Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 9 iunie 2008
Stirile TVA aici
  • Captura impresionanta de ecstasy la vama Nadlac

Captura impresionanta de droguri ectasy la vama Nadlac- Asa cum anuntam in ziarul de sambata, la unul dintre punctele vamale ale judetului Arad s-a realizat o captura impresionanta de ecstasy, un drog semi-sintetic. 
Intre timp au aparut amanunte. Captura s-a realizat la vama Nadlac, intr-un autocar care se intorcea din Olanda.
- Autoritatile vamale au descoperit 10.007 pastile de ecstasy in interiorul respectivului autocar. 
Niciunul dintre cei 34 de pasageri nu au recunoscut pachetul, motiv pentru care s-au prelevat amprente.
- In scurt timp, identitatea proprietarului a fost descoperita, un tanar de 22 de ani originar din judetul Vrancea fiind obligat sa admita ca drogurile ii apartin. Acesta a fost retinut, iar daca va fi gasit vinovat risca o pedeapsa intre 15 si 25 de ani de inchisoare, pentru trafic international de droguri.
Un tanar de 22 de ani, din Vrancea, a ascuns intr-o geanta de voiaj 10.007 pastile de ecstasy.  
In urma unei actiuni ce a durat mai bine de doua saptamani, politistii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Arad (SCCOA) au reusit, vineri, 6 iunie - asa cum am anuntat in numarul de sambata al ziarului - capturarea a peste 10.000 de comprimate ecstasy. 
Acestia aveau indicii ca in tara urmeaza sa fie introduse droguri de mare risc.
Drogurile au fost descoperite intr-un autocar care se intorcea din Olanda. 
Cele 10.007 pastile de ecstasy aveau inscriptionat logo-ul Mercedes, fiind invelite in mai multe pungi de plastic si ascunse intr-o geanta de voiaj. 
Initial, niciunul dintre cei 34 de pasageri aflati in autocar nu a recunoscut ca geanta le-ar apartine. 
Astfel, pe baza amprentelor prelevate, politistii au stabilit ca acestea apartin unui pasager in varsta de 22 de ani, din judetul Vrancea. 
Tanarul a fost retinut si prezentat Parchetului de pe Langa Tribunalul Arad cu propunere de arestare preventiva. 
Instanta a emis pe numele acestuia un mandat de arestare pentru 29 de zile, pentru infractiunea de trafic international de droguri de mare risc. 
Daca va fi gasit vinovat, tanarul risca o pedeapsa cuprinsa intre 15-25 de ani de inchisoare si interzicerea unor drepturi. 
Valoarea drogurilor capturate, sub coordonarea procurorului DIICOT, Biroul teritorial Arad si cu sprijinul BCCO Timisoara si SCCOA, in vama Nadlac, se ridica la 600.000 de lei. 
Cercetarile sunt continuate in vederea depistarii intregii retele de traficanti. Ecstasy este un drog semi-sintetic, incadrat in clasa de medicamente psihoactive. Medicamentul este considerat neobisnuit pentru tendinta sa de-a produce sentimente de euforie, sentiment de intimitate cu ceilalti si diminueaza sentimentele de teama si anxietate. 
Are mai multe efecte emotionale consistente. 
A fost folosit in psihoterapie, adesea in cazul cuplurilor, desi rezultatele acestui tratament sunt slab documentate. 
Posesia, fabricarea sau vanzarea sa pot avea ca rezultat urmarirea penala.

C.M.P. - Observator

  • Festivalul trandafirilor

Aradul a devenit pentru o zi orasul trandafirilorAradul a redevenit orasul florilor pentru o zi. 
Faptul se datoreaza Festivalului Trandafirilor, organizat de Mihaela Buzatu, in week-end, in oras, moment la care zeci de vizitatori au admirat cele peste 1.600 de soiuri, unele rare.
Rozarul, intins pe trei hectare, este singurul din tara care cuprinde atat de multe soiuri de trandafiri, unele aduse din cele mai indepartate colturi ale lumii.
La eveniment a fost prezent si Stefan Wagner, presedintele Asociatiei Amicii Rozelor, singurul roman care a creat 40 de soiuri de trandafiri. 
Acesta a declarat, fara ocolisuri, ca cel mai greu lucru este sa aleaga numele potrivit fiecarui soi si nicidecum sa creeze un soi nou.
Vizitatorii au putut admira chiar si soiuri frantuzesti, singurele din lume care au mai multe culori pe o singura petala.

Adriana Barbu - Jurnal aradean

  • Sub zodia OZN-urilor

Intalnire intre un MIG si un OZNMAp a pus ieri la dispozitia publicului prima proba video privind OZN-urile. De-a lungul anilor, zeci de obiecte neidentificate au survolat Romania.
Pe 31 octombrie 2007, un simplu zbor de antrenament desfa- surat la Baza Aeriana 71 de langa Campia Turzii este pe punctul de a se sfarsi tragic. Carlinga avionului pilotat de Marius Mitrica este sparta in urma contactului cu patru obiecte zburatoare neidentificate.
Desi usor ranit, pilotul reuseste sa aterizeze, supravegheat din turnul de control chiar de sotia lui, Carmen Mitrica. 
EVZ a relatat la vremea respectiva despre incidentul aviatic, punand in dezbatere diverse ipoteze asupra naturii obiectelor care au lovit aparatul de zbor. 
Abia ieri, MAp a pus la dispozitia publicului proba video, realizata de o camera aflata la bordul MiG-ului avariat.
Caseta a fost intoarsa pe toate fetele de specialistii Fortelor Aeriene Romane. Concluzia? 
"Putem spune cu certitudine ce nu au fost respectivele obiecte, dar nu putem preciza ce au fost", a declarat locotenent-colonelul Nicolae Grigorie.
OZN-urile sunt inconjurate de mister nu numai din cauza naturii lor, ci mai ales pentru ca cei care ne pot lumina refuza deliberat sa o faca.
Grupul RUFOn, vanatorii de OZN
Acesta pare sa fie si cazul incidentului de la Campia Turzii, este de parere Paul Dorneanu, initiatorul grupului RUFOn, de la Fundatia "Excelsior"
Desi armata romana nu a finalizat ancheta, ufologul spune ca adevarul va fi cel mai probabil pastrat departe de opinia publica.
Conform acestuia, desi aparatele de zbor MiG 21 Lancer sunt echipate cu doua camere de luat vederi, pana in prezent ne-au fost dezvaluite doar imaginile inregistrate de o singura camera.
Dorneanu pare sa accepte optiunea ca acele obiecte neidentificate care au lovit cabina avionului sunt drone, roboti zburatori folositi fie de americani, fie de rusi sau extraterestii cu scopul de a recolta informatii de la mare altitudine. 
Cert este ca natura acestor spioni zburatori de forma triunghiulara poate fi terestra sau extraterestra.
Spre deosebire de restul accidentelor aviatice provocate de drone, a concluzionat Dorneanu, pilotul roman a avut noroc ca a scapat cu viata. Misterul persista.
ARGUMENTUL TEOLOGIC
"Daca exista, sunt tot copiii Domnului!"
Intr-un interviu acordat ziarului oficial al Vaticanului, astronomul personal al Papei Benedict al XVI-lea a declarat ca Biserica Catolica accepta posibilitatea existentei vietii extra-pamantene. 
Biblia, a continuat astronomul, nu poate fi invocata impotriva existentei extraterestrilor de vreme ce, din punct de vedere strict teologic, puterea creatoare a divinitatii nu are limite si, prin urmare, copii imperfecte ale creatiei pot fi raspandite prin tot Universul.
CRONICĂ
Vizite extraterestre
- 2 februarie 1974
- Sute de marturii certifica traversarea Romaniei de catre un „bolid rotund“.
- 23-25 septembrie 1978, Balea - Un „butoi metalic inalt de peste doi metri“ ataca cateva nopti la rand un pluton de militari. Bilantul inregistreaza un ranit. Doua zile mai tarziu, soldatii dezerteaza in bloc.
- 1992, Flamanzi
- Un obiect de mari dimensiuni este reperat „patruland“ noapte de noapte peste localitate.
- 1994, Vinga
- Patru cordoane de forma ovala isi fac aparitia in apropierea silozului Romcereal din comuna aradeana.
- 7-8 iulie 1996, Certesti
- Plutonierul Marian Mancu si Marcel Rusu sunt martorii aparitiei unui obiect zburator inalt de doi metri si a unui extraterestru cu aspect umanoid, cu o inaltime de 0,8 metri.
- 10 ianuarie 1998, Tismana
- Florin Victici surprinde cateva OZN-uri in satul Pocruia. A doua zi, la locul „intalnirii“ se putea observa un cerc oval, cu diametrul de 7 m.
- 7 aprilie 1998, Bustuchin
- Gheorghe Cucaila observa pe camp "un obiect avand forma unui corp uman, ca un manechin, ce zbura la mica inaltime".
- 22 aprilie 1998, Targu-Jiu
- Doua obiecte neidentificate sunt reperate deasupra orasului.
- 22 iunie 1999, Arad
- Un obiect luminos traverseaza la joasa inaltime orasul.
- 27 octombrie 1999, Pitesti
- Un obiect luminos static, descris ca asemanandu-se cu o stea mai mare, este filmat de Alexandru Stroe. Sesizat, Ministerul Apararii solicita o copie a casetei

Vlad Stoicescu & Adrian Grama - Evenimentul Zilei

  • Castelul de la Macea - Istorie si natura la un pas de Arad

Imaginea Castelului de la Macea incepe sa devina cunoscuta in lumeLocalitatea Macea este situata la 23 kilometri de municipiul Arad si are ca principala atractie – pentru cei ce viziteaza aceste locuri - castelul si parcul dendrologic.
Ceea ce reprezinta aceste obiective, ceea ce puteti intalni aici, dar si evolutia lor in timp – le vom aborda in materialul de fata. 
Un castel plin de istorie
Istoria castelului si ceea ce reprezinta in zilele noastre parcul dendrologic – merg in paralel, cu exceptia unei scurte perioade de timp de doar cateva luni.
Castelul de la Macea a fost construit in doua etape principale, acum la mai bine de o suta de ani de la finalizare avand forma literei "L".
Proprietatea pe care se inalta acum castelul a apartinut de-a lungul timpului mai multor familii de nobili austrieci, muntenegreni sau maghiari.
Prima parte, pana la turnul cel mare, decorata pe frontispiciu cu stema familiei muntenegrene Cernovici, sculptata in piatra a fost ridicata in jurul anului 1820 de catre Pavel Cernovici.
Aripa dreapta, dincolo de turn, s-a ridicat intre 1862 si 1886 cand i s-au adaugat si cladirile anexe – de catre noul proprietar al domeniului – contele maghiar Karolyi. 
Specii rare de arbori si arbusti
Parcul dendrologic in incinta caruia se gaseste castelul este unic prin raritatea speciilor de arbori si arbusti existente aici.
Singurele dovezi care pot atesta vechimea parcului sunt exemplarele monumentale de arbori a caror varsta este de circa 250 de ani.
Dintre acestia amintim doua exemplare din Ginka biloba, originar din estul Chinei, opt exemplare diferite din Taxus baccata, patru exemplare din Juglans nigra (nucul negru) originar din America de Nord, cinsprezece exemplare din Corila colurna (alunul turcesc), originar din Asia de Vest, dar si multe alte exemplare ce trezesc interesul vizitatorului.
Parcul prezinta importanta si prin gigantismul unor specii de quercinee, platan, tei, fiind totodata si un excelent loc de recreere.
Intr-o zona a parcului se gaseste si monumentul si mormantul comun a doi generali I. Damjanics si E. Lahner din armata revolutionara maghiara, executati la Arad la 6 octombrie 1849 in urma unei hotarari judecatoresti – acestia fiind acuzati (la acea vreme) de tradare.
Vizitatorii nu se prea inghesuie
In momentul de fata lucrarile de refacere a interioarelor castelului sunt in desfasurare.
Desi privelistea este una extraordinara si iti poate oferi clipe de relaxare, nu multi dintre cei ce viziteaza ori tranziteaza Macea  - se opresc aici.
Asta desi vizitarea castelului si a parcului nu se face contra-cost.
"Sunt aici pentru a doua oara si pot spune ca e un loc bun pentru a te ralaxa cateva zeci de minute. Nu ma pricep prea bine la speciile de plante care sunt aici, dar imi face placere sa parcurg aleile parcului, datorita faptului ca aici e foarte mult verde si un aer curat. In castel am intrat, dar nu am putut vizita chiar tot pentru ca in unele incaperi se lucreaza" – ne spune Ioan Muntean – vizitator al domeniului de la Macea.

Razvan Cretu - Glasul aradului

  • Otrava in panza freatica

Fantanile din nordul judetului contin arsenConform unor date furnizate de ASP, apa din nordul judetului contine arsen peste limita admisa.
Apa din partea de nord a judetului contine mai mult arsen decat limita admisa, medicii constatand in zona o crestere a numarului bolnavilor de cancer.
Conform datelor furnizate de Gabriela Tarle, directorul Autoritatii pentru Sanatate Publica (ASP) Arad, cea mai afectata zona este Varsand -Iermata Neagra -Zerind -Apateu -Misca -Adea -Vanatori.
"Nu este vorba despre poluare, arsenul gasindu- se in sol.In aceste conditii degeaba se foreaza puturi cu adancimi mai mari sau se foreaza in alta parte, ca apa tot va avea un continut mare de arsen. Singura solutie esteachizitionarea de filtre, iar cetatenii din acea zona sa nu bea decat apa filtrata. Primariile sau furnizorul de apa trebuie sa se ocupe de aceasta problema", a declarat Gabriela Ţarle.
De  mentionat ca in urma analizelor efectuate, specialistii au constatat ca valorile inregistrate sunt cu mult peste limita normala de 10 unitati.
Astfel, cea mai mare valoare inregistrata a fost la Varsand, apa de la retea de aici continand nu mai putin de 86.84 unitati de arsen.
La Zerindu Mare, la intrare in retea, apa are 82,7 unitati de arsen.
La Zerindu Mic, cantitatea de arsen inregistrata este mult mai mica, dar depasea totusi aproape de trei ori valoarea maxima admisa, aici fiind inregistrate 28,18 unitati.
Mai multi bolnavi de cancer
Medicul primar Csaba Szekely, seful Sectiei de Oncologie a Spitalului Municipal Arad si coordonator judetean al programului oncologic sustine ca in zonele mentionate s-a constatat o incidenta mai crescuta in cazul cancerului gastric, cancerului de vezica urinara si cancerului arborelui urinar.
"Nu s-a stabilit inca o legatura directa intre concentratia mai mare de arsen si cresterea numarului de bolnavi de cancer, dar pot sa va spun ca in ultimii ani in zona am avut mai multe cazuri decat de obicei. Cetatenii din zona sunt sfatuiti sa nu bea apa decat numai daca este filtrata. Medicii de familie trebuie sa isi consulte periodic pacientii si sa-i indrume catre un medic specialist atunci cand este cazul", a declarat Szekely.
Mai trebuie spus ca, arsenul in concentratii crescute produce colite, gastrite, diverse boli de ficat si ale tractului urinar.

L.S.- Jurnal aradean


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]