Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Miercuri, 11 iunie 2008
Stirile TVA aici
  • Unda verde pentru mansardari

Mansardarea - o noua metoda pentru cresterea spatiului locuibilLegea 230/2007 urmeaza sa fie imbunatatita in urma propunerilor asociatiilor de proprietari.
Conform celor declarate de Vasile Arion, vicepresedintele Uniunii Locale a Asociatiilor Locative (ULAL) Arad, normele legale care stabilesc statutul imobilelor cu destinatie de locuinta si a organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari sunt pe cale sa se schimbe.
"In proiectul noului act normativ, care va inlocui Legea 230/2007, se defineste coproprietatea, constituirea juridica a coproprietatii si restabilirea juridica a suprafetei utile in cazul efectuarii unor modificari. Coproprietarii sunt obligati la luarea masurilor de consolidare, modernizare, reabilitare termica si eficientizare energetica a cladirii intr- un mod unitar, pentru intreg imobilul, nu pe tronsoane sau scari. Mai apoi, in cazul producerii de daune, se prevede obligatia repararii sau platii repararii daunei in termen de 48 de ore de la producerea acestora", a declarat Arion.
 Acesta povesteste ca in ceea ce priveste daunele, pagubasul trebuie sa astepte, in momentul de fata, ani de zile pana sa fie despagubit.
Renunta la unanimitate
In ceea ce priveste mansardarea, o decizie in acest sens se va putea lua cu acceptul a 2/3 din membrii asociatiei si de toti proprietarii de la ultimul etaj. 
"Odata intrata noua lege in vigoare, nu va mai fi nevoie de unanimitate pentru mansardare. Acum sunt destule situatii in care, din cauza unei singure persoane din imobil, nu se poate face mansardarea", mai spune vicepresedintele ULALA. 
De asemenea, pentru neindeplinirea atributiilor ce le revin, presedintele, comitetului executiv si comisia de cenzori vor raspunde personal sau in solidar pentru daunele si prejudiciile cauzate proprietarilor.
O modificare importanta vine in ceea ce priveste atestarea administratorilor de bloc. 
Pentru a evita implicarea factorului politic, operatiunea se va face de catre Ministerul Muncii, administratorii urmand apoi sa fie luati in evidenta de primarii.
Fara datorii
Proiectul pastraza prevederea din Legea 230, cu privire la faptul ca actele de vanzare- cumparare a proprietatii fara dovada achitarii la zi a cheltuielilor de intretinere sunt nule de drept. 
Asta, in conditiile in care, pana la aparitia unei obligatii exprese in acest sens, au fost nenumarate tentative de eludare a asociatiilor de proprietari, care nu mai reuseau sa incaseze intretinerea pe trei- patru luni in urma in cazul apartamentelor vandute cu datorii.
"Modificarile care vor fi cuprinse in noua lege au fost facute in urma propunerilor «Ligii Habitat», din care face parte si ULAL Arad", a incheiat Vasile Arion.

L.S. - Jurnal aradean

  • Efectele furtunii

Furtuna de duminica a afectat mai multe strazi si gospodariiFurtuna de duminica a lasat cateva cartiere din municipiu fara curent electric si a afectat mai multe strazi si gospodarii din judet. In municipiu, cartierul Alfa si o parte a cartierelor Micalaca si Gradiste au ramas fara curent electric iar pentru remedierea deficientelor a fost nevoie de interventia echipelor de la Electrica. 
Pe DN 7, vantul a doborat mai multi copaci intre Odvos si Conop si intre Conop si Barzava. 
Pentru degajarea carosabilului a fost necesara interventia Districtului Milova - Drumuri Nationale. 
De asemenea, la Lipova a fost inundat subsolul unei anexe si o strada a carei canalizare nu a mai facut fata averselor iar pe ruta Zadareni-Arad un copac a cazut pe sosea, carosabilul fiind degajat de Serviciul Voluntar din comuna.

Comunicat - Televiziunea Arad

  • Gazoductul Arad-Szeged, pe ultima suta de metri

Instalarea noii conducte de gaz din Ungaria avanseazaMOL si Transgaz sunt aproape de finalizarea conexiunii gazoductului Arad-Szeged, care va deschide noi piete de desfacere pentru producatorii de gaze naturale din Romania si Ungaria.
Constructia gazoductului care va lega retelele de gaze naturale dintre Ungaria si Romania intre localitatile Arad si Szeged va avea o lungime de 61,7 kilometri si va oferi Romaniei o alternativa de import al gazelor la cele doua conducte din Ucraina. 
Proiectul urmeaza sa fie finalizat in luna ianuarie a anului 2009, potrivit unui acord incheiat intre Mol si Transgaz Medias. 
In momentul de fata localitatile din judet incearca prin metoda concesionarii catre anumite companii a serviciului de gaz. 
Dupa ce acest gazoduct va fi finalizat, oportunitatile de racordare la retelele de gaz – a comunelor din Arad - vor fi marite. 
Fara doar si poate reteaua de gaz, pe langa confortul pe care-l asigura utilizatorilor casnici reprezinta si un punct de atractie pentru investitorii romani sau straini, existenta retelei de gaz fiind, in general, una dintre principalele cerinte ale celor ce vor sa-si deschida o afacere. 
Cum unele dintre comune duc lipsa de investitii serioase, introducerea retelei de gaz ar putea reprezenta un prim punct de plecare in dezvoltarea unor zone cu potential redus.

Razvan Cretu - Glasul aradului

  • Greva din Portugalia da peste cap traficul avioanelor din Romania

Greva din Portugalia a afectat si calatorii de pe Aeroportul AradLa Arad, 40 de pasageri au asteptat in aceasta dimineata, timp de o ora, avionul care sa ii duca la Barcelona, insa cursa a fost anulata din cauza grevei transportatorilor din Portugalia.
Directorul aeroportului international Arad, Dan Balacel, spune ca "aeronava care trebuia sa duca pasagerii de la Arad a ramas blocata la Lisabona, in Portugalia, din cauza grevei transportatorilor portughezi. Avionul ar fi trebuit sa vina azi noapte de la Lisabona la Bucuresti, de unde in aceasta dimineata ar fi urmat cursa Bucuresti-Arad-Barcelona".
Cei mai multi dintre pasageri au plecat cu gandul ca zborul lor va fi reprogramat in ziua sambata.
Unii au ales insa o alta cursa, spre Verona, de unde isi vor gasi alte variante de zbor spre  Barcelona, iar altii au plecat la Bucuresti de unde au alte legaturi spre destinatia finala.

Alex Negru - Evenimentul Zilei

  • Joi, Cetatea Aradului isi redeschide portile

Maine, o noua zi cu porti deschise in Cetatea AraduluiJoi, 12 iunie Batalionul 191 Infanterie "Colonel Radu Golescu" sarbatoreste 178 de ani de la infiintarea Regimentului 21 Linie ale carui traditii de lupta le-a mostenit.
Pentru a marca acest eveniment, Batalionul 191 Infanterie, cantonat in Cetatea Aradului, isi va deschide, din nou portile, joi pentru toti cetatenii romani care doresc sa viziteze o cazarma cu puternice rezonante istorice.
Activitatea se va desfasura sub denumirea "Ziua Portilor Deschise" si se va derula intre ora 10.00 si ora 14.00 (ora 13.30 fiind ora limita de acces in incinta Cetatii).
Cei interesati de eveniment au ocazia sa vizioneze doua demonstrative realizate de militarii unitatii si vor putea vizita expozitia de armament si tehnica militara, galeria comandantilor, sala Traditiilor de Lupta a Batalionului 191 Infanterie Colonel "Radu Golescu", expozitia fotografica cu tema "10 ani de colaborare militara Romano - Ungara in sprijinul pacii", capela militara si interiorul cetatii conform unui itinerar stabilit.
Regimentul 2 Linie Infanterie - scurt istoric
In urma cu 178 de ani, la 21 iunie 1830, se constituiau primele unitati ale "armatei pamantene" - trei regimente mixte de infanterie si cavalerie in Ţara Romaneasca si un regiment mixt in Moldova.
Unul dintre regimentele proaspat formate era Regimentul 2 Linie Infanterie, infiintat la Bucuresti din vitejii panduri ai lui Tudor Vladimirescu.
Trecand printr-o zbuciumata istorie care o leaga de insusi destinul neamului romanesc, unitatea nou aparuta avea sa participe la cele mai importante evenimente ale armatei ce au condus la realizarea Statului Roman de astazi - Razboiul de Independenta, Primul Razboi Mondial, al Doilea Razboi Mondial si Revolutia din 1989.
De-a lungul anilor, Regimentul 2 Linie a primit o serie de titulaturi, precum - Regimentul II Romanati nr.19 sau Regimentul 19 Infanterie, iar astazi, spiritul unitatii 2 Linie Infanterie se regaseste sub denumirea de Batalionul 191 Infanterie "Colonel Radu Golescu".
Astfel data de 12 iunie a ramas sarbatoarea de comemorare a inaintasilor unei structuri miltare ce face cinste nu numai orasului nostru ci si intregii Armate Romane.  

Simina Roz - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]