Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri, 8 februarie 2008
Stirile TVA aici
  • Evacuare si amenintari cu focul

O chiriasa evacuata a amenintat cu autoincendiereaFamilia Bognar a chemat executorul judecatoresc pentru a elibera doua apartamente revendicate. 
Imobilul din Piata Avram Iancu, pentru care familia viceprimarului Levente Bognar se razboieste de mai multi ani cu chiriasii, a fost, ieri, scena unui imens scandal.
Sotia viceprimarului a apelat la ajutorul unui executor judecatoresc pentru a evacua doua familii despre care sustine ca nu mai locuiesc de fapt in imobilul cu pricina.
Vazandu- se in pericol sa- si piarda acoperisul, una dintre femei a luat o cutie de chibrituri si a incercat sa- si dea foc, cei prezenti reusind insa sa o opreasca la timp. Aceasta este situatia careia au trebuit sa- i faca fata Elisabeta Bognar, executorul judecatoresc Stefan Vitan si jandarmii chemati pentru a mentine ordinea.
Sotia viceprimarului a tinut sa atraga atentia celor prezenti ca femeia care era la un pas sa- si dea foc "degeaba ameninta, pentru ca oricum nu locuieste acolo”, in timp ce executorul judecatoresc sustine la randul sau ca dosarul penal in care este implicat politicianul aradean „nu are nicio legatura cu evacuarea. Exista o hotarare judecatoreasca in baza careia evacuam doua apartamente".
Revolta anti- Bognar
Trebuie spus ca, locatarii sustin ca viceprimarul ca ar fi obtinut imobilul in urma unui testament pe care l- ar fi falsificat.
Casa mostenita de sotia viceprimarului Bognar a iscat numeroase tensiuni"Si la expertiza, la Bucuresti s- a stabilit ca testamentul era fals. Acum poate a platit bine expertii si de aia a obtinut hotararea de evacuare", strigau oamenii. In continuare, una dintre persoanele evacuate a spus tuturor ca va astepta venirea serii, dupa care va sparge lacatul pus de executorul judecatoresc.
"Cu actele pe care le am, merg pana in panzele albe. Domnul executor nu a vrut sa imi ia in considerare contestatia la executare pe care am facut- o", afirma locatara.
Mai mult, Dorica Poleac, liderea locatarilor din imobil, sustine ca sentinta de evacuare a fost suspendata anul trecut, de aceasta suspendare beneficiind si cei ce stau in apartamentele evacuate ieri.
"In paralel, doamna Bognar a deschis un proces de avacuare in 2 aprilie 2007, pe motiv ca locatarii celor doua apartamente nu stau acolo de fapt. Ei pot face dovada cu caietul de cheltuieli ca au platit intretinerea. Pe de alta parte, am informatii ca expertiza in dosarul in care domnul Bognar este acuzat de fals si uz de fals, va fi finalizata de cei de la IGP Bucuresti pana la 10 martie. Abia dupa aceea s- ar fi putut trece la evacuare. Acum, doamna Bognar vine si face un abuz profitand de situatia sotului", spune Dorica Poleac.
Decazuti din drepturi
Pe de alta parte, Elisabeta Bognar sustine ca a apelat la executorul judecatoresc din cauza ca i se interzice accesul pe proprietatea pe care o detine, iar apartamentele in cauza sunt distruse.
"Intr- unul din apartamente sunt sute de kilograme de gunoi. Persoana care a stat acolo a parasit- o in urma cu doi ani, locuinta fiind distrusa. In celalalt apartament se gasea o femeie, care are domiciliul in Piata Avram Iancu numarul 16. Ne- a spus ca a fost partenera fostului locatar. Probabil a fost platita sa faca circul pe care l- a facut. Lucrurile i- au fost inventariate si daca nu si le ridica intr- o luna, probabil ca le vom scoate afara", ne- a declarat sotia viceprimarului.
Aceasta mai sustine ca desi unii dintre locatari domiciliaza in Piata Avram Iancu numarul 11, refuzand sa incheie cu proprietarul contract de inchiriere au decazut din drepturi, putand fi evacuati fara probleme.

Lucian Serban - Adevarul

  • Doctor Honoris Causa

Egipteanul Mohamed Nabil Soliman Deabes a devenit Doctor Honoris Causa al UAVMoment festiv la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad. 
Una dintre cele mai importante personalitati ale invatamantului din Cairo, Egipt, a devenit astazi Doctor Honoris Causa al Universitatii Aurel Vlaicu din Arad. 
Generalul de brigada Mohamed Nabil Soliman Deabes este presedinte a doua universitati importante din Cairo, un important om de afaceri egiptean dar si consilier al presedintelui Egiptului, Hosni Mubarak. 
Oficialul egiptean a absolvit Universitatea din Cairo, dupa care a urmat Facultatea de Inginerie din cadrul Universitatii din Praga unde a absolvit si cursurile de master in domeniul auditului intern. 
Mai apoi a urmat cursurile Universitatii Ilinois din Statele Unite ale Americii si a fost profesor la Universitatea din Pensylvania. 
Cu ocazia decernarii inaltului titlu academic, 20 de masteranzi venti din Egipt si-au inceput cursurile la Arad. 
Universitatea Aurel Vlaicu este singura institutie de invatamant superior din Romania care are un departament special pentru tarile arabe.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad

  • Deficit de cadre medicale

Criza de medici si asistente in spitalele aradeneAutoritatea pentru Sanatate Publica a anuntat ca in judetul Arad exista un deficit de 114 medici si aproape 1.200 de cadre medicale medii. 
Desi multe posturi au fost scoase la concurs, acestea nu au mai interesat pe nimeni. 
De exemplu, la Spitalul Judetean Arad lipsesc cinci medici si peste 200 de asistente, cele mai afectate fiind sectiile de terapie intensiva si chirurgie, de unde asistentele au plecat la munca in strainatate.

Alex Negru - Evenimentul Zilei

  • Votati sambata formatia "Pacifica" pentru "Eurovision"

Formatia "Pacifica" se pregateste pentru EurovisionAtentie mare, aradeni, formatia aradeana "Pacifica" incepe anul cu dreptul, intr-un pas pe care-l dorim victorios. 
Binecunoscuta formatie a participat la preselectia concursului international de muzica usoara "Eurovision 2008", si, iata, primim deja vesti bune.
Stam de vorba cu Teo Boar (chitara /voce) membru in formatie. 
"Pentru acest concurs a fost trimis un numar de 280 de piese ale tot atator trupe muzicale. "Pacifica" a trimis o caseta la Bucuresti cu inregistrarea piesei noastre, si, in final, au fost selectate 24 de piese care s-au calificat pentru semifinale. Piesa este interpretata de Leo Iorga si se intituleaza "Prea mici sunt cuvintele" – muzica si text de Mihai Alexandru. Prima semifinala va avea loc in data de 9 februarie, sambata, adica, pe postul TVR1, la orele serii." 
Deci, la prima semifinala se vor califica doar 12 piese dintre cele 24 selectionate la preselectie. 
A doua etapa va avea loc in 16 februarie in care se vor califica doar 6 piese, iar finala care se va desfasura in 24 februarie va scoate castigatoare o singura piesa, cea care va participa la concursul Eurovision, in acest an, prezent la Belgrad. 
"Firesc, ne dorim sa castigam, suntem buni si avem incredere in gustul publicului votant, in special. Juriul va fi format jumatate din specialisti, muzicologi, compozitori si jumatate din publicul votant. Žineti-ne pumnii, vrem sa castigam!"
Piesa selectata pentru prima etapa a semifinalei este un single pregatita de "Pacifica" in vederea scoaterii unui nou disc de succes.
Trupa de foc de la "Pacifica": Leo Iorga – vocal, Teo Boar – chitara/voce, Marian Mihailescu –bas, Cristi Iorga – tobe/voce si Vlady Cnejevici – clape. Maine, un articol in amanunt despre formatia "Pacifica".

Felicia R.Gheorghe - Observator

  • Programul Rabla pentru tractoare

A inceput programul de modernizare a parcului de tractoareAvand in vedere necesitatea diminuarii poluarii aerului, precum si cresterea productivitatii activitatii din agricultura, Parlamentul Romaniei a adoptat Legea nr. 10/2008, prin care se instituie Programul De stimulare a innoirii Parcului National de tractoare.
Astfel, orice persoana juridica, producator, importator autorizat de tractoare sau distribuitori autorizati ai acestora, care doreste inscrierea in Program, poate depune la Administratia fondului de Mediu (APM) o documentatie care va fi asimilata proiectelor de mediu, iar in urma aprobarii cererilor care indeplinesc conditiile pentru validare, APM va face publica lista producatorilor, importatorilor autorizati de tractoare. 
Proprietarii sau mostenitorii de tractoare cu o vechime mai mare sau egala cu 12 ani de la data fabricatiei, vor primi pentru casarea unui astfel de utilaj o suma de 17.000 de lei, daca s-au inscris la un producator validat pentru achizitionarea unui tractor nou, au predat tractorul uzat spre casare unui operator economic autorizat sa desfasoare activitati de colectare a vehiculelor scoase din uz obtinand certificat de distrugere, au radiat tractorul si achizitioneaza unul nou de la producatorul validat la care s-au inscris.
In data de 12 decembrie 2007, s-a finalizat implementarea "programului de stimulare a innoirii Parcului national auto" pentru anul 2007, prin intermediul caruia, au fost scoase din uz 16.444 autoturisme mai vechi de 12 ani de la data fabricatiei.
Informatii referitoare la acest pro-gram vor putea fi gasite pe pagina de internet a AFM, www.afm.ro.

Andreea Dorotovics - Glasul Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]