Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 7 iulie 2008
Stirile TVA aici
  • In septembrie se semneaza contractul autostrazii Arad-Timisoara

Se contureaza tot mai precis viitorul noii autostraziLa sfarsitul lunii septembrie, contractul de executie al tronsonului de autostrada Arad-Timisoara va fi semnat.
Cel putin asa promite Ministerul Transporturilor, care va alege dintre ofertele a sapte consortii ramase in competitia pentru realizarea drumului
Este vorba de austriceii de la Strabag, portughezii de la Mota&Gil, italienii de la JV Condote/CNC di Ravena, italienii de la IV Initiale Impreglio/Itinera, grecii de la JV Aktor/Pantechnik, francezii Colas si spaniolo-italienii de la JV FCC/Astaldi.
Nu este exclus chiar ca lucrarea sa fie incredintata in asociere mai multor pretendenti.Acestora li s-a comunicat ca pana in data de 18 august trebuie sa depuna documentatia tehnica la minister.
Potrivit estimarilor, in conditiile in care negocierile decurg fara probleme, in ultima saptamana a lunii septembrie vor fi semnate contractele de prestari servicii. Criteriul pe baza caruia se va desemna castigatorul este cel al pretului cel mai scazut.
Pe traseul de 32 de kilometri a autostrazii vor fi contruite 24 de poduri, subtraversari si o intersectie.
Termenul de executie este de doi ani. De asemenea, firma castigatoare trebuie sa isi asume doi ani de garantie pentru lucrarea executata.
Autostrada Arad-Timisoara va costa 270 de milioane de euro, din care 200 de milioane se vor asigura printr-un credit al Bancii Europene pentru Ivestitii, iar 70 de milioane de catre statul roman. 
In acelasi timp constructorii autostrazii Szeged-Nagylak, din Ungaria, au anuntat ca in doi ani si jumatate vor ajunge cu tronsonul lor de autostrada pana la granita romana, adica la 50 de kilometri de municipiul Arad.
Lucrarile in Ungaria sunt ingreunate de faptul ca in tara vecina se munceste in paralel la mai multe autostrazi, iar efortul financiar este, in aceste conditii, mai mare.
In ceea ce priveste autostrada Nadlac-Arad si Arad-Timisoara, procesul de evaluare a terenurilor si despagubire a proprietarilor expropriati este in faza incipienta, dar se spera ca in cateva luni se va finaliza.

Andrei Ando - Observato

  • Captura de proportii la frontiera cu Ungaria

Captura de proportii de tigari la vama NadlacPolitistii de frontiera de la Nadlac, judetul Arad, au gasit peste 360.000 de pachete de tigari de contrabanda, ascunse intr-un TIR condus de un cetatean bulgar, ce trnsporta legume din Grecia.
Potrivit documentelor de bord, TIR-ul transporta castraveti, ardei si vinete, care urmau sa ajunga in Germania.
Fiind un transport intra-comunitar, soferul bulgar spera sa treaca mai usor de autoritatile de frontiera.
Cand s-au uitat la marfa, politistii de frontiera de la Nadlac au vazut insa pachete de tigari, desprinse din baxuri si cazute sub paletii cu legume.
Pentru ca tigarile nu aveau ce cauta in TIR, au demarat un control amanuntit al transportului.
"Politistii de frontiera de la Nadlac au descoperit o cantitate impresionanta de tigari ascunsa in interiorul automarfarului dupa metoda capac. S-a descoperit ca erau doar cateva randuri de paleti cu legume, in rest erau baxuri cu tigari. Cantitatea de tigari este de 721 de baxuri de 500 de pachete, ceea ce inseamna in jur de 360.500 de pachete de tigari. Toate erau netimbrate", spune Mihaela Les, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Arad.
Tigarile sunt estimate la aproximativ doua milioane de lei, dar pe piata neagra din vestul Europei aduceau un profit de 4-5 ori mai mare.
Marfa a fost confiscata, iar firma transportatoare va fi amendata cu 100.000 de lei.
In urma cu o luna, recordul de tigari de contrabanda din judetul Arad era, tot la Nadlac, dar numai 57.460 de pachete.

Alex Negru - Evenimentul Zilei

  • Tinerii aradeni sudeaza bine

Tinerii aradeni sudeaza bineCea de-a XIII-a editie a concursului profesional de sudura si-a stabilit castigatorii. 
Filiala Arad a Asociatiei Romane de Sudura si Inspectoratul Teritorial de Munca au organizat, la sfarsitul saptamanii trecute, cea de-a XIII-a editie a concursului profesional "Tineretul sudeaza".
Cei 15 participanti, cu varste cuprinse intre 20 si 35 de ani, s-au intrecut la trei probe, MIG-MAG, electrod invelit si WIG.
Concurentii au avut de trecut o proba practica, dar si una teoretica.
"Nu vrem sa facem din sudori ingineri, dar vrem sa-i facem sa simta metalurgia, fizica, chimia, sa stie sa faca un aliaj. Tinem de asemenea foarte mult la precizie, la calitate. Un procent de 70% din industrie are de-a face cu sudura, astfel incat noi dorim sa pregatim viitoarea generatie de oameni care sa lucreze in industrie", ne-a declarat Marin Crisan, vicepresedintele Asociatiei Europene de Sudura, secretar al filialei a Asociatiei de Sudura si principalul sponsor al competitiei.
Cei mai buni
Castigatorii fiecarei probe s-au calificat pentru faza nationala a concursului, care va avea loc la Buzau. 
La proba electrod invelit, pe podium au urcat juniorul Florea Hotea si seniorii Valerica Cimpoi (I), Marius Stan (II) si Viorel Leuciuc (III).
La MIG-MAG juniori, Vasile Nadasan a ocupat locul intai, Marian Ghent s-a clasat al doilea, iar Dragos Mihali al treilea, iar la seniori, pe locul intai a fost Cosmin Pepa, pe doi, Elvis Bucur si pe trei Daniel Dodean.
Proba WIG a fost castigata de Vasile Tudorache, la seniori si Gabriel Julan la juniori.

L.S.- Jurnal aradean

  • Groapa de gunoi

Depozit de gunoi de la constructii in GradisteO strada din cartierul aradean Gradiste a devenit o adevarata groapa de gunoi dupa ce firmele de constructii care lucreaza la reteaua de apa si canalizare au depozitat zeci de tone de pamant si moloz chiar in fata locuintelor oamenilor.
Lucrarile pe strada Cometei au inceput in urma cu doua luni odata cu castigarea licitatiei organizate de Primaria Arad.
In urma excavarii au rezultat deseuri care au fost depozitate la voia intamplarii cu toate ca Primaria a solicitat constructorului ca molozul sa fie transportat la groapa de gunoi dar se pare ca firma in cauza a preferat sa depoziteze materialul rezultat, in zona, pentru a face economie de timp si de carburanti.
Mai mult, si localnicii au inceput sa arunce gunoiul menajer aici iar zona a devenit un focar de infectie.
Garda de Mediu a aplicat mai multe amenzi celor prinsi in flagrant ca arunca gunoaie si a propus Primariei sa amenajeze locuri speciale pentru depozitarea materalelor provenite din demolari.
Pana la amenajarea unui spatiu de depozitare a deseurilor din constructii, Primaria a solicitat firmei care se ocupa cu salubrizarea orasului sa transporte gunoaiele aruncate la intamplare la groapa de gunoi dar actiunea va dura cateva saptamani din cauza cantitatii foarte mari de deseuri.

Vasile Obsitos - Televiziunea Arad

  • Fotbal - UTA - Aproape 50 de jucatori la antrenamente

Jucatorii "Batranei Doamne" se antreneaza pentru a oferi aradenilor spectacole fotbalistice de calitateSambata, incepand cu ora 10, Ionut Chirila s-a pus pe treaba si a chemat sub comanda aproape 50 de jucatori.
Pe langa mai vechii componenti ai lotului, care s-au antrenat separat in prima parte a diminetii si au sustinut printre altele si testele de efort, antrenorul-manager al "textilistilor" a mai avut sub comanda si o parte a juniorilor republicani ai clubului, plus fotbalistii sositi in probe de la Atletico.
Pana la plecarea in cantonamentul din Austria, ce va avea loc duminica, Chirila trebuie sa "trieze" serios din actuala "garnitura", formand - in acelasi timp - echipa secunda a clubului.
Jucatorii "Batranei Doamne" s-au antrenat si ieri, Chirila schimband ziua libera.
Cei 35 de fotbalisti din lotul largit au efectuat o sedinta de pregatire sub comanda lui Roland Nagy si Dan Tapos, urmand sa aiba astazi liber si sa se reintoarca la antrenamente, de maine.
Şedinta de ieri a fost cu de toate: alergari, posesie, jocuri cu tema, pe care portughezii Simao si Edson le-au "servit" doar partial din cauza unor probleme medicale.
Nici Branko Radovanovic nu a intrat inca in programul normal al echipei, dar sarbul ar putea reveni alaturi de colegii sai chiar de maine.

S. A. - Glasul aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]