Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri, 9 mai 2008
Stirile TVA aici
  • Manifestari de Ziua Europei

Ziua Europei sarbatorita de Primaria AraduluiPrimaria Municipiului Arad impreuna cu Consiliul Local al Municipiului organizeaza astazi, Ziua Europei. 
2008 este anul dialogului intercultural, de asemenea are loc marcarea a 10 ani de la inaugurarea Parcului Europa. 
Evenimentele se vor desfasura in Parcul Europa incepand cu ora 12:00. Programul va fi urmatorul : 
12.00 - 12.05 Dansul majoretelor;
12.05 - 12.10 Intonarea Imnului Europei – Liceul de Arte "Sabin Dragoi";
12.10 - 12.20 Deschiderea festiva – oficialitatile municipale, judetene si invitati de onoare;
12.20 - 12.40 Dezvelirea unei opere de arta realizata in cadrul Liceului de Arte "Sabin Dragoi";
12.40-13.00 Plantarea a doi copaci in Parcul Europa, unul pentru Romania si unul pentru Bulgaria (Mentionam ca actiunea de plantare s-a desfasurat pe durata intregii saptamani cu plantarea a 27 de copaci, cate unul pentru fiecare stat membru).
Stegulete si pliante
Intre orele 14.00 – 15.00,  locatia – Palatul Administrativ Arad– Sala Festiva (sala 70), Masa rotunda cu tema Similitudini si deosebiri in Europa sub egida – 2008 - Anul European al dialogului intercultural.
Participa 9 scoli, licee si colegii din Arad la un dialog privind diversitatea culturala din spatiul european. 
Tot in aceeasi zi dar incepand cu ora 18.00 are loc la Complexul muzeal Arad, vernisaj – expozitie fotografica – Arta fara frontiere – Oroshaza – Arad, din cadrul proiectului INTERREG III A.

  • MOBILAR, la Arad

S-a deschis Targul Mobil-Ar la Expo AradExpo Arad International organizeaza in perioada 15- 18 Mai  2008 Mobilar – targ de mobila, accesorii si decoratiuni interioare. 
Editia a IV-a targului MOBILAR este o invitatie pentru publicul din Romania la o intalnire cu mobila de calitate, cu performanta si inovatia noilor creatii de mobila.
Deschis specialistilor cat si marelui public, targul provoaca la o alegere intre clasic si contemporan, intre emotia interioarelor traditionale si confortul interioarelor cu design modern, dar in acelasi timp util si functional, precizeaza Endre Saszet, managerul proiectului. 
Expozitia reuneste 35 de firme atat din tara cat si din strainatate (Ungaria).
Targul va fi deschis pana duminica 18 mai, iar transportul vizitatorilor va fi asigurat in regim gratuit pe traseul: Podgoria - Gara - UTA - Fortuna - Expo Arad si retur.

A.P. - Jurnal aradean

  • Supermaratonul Bekescsaba - Arad - Bekescsaba, la a 11-a editie

Super maratonul Arad-Bekescsaba-Arad a ajuns la editia a 11-aSupermaratonul Bekescsaba - Arad - Bekescsaba isi va derula, peste cateva zile, a 11-a editie. 
"Un deceniu de supermaraton intre cele doua orase", a spus cu mandrie viceprimarul Levente Bognar, care ne-a dezvaluit faptul ca, oficial, editia din acest an a inceput in urma cu doua zile la Bekescsaba.
Primarul Aradului Gheorghe Falca a tinut sa le multumeasca celor care se vor ocupa de acest important eveniment, inclus in calendarul competitional al Federatiei Romane de Atletism. 
"Le multumesc celor care, an de an, se ocupa de supermaraton", a declarat Falca, dupa care a plecat in graba sa verifice daca campania sa electorala se desfasoara in conditii bune.
Revenind al evenimentul care va avea loc in perioada 24-25 mai, trebuie sa spunem ca la start sunt asteptati peste 400 de participanti. 
"Supermaratonul Bekescsaba - Arad - Bekescsaba nu este numai o competitie sportiva. Este si un simbol al colaborarii dintre cele doua orase si o legatura intre sportivii din cele doua tari. La evenimentul din acest an vor participa trei dintre cei patru castigatori ai editiei trecute. Va fi un spectacol frumos si nu imi doresc a fi politizat, avand in vedere ca suntem in campanie electorala", a declarat Levente Bognar.
Sorin Matei va fi prezent la Arad
Supermaratonul Bekescsaba - Arad - Bekescsaba va fi onorat cu prezenta de chiar presedintele Federatiei Romane de Atletism. „
"In afara presedintelui va mai fi prezent la Arad si secretarul general al FRA, Ioan Buliga. Trebuia sa vina si Gabi Szabo insa chiar astazi m-a sunat si mi-a spus ca nu mai poate ajunge, deoarece e invitata in Japonia la nunta unei foste atlete", a declarat ieri Ioan Marconi, presedintele Asociatiei Judetene de Atletism. 
Altfel, de buna organizare a supermaratonului se va ocupa si Ioan Margineanu, cunoscut antrenor de atletism din Arad. 
Organizatorii fac pe aceasta cale si o invitatie celor care doresc sa se inscrie la supermaraton. 
Persoana de contact este Oliver Borza, care poate fi gasit la numarul de telefon 0257270227.

Daniel Berar - Observator

  • Elevii protesteaza impotriva BAC-ului

Protestul elevilor impotriva gradului foarte ridicat al examenului de BacalaureatLuni, 12 mai, va avea loc in fata Primariei un miting sustinut de catre elevii claselor terminale de liceu impotriva gradului foarte ridicat al examenului de Bacalaureat de anul acesta.
Protestul este primul de acest gen din intreaga istorie a invatamantului romanesc.
Initiativa acestui protest apartine grupului de actiune "50 pentru BAC".
Din acest grup fac parte cate doi elevi de la fiecare liceu din Arad si sunt consiliati de catre prof. Tatiana Fatescu.
In demersul lor, elevii sunt sustinuti de catre profesori, parinti dar si de catre primarie.
Plangerile protestatarilor se refera atat la gradul ridicat de dificultate al variantelor pentru BAC, cat mai ales pentru aparitia tarzie a acestora.
Au aparut la 11 aprilie si 1 mai, ceea ce face imposibila rezolvarea lor pana la inceperea examenului.
Propunerea elevilor fiind aceea de extragere a subiectelor doar din primele 50 de variante, de unde si denumirea grupului.
Plangerile elevilor nu se opresc insa aici. Ei doresc de asemenea acordarea alocatiilor pentru elevii care au implinit 18 ani, pana la terminarea liceului.
In semn de solidaritate cu colegii lor din clasele inferioare, ei propun ca variantele de anul viitor pentru BAC sa apara pe data de 1 ianuarie 2009.
La mitingul din fata Primariei sunt asteptati sa participe toti elevii, cat si profesori si parinti.
"Vom fi imbracati cu un tricou, bluza sau geaca de culoare neagra pentru a tine un moment de reculegere", ne spune Aneta Gui, membra in Consiliul Local al Tinerilor.
Ei considera ca sistemul de invatamant este mort in Romania, dar spera ca prin demersul lor sa aduca un licar de speranta celor implicati.

Adrian  Cotuna - Glasul Aradului

  • Condamnat la inchisoare pentru piraterie

Condamnare la inchisoare pentru piraterie pe InternetUn tanar din Arad, in varsta de 28 de ani, este prima persoana condamnata la noi in tara pentru detinere si distribuire de marfuri piratate, precum si pentru promovarea acestor marfuri prin mijloace electronice.
Kiss Adalbert Daniel a fost in atentia politiei din anul 2003, insa nu a fost pus sub urmarire penala decat in 2006, cand s-a descoperit ca vindea Cd-uri si DVD-uri pe un site de pe internet.
Instanta de judecata a hotarit ca, pe langa sentinta de cinci ani si jumatate de inchisoare, aradeanul sa plateasca sumele de 191.745 lei catre Microsoft Corporation, 282.870 lei catre Autodesk Incorporated Bucuresti si 2.444,04 lei catre Uniunea Producatorilor de Fonograme din Romania, ca despagubire, potrivit Antena 3.
Deocamdata, hotararea nu este definitiva, tanarul putand sa faca recurs

Evenimentul Zilei


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]