Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Marti, 6 mai 2008
Stirile TVA aici
  • Aradul, poluat de CET

Poluare cu praf de la CETVantul a ridicat nori de praf de pe halda de steril de la CET, pe centura circulandu-se cu greutate.
Halda de steril de la CET si-a facut din nou de cap in Arad, sambata, factorul determinant fiind, si de aceasta data, vantul puternic. 
Acesta a ridicat nori de praf de pe halda centralei, care s-au abatut asupra orasului.
In doar cateva minute, aerul a devenit irespirabil in mai multe cartiere ale Aradului. 
Circulatia autovehiculelor pe drumul de centura si pe o portiune din DN 79 s-a facut cu greutate din cauza prafului, soferii fiind nevoiti sa reduca viteza pentru a se evita accidentele.
Poluarea venita de la halda este posibila in conditiile in care, potrivit conducerii CET, instalatia de stropire a haldei de zgura nu poate acoperi decat un procent de 30 la suta din totalul celor 60 de hectare (pe care sunt depozitate cele peste 2,2 milioane tone de cenusa).
Astazi, comisarii Garzii de Mediu vor merge sa verifice daca cei de la CET au respectat prevederile referitoare la protectia mediului, CET fiind in pericol de a incasa inca o amenda pentru halda de steril de aici, problema pentru care nu exista inca solutii.

Adriana Barbu - Jurnal Aradean

  • "Folk Fest"

La Arad va avea loc festivalul "Folk Fest"In perioada 9, 10 si 11 mai va avea loc in Arad festivalul de muzica folk "Folk Fest "
Ajuns la cea de-a patra editie "Folk Fest" este un proiect al Casei de Cultura si al Consiliului Local al Municipiului Arad. 
Inititorii acestui festival sunt Andreea Urs, Ana Maria Csordas, Lucian Chirlan si Sorin Szabo. 
Festivalul de muzica folk, intitulat initial "Arad, let me Folk You!" a luat nastere acum patru ani ca o manifestare a unui grup de studenti din cadrul Universitatii "Aurel Vlaicu" Arad. 
Incepand cu anul trecut festivalul de muzica folk si-a castigat mai multi adepti printre aradeni devenind o manifestare ceruta de public.
Printre artistii invitati sa cante de-a lungul timpului in cadrul acestui festival se numara nume consacrate precum Ducu Bertzi, Vladi Cnejevici, Mircea Bodolan.
Editia din acest an a festivalului "Folk Fest" se doreste a fi una speciala. 
Pe parcursul celor trei zile de festival vor evolua pe scena artisti care nu mai au nevoie de nici o prezentare precum Nicu Alifantis, Formatia Tapinarii, Alexandru Andries, Mircea Vintila & Trupa Brambura, Mircea Baniciu & Vladi Cnejevici. 
Spectacolele din cadrul festivalului de folk din acest an se vor desfasura in Piata Avram Iancu incepand cu orele 19, iar intrarea este libera.

Cristina Lazurca - Glasul aradului

  • Scandal la UPU-Pediatrie intre insotitorii pacientilor si medici

Scandal la UPU-Pediatrie de la Spitalul JudeteanFenomenul agresarii personalului medical de la Unitatile de Primire Urgente ale spitalelor aradene ia amploare. 
Tot mai des se intampla ca medicii si asistentele medicale sa fie insultati si supusi agresiunilor verbale venite din partea persoanelor care sunt nevoite sa astepte minute in sir, uneori chiar ore pentru a fi consultati si a primi ingrijirile necesare.
Un astfel de scandal a avut loc si vieri dimineata in sala de asteptare a Unitatii de Primire Urgente, Pediatrie a Spitalului Judetean. 
Aglomeratia, numarul mare de cazuri si gravitatea acestora au starnit un scandal de proportii, atat intre cei care asteptau sa le vina randul pentru consult si personalul medical, cat si  intre pacienti. 
Totul a pornit de la cateva femei de etnie rroma care, suparate ca au fost puse sa astepte prea mult, au inceput sa tipe in hol la medicii de garda, acuzandu-i ca trateaza pacientii in mod preferential, in functie "de pile" si "cunostinte"
Chiar daca medicii au incercat sa le explice femeilor modalitatea prin care se triaza pacientii, in functie de gravitatea afectiunilor, nu s-au ales decat cu injurii, calomnii si amenintari. 
Ca tacamul sa fie complet, cearta s-a extins si intre persoanele din sala de asteptare, protagonistele fiind aceleasi femei care doreau sa intre in cabinet inaintea altor pacienti care asteptau de mai mult timp. 
Pentru ca lucrurile amenintau sa degenereze a fost nevoie de interventia personalului de securitate, fiind solicitat chiar si ajutorul infirmierilor. 
Totul s-a desfasurat sub privirile speriate de tipete a micutilor care au trebuit sa  suporte agitatia si galagia din sala. 
Este al doilea caz de acest gen in nicio saptamana, in noaptea de Inviere apelandu-se chiar la interventia politiei, pentru a potoli o tanara nemultumita de ingrijirile acordate fratelui sau minor aflat in coma alcoolica.

Ana Maria Cantea - Observator

  • Autobuze pentru Carrefour

Transport cu autobuze la CarrefourCompania de Transport Public Arad va introduce, odata cu deschiderea celui mai mare centru comercial din Arad, Armonia-Carrefour, doua noi linii de autobuz.
Este vorba despre rutele Podgoria-UTA-Electrometal-Fortuna-Complex Armonia-Carrefour, cu 18 curse dus-intors pe zi si UTA-Electrometal-Fortuna-Complex-Armonia, cu 78 curse dus-intors pe zi. Armonia-Carrefour se va deschide pe 28 mai, in zona Industriala Vest, langa DN 7 Arad-Nadlac.

Alex Negru - Evenimentul Zilei

  • La Neudorf, Ziua pompierilor

La biserica din Neudorf a fost sarbatorita de Sfantul Florian Ziua pompierilorDuminica a avut loc la Neudorf sarbatorirea Sfantului Florian, ocrotitorul pompierilor. 
Sarbatoarea a inceput in frumoasa biserica catolica din localitate. 
Biserica are o vechime de cateva sute de ani si a fost construita de nemtii care au format satul Neudorf. 
Biserica are anumite caracteristici care o fac unica in aceasta parte a tarii: "are un sarcofag in care este tinut trupul neinsufletit al Arhiducesei de Habsburg, un monument construit tocmai din ordinul lui Ferdinand I; in fata altarului este ingropata familia grofului Lovas - cea care a infiintat biserica; un ceas mecanic din 1882 care functioneaza si astazi; o orga veche de peste o suta de ani si trei clopote de alama care prin rezonanta lor puternica sunt menite sa alunge ploaia", ne spune administratorul bisericii, Lorand Wonerth. 
Dupa ceremonie, pompierii s-au deplasat la caminul cultural, unde au ciocnit cateva pahare de bere in cinstea zilei lor. 
Aici am aflat de la seful lor, Tiberiu Fazekas, ca sectia de pompieri din localitate cuprinde 20 de membri, toti fiind voluntari. 
Singura lor rasplata pentru munca depusa este doar mandria de a fi pompier. 
"Aceasta sarbatoare pentru noi inseamna continuarea traditiei pe care ne-au lasat-o nemtii", incheie T. Fazekas.

Adrian Cotuna - Glasul aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]