Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri, 7 martie 2008
Stirile TVA aici
  • Camera de Comert faciliteaza firmelor aradene prezenta la un important targ din Viena!

Aradul va avea stand la Targul Reed Messe din VienaIn ultimii doi ani, Camera de Comert Industrie si Agricultura Arad a participat, cu statutul de vizitator la targul de imobiliare Real Viena din Austria. 
Anul acesta CCIA a primit o oferta de la cel mai important organizator de targuri din Viena – Reed Messe – prin care a decis sa participe activ la targ prin alocarea unui stand. 
Astfel se va inchiria o suprafata de 12 m.p. pentru un stand comun unde firmele interesate din orasul nostru, din domeniile dezvoltarilor imobiliare, consultantilor, investitiilor imobiliare, regiunilor economice si municipiilor, arhitectilor si birourilor de proiectare pot participa in calitate de expozant.
Real Vienna se va desfasura in perioada 27-29 mai, avand drept scop posibilitatea potentialilor importatori de a intra in legatura directa cu ofertele firmelor, fiind totodata si un loc propice schimbului de idei, realizarii de contracte, consultari, tratative, a unei promovari cat mai complexe a produselor dar si a comercializarii acestora. 
Printre tarile cele mai importante care expun la targ se numara: Rusia (20% dintre expozanti), Serbia (12%), Bulgaria (8%), iar numarul unu in topul vizitatorilor il detine Germania cu 19% urmata de Rusia cu 14%.
"Anul acesta Romania este tara cea mai cautata, sunt foarte multi investitori interesati de aceasta regiune. Sunt multe posibilitati de dezvoltare pacat ca nu este exploatata la nivelul necesar. Poate pe viitor se vor schimba lucrurile si aici." ne-a explicat Adrian Negrau, reprezentantul Reed Messe Austria.
Nicolae Grosan, directorul CCIA Arad a subliniat faptul ca participarea firmelor aradene la targ este foarte importanta deoarece aici are loc o concentrare in timp si spatiu a pietelor, care reunesc un public numeros si interesat, oferind prilejul cercetarii directe a produselor si a serviciilor concurentei, si deschizand noi oportunitati de afaceri actuale si potentiale. 
Cu aceasta ocazie se pot face importante negocieri, consultari, tratative, contractari, ceea ce duce la consolidarea si promovarea imaginii intreprinderii

S.R. - Observator

  • Muncitori de import in Subcetate

Primarul Falca controleaza modul in care drumarii maghiari lucreaza in SubcetateO firma din Ungaria, cu utilaje si muncitori proprii, a inceput asfaltarea in doua cartiere.
Firma maghiara Hodmezovasarhelyi Utepito Kft. a inceput deja lucrarile de reabilitare a strazilor din Subcetate.
Astazi, primarul Gheorghe Falca a descins pe santier pentru a inspecta lucrarile de pe Radu de la Afumati (prima din cele doua strazi intrate deja in lucru) si s- a aratat multumit de modul in care lucreaza acestia.
"Am vazut si eu si mi- au spus si locuitorii de aici ca acestia sunt seriosi si lucreaza extrem de curat", a punctat edilul. 
Firma are de executat canalizarea pluviala si de asfaltat drumurile si trotuarele in nu mai putin de 13 strazi din Micalaca si 11 din Subcetate.
Termenul de executie a fost stabilit pentru finele anului. 
Investitia din cele doua cartiere, realizata de firma maghiara, este de aproximativ 4 milioane euro.  
Este pentru prima data cand o firma straina a participat si castigat o licitatie finantata din bugetul local al Aradului.
Forta de munca din Ungaria
Lucrarea este executata efectiv de constructorul ungar, nu este data in subantrepriza unor firme locale, in Subcetate putandu-se vedea atat muncitori, cat si utilaje din Ungaria.  
In momentul de fata, intre 15 si 25 de muncitori maghiari fac zilnic naveta peste granita, prin vama Turnu.
Potrivit sefului de santier, numarul muncitorilor va creste, ajungand pana la 30- 40 pe santier, si, din momentul in care acestia vor lucra aici peste opt ore, se va renunta la naveta, urmand ca forta de munca sa fie cazata in Arad.

Adriana Barbu - Adevarul

  • Cladirea degradata a Teatrului Vechi a suferit reparatii ilegale

Lucrarile la Teatrul Vechi nu corespund cerintelor legaleIn urma finalizarii primei etape din proiectului "Hist Urban", Primaria Arad a constatat ca cea mai degradata cladire cu valoare istorica din Arad este cladirea Teatrului Vechi, prima cladire din tara destinata teatrului, construita in 1817 de catre comerciantul evreu Iacob Hirschil.
In Arad, exista o zona protejata din punct de vedere arhitectural, si anume centrul orasului, formata din 120 de cladiri declarate cladiri istorice, iar majoritatea dintre acestea prezinta semne grave de degradare.
La sedinta publica din data de 22 februarie, organizata de Primaria Arad, pe tema situatiei in care se afla cladirile istorice din municipiu, cei doi proprietari ai cladirii Teatrului Vechi au primit o oferta de cumparare a proprietatii, din partea administratiei publice. 
Acestia au refuzat, iar in ceea ce priveste eventuale modificari aduse cladirii, au fost anuntati ca prima data trebuie sa obtina avizele de constructie necesare, pe baza unui proiect.
O comisie formata din reprezentanti ai Primariei Arad, Politia Arad si Directia pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National Arad (DCCPCN), a descins la Casa Hirschil si la Teatrul Vechi, unde a constatat ca s-au facut lucrari de consolidare, de catre proprietari.
"Pentru aceste lucrari nu am eliberat niciun fel de aviz, nici macar nu ni s-a cerut vreunul. Chiar daca aceasta cladire nu era un monument istoric, tot ar fi avut nevoie de avize de construire. Aceasta cladire se afla intr-o zona de protectie, iar aceste modificari aduse de ei (n.r. proprietarii) constituie o infractiune" – ne-a declarat Adrian Simon, directorul DCCPCN Arad
Descinderea a avut loc si cu acordul proprietarilor, care au inteles ca aceasta comisie isi face doar datoria, desi in urma celor constatate se vor alege cu un dosar penal.
"Am schimbat geamurile, vechi de 200 de ani si am refacut podeaua, care era prabusita in pivnita. Am facut o expertiza asupra cladirii si a rezultat ca se afla intr-o stare critica de degradare. Am participat la intalnirea organizata de Primarie, loc unde am intrebat despre autorizatii, iar ei acuma s-au autosesizat." – a declarat Adrian Vinesiu, proprietarul Teatrului vechi, care a fost prezent la descinderea organizata de organele publice.
Conform legislatiei, amenzile pentru constructii fara aprobare si plan urbanistic sunt cuprinse intre 1.000 si 100.000 de lei, in unele cazuri chiar desfiintarea constructiei. 
In cazul cladirilor din Arad, nu s-a inceput urmarirea penala in niciunul din cazurile de constructii neautorizate asupra cladirilor istorice, eliberandu-se doar contraventii in valoare de cateva sute de lei vechi.

Sorin S. Szabo - Glasul Aradului

  • Un kilogram de bicarbonat alimentar, 35.000 de euro

Bicarbonat alimentar vandut la pret de drogUn roman de 29 ani si un italian de 37 de ani au fost retinuti, dupa un flagrant in care politistii oradeni urmau sa cumpere de la cei doi un kilogram de cocaina, in schimbul a 35.000 de euro.
Praful nu a reactionat insa la testul pentru depistarea narcoticelor, fiind foarte probabil, spun politistii, bicarbonat alimentar. 
"Imediat dupa efectuarea flagrantului, s-a constatat ca substanta prezentata a fi cocaina nu a reactionat la testul efectuat cu trusa narcotest, fiind trimisa spre expertiza Laboratorului de analiza si profil al drogurilor si precursori din municipiul Cluj-Napoca", a declarat comisarul- sef Nicolae Stamate, seful Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Oradea.
Politistii au precizat ca cei doi au mai vandut 200 de grame de cocaina in municipiile Oradea si Arad, inainte de flagrant. 
Anchetatorii spun ca nu exista posibilitatea ca acest incident sa se fi produs in urma unor scurgeri de informatii din randul politistilor.
"Probabil au incercat o ghidusie, dar nu le-a reusit. Oricum, noi asteptam rezultatele testelor, sa vedem daca nu este un alt tip de drog", a declarat Nicolae Stamate. 
Cei doi traficanti au fost arestati pentru 29 de zile. 
Seful BCCO spune ca, si in cazul in care se va dovedi ca marfa vanduta politistilor nu este drog, oamenii legii au suficiente probe pentru a-i acuza pe cei doi.

Giorgiana Anghel - Evenimentul Zilei

  • Scandal in Palatul Cenad

Palatul Cenad se afla in centrul unui scandalUna dintre cele mai importante cladiri instorice din Arad este in aceste zile in centrul unui scandal. 
Locatarii Palatului Cenad, aflat la doi pasi de primarie, contesta autorizatia de constructie obtnuta de o firma, care vrea sa faca in pivnita palatului un spatiu comercial. 
Scandalul a izbuncnit dupa ce muncitorii au facut o usa de acces din strada spre pivnita prin desfiintarea unei ferestre. 
Locatarii sustin ca nu li s-a cerut acordul pentru o astfel de lucrare si spun ca acum gradul de rezistenta al cladirii a scazut considerabil. 
Mai multi locatari din Palatul Cenad s-au revoltat cand au vazut ca una dintre ferestrele pivnitei care da spre strada a fost parta iar in locul ei a aparut o usa. 
Oamenii spun ca au incercat sa stea de vorba cu proprietarul pivnitei, un cetatean italian, dar care a refuzat orice comunicare cu acestia. 
Locatarii spunca in aceste conditii, una dintre cele mai importante cladiri istorice din Arad se poate prabusi in orice moment. 
Pentru lucrarile de modernizare, firma a obtinut autorizatie de constructie inca din anul 2005. 
Autoritatile locale sustin ca la acea vreme, proprietarul pivnitei avea toate actele in ordine si chiar a depus la dosar o lista cu semnaturi din partea vecinilor. 
Locatarii imobilului spun ca nu se vor lasa si sunt hotarati sa sa isi obtina dreptatea, chiar daca pentru asta vor trebui sa mearga in instanta. 
Ei spun ca in acest caz ar trebui sa intervina si politia deoarece au indoieli cu privire la lista cu semnaturi obtinuta de patronul firmei.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]