Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 6 octombrie 2008
Stirile TVA aici
  • Cresc preturile in CLM

Alesii municipali sunt chemati marti sa voteze cresterea pretului caldurii furnizate de centrala termicaAlesii municipali sunt chemati marti sa voteze cresterea pretului caldurii furnizate de centrala termica.
Sedinta extraordinara de consiliu municipal marti, cand alesii sunt chemati sa voteze, printre altele, o serie intreaga de planuri urbanistice de detaliu si studii de oportunitate.
Cele mai grele dintre proiectele ce vor sta marti pe masa alesilor sunt legate insa de centrala electrica de termoficare, capul de afis al ordinii de zi vizand aprobarea noilor preturi si tarife locale pentru energia termica produsa si livrata de CET.
Daca consilierii vor vota cele propuse de Primaria Arad, atunci pretul local de facturare pentru energia termica furnizata populatiei prin sistemul centralizat va creste de la 176,47 lei/gigacalorie (incluvis TVA) la 185,88 lei/gigacalorie (inclusiv TVA).
Alesii sunt chemati marti sa aprobe tariful local de 29,83 lei/Gcal pentru transportul energiei termice detinata populatiei, tariful local de 95,15 lei/Gcal pentru distributia energiei termice, pretul total format din pretul de producere, tariful de transport si tariful de distributie urmand sa ajunga la 287,45 lei/Gcal. Pretul de producere al energiei termice a fost stabilit anterior la 162,47 lei/ Gcal.
Si tarifele pentru agentii economici vor creste, caci alesii municipali sunt chemati sa aprobe si tariful local de 25,07 lei/Gcal, exclusiv TVA, pentru transportul energiei termice detinata agentilor economici, dar si tariful local de 79,96 lei/Gcal, exclusiv TVA, pentru distributia energiei detinata agentilor.
Refuzul, imposibil?
In plus, e greu de crezut ca la majoritatea pe care o detine PD-L in consiliul local, proiectul - cu impact negativ asupra buzunarelor aradenilor - nu va trece de alesi. Mai mult, CET e in pragul falimentului, iar refuzul majorarii gigacaloriei ar ingropa definitiv centrala.
Desi proiectul nu face referire la data de la care noile tarife vor intra in vigoare, cel mai probabil acestea vor avea aplicabilitate din octombrie, dupa ce o majorare a tarifelor la energia termica, ce va fi simtita tot acum de populatie, a avut loc in vara.
Tot marti, alesii sunt chemati sa voteze modificarea contractului de concesiune a activitatii de neutralizare a deseurilor urbane din municipiu, metoda de facturare a energiei termice, subventia lunara la CET, atribuirea de denumire unei piete. etc. Adica, per total, un numar de 18 proiecte.
Unul singur!
Un singur proiect de hotarare apartine, ca initiativa, altcuiva decat primarului. Este vorba de proiectul care vorbeste de modificarea regulamentului de organizare si functionare al consiliului local, proiect inaintat de consilierul PSD, Teodora Hotaran.

A.B. - Jurnal aradean

  • La Universitatea de Vest „Vasile Goldis” - Simpozion stiintific de cardiologie

La UVVG a avut loc un simpozion stiintific de cardiologieFacultatea de Medicina, Farmacie si Medicina Dentara din cadrul Universitatii de Vest „Vasile Goldis” din Arad a fost la sfarsitul saptamanii trecute, gazda unei manifestari stiintifice si de formare continua a Societatii Romane de Cardiologie (SRC), adresata medicilor si rezidentilor. Manifestarea s-a desfasurat in Aula istorica Stefan Cicio Pop, si a avut drept tema: „CAPCANE ALE MEDICAŢIEI CARDIOVASCULARE”
Printre invitatii de onoare ii amintim pe Prof. Dr. Mircea Cinteza, Prof. Dr. Ion Bruckner, Prof. Dr. G. A. Dan din cadrul U.M.F. Carol Davila Bucuresti, Prof. Dr. O. C. Mungiu de la UMF Iasi, Conf. Dr. I. M. Coman FESC, Conf. Dr. Adina Ionac UMF Victor Babes Timisoara. Temele abordate au fost deosebit de interesante si incitante: noi directii in terapia farmacologica a patologiei cardiovasculare, reactii adverse si efecte nedorite ale medicatiei cardiovasculare, noutati in terapia aritmiilor, hipotermia – realitate sau himera precum si altele. 
Conform celor declarate de prof. univ. dr. Liana Mos, decan al Facultatii de Medicina, Farmacie si Medicina Dentara din cadrul Universitatii de Vest „Vasile Goldis”, obiectivele cursului au fost dezvoltarea activitatii de prevenire si asistenta medicala in bolile cardiovasculare, promovarea cercetarii stiintifice in domeniul fundamental (fiziologie, fiziopatologie cardiovasculara), in domeniul cardiologiei clinice, epidemiologiei bolilor cardiovasculare, investigatiilor si explorarilor cardiovasculare invazive si noninvazive precum si in domeniul terapiei cardiovasculare, instruirea si cresterea nivelului stiintific cu ultimele noutati in domeniu, un schimb de valori pentru a contribui la cunoasterea experientei cardiologiei romanesti.
„Este o onoare pentru medicina aradeana sa fie gazda unor membrii marcanti ai Societatii Romane de Cardiologie, o asociatie profesional-stiintifica, care reuneste medici de diverse specialitati cu activitate clinica si stiintifica recunoscuta in domeniul cardiologiei” a subliniat prof. univ. dr. Liana Mos.

Glasul Aradului

  • O moda noua in magazinele naturiste din Arad: cosmetice pe baza de insecte!

Produsele alimentare, cosmeticele, siropurile sau vinurile sunt doar o parte din oferta bogata a magazinelor naturisteProdusele alimentare, cosmeticele, siropurile sau vinurile sunt doar o parte din oferta bogata a magazinelor naturiste. Fara chimicale, E-uri, conservanti sau emulgatori, produsele sunt sanatoase si la preturi accesibile.
In Arad functioneaza cel putin trei magazine naturiste, unde gasim de la plante medicinale, uleiuri, tincturi, vinuri, produse cosmetice pana la alimente vegetale si paine. „Produse naturiste folosesc de ceva vreme, de obicei iau capsule de afine si de catina, pentru ca ajuta la sanatate, sunt vitaminizante. Eu am probleme cu cataracta si acestea sunt bune, fiindca nu contin chimicale. Si preturile mi se par rezonabile, sunt mai accesibile decat al medicamentelor din farmacii”, ne spune Lidia Truta, una din clientele pe care le-am gasit la un magazin din centru.
Preturile difera in functie de produs si gramaj. In categoria produselor alimentare vegetale oferta este foarte variata: o paine neagra fara emulgatori, la 400 gr., costa 1,5 lei, iar la 800 gr. o putem cumpara cu 2,8 lei; pateurile vegetale le gasim la 2,5 lei, branza tofu la 4,8 lei, drobul vegetal la 4,2 lei/ bucata, salamul la 5,5 lei/bucata si uleiul vegetal-de in: 11 lei, dovleac: 25 lei, uileiul de masline: 15 sau 29,5 lei.Tot in categoria alimentelor extrem de bine vandute putem include si cerealele, simple, cu fructe uscate, de grau sau porumb, al caror pret este cuprins intre 2 si 11,70 lei.
Cremele pe baza de plante sunt cele mai cautate produse din randul cosmeticelor naturale si au preturi cuprinse intre 8 si 35 lei, in functie de gramaj si firma producatoare. Exista produse pe baza de propolis, lapti sor de matca si vopsele de par care nu contin chimicale. Cea mai noua gama de produse cosmetice din magazin contine produsele pe baza de insecte, care, desi nu au aparut de mult se vand destul de bine. De la creme pentru masaj corporal, supozitoare, sampoane sau solutii pentru cavitatea bucala, toate au in compozitie insecte. Acestea au si preturi pe masura, cea mai ieftina o putem cumpara cu 21,50 lei pe cand o crema pentru masaj corporal poate sa ajunga pana la 32 lei.
Nu doar alimente sau cosmetice putem gasi in magazinele naturiste, ci si vinuri, apa sau siropuri (afine, trandafiri, dovleac). Vinul de coacaze, recomandat in anemii, il putem cumpara cu 11,50 lei la 750 ml si apa filtrata energizata la 5 lei o sticla de 2 litri. Doua dintre produsele despre care nu foarte multa lume stie ca exista sunt neutralizatorul si diamagneticul impotriva radiatiei electromagnetice pentru telefonul mobil, care pot fi achizitionate cu 35,50 lei. Acestea sunt foarte subtiri si se ataseaza pe carcasa telefonului fara a incomoda utilizatorul in vreun fel.
Cele mai cautate produse din magazinele de tip naturist sunt ceaiurile pe baza de plante, recomandate in tratarea racelilor, cure de slabire, colesterol si alte afectiuni precum si produsele pentru imunitate, pe care oamenii le cumpara pentru a se pregati de sezonul rece.

Corina Hutan - Observator

  • Sute de hectare isi asteapta proprietarii - Se elibereaza titlurile de proprietate

La Sicula autoritatile locale asteapta ca oamenii sa vina sa ridice titlurile de proprietateAutoritatile locale asteapta ca oamenii sa vina sa ridice titlurile de proprietate 
Dintre cele peste 200 de cereri de retrocedare a terenurilor, inregistrate de Primaria Sicula, ca urmare a Legii 247 din 2005, nu mai putin de 119 dosare au primit aviz favorabil, dupa ce comisiile de fond funciar le-au studiat.
Mai mult, titlurile de proprietate emise de catre autoritati asteapta de ceva vreme sa fie ridicate de catre cei ce au solicitat respectivele suprafete de teren. „Asteptam ca cei ce au solicitat terenuri in baza Legii 247/2005 sa contacteze Primaria Sicula, pentru a vedea daca sunt in drept sa primeasca hectarele solicitate. Apoi, acestia trebuie sa-si ridice titlurile de proprietate. Fac si pe acesta cale apel la cei ce au solicitat teren sa sune la Primarie si sa verifice situatia. Sunt persoane care nu au dat vreun semn de viata pentru a intra in posesia titlurilor de proprietate, asta desi noi am trimis scrisori pentru a-i anunta sa vina sa-si ia titlurile de proprietate. Unele dintre scrisori ne-au fost trimise inapoi de catre Posta Romana, intrucat adresele nu erau cele indicate de catre solicitanti la vremea depunerii dosarelor” - spune Aurel Radita, primarul comunei Sicula.
Cererile depuse in perioada august-noiembrie 2005 au fost in numar de 210, iar suprafetele solicitate au fost de 1.013 hectare. Aviz favorabil au primit 119 dosare, iar suprafata aferenta acestora este de 429 de hectare - toate - teren arabil.
Pentru cei aflati in aceasta situatie, Primaria Sicula pune la dispozitie doua numere de telefon la care cei interesati pot suna pentru a verifica situatia dosarului sau a dosarelor depuse in urma cu trei ani. Astfe, solicitantii pot suna la 0257. 326.008 si 0743.33.00.29. „Este important ca oamenii sa sune la aceste numere de telefon pentru a vedea rezolutia data de catre comisia de fond funciar. Vrem ca acestia sa nu vina degeaba pana la sediul primariei” mai completeaza primarul Aurel Radita.

Razvan Cretu - Glasul Aradului

  • Echitatie, la cel mai inalt nivel

Concursul hipic desfasurat la Arad a fost un adevarat festival pentru iubitorii de echitatieConcursul hipic desfasurat la Arad a fost un adevarat festival pentru iubitorii de echitatie. 
Dupa 10 ani in care aradul nu a gazduit nici un concurs de echitatie, iata ca in acest week-end aradenii s-au putut bucura de un concurs international. Sambata dupa-amiaza iubitorii sportului „cu sange albastru” au fost alaturi de concurenti, incepand cu probele destinate copiilor si culminand cu probele in forta cu obstacole foarte mari.
Concursul organizat de Regia Nationala a Padurilor - Romsilva, Directia Silvica Arad si Depozitul de armasari a fost dotat cu premii cuprinse intre 300 si 700 de lei, in functie de locul ocupat si de categoria de varsta. „A fost un eveniment de talie internationala, participand calareti din Cluj, Bihor, Timis, Arad, dar si Ungaria. Pentru noi, concursul de sambata a fost un nou inceput, dar vom continua in fiecare an si speram sa reinnodam traditia echitatiei”, ne-a spus Dorel Cioban, antrenor la Depozitul de armasari din Arad.
Printre participantii la probele cele mai dificile s-au numarat si calareti care se pregatesc pentru concursul national. „Sigur ca au existat mai multe probe, unele dintre ele destinate chiar si calaretilor incepatori, dar publicul s-a putut bucura si de probe cu o dificultate foarte ridicata. In ceea ce priveste conditiile, terenul a fost excelent, iar faptul ca publicul a fost multumit, ne-a adus o bucurie si mai mare”, a mai precizat Cioban.

A.P. - Jurnal aradean


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]