Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Joi, 6 noiembrie 2008
Stirile TVA aici
  • Parcari insuficiente si soferi indisciplinati

Numarul locurilor de parcare este insuficient pentru miile de autoturisme care circula prin centrul AraduluiAradenii se confrunta in continuare cu lipsa parcarilor, chiar daca sistemul cu plata functioneaza. Din cauza lipsei spatiului de stationare cu masina, majoritatea conducatorilor auto aleg sa parcheze autoturismul in locuri nepermise, fapt care duce la ridicarea autoturismului si la aplicarea amenzilor. De la inceputul anului si pana in momentul de fata s-au ridicat 381 de vehicule stationate neregulamentar si inca 78 de autovehicule abandonate. Pentru cele din urma s-au prezentat pentru recuperare doar noua persoane. Cei care au luat amenda si li s-a ridicat autoturismul pentru parcare necorespunzatoare au aceeasi explicatie pentru gestul facut. „Nu aveam unde sa o parchez. Totul este ocupat”.
Doar 1.800 de locuri
Sistemul de parcare cu plata, „ParkAr“, se aplica pe 46 de strazi din oras si ofera 1.800 de locuri de parcare. Insuficient pentru miile de autoturisme care, opresc, zilnic, in centrul orasului dar si pe strazile din proximitate. Deoarece lipsa parcarilor este o problema majora la comanda municipalitatii s-a realizat un studiu in centrul orasului si s-a constatat ca exista un deficit de peste 4.000 de locuri de parcare. Cei mai nemultumiti sunt soferii care platesc abonament ca sa isi parcheze masina in fata casei, dar nu au loc pentru ca spatiul este ocupat de alti participanti la trafic, care, de cele mai multe ori parcheaza si pe locul taximetristilor.
Investitorii pot salva orasul
Subiectul privind parcarile a fost discutat de mai multe ori de catre autoritatile orasului si s-a constatat ca o solutie la criza parcarilor ar fi amenajarea unor spatii subterane. Municipalitatea este dispusa sa puna la dispozitia unui investitor spatiul de sub Piata Avram Iancu, unde ar putea sa se amenajeze o parcare subterana si spatii comerciale, care sa sustina investitia. Conform declaratiilor oficialitatilor, o astfel de parcare ar costa in jur de 10 milioane de euro. „Firma care va amenaja parcarea va putea sa amenajeze spatii comerciale pe care sa le inchirieze ca sa-si recupereze investitia“, a declarat Corina Dragici, purtator de cuvant in cadrul Primariei. De asemenea, este absolut necesara si constructia unei parcari in zona Palatului de Justitie unde, zilnic, se inregistraza o aglomeratie de nedescris.
Un nou sistem de plata
Primaria municipiului Arad se afla in tratative avansate cu o firma de specialitate care va propune un proiect privind sistemul de plata. Conform proiectului, soferul va trimite un mesaj cu datele de identificare a autovehicolului, dar si timpul de stationare, iar operatorii le vor introduce in baza de date. Aradul va fi primul municipiu din tara in care va fi pus in aplicare acest sistem de plata a timpilor de stationare in parcare. La ora actuala Municipiul Arad numara peste 100.000 de autoturisme.
Regulamentul de parcare in orasul de pe Mures a fost conceput impreuna cu reprezentantii Politiei Rutiere dupa un studiu de fluidizare a traficului in oras. Acesta a fost prevazut si in proiectul de infrastructura creditat cu 20 de milioane de euro de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare.
Amenzi usturatoare
Soferii care parcheaza masinile in locurile special amenajate fara sa scoata bilet, primesc o amenda de 30 de lei. In centru (zona A) parcarea pentru un sfert de ora costa 20 bani, pentru jumatate de ora 50 bani si 1 leu pentru o ora, iar pentru parcarea pe strazile laturalnice, adica in zona B, soferii trebuie sa scoata din buzunar pentru un sfert de ora 10 bani, 40 de bani pentru jumatate de ora si 1 leu pentru o ora. Cei care nu gasesc un loc liber in locurile special amenajate si parcheaza neregulamentar trebuie sa scoata din buzunar pentru recuperarea masinii (daca aceasta a fost ridicata) suma de 100 de lei pentru taxa de ridicare, 80 de lei pentru transport si 4,16 lei pentru fiecare ora de depozitare. Titularul autoturismului va intra din nou in posesia lui abia dupa ce achita aceasta suma (masina nu poate fi ridicata de alta persoana in afara titularului decat cu procura). Soferii care parcheaza neregulamentar trebuie sa fie atenti in aceasta perioada intre orele 8.00 -17.00 deoarece in acest interval se ridica masinile depistate, iar pana la ora 21 pot merge sa le recupereze de la depozitul din Micalaca. In acest an de la cei care nu au vrut sa respecte regulile s-a incasat suma de 81 de mii de lei.

Claudia Untaru - Glasul Aradului

  • Porti deschise la AR-MEDICA

Si in acest an produsele prezentate la Ar-Medica au atras interesul aradenilorSute de persoane au participat, chiar de la deschidere, la targul AR-MEDICA, editia 2008.
Targul AR-MEDICA a devenit un punct de reper in domeniul medical aradean si nu numai, dovada fiind numarul impresionant de vizitatori prezenti chiar de la deschiderea targului.
La cea de a XV-a editie a targului international de medicina, aparatura medicala, aparatura de laborator, stomatologie, farmacie, ortopedie, optica si servicii conexe au participat 120 de firme, atat din tara cat si din strainatate.
„Targul AR-MEDICA isi asteapta vizitatorii pana sambata, 8 noiembrie 2008, incepand cu ora 9,00 pentru a participa la programul de conferinte specializate, dupa cum urmeaza: farmacie, stomatologie, medicina specializata si de familie, asistenta medicala si moase. Conferintele se astazi sunt dedicate stomatologiei, medicilor specialisti si medicilor de familie, iar programul zilei de maine se adreseaza farmacistilor, medicilor stomatologi, medicilor specialisti si medicilor de familie”, ne-a spus Nicolae Grosan, directorul Expo Arad International.
Din toate domeniile
Firmele care participa sunt producatori, importatori si distribuitori care au ca domenii de activitate urmatoarele profile: stomatologie; diagnosticare; electromedicina; chirurgie; medicina de urgenta; instrumentar medical; articole de unica folosinta; publicatii de profil.
Beneficii
Pe perioada desfasurarii manifestarii, medicii de familie si specialistii, medicii stomatologi si farmacistii, in urma participarii la aceste programe stiintifice, pot obtine ore de Educatie Medicala Continua (EMC) si ore de Educatie Profesionala Continua (EPC).
Programul de vizitare:
vineri 9.00 – 18.00
sambata 09.00 – 18.00
Se asigura transport gratuit pe traseul Podgoria - Gara CFR – UTA – FORTUNA - Expo Arad International si retur. Biletul de intrare costa doi lei.

A.P. - Jurnal aradean

  • Sute de mii de leduri si beculete vor lumina de sarbatori

Se lucreaza la montarea instalatiilor care ilumineaza Aradul de sarbatoriSarbatorile de iarna vor gasi Municipiul Arad imbracat in luminite. Este vorba despre iluminatul festiv la care se lucreaza de zor inca de la inceputul saptamanii. Conform declaratiilor purtatorului de cuvant al Primariei Municipiului Arad, Corina Draghici, anul acesta orasul va avea peste 360 de mii de leduri si beculete, iar ghirlandele si tuburile de lumini se vor intinde pe o distanta de 7 km. De asemenea, vor fi afisate bannere pe care va scrie: „Sarbatori fericite si La multi ani”. Totodata orasul va fi populat si de ingerasi luminati. In marile piete din Arad, cum este a Primariei, UTA, Gara, se vor impodobi brazi. Intr-un cuvant Aradul va straluci timp de cateva luni. Anul trecut, beculetele de sarbatori au fost aprinse inca de la inceputul lunii decembrie si au cuprins peste 3 mii de ghirlande luminoase si peste 100 de braduti impodobiti cu plase de lumini, la care s-au mai adaugat zeci de mii de beculete grupate in ghirlande si sute de becuri flash, in culorile rosu, verde, albastru si galben.

C.U. - Glasul Aradului

  • Cu 200 de milioane de euro, in 6 ani Cetatea ar putea transforma Aradul intr-un oras turistic

Asa a aratat Cetatea Aradului cand santurile de aparare erau umplute cu apaMinistrul Apararii, Teodor Melescanu, va fi prezent astazi la Arad, prilej cu care probabil ca va aborda din nou subiectul Cetatii Aradului.
Gheorghe Falca spune ca solutia intrarii Cetatii in administratia primariei este mutarea unitatii militare in Gai, insa primariei i s-au cerut 30 de miliarde. In ceea ce priveste transformarea fortificatiei intr-o atractie turistica, primarul spune ca ar trebui investiti 200 de milioane de euro: 77% investitie privata, 21% parteneriat public-privat si 2% din bugetul local. „Patru milioane de euro ne permitem si noi sa punem”, spune Falca.
Realizarea proiectului ar dura 6 ani. „Ar veni un sfert de populatie din Ungaria pentru cei 13 martiri generali din revolutia de la 1848. Zilnic vine in acest moment cate un autocar din Ungaria, cu turisti care viziteaza Parcul Reconcilierii”, adauga primarul.
Acesta are planuri si pentru amenajarea Muresului: „Vom construi pasaje peste Mures, o conducta care leaga cele doua bucle. De asemenea, ar fi necesara amenajarea unui baraj in Mures, pentru inot, iar plimbarile cu ambarcatiuni, barci de agrement, ar putea pleca de la Port Arthur. Se poate merge cu barca spre Pecica, pentru ca va fi descoperita o lume foarte frumoasa pe Valea Muresului”.
Gheorghe Falca sustine totodata ca nu avem suficiente hoteluri in oras, iar faptul ca un singur hotel este cotat cu patru stele face ca preturile de aici sa fie foarte mari. Edilul-sef spune ca succesul turistic al Cetatii se va baza pe faptul ca in Europa nu exista o alta cetate de acest fel, asa de bine pastrata.
Pentru a nu pierde ocazia de a lua fonduri structurale, primarul spune ca Aradul a luat 10 milioane de euro pentru reabilitarea liniei lui 2, din dreptul Bisericii Sarbesti pana la Boul Rosu . „Mai ramane prelungirea falezei de la Alfa, cu terenuri private, pe care daca le legam, iesim dincolo de autostrada, in zona Caramidariei si la Padurea Ceala. Vom avea o faleza impresionanta. Este un proiect pe termen lung, poate pentru altii”, a incheiat Falca.

Dana Mirea - Observator

  • Victor Faur a fost condamnat !

Victor Faur a primit o condamnare de un an si patru luni cu suspendare si plata a 240.000 de dolari despagubiriUn an si patru luni cu suspendare si despagubiri de 240.000 de dolari pentru hackerul aradean.
Tribunalul Arad a decis astazi: un an si patru luni de inchisoare, cu suspendare si plata a 240.000 de dolari catre NASA, Departamentul Energiei si cel Naval, pentru Victor Faur, cu posibilitatea ca avocatii aradeanului sa faca recurs in 10 zile.
Aradeanul a devenit cunoscut lumii intregi dupa ce a trecut de securitatea celei mai titrate institutii americane, NASA. Faur a fost condamnat pentru toate cele patru capete de acuzare, pedeapsa cea mai mare fiind de un an si patru luni de inchisoare, cu suspendare.
De asemenea instanta a hotarat ca hackerul sa despagubeasca NASA cu 215.000 de dolari, respectiv 16.000 de dolari, respectiv 8.860 de dolari pentru Departamentul Energiei respectiv pentru cel cel Naval, celelalte pretentii financiare formulate de intitutiile americane au fost respinse de instanta. Faur mai are de achitat si statului 2.750 de lei, cheltuieli judiciare.
Faur face recurs
La pronuntarea sentintei a fost prezent doar unul din cei doi avocati. De asemenea si Victor Faur a fost absent, avocatul acestuia punand lipsa aradeanului pe seama emotiilor si a interesului presei pentru cazul sau.
Dupa aflarea sentintei Mircea Borza, avocatul lui Faur, a declarat ca vor face recurs si ca nu comenteaza sentinta.
„Nu ne-am asteptat la aceasta sentinta. Vom ataca prin cai legale sentinta. Noi consideram in continuare ca apararea noastra a fost motivata si dovedita si ca Victor Faur nu a savarsit infractiunile respective. Nu sunt dovedite infractiunile prevazute la articolele 3, 1, 44 si 45, ci numai accesul ar fi fost recunoscut de catre Faur. De asemenea consideram ca suma (n.r. 240.000 de dolari) care trebuie platita este foarte mare”, a spus Borza.
Procesul aradeanului a inceput in urma cu un an. Atunci Faur a fost acuzat pentru interceptare de date, accesare fara drept a datelor informatice din sistemele NASA, Departamentului Energetic si cel Naval, modificare de date si descarcarea fara drept a programelor informatice.

Ioana Costas - Jurnal aradean


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]