Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Joi, 10 iulie 2008
Stirile TVA aici
  • Premiera nationala - Actiune romano-maghiara

Actiune comuna a politistilor romani si a celor maghiariPremiera nationala la Arad. Pe drumurile nationale ce strabat judetul nostru, timp de doua zile, ieri si azi, se desfasoara actiuni comune ale rutieristilor aradeni si ai omologilor din judetele Bekes si Csongrad, din Ungaria.
"Avem placerea sa organizam, in premiera, o actiune in parteneriat cu colegii din Ungaria. Suntem in Europa, este cazul sa facem pasi spre integrare", a declarat Adrian Lile, seful Serviciului Politiei Rutiere.
Pe perioada acestor doua zile, in timpul actiunii denumita  "Contra Timp", echipele mixte de politisti romani si unguri au urmarit in trafic depasirea regimului legal de viteza, portul centurii de siguranta dar si verificarea starii tehnice a autovehiculelor si a legalitatii transporturilor de persoane sau marfuri. 
Ieri controalele au avut loc pe DN7 si DN 7b, pe tronsonul Arad-Pecica-Nadlac-Turnu iar astazi rutieristii vor actiona pe ruta Arad-Savarsin.
Controalele s-au efectuat in special pe ruta Arad-Nadlac, deoarece pe acest tronson circula foarte multe masini din Ungaria. 
Se pare ca aceasta idee a venit in intampinarea problemelor legate de comunicarea intre politist si soferul oprit in trafic, cand cel din urma este cetatean maghiar si nu poate intelege de ce a fost oprit. 
Asa ca ieri, problemele de acest gen au fost evitate, politistii maghiari traducandu-le soferilor maghiari motivele pentru care au fost trasi pe dreapta, dar si sanctiunile pe care le-au primit. 
De obicei astfel de probleme intampina si cetatenii romani care calatoresc pe teritoriul maghiar si care comit ilegalitati. 
Tocmai de aceea, in urma cu cateva luni, rutieristii aradeni au fost si ei in Ungaria, la filtrele organizate de politistii maghiari.

Corina Neagu - Glasul aradului

  • Lucrari de modernizare

Vor fi incepute lucrarile la linia de tramvai spre strada Stefan cel MarePe ordinea de zi a ultimei sedinte a consiliului local municipal s-a aflat si proiectul privind aprobarea unor lucrari de modernizare a intersectiei Calea Timisorii cu Strada Stefan cel Mare. 
O locatie care reprezinta principalul nod  de circulatie din partea de sud a orasului, deservind atat traficul greu, mai ales cel de tranzit, cat si linia dubla de tramvai care asigura transportul public inspre si dinspre gara Aradul Nou. 
Datorita amplasarii la intrarea in Arad, pe traseul de tranzit dinspre Nadlac, Oradea si Deva spre Timisoara si retur, intersectia este unul dintre cele mai circulate puncte ale municipiului.  
Dupa realizarea tuturor lucrarilor, elementele geometrice ale intersectiei se vor modifica, ea transformandu-se in sens giratoriu, fiind introdusa si semaforizarea.  
Valoarea totala a investitiei va fi de aproape 798.000 de euro iar durata de realizare a lucrarilor este de aproximativ un an, la final fluidizarea traficului in aceasta zona urmand sa fie mult imbunatatita.

Televiziunea Arad

  • Andreea Jitariu, singura absolventa de nota zece a judetului Arad!

Andreea Jitariu este singura care a luat 10 la bacalaureatNe face o deosebita placere sa v-o prezentam, inca o data, pe Andreea Jitariu, cea care a obtinut singura medie de 10 la examenul de Bacalaureat sustinut in acest an la Arad. 
Despre Andreea ati aflat pentru prima data din paginile ziarului nostru la sfarsitul anului trecut, atunci cand, intr-un material amplu al rubricii "Copiii destepti ai Aradului", ne-a vorbit despre activitatea sa scolara, dar si despre planurile pentru continuarea studiilor. 
Atunci, era eleva in clasa a XII-a la Colegiul "Elena Ghiba Birta"
Acum – poate intra fara nici o problema la orice facultate din Romania.
Desi in urma cu jumatate de an observam ca stirile care au legatura cu scoala si elevii sunt in general negative, socante, iata ca sosesc momente in care trebuie scoasa in evidenta si realitatea mai mult decat onorabila a acestui mediu. 
Foamea de spectacol a mass-media, cea care impulsioneaza cautarea neobosita a subiectelor iesite din comun, a ochit-o acum si pe Andreea, absolventa a clasei a 12-a la Colegiul National "Ghiba Birta"
Asta pentru ca este singurul elev dintre cei aproape 4.500 din intreg judetul Arad, care a rezolvat ireprosabil cerintele examenelor la toate materiile. 
Si nici nu este de mirare. Vorbim despre o tanara interesata de multe materii, participanta la numeroase olimpiade, concursuri, proiecte, seminarii. 
Rezultatele din timpul liceului spun foarte multe despre preocuparile si seriozitatea ei: boboc in clasa a IX-a, a obtinut mentiune la olimpiada nationala de istorie. 
In clasa a X-a, Andreea a castigat mentiune si premiu special la aceeasi materie, dar si locul intai la concursul de eseuri pe teme istorice, de la Constanta. 
In clasa a XI-a si-a continuat traseul, obtinand o alta mentiune nationala la istorie, an in care a trebuit sa renunte la olimpiada nationala de limba latina, din cauza faptului ca se desfasura in aceeasi zi cu cea de istorie.
Andreea ne-a marturisit atunci ca opteaza pentru Facultatea de Medicina din Timisoara, insa nu vrea sa renunte nici la istorie, intentionand sa urmeze in paralel aceasta specializare, dar in Arad.
In timpul liber sculpteaza, deseneaza, citeste literatura si asculta muzica. 
Andreea spunea atunci ca personalitatile pe care le admira cel mai mult si care o inspira sunt Blaise Pascal, Emil Cioran si Andrei Plesu.
"Dincolo de enumerari seci, dar necesare, este vorba despre o tanara cu spirit ascutit si bun-simt, care e pe cale sa-si desavarseasca personalitatea", mentionam noi atunci.
Cu aceeasi ocazie ne-a destainuit ce crede despre sistemul de invatamant, al carui produs, mai mult sau mai putin, este si ea: "Sistemul de invatamant romanesc se bazeaza pe cultura generala, efectiv pe invatare, insa in ciclul liceal ar trebui sa avem mai multa libertate in a ne alege materiile, pentru a ne dezvolta in mod special abilitatile si afinitatile. Sa nu se inteleaga ca ma plang, insa daca am vrea sa imbunatatim rezultatele per ansamblu, ar trebui sa adoptam metode folosite in Vest. … Daca intentionez sa raman in Romania? A, nu! Dupa facultate probabil ca o sa merg in Germania sa profesez medicina, in domeniul cercetarii, ca sa mai am timp si de istorie."
Nu ne ramane decat sa ii uram succes Andreei si mai departe si sa-si realizeze toate visurile, pentru ca are toate sansele, avand in vedere seriozitatea si determinarea de care a dat dovada pana acum.

Dana Mirea - Observator

  • Arestat pentru trafic de persoane

Un aradean a fost arestat de politia austriacaUn aradean cercetat in Austria pentru trafic de emigranti a fost prins de politistii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale Arad.
"Autoritatile austriece au emis pe numele barbatului de 38 de ani, poreclit «Cretu», un mandat european de arestare. 
El este acuzat ca a savarsit, in perioada 2000-2001, infractiunea de trafic de persoane"
, spune Camelia Tuduce-Berar, purtator de cuvant al Politiei Arad.

Alex Negru - Evenimentul Zilei

  • Inca un mall in Arad

La Arad va fi construit un cinema mallPrintre cele trei locatii in care compania austriaca Krammer&Wagner intentioneaza sa deschida mall-uri se numara si Aradul.
Investitia totala din orasele Arad, Constanta si Bucuresti este estimata la circa 370 milioane euro, conform informatilor furnizate de reprezentantii firmei.
Investitia din Arad va purta numele de WestGate si se va situa in zona de nord-vest a orasului.
Suprafata totala inchiriabila va fi de 90.000 metri patrati.
Centrul comercial va avea o zona de retail cu mobila, un hotel si un mall clasic, care va include o zona de distractie cu un cinematograf cu 10 sali.
Deschiderea WestGate este planificata pentru noiembrie 2009.
Krammer&Wagner a dezvoltat pana in prezent peste 50 de complexuri comerciale si parcuri de retail, cu o suprafata totala inchiriabila de peste 500.000 de metri patrati.

A.P. - Jurnal aradean


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]