Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Miercuri, 10 decembrie 2008
Stirile TVA aici
  • Primaria a ajuns sa ignore intalnirile cu cetatenii

Aradenii sunt nemultumiti de importanta pe care Primaria o da intalnirilor cu cetateniiDupa ce in campania electorala oficialii primariei, directorii, candidatii la Camera Deputatilor si Senat se calcau in picioare la intalnirile cu cetatenii, organizate de primarie, atitudinea s-a schimbat radical dupa alegeri. Primarul Falca nu mai e interesat sa se intalneasca acum cu oamenii, directorii au si ei alte treburi, iar deputatii si senatorii alesi considera ca stiu deja suficient de multe despre problemele aradenilor. De aceea, la intalniri sunt trimisi cate un consilier local, doi, sau asa cum s-a intamplat ieri, viceprimarul Bognar, coplesit de amploarea si volumul problemelor ridicate.
Intalnirile cetatenesti organizate de primarie dupa 30 noiembrie sunt tot mai prost gestionate. Sunt bagati „la inaintare” oameni din administratie care sunt departe de a putea fi numiti „asi in comunicare”, ca sa ne exprimam eufemistic. Asa s-a intamplat in zona Intim, unde „maestru de ceremonii” a fost Gheorghe Schill, asa s-a intamplat ieri la Scoala Generala nr. 4, unde nu a fost prezent decat viceprimarul Levente Bognar, alaturi de cativa oameni din conducerea societatilor subordonate Consiliului Local Municipal. Nimeni de la serviciul tehnic, nimeni de la serviciul economic sau juridic, iar viceprimarul are limite bine stabilite in ceea ce priveste aceste domenii. Asa cum a recunoscut, el se ocupa de latura „umana” a problemelor orasului, insa si aici este vorba despre o lupta careia nu ii poate face fata. Problemele abordate au depasit cu mult granitele cartierului vizat. Au fost puse intrebari referitoare la proiectul BERD, solicitandu-se mai multa transparenta in ceea ce priveste cheltuirea banilor imprumutati, s-a vorbit despre acel trotuar stupid construit in dreptul fabricii de spirt si drojdie, despre protejarea cladirilor monument-istoric, despre clubul UTA aflat pe moarte, despre galagia si poluarea generate de autogara de langa OMV, despre posibila ilegalitate referitoare la colectarea taxei de salubrizare, despre zona Padurice chelita de copaci si Casa Sindicatelor care s-a indepartat de destinatia initiala, iar lista continua. Vom aborda pe larg aceste subiecte in editiile viitoare, pentru ca ele redau cu adevarat pulsul nemultumirilor cetatenilor.
Socant a fost totusi de constatat faptul ca Levente Bognar (aflat la cel de-al treilea mandat in calitate de viceprimar) vorbeste despre lucrarile din cadrul BERD care ar ajunge pana la Podul Traian, cand am fost instiintati cu totii de primarie ca se vor opri dupa realizarea sensului giratoriu de la Boul Rosu. Viceprimarul s-a vazut la un moment dat pus in situatia sa sune pe cineva de la serviciul tehnic pentru a le putea da un raspuns aradenilor. Se pare ca in acel moment, cand afara se intunecase, Razvan Popa, directorul tehnic, era prea ocupat cu proiectul BERD ca sa se mai deplaseze la aceasta intalnire. Arhitectul-sef le vorbeste oamenilor despre Planul Urbanistic General de parca el ar exista... iar Bognar spune ca angajatilor din primarie le este frica sa desfiinteze panoul kitchos de pe sala de jocuri din centru, pentru ca ar fi fost amenintati cu cutitele...! Cu alte cuvinte niste amenintari triviale sunt mai presus de bunul simt si chiar de lege, iar rolul departamentului de urbanism si al arhitectilor din cadrul primariei pare in urma acestei intalniri unul pompos ca denumire, dar inutil ca eficacitate.

Dana Mirea - Observator

  • Platesc gazul pe ghicite

Facturile emise de E-on Gaz nu ajung la timp consumatorilor aradeniAradenii acuza E-On Gaz ca nu elibereaza facturi, consumatorii nestiind cat au de plata.
Aradenii sunt revoltati de modul in care au fost tratati de E-On Gaz. „Mergem noi la caserie pe ghicite si in plus, in lipsa facturilor nici nu stim ce platim caci pe chitanta nu e trecut consumul”, sustine Eugenia Antal.
La randul sau, Maria Onea, sustine, nici mai mult, nici mai putin ca i s-a recomandat sa treaca periodic pe la casierie, pentru a vedea cat are de plata. „Cand am fost sa intreb ce se intampla cu facturile noastre, casiera mi-a raspuns ca acestea nu vor mai fi distribuite consumatorilor si mi s-a recomandat sa trec pe acolo in fiecare luna, pentru a afla cat am de plata”, afirma femeia.

E-On se justifica
Pe de alta parte, reprezentantii E-On recunosc ca este posibil sa fi aparunt intarzieri in ceea ce priveste trimiterea facturilor catre clienti, dar mai spun ca, in general, acest proces se deruleaza in mod optim.
„Compania noastra a implementat recent un nou sistem de citire si distribuire a facturilor, prin intermediul unui departament specializat. In momentul de fata, clientii nostri au posibilitatea de a se informa cu privire la valoarea facturii curente de gaze naturale incepand cu a sasea zi lucratoare a fiecarei luni, la casieriile companiei, la Call-Center, intre orele 07.00 si 21.00, la numerele de telefon: 0265 200 366 sau 0801 000 366 sau la Centrul de Relatii Clienti din municipiul Arad al E.ON Gaz Romania, de pe Bulevardul Iuliu Maniu , nr.82-84 , de luni pana vineri, intre orele 08.15 si 17.30. Astfel, chiar daca nu au intrat in posesia facturii de gaze naturale, clientii au posibilitatea sa achite contravaloarea acesteia dupa data mai sus mentionata. Precizam ca, dupa data scadentei facturii, clientii nostri mai au la dispozitie o perioada de gratie de 30 de zile in care pot achita facturile fara penalitati”, se spune intr-un comunicat de presa al E-On Gaz.

Asteptati la ULALA
La randul sau, Vasile Arion, vicepresedintele Uniunii Locale a Asociatiilor Locative Arad (ULALA) sustine ca a participat la doua discutii cu reprezentantii E-On. „Am avut doua intalniri cu directorul de marketing si relatii cu clientii a E-On Gaz, care ne-a promis ca in cel mai scurt timp situatia va fi reglementata. Daca insa oamenii mai au probleme de acest fel, ii asteptam sa vina sa ne semnaleze acest lucru. De asemenea, invitam asociatiile de proprietari sa ne comunice data cand vor primi facturile pe luna decembrie si sa prezinte o copie xerox a facturii. Asta, pentru a vedea in ce mod E-On Gaz respecta protocolul pe care l-am semnat”, ne-a declarat Arion.

C. A., L. S. - Jurnal aradean

  • Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad. „Iubirea Fedrei”, apreciat de critica britanica de teatru

Spectacolul "Iubirea Fedrei" este apreciat de criticii din strainatate si din taraPrezent la o reprezentatie a spectacolului „Iubirea Fedrei” de Sarah Kane, in regia lui Mihai Maniutiu, istoricul si criticul de teatru britanic Graham Saunders a fost impresionat de calitatea productiei aradene. „Iubirea Fedrei”, unul dintre cele mai apreciate productii aradene, s-a jucat saptamana trecuta in sala Studio a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad. Autor al volumului „Iubeste-ma sau ucide-ma. Sarah Kane si teatrul extremelor” Graham Saunders a declarat ca a avut parte de o adevarata surpriza la teatrul din Arad, unde a vazut un spectacol „de o solicitare intelectuala si emotionala extrema, interpretat cu o forta nemaipomenita, in spiritul scriitoarei”. Mai mult, Graham Sauders a apreciat ca spectacolul de la Arad nu necesita traducere, intrucat „spatiul de joc (de o dimensiune impresionanta), scenografia spectacolului si actorii din distributie au redat perfect ideea autoarei - aceea de a cobori in iad, in teatru, prin imaginatie, pentru a evita sa ajungem acolo in viata de zi cu zi”.
Foarte impresionat de ceea ce a vazut la Arad, Graham Sauders a conchis: „Este un spectacol care, cu siguranta, i-ar fi placut lui Sarah Kane”. Pe Sarah Kane a definit-o drept „un dramaturg de o sensibilitate clasica”, ce „ura ideea teatrului ca distractie. Pentru ea teatrul nu putea fi decat o solicitare intelectuala si emotionala extrema, ceea ce ne obliga sa privim atent opera ei inainte de a o inlatura cu o dispretuitoare miscare a mainii. Si-a aparat cu pasiune si elocventa atat propria ei scriitura cat si importanta teatrului ca forma de arta si mijloc de a trai sanatos”.
Reprezentatia de la Arad a spectacolului „Iubirea Fedrei” a fost ales de catre organizatorii „Zilelor Sarah Kane” de la Teatrul Lucian Blaga din Cluj-Napoca sa deschida seria de evenimente din cadrul acestei manifestari. Va reamintim ca spectacolul „Iubirea Fedrei” a intrunit anul trecut patru nominalizari la premiile UNITER - pentru „Cea mai buna actrita intr-un rol principal” actritei Irinei Vincze, „Cel mai bun actor intr-un rol principal” actorului Zoltan Lovas, „Cea mai buna scenografie”, realizata de Doru Pacurar si pentru „Cel mai bun spectacol”. „Zilele Sarah Kane“ sunt o manifestare organizata de Teatrul National Lucian Blaga din Cluj-Napoca prin care se doreste readucerea in memoria spectatorilor a personalitatii cunoscutei scriitoare britanice.

Cristina Lazurca - Glasul Aradului

  • Brazi din Danemarca

In Piata "Mihai Viteazul" aradenii pot cumpara brazi adusi din DanemarcaAu aparut brazii de Craciun iar primii de pe piata sunt cei cu coroana aproape perfecta. Zeci de brazi pot fi cumparati de acum din Piata Mihai Viteazul, copacii fiind adusi taman din Danemarca.
Pentru brazii prefecti, aradenii trebuie sa plateasca intre 100 lei (pentru un brad de 1,2 metri) si... 1.000 lei (pentru unul de cinci metri), fapt pentru care unii cumparatori asteapta sa vada cum suna si oferta autohtona.
„Sunt brazi adusi din Danemarca, care sunt crescuti in locuri speciale. Toti arata foarte bine“, spune Nelu Ardelean, unul dintre vanzatori. Vanzarile nu sunt inca in top, totul fiind la inceput in aceasta afacere, in piata vanzandu-se 1-2 brazi pe zi.

A. B. - Jurnal aradean

  • DSJ Arad a desemnat sportivii aradeni ai anului

DSJ Arad a desemnat sportivii aradeni ai anuluiIn cadrul „Galei Sportivilor Anului 2008”, organizata ieri la Sala Sporturilor „Victoria” si prilejuita de aniversarea a 35 de ani de existenta a CSM Arad, Directia Judeteana de Sport a premiat sportivii aradeni ai anului. Asa cum obisnuieste, directorul DSJ Arad Stelian Vaduva a tinut cont in stabilirea ierarhiilor de importanta rezultatelor obtinute de sportivi, dar si de anvergura competitiilor la care acestia au concurat de-a lungul anului, cu preponderenta punctand sporturile olimpice. Titlul de „Cele mai bune sportive” le-a revenit la egalitate, olimpicelor Aradului, Dana Dodean si Lucia Mihalache, ambele legitimate la CSM Arad si participante la J.O. de la Beijing. „Sportivul anului” a fost desemnat gimnastul Bogdan Popa (locul doi la Cupa Mondiala si locul cinci la Campionatul Mondial), legitimat tot la CSM Arad. Tenismanul Marius Copil a primit un premiu special pentru rezultatele promitatoare obtinute in acest an pe terenurile de tenis. „Echipa anului” a fost desemnata evident B.C. ICIM Arad, campioana sezonului 2007- 2008 si participanta in cupele europene.

Sorin Puscuta - Glasul Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]