Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Joi, 8 mai 2008
Stirile TVA aici
  • La Universitatea de Vest "Vasile Goldis" - Diplome de excelenta

Benone Pusca si Aurel ArdeleanProf. univ. dr. Aurel Ardelean, rector al Universitatii  de Vest "Vasile Goldis", a purtat ieri discutii cu prof. univ. dr. Benone Pusca, rector al Universitatii Danubius din Galati, vicepresedinte al Uniunii Universitatilor Private din Romania. 
Domnia sa a vizitat universitatea aradeana intr-un schimb de experienta privind calitatea procesului de invatamant in domeniul stiintelor juridice.
Prof. univ. dr. Benone Pusca a avut o intalnire cu conducerea Universitatii si a Facultatii de Stiinte Juridice pe probleme de curriculara a acestei facultati.
Prof. univ. dr. Aurel Ardelean ne-a declarat ca au fost discutate probleme privind Consiliul National al Rectorilor si au fost puse la punct aspecte privind evolutia si rolul Uniunii Universitatilor Private in contextul academic din Romania precum si modalitatile de cooperare intre cele doua universitati si perspectivele care se intrevad in domeniul cercetarii stiintifice si academice.
Tot ieri, in Aula "Stefan Cicio Pop", prof. univ. dr. Aurel Ardelean a inmanat diplome de excelenta profesorului univ. dr. Octavia Plesh, de la University of California si prof. univ. dr. Peter Cocirteu, D.L.T.D.H., president Owner, Cleveland, Ohio, care au sustinut un curs in domeniul implantologiei dentare.

D. A. - Glasul Aradului

  • SMURD conteaza pe ajutorul aradenilor

SMURD conteaza pe aradeniFundatia  pentru SMURD continua campania nationala "Noi 2 pentru SMURD", lansata in anul 2006 prin care se doreste constientizarea populatiei de importanta Serviciului Mobil de Urgente, Resuscitare si Descarcerare in vederea ajutorarii acestuia prin indreptarea de catre cetateni a 2% la suta din impozitul pe venit.
Pe parcursul anilor oamenii s-au dovedit a fi solidari cu SMURD astfel in anul 2005 sub genericul "100% pentru tine, 1% pentru SMURD" din partea cetatenilor au intrat  in conturile serviciului 274.454,20 lei. 
In 2006 a fost demarata campania "2% pentru SMURD" care se deruleaza si in prezent si care se bucura de un real succes din partea romanilor.
Sumele mari obtinute prin repartizarea a 2% din impozitul pe salariu de catre oamenii spre SMURD sunt dovezi a succesului parteneriatului dintre acesta si cetatenii Romaniei. 
Daca in anul lansarii campaniei s-au strans 1.512.443,61 lei, in anul urmator suma a crescut considerabil la peste 2.000.000,00 lei. 
Judetele care au iesit in evidenta prin numarul mare de persoane care au optat pentru SMURD au fost Bistrita Nasaud, Cluj, Hunedoara, Mures, Olt, Sibiu si Bucuresti. 
Cu ajutorul banilor obtinuti din campania desfasurata in 2007 s-au realizat dotari ale modulelor SMURD cu ambulante, masini speciale, echipamente de inalta generatie care sa asigure o mai buna desfasurare a activitatilor serviciului precum si infiintarea de noi module in zonele care nu au beneficiat de asemenea servicii. 
De curand si in judetul nostru au fost infiintate doua astfel de module, una care tine de Sectia de Interventie Barzava si la Chisineu Cris, Garda nr. 2, din cadrul Sectiei de Interventie Ineu. 
Se doreste ca si in acest an Serviciul Mobil de Urgente, Resuscitare si Descarcerare sa atiga standarde cat mai inalte de dezvoltare in vederea salvarii a cat mai multor vieti.
Cetatenii care doresc sa contribuie la realizarea proiectelor propuse de catre SMURD pentru acest an  o pot face prin intermediul campaniei 2% depunnd formularul 230 completat cu urmatoarele date: FUNDATIA PENTRU SMURD, cod de identificare fiscala: 20177660, cod bancar unic pe tara: RO15RNCB0188084808040001, deschis la BCR S Tirgu-Mures, pana in data de 15 mai. 
Avand in vedere ca de banii adunati in contul unic pe tara vor beneficia si cele doua module proaspat infiintate in judetul nostru este o ocazie buna pentru aradeni, beneficiari directi  a serviciilor SMURD, sa dovedeasca la fel ca si in alte ocazii ca Aradul este un judet cu oameni pe ajutorul carora se poate conta.

Ana Maria Cantea - Observator

  • Groparii, in greva

Revolta la GCAAradenii risca sa nu-si mai poata inhuma mortii, dupa ce angajatii SC Gospodarirea Comunala SA din cadrul Primariei Arad, de care apartin si groparii, ameninta cu greva.
Aproximativ 100 de angajati au protestat, miercuri dimineata, in fata primariei fata de decizia de demitere a directorului societatii. 
Ioan Covaci respinge acuzatiile din demitere si a anuntat deja ca va ataca decizia in instanta.

Alex Negru - Evenimentul Zilei

  • Filme de foarte scurt metraj

La Arad s-a desfasurat festivalul filmelor de scurt metrajPremiera la Centrul cultural judetean din cadrul consiliului judetean Arad care coordoneaza in zona festivalul filmelor de foarte scurt metraj! 
Evenimentul de referinta in acest domeniu are loc simultan in 70 de orase din lume, dintre care 24 de locatii in Romania.
Aradul este singurul oras din tara care va avea 4 locatii, toate in judet- la Santana, Nadlac, Ineu si Curtici.          
Festivalul filmelor de foarte scurt metraj s-a nascut in 1999 la Paris si este pentru a doua oara cand in Romania se organizeaza de catre Centrul cultural francez din Cluj cu sprijinul centrelor similare din Iasi, Timisoara si Arad.
Filmele pot fi animate, documentare sau fictiuni si  trebuie sa aiba durata maxima de 3 minute si pot fi realizate atat de amatori cat si de profesionisti, indiferent de varsta.  
Sute de filme vor fi proiectate in caminele culturale si salile de proiectie din 70 de orase ale lumii, printre ele si Santana, Nadlac, Ineu si Curtici in perioada 9-11 mai.
Un juriu de profesionisti va alege 3 dintre filmele prezentate, iar festivitatea de decernare a premiilor va avea loc la Paris.
In Romania palmaresul va fi prezentat prin intermediul unei inregistrari video.
Chiar daca la aceasta editie nu vor participa filme realizate de catre aradeni, competitia va fi deschisa acestora incepand de anul viitor.

Izabela Vekas - Televiziunea Arad

  • Ramas bun in uralele fanilor

Faza din meciul UTA-DinamoMiercuri, ora 17, stadion "Francisc Neuman", vreme insorita, gazon bun, spectatori 3500.
UTA: Tudor (Marne ’46) - Melinte, Chita, Buican, Simao - Hora, Balan, Hidisan, Ibeh – Baltoi(Edson ’61), M. Ilie (Iacob ’57).
Antrenor: Ionut Chirila
Dinamo: Romanovs - Blay, Moti, L. Goian, Pulhac – Torje (Pastor ’77), Ropotan (Bostina ’56), Vranjkovici, C. Munteanu - Danciulescu, Miranda (Paun '60).
Antrenor: Cornel Talnar
Arbitru: Sorin Coropdean (Alba- Iulia)
Asistenti: Traian Marchis (Baia Mare) si Florin Paunescu (Ramnicu Valcea)
Rezerva: Sorin Tarcea (Timisoara)
Observatori FRF: Mircea Dancu (Sibiu), Ioan Muresan (Timisoara)
Partida de ramas bun a "Batranei Doamne" de la prima liga s-a desfasurat intr-o atmosfera destinsa, de vacanta, mai ales ca miza celor 3 puncte puse in joc era doar pentru Dinamo, echipa ce urmarea sa prinda locul 3 in clasament in dauna Rapidului.
Surprinzator, Hidisan a evoluat in primul "11", desi initial era suspendat. Motivul?
In statistica LPF nu apare cartonasul galben primit de jucator in Giulesti.
Prima ocazie a meciului am consemnat-o in contul gazdelor: in minutul 2 Baltoi si Ibeh au ratat pe rand din interiorul careului deschiderea scorului.
Dinamo a echilibrat apoi ostilitatile si dupa primul sfert de ora au inceput sa apara si ocaziile la poarta aradeana: in minutul 21 Catalin Munteanu a tras de la 18 m in transversala portii aparate de Tudor.
Deschiderea scorului se se produce in minutul 23: Danciulescu a executat bine de la 20 de metri o lovitura libera langa bara si Tudor nu a avut replica, UTA-Dinamo 0-1.
Romanovs se opune la sutul lui Simao, Mircea Ilie trece si el pe langa egalare in minutul 30.
S-a facut in schimb 0-2 in minutul 43: Torje a centrat in careu si Danciulescu a facut "dubla" dupa ce a reluat din intoarcere in plasa.
Atacantul dinamovist a devenit de altfel golgeterul Ligii I in acest sezon.
Marne i-a luat locul lui Tudor intre buturi inca din startul reprizei secunde, spre satisfactia spectatorilor.
Golul de onoare al UTA-ei a fost reusit de Baltoi in minutul 52. Atacantul ex-dinamovist a fructificat cu sange rece o pasa primita de la Hidisan.
Ex-polistul Torje a fost co-autor si la golul trei al bucurestenilor.
Tanarul mijlocas a centrat de pe dreapta in minutul 65, iar Catalin Munteanu a reluat din cadere si a inscris pentru 1-3.
Avea sa fie de altfel scorul final al unui meci care a consfintit retrogradarea oficiala a echipei fanion a Aradului in esalonul secund.
Intreg stadionul a tinut insa sa aplaude si sa scandeze: "Pentru noi doar UTA conteaza!" si "UTA, UTA!".

Sorin Puscuta - Glasul Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]