladire noua si spatioasa unde sa ne putem desfasura activitatea” - afirma Tatiana Ifju, directoarea gradinitei. Lucrarile propuse vor consta in extinderea parterului prin demolarea unor anexe, unde se vor amenaja sase sali, grupuri sanitare suficiente pentru numarul de copii si cadre didactice, birouri, bucatarie, sala de mese, spalatorie, cabinet medical si vestiare pentru personal. Pentru folosirea eficienta a spatiului disponibil, atat parterul, cat si etajul vor avea spatii inalte ce se vor segmenta prin realizarea unor supante, rezolvandu-se si problema ventilarii naturale a spatiului. La etaj se va realiza o iesire in consola. Interventiile de extindere vor cuprinde: un nou corp de cladire, un coridor de acces in sala de mese la parter lipit de cladirea existenta, o scara exterioara de serviciu si la etaj o iesire in consola peste coridorul de la parter. Pentru ca imobilul sa se ridice la standardele europene impuse, constructorii vor trebui sa aiba in vedere marirea capacitatii gradinitei, asigurarea circuitelor alimentare si de igiena necesare (camere spalare si preparare legume, fructe, carne, oua), asigurare filtru intrare bucatarie, a unui circuit evacuare conform normelor PSI, asigurarea unui numar suficient de obiecte sanitare conform normelor. Salile de clasa trebuie sa aiba volumul de aer necesar numarului de copii dintr-o grupa, se vor reface instalatiile sanitare interioare, alimentarea cu apa, scurgerea, dar si a finisajelor interioare si exterioare a imprejmuirii. Lucrarile vor trebui terminate in 12 luni.

Simina Roz - Observator

  • Controale in statiunile montane

OJPC Arad va efectua controale si in statiunea MoneasaAutoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor organizeaza, in perioada 10 - 23 decembrie 2008, Comandamentul de iarna, prin intermediul caruia se vor verifica serviciile turistice din statiunile montane. Comandamentul de iarna reprezinta structura de control a ANPC care va actiona prin intermediul echipelor de inspectori detasate pentru a controla spatiile de cazare, unitatile de alimentatie publica si operatorii economici care ofera servicii de agrement si inchiriaza echipament pentru sporturile de iarna.
„In judetul nostru, din cauza faptului ca nu a mai nins de foarte multi ani, nu ne confruntam cu probleme foarte mari. Doar in statiunea Moneasa vom face cateva controale, dar numai daca va fi cazul“, ne declara Dumitru Musca, inspectorul sef adjunct al Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Arad. De asemenea, in toata aceasta perioada, la nivel national, Inspectoratele Teritoriale pentru Protectia Consumatorilor, care au statiuni turistice pe raza judetelor de care raspund, vor desfasura controale in vederea asigurarii conditiilor optime pentru primirea turistilor.
Turistii care vor intampina probleme in statiunile din Romania dupa data de 23 decembrie 2008, pot sesiza Oficiile Judetene pentru Protectia Consumatorilor, care vor asigura un serviciu de permanenta pe toata durata sarbatorilor de iarna. Pentru a afla cum pot face aceste sesizari au la dispozitie numarul de telefon 0800.080.999, apelabil gratuit.

Adrian Cotuna - Glasul Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]