Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Marti, 2 septembrie 2008
Stirile TVA aici
  • Incepe a doua sesiune de admitere la Universitatea "Aurel Vlaicu"

La UAV incepe a doua sesiune de admitere in facultatiAstazi incepe a doua sesiune de admitere in cadrul Universitatii de Stat "Aurel Vlaicu" din Arad
Candidatii pentru un loc la una dintre facultatile din cadrul UAV au ocazia sa se inscrie in perioada 1-14 septembrie, inclusiv sambata si duminica. Admiterea pentru anul universitar 2008 - 2009 se face pe baza mediei de la Examenul de Bacalaureat - valabila pentru domeniile si specializarile tuturor facultatilor.
Ocuparea locurilor disponibile se va face in ordinea descrescatoare a mediei de la Bacalaureat, in conformitate cu optiunile candidatilor. 
Pentru Facultatea de Educatie Fizica si Sport, domeniul Cultura Fizica si Sport, specializarea Educatie Fizica si Sport, candidatii trebuie sa sustina si probe de aptitudini.
La inscriere, candidatii trebuie sa se prezinte cu un dosar ce va trebui sa contina urmatoarele acte: o cerere tip care se primeste in momentul inscrierii, diploma de bacalaureat in original sau o adeverinta echivalenta cu aceasta (in cazul in care o persoana se inscrie pentru concurs si la alta facultate, in locul diplomei de Bacalaureat sau a adeverintei, aceasta va anexa o copie legalizata si copia legitimatiei de inscriere la concurs - la prima facultate), copie legalizata dupa certificatul de nastere, copie legalizata dupa certificatul de casatorie, o adeverinta medicala tip M.S. 18.1.1., doua fotografii color tip buletin si un dosar plic.  
Rezultatele admiterii se vor afisa in dupa-amiaza zilei de 14 septembrie.
Candidatii care vor obtine un loc in cadrul Universitatii pot beneficia de cazare in caminele studentesti, cantina, burse sociale, de studiu si de merit - atat pentru bugetari, cat si pentru studentii de pe locurile cu taxa, dar si posibilitatea obtinerii de burse de studiu in strainatate si cuprinderea lor in proiecte europene.

S. R. - Observator

  • Crucea Rosie: sprijin pentru sinistrati

Filala de Cruce Rosie din Arad a adunat ajutoare pentru sinistratiFiliala judeteana de Cruce Rosie Arad continua actiunile de ajutor umanitar pentru sinistrati. 
In acest context, filiala a sprijinit si intermediat un transport de 20 tone de cereale pentru sinistratii din comuna Petrova judetul Maramures. 
Bunurile colectate pentru sinistrati au fost adunate din initiativa Primariilor si a localnicilor din localitatatile Siria si Tudor Vladimirescu. 
In data de 29 august, catre sinistrati a plecat un transport de cinci tone grau de samanta din comuna Valdimirescu si 15 tone de grau, cartofi, alimente, apa minerala, imbracaminte din Siria. 
Transportul a fost asigurat prin intermediul Crucii Rosii Filiala Arad cu ajutorul Prefecturii Arad. 
Crucea Rosie Arad continua sa sprijine sinistratii cu cereale si alimente insa articole vestimentare nu se primesc deocamdata in zona afectata. 
De asemenea, Crucea Rosie Filiala Arad cauta in continuare transportator pentru inca 20 tone de cereale adunate de primariile din judet, ce urmeaza sa fie trimise de asemenea sinistratilor. 
Cei ce vor sa isi ofere ajutorul pot apela numarul de telefon al filialei Crucii Rosii, 0257/281625.

Sandra Stoler - Glasul aradului

  • Centru de tratament pentru Alzheimer

UVVG va deschide la Arad un centru de cercetare si tratament pentru bolnavii de AlzheimerUniversitatea de Vest "Vasile Goldis" va deschide la Arad un centru de cercetare si tratament pentru bolnavii de Alzheimer din Romania.
Personalul de cercetare, ca si cadrele medicale vor fi pregatite in strainatate.
Investitia totala ajunge la 5 milioane de euro, iar lucrarile vor fi gata la sfarsitul lui octombrie.
Centrul va avea 20 de camere cu cate doua paturi si se va deschide in ianuarie 2009.

Alex Negru - Evenimentul Zilei

  • Doua zile de sarbatoare pentru Santana!

Zilele Santanei au oferit tuturor spectacolele preferateAcest sfarsit de saptamana a insemnat o petrecere continua pentru toti santanenii.
Fie ca era vorba de cei mici sau cei mari, toata lumea a gasit in Santana ceva pe placul sau.
Sambata, spre exemplu, a fost ziua dedicata mai ales tinerilor.
Dimineata, copiii s-au intrecut in diverse jocuri si concursuri, in timp ce parintii asistau la o dubla lansare: una, a cartii scriitorului Dan Roman, Santana, cu i din i, cu a din a, si o alta, a unui DVD al tinerei soliste de muzica populara, Paula Pasca, alaturi de tatal sau, Ilie Pasca si de ansamblul Busuiocul.
Seara, in schimb, a fost o intrecere in ale frumusetii si tineretii aspirantelor la titlul de Miss Vest 2008, concursul de frumusete organizat de surorile Adela si Ramona Raut.
Desi alegerea nu a fost una usoara, dat fiind ca multe dintre fete aveau toate calitatile necesare pentru a castiga, Crina Crisan, din Arad, a fost cea care a reusit sa intre in gratiile juriului si ale publicului santanean, fiind desemnata cea mai frumoasa fata din vestul tarii noastre.
Pe intreg parcursul serii, au mai urcat pe secena diverse trupe de dans (Azur, Angels, Von Master Crew), luptatori de arte martiale, care le-au demonstrat celor prezenti ca si violenta poate fi o arta, trupele Divine si Heaven.
Ziua de ieri, in schimb, a fost una a folclorului, a etnografiei si a traditiilor populare.
Dimineata, copii si adulti s-au strans cu totii la o frumoasa expozitie de animale si pasari, dupa care au urmarit fanfarele din Vladimirescu si Mandruloc, care au deschis o parada a costumelor populare.
Ziua a continuat cu spectacole de muzica si dans popular, la care au participat, printre altii, Paula Pasca, Liliana Cozma, Stana Izbasa, Stefan Muntenas, Ilie Pasca si ansamblurile Busuiocul, Sorocul Banatean si Baraduta-Borod.
La finalul acestor doua zile festive din Santana, toata lumea s-a declarat multumita de aniversarea orasului, mai ales ca aceasta editie a Zilelor Orasului Santana a necesitat cheltuieli in valoare de peste 70.000 RON, toate suportate de santanenii care au dorit sa contribuie dar si de sponsorizarile primite de la diverse firme.

A.M. - Jurnal aradean

  • "Aradenii, in sufletul meu"

Dragoste reiproca intre Aurel Tamas si aradeniLa un pahar de vorba cu Aurel Tamas, nelipsit de la evenimentele aradene Editia din acest an a "Zilelor Aradului" s-a incheiat cu un recital de exceptie semnat Aurel Tamas.
Ca de fiecare data, indragitul interpret din Cluj a tinut atmosfera calda, multe din piesele sale fiind jucate sau cantate mai ales de aradenii trecuti de prima tinerete.
Deschis la dialog, Aurel Tamas a scos in evidenta faptul ca Aradul si zona de Vest a tarii ocupa un loc special in sufletul sau…
– Sunteti din nou la Arad, cred ca ati si uitat sirul intalnirilor cu fanii dumneavoatra de aici…
– De fiecare cand vin la Arad ma incearca niste sentimente speciale. Am emotii, fiindca niciodata nu am venit in orasul dumneavoatra numai ca sa-mi fac treaba, ci sa patrund adanc in sufletul aradenilor prin ceea ce fac pe scena. Ii asigur pe aradeni ca ocupa un loc aparte in inima si le multumesc ca il apreciaza atat de mult pe cantaretul sau cantautorul Aurel Tamas. Vin intotdeauna cu sufletul deschis la intalnirile cu aradenii, pe care mi le-as dori si la Cluj, dar, se pare ca, oficialitatile locale de acolo nu se pot pune cu organizatorii deosebiti pe care-i gasesc de fiecare data la Arad. 
– Se poate spune ca aradenii va considera deja unul de-al lor?
– Sunt bucuros ca aradenii m-au adoptat. Oriunde merg in tara amintesc de Arad, am si piese in care pomenesc de aceasta zona si acest oras. Sunt satisfacut ca zona de nord-vest a tarii are o asemenea cultura muzicala. Cei de la Bucuresti pleaca de fiecare data cu impresii deosebite de la noi. Mi-ar placea sa se intample si invers, dar, probabil, va mai trebui sa treaca multa apa pe Mures pana sa se intample lucrul acesta…
– Aveti cunostinte multe in orasul nostru?
– Intr-adevar, am prieteni multi aici, de toate varstele si toate categoriile sociale. Am si in zona administratiei locale niste prieteni si in politica, la fel. Ma bucur ca Aradul merge intr-o directie buna. Vad ca ati inceput sa bateti Timisoara in anumite domenii si starniti deja invidie. Asta e foarte bine, mai ramane ca si la fotbal, atat UTA, cat si Universitatea Cluj sa revina alaturi de Poli in Divizia A, dar toate la timpul lor.
– Revine la moda muzica populara, de joc?
– Am cantat si ceva mai nou in aceasta seara, niste piese de pe albumele noi, unul de populara si celalalt de romante si am vazut ca au prins. Am si piese de petrecere si cateva studentesti, aceste albume au fost necesare, ca de cativa ani incoace am lasat-o mai moale. Ce sa spun, muzica populara face parte din exprimarea noastra ca neam. Fiind un popor latin, dintotdeauna ne-a placut muzica de joc, de voie buna. Si, spre bucuria mea cred ca si a dumneavoastra, avem si ritmuri asemanatoare si inspirate din diferite culturi. Exista in muzica autohtona influente nordice, canzoneta italiana se regaseste in romantele noastre, dar avem - bineinteles - si pecetea noastra mai ales la cantecul de joc, care difera aproape de la localitate la localitate, mai ales in Transilvania.
– Dupa atatea concerte sustinute aici, trebui sa stiti ce le place aradenilor…
– Am observat ca in zona tinereasca sunt gustate cantece mai miscate: "Floare de malin", "Mandruta cu ochi caprui", "Am o patima s-un dor", iar celor mai in varsta le merg la inima  piese mai vechi: "Viata trecatoare", "Rau ii pare codrului", "De acasa cand am plecat" sau "Cand eram mai mic". Dar, in general, in aceasta zona, unde sunt si bihoreni, banateni sau moti, toate piesele mele prind si voi canta cu drag pentru cei care ma iubesc si-i iubesc si eu.

Calin Mnerie - Glasul aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]