Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Marti, 5 februarie 2008
Stirile TVA aici
  • Autostrada, doar in toamna

Anul acesta vor incepe lucrari la infrastructura pentru autostradaPrefectul sustine ca, in acest an, vor incepe lucrari importante pe sectorul infrastructura.
Prefectul Aradului s- a intalnit pe parcursul saptamanii trecute, la Bucuresti, cu primul ministru si sapte dintre ministri cabinetului Tariceanu, tema principala a discutiilor cu prefectii fiind accesarea fondurilor structurale si rolul pe care reprezentantii Guvernului in teritoriu il vor avea in aceasta chestiune.
Gavril Popescu s- a intors de la Bucuresti cu o tona de materiale si informatii dintre care cele mai interesante par a fi tot cele legate de infrastructura, cu toate ca, de pilda, vestile despre demararea constructiei autostrazii Arad- Timisoara nu sunt dintre cele mai bune.
Doar din vara
incolo Prefectul sustine ca, in intrevederea pe care a avut cu ministrul Transporturilor, s- a discutat mult pe tema autostrazii Arad- Timisoara si cea a centurii ocolitoare a Aradului si ca, printre altele, "contractul de lucrari pentru acest tronson de autostrada se va semna in acest an".
La insistentele noastre, Gavril Popescu ne- a indicat exact termenul pentru semnarea contractului: 1 iunie 2008, desi in trecutul nu prea indepartat se vorbea, tot pe acte, de faptul ca lucrarile pe acest tronson vor incepe in primavara, cu podul din Arad.
Din pacate, desi licitatia pentru lucrari a fost organizata, iar de bani se vorbeste ca acestia exista de cativa ani, momentul debutului efectiv al lucrarilor este necunoscut autoritatilor locale. 
Prefectul sustine insa ca "sunt 44 de kilometri de autostrada a caror constructie va incepe cu siguranta in 2008 si se va finaliza in 2010.
Ni s- a cerut, de la nivelul ministerului, ajutor pentru identificarea proprietarilor de terenuri de pe acest tronson, ca sa nu ne trezim ca nu pot incepe lucrarile din cauza ca nu am identificat proprietarii terenurile. Noi vom monitoriza aceasta activitate",
a punctat prefectul.
Alte investitii
Desi discutiile despre autostrada si despre alte drumuri care ar urma sa fie reabilitate in viitorul apropiat sunt vechi, iar de aparut nu a aparut mai nici o noutate in acest domeniu (decat vechile promisiuni), prefectul sustine ca lucrurile sunt totusi avansate in privinta listei de investitii in infrastructura care priveste judetul Arad.
"Putem fi multumiti ca judet pentru ca, in acest an, se va trece la lucrari importante la drumuri, lucrari de consolidare, impotriva inundatiilor etc. In acest an vor incepe lucrarile si la drumul expres Arad- Oradea, pe sectiunea Arad- Zerind, investitie care se va realiza din Fondul National de Dezvoltare, si tot anul acesta incep actiunile pentru autostrada Arad- Nadlac".
Sediu spre Nadlac
Revenind la problema autostrazii si a exproprierilor, prefectul sustine ca a adus in discutie la Bucuresti si chestiunea sediului Directiei Sanitar- Veterinare Arad (DSVSA), care trebuie demolat pentru ca pe acolo va trece autostrada.
"In Arad se va construi un laborator modern pentru DSVSA.
Din pacate, vechea locatie nu mai e corespunzatoare pentru ca pe acolo trece autostrada, dar avem obligatia sa construim un sediu pentru ca Aradul sa nu piarda aceasta importanta institutie. Vom porni actiunea de achizitionare a unui hectar, sau a unui hectar si jumatate de teren. Am identificat deja un spatiu care apatine Ministerului Apararii, in Zona Industriala, dar sunt convins ca exista si alte locatii pentru aceasta institutie".

Prefectul nu a precizat insa tremenul pana la care DSVSA trebuie sa paraseasca sediul actual.

Adriana Barbu - Adevarul

  • Jaf la o bijuterie din Arad

Politia cerceteaza bijuteria jefuita in plin CentruO bijuterie situata in centrul Aradului a fost jefuita noaptea trecut.
Desi este in buricul targului si are sisteme de paza, hotii par sa fie adevarati maestri si s-au miscat cu repeziciune, asa ca in cateva secunde au fost in interiorului magazinului de bijuterii si cadouri, de unde au sustras sute bijuterii din argint in valoare de aproape 50.000 lei.
Administratorul magazinului de bijuterii, Gabriel Sima Covaci, a declarat ca, la prima vedere, au fost furate "bijuterii de argint in valoare de 4-5 sute de milioane lei vechi... inele, lanturi, cateva sute de bucati".
Odata intrati, hotii au ales doar bijuterii scumpe si nu au luat articole de argintarie de mari dimensiuni pentru a se putea face nevazuti mai usor cu prada. 
Pentru ca declansasera alarma, hotii nu au zabovit prea mult prin magazin, asa ca nu au continuat sa caute bani si alte valori in casa de schimb valutar din interiorul bijuteriei.
Tot din aceasta cauza hotii nu au mai ajuns nici la seiful cu bijuterii din aur, aflat in magazia bijuteriei, de unde ar fi putut fura si mai multe bijuterii valoroase. 
Desi magazinul are doua firme de paza, una pentru bijuterii si alta pentru casa de schimb valutar, hotii s-au miscat foarte repede si pana cand au ajuns agentii de paza, hotii erau deja plecati.
Reprezentantul firmei de paza si protectie, ajuns la locul jafului, a precizat ca "usa a fost fortata la intrare, dupa care au intrat in magazin. Probabil au folosit un levier, o surubelnita sau chei potrivite... sunt specializati".
Magazinul de bijuterii este inconjurat de mai multe banci si magazine dotate cu sisteme sofisticate de supraveghere. 
Speranta politistilor este ca macar camerele video din magazin sa fi surprins chipurile hotilor. 
Marfa era asigurata, asa ca, cel putin teoretic, proprietarul ar trebui sa isi recupereze pierderile.

Alex Negru - Evenimentul Zilei

  • Au invins prejudecatile: 76 doamne si domnisoare vegheaza la siguranta aradenilor!

Politistele - o prezenta tot mai des intalnita si in AradDaca in urma cu cativa ani le puteai numara pe degete, in prezent, nu mai putin de 76 de femei, doamne si domnisoare, lucreaza in cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Arad. 
Politistele aradence reprezinta 8% din totalul de angajati ai inspectoratului. 
Acestea sunt privite cu admiratie de colegii de breasla si cu o mare curiozitate de aradeni. 
In patrule pedestre, alaturi de alti colegi barbati, sau in patrule auto, femeile politist au lasat munca de birou si si-au asumat riscurile meseriei de politist.
Uniforma a fost pana de curand un "accesoriu" masculin, asociata cu duritatea, fermitatea si forta barbateasca. 
Incetul cu incetul, femeia a patruns in sfera de activitate a barbatilor, reusind sa se impuna si astfel sa schimbe conceptia despre "sexul slab"
Mergand pe strada, le poti vedea alaturi de barbatii politisti, asigurand ordinea publica sau chiar impartind amenzi soferilor care incalca regulile de circulatie.
"In cadrul inspectoratului, avem femei care lucreaza in aproape toate compartimentele, proximitate, serviciu financiar, judiciar, circulatie, ordine publica. Atat barbatii cat si femeile fac aceeasi munca, lucreaza cot la cot" ne-a precizat Camelia Tuduce Berar, purtator de cuvant al IPJ Arad.
"Mentalitatea s-a schimbat, acum sunt femei si la SPP"
Cristina Mladin, Mihaela Iacob si Loneta Bic sunt trei dintre politistele care au dorit sa ne impartaseasca cate ceva din experienta lor. 
"Am absolvit Academia de Politie in ’99, iar din 2003 sunt inspector in cadrul compartimentului de proximitate. Coordonez 12 politisti si ma descurc bine. Daca la inceput au existat unele prejudecati, pe parcurs am reusit sa castig increderea colegilor, care se comporta frumos. In timp mentalitatea s-a schimbat, acum sunt femei si la SPP. La proximitate se lucreaza foarte mult pe prevenire, incercam sa descoperim cauzele infractiunilor" ne-a relatat Cristina.
Colega ei de serviciu, Mihaela Iacob, lucreaza de trei ani in politie, agent in cadrul compartimentului de ordine publica. 
"Sunt scene la care trebuie sa fii tare. Noi sprijinim executorul judecatoresc la executari silite, citatii, mandatare de aducere in judecata. Daca o persoana devine agresiva, noi trebuie sa o imobilizam. Pe langa astea participam si la diferite actiuni, razii in baruri, restaurante".
Loneta este agent la ordine publica din 2006, si s-a acomodat repede cu meseria de politist. 
"Eu sunt mai nou angajata, lucrez de aproximativ un an. Am termintat liceul economic, si am facut pregatire trei luni la Slatina. Probele au constat in legislatie, autoaparare si tragere cu arma. Saptamanal paticip la programul sportiv, la exercitiile de tragere cu armamentul, pentru mentinerea conditiei fizice".
Deocamdata, cele trei au un program fix, de opt ore pe zi. 
Dar ca orice politist, ele spun ca sunt gata oricand sa-si faca datoria, fara sa se lase intimidate de infractori.

Cristina M. Poenar - Observator

  • Deces la locul de munca

Deces la locul de munca in Gara AradUn barbat in virsta de 54 de ani angajat al CFR a murit dimineata in Gara Arad. 
Barbatul lucra de 20 de ani ca manevrant la CFR Marfa. 
Dimineata el a venit la Arad cu o granitura de tren, a predat actele sefului de statie si a preluat alte documente pentru a pleca intr-o noua cursa. 
In timp ce se indrepta spre locul de munca i s-a facut rau, a cazut pe peron si a murit in urma unei comotii cerebrale. 
La fata locului a sosit de urgenta un echipaj de la Slavare dar medicii nu au mai putut face nimic decat sa constate decesul. 
Politia a inceput o ancheta pentru a stabili imprejurarile in care s-a produs decesul. 
Colegii barbatului spun ca in ultima perioada acesta era foarte agitat si spunea ca are probleme din cauza salariului mic. 
Greva feroviarilor declansata in acea dimineata nu a afectat circulatia trenurilor in gara Arad. 
Trenurile internationale au respectat orarul la iesirea din tara, singurele intarzieri inregistrandu-se la trenurile care au venit din strainatate, acestea fiind cauzate de greva feroviarilor maghiari.

Vasile Obsitos - Televiziunea Arad

  • "Jungla" de la Padurice

Targul de animale de PaduriceInnebuniti de atatea emisiuni gen "animal planet" despre tot felul de animale din toate cotloanele pamantului, ne-am gandit ca ar fi corect sa ne prezentam si noi "jungla" noastra de la Padurice. 
Şi aici gasim in fiecare duminica tot felul de "fiare" care mai de care. 
Niste catei rasa "Bichon maltez" ne iau ochii (la propriu) afland pretul: 300 euro bucata! 
Cu greu ne revenim ca sa o pornim din loc si dam peste unul de al nostru-ciobanesc carpatin: 80 de lei. 
Ăsta parca mai merge, numa' sa ai unde sa-l tii cand va creste cat un vitel (vitei nu am gasit). 
Coboram stacheta si aflam ca iepurii costa intre 40 si 150 lei, cel "neo-zeelandez" si "marele belgian" fiind cei mai scumpi dar, deh, sunt de firma.
Tot de firma sunt si papagalii: penanti; nimfe; cantatori; micul si marele Alexandru; perusi si canari. 
Acestia au si ei preturi diferite, de la 50 lei pana la 7 milioane. 
Cu toate astea, domnul Avram Jurjita- crescator de pasari, ne spune ca face totul din placere, cheltuielile fiind mai mari decat veniturile. 
De fapt acest lucru ni l-au spus toti crescatorii de animale din piata. 
Mai gasim porumbei: gusat unguresc; maltez; mondaini si romani, intre 50 si un milion bucata, cel mai scump fiind gusatul nostru vecin. 
Nu lipsesc nici gainile, gugustiucii, paunii la 3 milioane, cocoseii "cochin-china" si "american" la 15 lei. 
Nu uitam nici de fauna oceanica prezenta prin tot soiul de pestisori. 
Ne ajuta la descrierea lor domnul Razvan Crisan, membru al Asociatiei "Gold Fish", asociatie care se ocupa de cresterea pestilor si a reptilelor.
"Zebre", "caras", "guppy" si "xipho" fiind doar cateva din speciile prezente in piata. 
Am stat de vorba si cu Paul Cimpoies, un client fidel al pietei, care ne-a spus ca "sunt foarte multumit de oferta iar lucrurile sunt mai ieftine aici decat in magazine".

Adrian Cotuna - Glasul Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]