Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri, 4 ianuarie 2008
Stirile TVA aici
  • Botez de 56.000 de euro

La botezul Anei Maria Falca au fost prezenti peste 200 de invitatiFetita primarului Gheorghe Falca, finuta lui Basescu, a primit cadouri cat sa-si poata cumpara un apartament.
Cu toate ca a tinut la secret cadourile primite de fiica sa la botez, primarul de Arad, Gheorghe Falca (PD-L), nu a avut de ales si a trebuit sa le faca publice in declaratia de avere postata, conform legii, pe site-ul Primariei. 
La botezul la care nasi au fost Maria si Traian Basescu, au fost peste 200 de invitati care au dat, potrivit declaratiei de avere a lui Gheorghe Falca, daruri in valoare de 56.000 euro.
Gheorghe Falca a explicat, ieri, si cum s-au adunat cadouri atat de valoroase. "Am avut invitati din SUA, Grecia si Romania. Fetita a primit bijuterii valoroase, dar si sume de bani cash", a explicat tatal micutei Ana Maria Falca.
Botezul, organizat in 7 iulie 2007, a fost in stil american, intr-un cort imens amplasat pe malul unui lac din comuna Vladimirescu, la marginea municipiului Arad. 
Pregatirile au fost pe masura. In centrul atentiei au fost nasii Maria si Traian Basescu, care s-au intretinut, amabili, cu invitatii dar au fost primii care au parasit petrecerea, in jurul orei 23.
Botezata tarziu
Desi micuta Ana Maria Falca s-a nascut in ianuarie 2007, botezul a avut loc doar in vara din cauza problemelor cu care s-au confruntat oamenii mari. 
Mai exact, problemele nasului Traian Basescu legate de suspendarea din functia de presedinte si necazurile cu DNA ale primarului de Arad, Gheorghe Falca, tatal micutei, au lasat-o pe Ana Maria fara botez cateva luni.
Nascuta in 25 ianuarie, fetita a fost botezata abia in 7 iulie. 
Explicatia a venit, atunci, chiar de la nasul Traian Basescu. 
"Am tot avut probleme. Cand eu, cand domnul primar. Si cum de probleme nu mai scapi, o sa inceapa copilul sa mearga in picioare si ramane nebotezat", spunea nasul Basescu.
Tot nasul-sef de stat era convins, inca inainte de strangerea darurilor, ca micuta va fi cu noroc. 
Traian Basescu i-a urat finutei "multa sanatate, dar trebuie sa ai in viata si putin noroc. Poate ca fiind botezata in 07.07.2007 va avea si noroc".
A plans la slujba
Slujba religioasa s-a desfasurat la manastirea de maici din cartierul aradean Gai, situata la marginea orasului. 
La slujba au participat numai lideri locali ai PD. 
Desi fusesera invitati, liderii nationali ai PD, Adriean Videanu, Emil Boc, Anca Boagiu sau Radu Berceanu nu au mai participat la eveniment. 
Nasul Basescu cu fina Ana Maria Falca Fetita a plans aproape pe toata durata botezului.
"Cand un copil se crestineaza este emotionant. Este un copil puternic, daca nu a putut vorbi, a plans", a concluzionat Traian Basescu. 
Ela, fiica fostului vicepremier si actual presedinte al PD-L, Gheorghe Seculici, s-a casatorit cu Gheorghe Falca in 2002 si au fost cununati tot de Maria si Traian Basescu.
Ce mai detin finii lui Basescu
Gheorghe Falca a obtinut, anul trecut, suma de 36.286 de lei, din indemnizatiile primite conform functiei pe care o ocupa si, impreuna cu sotia Ela, detine bijuterii (cercei, bratari, inele, coliere, brose), in valoare de 20.000 euro. 
Familia Falca are in proprietate doua imobile in municipiul Arad.
Unul dintre acestea, in suprafata de 169 metri patrati si valoare impozabila de 375.128 de lei, este situat pe strada I.L. Caragiale. 
Casa a fost obtinuta in urma unui schimb de imobile cu SC Elecon Plus SA, unul dintre cei mai importanti sponsori ai PD. 
A doua casa, un apartament, in suprafata de 206,5 metri patrati si cu o valoare de impozitare de 181.225 de lei, se afla pe Bulevardul Revolutiei, fiind detinut de Ela Falca.
Gheorghe si Ela Falca mai detin integral pachetul de actiuni la SC Pro Arhitectura SRL, si 50 la suta din actiunile SC Guinot Center SRL. 
Sotia primarului a obtinut in 2007, la SC Pro Arhitectura, unde ocupa functia de director arhitect, un venit in valoare de 4.771 de lei. 
Gheorghe Falca mai are si un credit de 20.000 euro, scadent in 2025, luat de la de la Banc Post.
PROCES
Probleme cu DNA
Gheorghe Falca are probleme cu DNA si este judecat de Tribunalul Arad pentru luare de mita si abuz in serviciu contra intereselor publice, urmat de obtinerea unui avantaj patrimonial, cu consecinte deosebit de grave. 
El este acuzat ca in martie 2005, in calitate de primar, a primit de la doi reprezentanti ai SC ELECON PLUS SRL un imobil pe strada I.L. Caragiale, mai valoros cu 111.550 de euro decat apartamentul dat la schimb.
Procurorii DNA sustin ca tranzactia s-a efectuat pentru ca, in schimb, Gheorghe Falca sa-i favorizeze pe cei doi mituitori in obtinerea, la un pret subevaluat, unui teren apartinand Consiliului Local Arad, situat in centrul orasului. 
Reprezentantii firmei si un functionar din Primarie sunt cercetati si ei in acelasi dosar. 
O noua infatisare in acest caz va avea loc in 10 ianuarie.
AVERE
Viceprimar cu cinci case
Veniturile din salariile din Primarie au scazut atat in cazul primarului cat si al viceprimarului Bognar Levente. 
O situatie locativa mai mult decat buna are viceprimarul aradean Bognar Levente (UDMR). 
El detine nu mai putin de cinci case, toate situate in centrul Aradului.
Dintre acestea, patru sunt mostenite, iar una e cumparata. 
Bognar Levente mai are trei terenuri agricole si unul in intravilan, doua masini dintre care una cumparata in 2007, doua depozite bancare, unul de 22.500 euro, care a ajuns la 100.000 de euro, in 2007, si altul infiintat anul trecut, in valoare de 64.000 de euro.
In 2007 a vandut trei terenuri din Arad pe care a luat peste 600.000 de lei. 
Celalalt viceprimar, Tiberiu Dekany, nu si-a completat noua declaratie de avere, fiind in concediu in ziua in care trebuia predat documentul.

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Trei sondaje independente vor decide candidatul PNL pentru Primarie!

PNL Arad va decide candidatul pentru PrimarieConducerea centrala a PNL a decis desemnarea candidatului pentru Primaria Aradului in urma unor cercetari sociologice. 
Astfel, la mijlocul acestei luni ar urma sa fie comandate trei sondaje de opinie, efectuate de institute specializate independente, care sa indice (prin media lor) liberalul cu cele mai mari sanse la alegerile locale din luna iunie.
Presedintele organizatiei municipale, Tiberiu Dekany, a spus ca pana cel tarziu saptamana viitoare vor fi stabilite numele propuse aradenilor, care vor face obiectul studiilor sociologice. 
Numele vehiculate pana in prezent sunt Tiberiu Dekany, Ionel Ciupe, dar si cel al prefectului Gavril Popescu. 
Dekany considera ca, desi este prefect si nu poate in acest moment sa isi anunte candidatura, Gavril Popescu nu trebuie omis din aceasta analiza. 
"Domnul Popescu este o varianta si nu consider ca o nominalizare din partea PNL ar fi o incompatibilitate, din punctul de vedere al statutului de inalt functionar public" spune presedintele organizatiei municipale PNL. 
Cel mai probabil, aradenilor le vor fi prezentate sase nume, chiar daca nu toti cei inscrisi vor dori sa candideze pentru functia de primar. 
Vor fi astfel testate persoane care vor candida pentru alte functii relevante pe plan local.
Oficial, candidatul PNL ar trebui nominalizat pana la finalul lunii, dar nu ar fi exclus ca acest termen sa fie depasit, stiindu-se ca liberalii au o problema cu termenele-limita. 
Oricum, candidatul pentru functia de primar va avea destul de munca, fie si numai daca ne gandim la faptul ca i se cer aproximativ 10.000 de semnaturi pentru sustinerea candidaturii!

Flavius Ghender - Observator

  • Stelele care cad nu pier

Emanuela Suclea nu va mai face fotografiiEmanuela Suclea, studenta la Jurnalistica, nu va mai scrie articole si nici nu va mai face fotografii.
O data cu venirea sarbatorilor de iarna Primaria Municipiului impreuna cu Foto Club Arad a organizat o expozitie de arta fotografica. 
Pe platoul din fata Palatului Administrativ, langa salasul cu scena nasterii Mantuitorului au fost puse poze cu diferite teme abordate de membrii fotoclubului aradean.
Dintre lucrarile expuse cateva apartin si regretatei Emanuela Suclea, care in data de 24 decembrie, chiar in ajun de Craciun, a avut un fatal accident de masina.
Ema era studenta in anul 4 la jurnalism, sefa de an si membra in "Foto-club" Arad.
S- a nascut la 20 mai 1985, si avea 23 de ani. 
Internata in spital la Timisoara, in coma de gradul 4, timp de cateva zile s- a zbatat intre viata si moarte, insa nu i- a fost dat sa supravietuiasca. 
"Mesaj de la un inger" e titlul pus de ea unei lucrari ce a putut fi vazuta pe unul dintre acele panouri.
Odata, un strop de apa era continuarea unui fulg de zapada, toate atarnand pe o creanga. 
Asta a pozat ea nu de mult, o lucrare aparent rece, dar frumoasa, poate singura care se potriveste in contextul sarbatorii ce ne- a inconjurat. 
Iata ce scrie ea in legatura cu fotografia pe care o face.
"Prin fotografiile mele reusesc sa exprim ceea ce simt si sa pun in valoare ceea ce se afla in jur! Fotografiile mele sunt diverse, nu trateaza o anumita tema iar cu ajutorul lor reusesc sa transmit un mesaj care sa ramana in timp. Aparatul pe care il detin este un prieten de nadejde, il port in permanenta cu mine ca sa pot surprinde frumusetea in orice moment." 
Ema a fost surprinsa de accident cu aparatul in mana ei si (in lunga- i calatorie) a luat aparatul cu ea.

V.A. - Adevarul

  • O singura captura de sarbatori

Au fost confiscate 197 de artificiiPolitia a anuntat, ieri, ca in 31 decembrie, a confiscat "197 de bucati de artificii si a intocmit un dosar de cercetare penala unui barbat in varsta de 33 de ani din Arad".
Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei, Camelia Tuduce-Berar, masura a fost luata dupa ce aradeanul a fost prins in timp ce oferea spre vanzare produse pirotehnice clasa I, lucru interzis de lege. 
Desi politistii aradeni au avut actiuni zilnice in cautarea petardelor ilegale, aceasta este singura captura facuta in perioada acestor sarbatori de iarna. 

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • "Comisie" cu o singura persoana a privat Comlausul de infrastructura

Problemele rromilor din Comlaus sunt departe de a fi rezolvateProblemele cartierului Comlaus sunt departe de a fi rezolvate, asta desi solutii exista, ele fiind puse pe hartie sub forma unor proiecte ce asteapta – de ceva vreme -  finantare.
Unul dintre organismele de la care locuitorii Comlausului asteptau rezolvarea problemei infrastructurii este Fondul Roman de Dezvolatre Sociala.
Acest organism apartine de Guvernul Romaniei, dar pare ca lucreaza pentru cel al Uzbechistanului.
Concret, autoritatile locale din Santana, impreuna cu Pavel Colompar (reprezentant al etniei romilor si referent la biroul primarului din Santana) – au asteptat cu mare interes rezolutia pe care acest Fond urma sa o dea vizavi de finantarea lucrarilor de infrastructura din Comlaus.
La mijlocul lunii decembrie o comisie trebuia sa se deaplaseze la Santana pentru a evalua situatia de la fata locului.
Surpriza, insa "Comisia" mult asteptata era o singura persoana, persoana ce nu si-a dat acordul pentru refacerea infrastructurii.
Mai mult, individul, pe nume Zidarescu – reprezentant al FRDS – a solicitat ca cei din Santana sa-i aplice stampila primariei (prin care se putea dovedi ca a fost prezent in localitate) – pe...patru delegatii.
Adica si pentru ceilalti trei colegi de-ai domniei sale ce nu au catadicsit sa se deplaseze pana in Santana, dar vroiau sa-si ia indemnizatia si diurna pe ziua respectiva, cand, "vezi-Doamne" ei munceau.
Si ca sa intelegeti exact cu se ocup acest FRDS, care cica ajuta comunitatile de vreo opt ani de zile, va rugam sa parcurgeti in randurile de mai jos ceea ce am reusit sa gasim pe pagina web a organismului cu pricina.
"Fondul Roman de Dezvoltare Sociala finanteaza proiecte de mica infrastructura, activitati generatoare de venit, servicii sociale comunitare, proiecte inovative si proiecte integrate menite sa dezvolte in randul beneficiarilor sentimentul de coeziune sociala prin sesizarea importantei unui obiectiv care depaseste interesul propriu. Dincolo de acest aspect, menirea acestor proiecte este de a arata oamenilor cum pot forma o echipa functionala. Odata trezit acest "spirit de echipa", este de asteptat ca el sa functioneze cu succes si in proiecte viitoare de dezvoltare locala si regionala" – am incheiat citatul.
Un fel de Cititi si va cruciti! Adica ei nu mai pot de grija romilor, ori a comunitatilor sarace din Romania, dar se ghideaza dupa deciziile unei "comisii" formata dintr-un singur om.
"A venit o persoana de la FRDS, si ne-a spus ca nu este posibil sa ne finanteze programele de infrastructura prevazute. La plecare ne-a dat sa-i semnam patru delegatii, asta ca si cum cu el ar mai fi fost alte trei persoane, dar nici vorba de asa ceva" – sustine Pavel Colompar, lider al romilor din Comlaus.

Razvan Cretu - Glasul Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]