Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Sambata, 11 octombrie 2008
Stirile TVA aici
  • Constantin Traian Igas, demolatorul de ministri

Deputatul Constantin Traian Igas va solicita premierului Tariceanu demiterea ministrului Internelor Cristian DavidDeputatul Constantin Traian Igas a salutat demiterea ministrului Educatiei, Cristian Adomnitei, si si-a indreptat tirul asupra altui reprezentant al Executivului, Cristian David.
Igas a promis ca va solicita premierului Calin Popescu Tariceanu demiterea ministrului Internelor, pe care l-a acuzat de haosul creat in administratia locala din Romania. 
"Daca la demiterea lui Adomnitei cireasa de pe tort a fost calatoria la nunta cu elicopterul din dotarea Ministerului Internelor si Reformei Administrative, atunci si in privinta lui Cristian David trebuie actionat cu aceeasi masura", a considerat Igas pentru care gestul lui David reprezinta complicitate la plimbarea cu elicopterul a lui Adomnitei. 
"Si domnul Chiuariu a folosit elicopterul in scop personal. Sunt oameni propusi de Relu Fenechiu, colegul meu de comisie: Chiuariu, Adomnitei, David, care nu au facut decat sa ne discrediteze pe noi, tinerii oameni politici", crede Constantin Traian Igas. 
Deputatul aradean a amintit ca sub conducerea lui Cristian David foarte multe primarii rurale din tara au ajuns in pragul falimentului, ca intre functionarii publici si conducerile primariilor si consiliilor judetene sunt dispute aprinse, solutionate in justitie si ca inclusiv in aparatul Ministerului Internelor exista probleme legate de salarizare. "Cu toate acestea, ministrul Cristian David pare sa nu poata fi atins. Sunt vicepresedinte al Comisiei de Administratie Publica din cadrul Camerei Deputatilor, acea comisie care i-a dat prima avizul pentru a putea accede in aceasta functie, de ministru. In urma monitorizarii activitatii sale, cred ca va trebui sa cer demiterea lui Cristian David, pe baza aceluiasi principiu", a mai precizat Constantin Traian Igas care a spus ca va face interpelari in acest sens la inceputul saptamanii viitoare.
O alta interpelare il va avea ca destinatar pe ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, despre care Igas a precizat ca a votat, ca si Adomnitei, pentru majorarea salariilor cadrelor didactice. 
Ministrul Sanatatii va fi somat sa plateasca datoria de 10 miliarde lei pe care Spitalul Matern din Arad o are catre CET, pentru serviciile prestate de CET.

Sorin Trocan - Glasul Aradului

  • Mii de decedati pe listele de vot

Organizatia AradID solicita actualizarea listelor electorale deoarece pe ele sunt trecute si persoane decedateDan Artimon, presedintele organizatiei non-guvernamentale AradID, sustine ca la nivelul municipiului Arad, pe listele electorale, sunt aproximativ 20.000 de persoane in plus fata de numarul real al votantilor!
Din datele Biroului Electoral Central numarul 2 reiese faptul ca la alegerile generale din noiembrie vor vota 156.392 de persoane. Conform datelor primite de la Directia Judeteana de Statistica a Aradului, insa, municipiul are o populatie de 166.633, dintre care au drept de vot 139.255 de persoane. „Care sunt restul de aproape 20.000 de oameni care vor avea drept de vot in noiembrie? Sunt multe persoane care ar fi trebuit sa fie radiate deja din listele electorale. De exemplu, la sectia de votare 86, unde este inscris si primarul Gheorghe Falca, sunt cel putin doua persoane decedate, dar care sunt trecute in listele de vot", sustine Dan Artimon. Acesta acuza primaria ca nu isi face treaba, deoarece aici trebuie radiate persoanele decedate in maxim 24 de ore de la deces. In plus, cresterea constanta a numarului votantilor are loc pe fondul diminuarii populatiei stabile din Arad. 
Organizatia AradID solicita actualizarea listelor electorale si cere partidelor din Biroul Electoral sa ia nota de cele sesizate. In cazul in care nu se va lua nicio masura, prefectul e solicitat sa intervina. Totul pentru a inlatura posibila frauda electorala.

A.G. - Jurnal aradean

  • Traian Basescu, din nou la Festivalul Vinului

Presedintele Traian Basescu va participa la Festivalul VinuluiPresedintele Traian Basescu vine din nou la Arad, pentru a participa la Festivalul Vinului, care se va desfasura in perioada 17 - 19 octombrie. 
Chiar daca ziua vizitei nu a fost fixata, organizatorii ne asigura ca va fi prezent si in acest an la degustari. 
Festivalul Vinului, organizat de catre Primaria Arad si Casa de Cultura a Municipiului, a ajuns la cea de a VI-a editie, iar in acest an se va desfasura in Parcul Eminescu, unde se va amenaja un cort.  
Pe langa presedintele tarii editia din acest an il are ca invitat special si pe Mircea Dinescu, care  va participa  la o intalnire cu publicul in  data de 17 octombrie, in Sala 70 a Palatului Administrativ. 
Pe scena amenajata in Parcul Eminescu, alaturi de alti invitati din tara  si strainatate, va urca si  Loredana Groza. 
Cei 14 producatori de vin isi vor pune roadele la degustat atat in parc, cat si in cluburile in care se va organiza, tot in aceasta perioada, Festivalul de Etno-Jazz.  
Cei prezenti la festival vor putea degusta nu doar vinuri romanesti de la  Minis, Barasca, Cotnari, sau  Murfatlar, ci si vinuri din Ungaria si Republica Moldova. 
De aceasta data printre partenerii festivalului se numara si Asociatia Consultantilor Oenologi din Romania.
Pe toata perioada festivalului in Parcul Eminescu, va functiona intre orele 10.00 – 18.00 un workshop si o expozitie a pictorilor amatori aradeni. 
Nu vor lipsi de asemenea nici mancaurile numai bune pentru degustari, muzica greceasca, vitei la protap si orchesta de tamburasi din Serbia.

Claudia Untaru - Glasul Aradului

  • Politistul retinut a demisionat

Politistul Aurel Alin Pustea acuzat de trafic de influienta si-a dat demisiaSubofiterul acuzat de trafic de influenta si-a dat miercuri seara demisia din cadrul IPJ Arad.
Aurel Alin Pustea, politistul acuzat ca ar fi pretins si luat 2.000 de euro pentru a interveni favorabil intr-un dosar penal, si-a dat demisia in urma audierilor. Fostul agent din cadrul sectiei de politie Vlaicu, a fost retinut de ofiterii DGA, in cursul zilei de miercuri si dus la Parchet unde a fost audiat timp de mai multe ore. Pe parcursul audierilor politistul a recunoscut ca a luat 1.200 de euro de la denuntator si nu 2.000 cum sustine acesta.
Fostul politist din cadrul IPJ Arad, este acuzat ca a luat 2.000 de euro pentru a-l face scapat pe denuntator de un dosar penal dupa ce acesta a provocat un accident in timp ce se afla sub influenta bauturilor alcoolice. Agentul l-a lasat pe om sa creada ca poate sa-i rezolve dosarul in schimbul a 2.000 de euro, insa subofiterul a folosit banii pentru a-si plati datoriile. Omul s-a enervat cand s-a trezit si cu banii dati si cu dosar penal si l-a denuntat pe agent. Impotriva fostului subofiter s-a luat masura interzicerii de a parasi localitatea pentru urmatoarele 30 de zile, barbatul fiind cercetat in stare de libertate.
„S-a inceput urmarirea penala impotriva acestuia pentru trafic de influenta iar in cateva zile va fi trimis in judecata'', a declarat Cristian Lazar, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Arad.

I.C. - Jurnal aradean

  • Bronz european pentru Daniela Dodean!

Daniela Dodean a reusit sa obtina medalia de bronz alaturi de colegele din nationala RomanieiJucatoarea de tenis de masa Daniela Dodean (locul 41 mondial), legitimata la Clubul Sportiv Municipal Arad, a reusit sa obtina ieri, alaturi de colegele din nationala Romaniei, medalia de bronz in proba pe echipe a Campionatelor Europene de la Sankt Petersburg (Rusia). Aradeanca, in varsta de 20 de ani, si-a adus o contributie importanta la clasarea „tricolorelor” pe podium, lidera nationalei reusind sa castige, scor 3-2, meciul decisiv al sfertului de finala cu Italia. Pana a ajunge intre primele opt echipe ale continentului, Romania a invins, in faza grupelor, Serbia, cu 3-0 si Croatia, 3-1, a pierdut in fata Germaniei, scor 1-3, clasandu-se pe locul doi in grupa C. Dupa superba victorie din sferturi, 3-2 cu Italia, romancele au fost oprite ieri dupa – amiaza, in semifinale, de puternica reprezentativa a Olandei, scor 0-3. Sportiva noastra isi va continua cursa la aceasta editie a „europenelor” (4-12 octombrie) si in proba de simplu si dublu feminin, Aradul mai fiind reprezentat, in competitia masculina, de fratele Danei, Adrian Dodean.

S.H. - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]