Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Marti, 8 iulie 2008
Stirile TVA aici
  • Un singur 10 la bacalaureat

Rezultatele la bacalureat sunt cercetate cu emotie88,32% dintre candidatii la bacalaureat au promovat acest examen in judetul Arad.
416 dintre candidatii care au sustinut in acest an examenul de bacalaureat s-au considerat nedreptatiti de catre examinatori.
Astfel, acestia au depus contestatii, lucrarile lor urmand a fi recorectate.
Cele mai multe dintre acestea au vizat notele obtinute la limba si literatura romana si la matematica.
Dintre contestatari, 303 sunt absolventi ai promotiei 2008 si 113 au absolvit anul trecut.
Inainte de depunerea contestatiilor, conform rezultatelor afisate la finele saptamanii trecute, in judetul Arad din 4531 de candidati inscrisi, 3955 au promovat examenul de bacalaureat, 521 nereusind sa obtina notele necesare promovarii.
Doi dintre candidatii inscrisi la aceasta sesiune au fost eliminati din examene, iar alti cincizeci si trei nu s-au mai prezentat.
Cele mai multe medii obtinute au fost intre 8 si 8,99, aproape 1600 dintre rezultate situandu-se in acest interval.
1224 candidati au obtinut medii intre sapte si opt si 849 intre 9 si 9,99.
La nivelul judetului, un singur candidat a reusit sa obtina media 10.
Procentul de promovabilitate la aceasta sesiune de bacalaureat a fost de 88,32%, inainte de solutionarea contestatiilor, conform declaratiilor Inspectoratului Scolar Judetean.

C.A.- Jurnal aradean

  • In fata Prefecturii - Protest pentru cresteri salariale

Pichetarea Prefecturii de catre sindicalistiMembrii CNSRL Fratia – Filiala Arad au pichetat ieri, timp de o ora Prefectura.
Aproximativ 30 dintre acestia s-au adunat in fata cladirii in care "domnesc" reprezentantii guvernului in teritoriu, pentru a solicita majorarea salariului minim pe economie.
Cu toate ca la miting s-a anuntat ca vor participa peste 100 de persoane, doar 30 s-au incumetat sa se prezinte la protest si nici acestia nu erau imbracati in vestele cu insemnele sindicatului.
Daca nu ar mai fi ridicat din cand in cand cate o pancarda, nici nu si-ar fi dat nimeni seama ca picheteaza.
Secretarul general al CNSRL Fratia Arad – Gheorghe Boicu – a declarat ca actiunea face parte din una desfasurata la nivel national: "Actiunea se alatura celor organizate in alte orase din tara, prin care solicitam cresterea salariului minim pe economie."
Un document cu revendicarile sindicalistilor a fost trimis prefectului judetului Arad, Gavril Popescu, care, la randul sau, il va inainta Guvernului.

Nadia Bodran - Glasul aradului

  • Expozitie pictura

Artista Lucia Cocis Josan la expozitia retrospectivaGaleria Delta gazduieste in aceste zile una dintre cele mai interesante expozitii de pictura din Arad.
Este vorba despre o expozitie retrospectiva a artistei Lucia Cocis Josan.
La implinirea a 60 de ani de viata, artista Lia Cocis Josan a reusit sa expuna cele mai importante opere realizate pana acum.
Galeria Delta are astfel zeci de lucrari extrem de valoroase.
Expozitia deschisa la Galeria Delta este una dintre cele mai importante organizate in acest an.
Acest lucru este recunoscut chiar de presedintele Uniunii artistilor plastici din Arad Onisim Colta care spune ca expozitia incanta ochiul fiecarui vizitator.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad

  • Aparat medical fara autorizatie

La Spitalul TBC Arad este nevoie urgenta de un aparat de radiologieAngajatii Spitalului TBC, situat intr-o zona centrala a orasului, lucreaza cu un aparat de radiologie care nu mai are autorizatie din luna aprilie.
Intrat in functiune in 1973, aparatul este uzat moral, astfel ca asistentele stabilesc intuitiv nivelul radiatiilor, in functie de greutatea pacientilor, iar aparatul este manevrat manual.

Alex Negru - Evenimentul Zilei

  • Atentie la vacile... nebune de pe drumurile din judet!

Uneori vacile reprezinta un pericol pentru circulatieDinspre Sicula, in fiecare seara la ora 20.30, cu o precizie ceferista, vine ciurda.
Adica turma de vaci care blocheaza circulatia pentru cateva zeci de minute pe drumul judetean Siria-Sebis.
Unul dintre vacari dirijeaza traficul din fata, celalalt din lateral, iar un al treilea, care se plimba in spatele turmei, incearca sa ii linisteasca pe soferii care vin dinspre Ineu si uneori claxoneaza nervosi din cauza timpului pierdut.
Vacarul incearca sa explice ca nu e bine sa sperie vacile – cine stie ce se poate intampla.
Deunazi, de pilda, un Ford Escort a fost lovit de o vita agitata.
"Mergeam spre Moneasa cand am fost prinsi de ciurda. Treceau vacile pe langa noi, una s-a impiedicat si a dat cu coarnele in masca masinii. Am intrebat vacarul cine suporta paguba, ne-a spus ca el nu are nici o treaba cu asta. Totusi, este exagerat ca vacile circula pe sosea, ar trebui gasita o solutie pe un drum in camp" – ne-a declarat proprietarul masinii avariate.
Politia rutiera spune ca, legal, animalele nu au ce cauta pe drum.
Dar este vorba de o cutuma care este greu de schimbat, cu atat mai mult cu cat alta cale facila de acces spre Seleus nu exista.

A. A. - Observator     


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]