Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 1 septembrie 2008
Stirile TVA aici
  • La Strandul Neptun - Sezon estival profitabil

Sfarsit de sezon estival la Strandul NeptunSe apropie cu pasi repezi sfarsitul sezonului estival, dupa o vara fierbinte si plina de evenimente de toate genurile.
Chiar daca vara este pe sfarsite, luna septembrie mai poate rezerva zile insorite, numai bune de plaja la strand. 
Din pacate, pentru aradeni reabilitarea strandului a durat foarte mult, iar de noile conditii s-a putut beneficia doar la mijlocul verii.
Societatea care a realizat reteaua de gaz destinata incalzirii apei din bazine a reusit sa indeplineasca conditiile contractului cand vara era pe sfarsite.
Cu toate aceste reabilitari si modernizari, ce au determinat o situatie provizorie,  strandul a fost asaltat de aradeni, conform monitorizarilor facute.
In aceasta vara, Strandul Neptun a inregistrat chiar un numar record de vizitatori.
In lunile iunie, iulie, august si pana in prezent, 180 de mii de aradeni si turisti au ales Strandul Neptun, pentru petrecerea timpului liber.
Incasarile din vanzari de bilete au ajuns la suma aproximata de 360.000 de lei.
Cel mai mare flux de vizitatori s-a inregistrat in weekend-urile 19-20 iulie, respectiv 2-3 august, cand s-au vandut aproximativ 17 mii de  bilete de intrare si cu ocazia evenimentelor organizate la Strandul Neptun pentru sarbatoarea Zilelor Aradului.
Astfel, in zilele de 22-23-24 august, incasarile au atins suma 70.000 lei, 37.000 de persoane intrand pe strand .
"Sezonul estival se incheie oficial pe 30 septembrie. Strandul este deschis si pe perioada lunii septembrie,  pentru ca mai pot fi zile insorite si calde pentru plaja si mers la strand", a declarat Corina Draghici, purtatorul de cuvant al Primariei Arad,.

Sandra Stoler - Glasul aradului

  • Trei milioane de lei pentru reparatii si amenajari la Evidenta populatiei

La imobilul din strada Vicentiu Babes vor fi efectuate lucrari de reparatiiCladirea serviciilor publice comunitare de pe strada V. Babes nr 11-13 (evidenta populatiei, pasapoarte, regim permis de conducere si imatriculare a vehiculelor) face parte din patrimoniul public al judetului Arad.
Datorita vechimii imobilului, respectiv a gradului de uzura avansat, sunt necesare o serie de reparatii capitale la acoperis, fatade exterioare si subsol.
De asemenea este necesara amenajarea spatiilor exterioare aferente cladirii, respectiv realizarea unor grupuri sociale, accesului si a unor spatii de parcare, pentru fluidizarea accesului din strada spre cladire si decongestionarea strazii care in prezent este blocata de masini.
De aceea, Directia Judeteana de Evidenta a Persoanelor Arad a solicitat Consiliului Judetean Arad aprobarea efectuarii lucrarilor si alocarea resurselor financiare aferente.
Au fost obtinuti astfel aproape trei milioane de lei din bugetul local, care vor fi atribuiti pentru reparatii si amenajari.
Durata de realizare a proiectului este de 18 luni.
Regimul de inaltime al cladirii este D+P+1E, suprafata construita intinzandu-se pe 1.120 mp,suprafata fatadelor fiind de 2.420 mp, subsol 1.120 mp.
Amenajarile  suprafetelor drum si trotoare trotuare se vor face pe o intindere de  811 mp, iar suprafata platformelor de parcare va fi de 1.920 mp.

D. M. - Observator

  • Trafic dublu la iesirea spre Ungaria

Trafic aglomerat pe sensul de iesire spre vamiIn ultimele doua zile, traficul la iesirea din tara s-a dublat fata de o zi obisnuita, dupa ce romanii care muncesc in strainatate si-au incheiat concediile din tara si se intorc la locurile de munca din vestul Europei.
Cu toate sfaturile date, punctul de trecere a frontierei Nadlac ramane cel mai tranzitat de pe frontiera de vest, pentru ca oamenii s-au obisnuit sa treaca pe aici, dar si pentru faptul ca de aici au iesire mai rapida pe autostrada din estul Ungariei.
In ultimele 48 de ore, doar pe la Nadlac, au iesit din tara peste 41.000 de persoane.
S-au luat masuri speciale si s-a suplimentat numarul politistilor de frontiera adusi la lucru.
Purtatorul de cuvant al Politiei de Frontiera Arad, Mihaela Les, spune ca "la inspectoratul judetean al Politiei de frontiera Arad se lucreaza la capacitate maxima. La Nadlac se lucreaza pe cinci artere de control, in loc de 2-3, in mod normal. S-au suplimentat numarul de politisti si arterele de control, iar pentru evitarea aglomerarii se recomanda participantilor la trafic sa utilizeze toate celelalte puncte de trecere a frontierei din judet. Puncte rutiere de trecere a frontierei in judetul Arad sunt Nadlac, Turnu si Varsand".
In ultimele doua zile, prin judetul Arad au iesit din Romania aproape 54.000 de oameni si peste 14.700 au intrat in tara.
Fata de o zi normala din an, cand, in medie, se inregistreaza aproximativ 10.000 iesiri din tara, in aceste zile, valorile de trafic au fost duble, ajungandu-se la peste 20.000 de persoane care au iesit din Romania intr-o singura zi.

Alex Negru - Evenimentul Zilei

  • Ghiozdanul scolarului, prea greu pentru parinte

Rechizitele pentru deschiderea noului an scolar reprezinta o cheltuiala pentru parintiLa mai putin de trei saptamani de la inceperea noului an scolar, parintii au inceput sa se intereseze de cele mai bune oferte la rechizite scolare, cu mult timp inainte de inceperea propriu-zisa a anului scolar.
Motiv pentru care, incepand cu aceasta saptamana si accentuat in saptamana 8-14 septembrie, magazinele care comercializeaza caiete, penare, ghiozdane si alte produse folositoare unui scolar vor fi supraaglomerate.
"De saptamana aceasta au inceput sa vina parintii sa achizitioneze caiete, penare, stilouri, si asa mai departe, insa cei mai multi parinti vin sa cumpere rechizite scolare chiar si cu doua zile inainte de inceperea anului scolar, deci ne asteptam ca in ultima saptamana sa fim foarte solicitati, din punctul acesta de vedere," ne informeaza o vanzatoare din cadrul unei librarii aradene.
Cu toate acestea, majoritatea magazinelor  care comercializeaza produse de papetarie destinate elevilor s-au aprovizionat cu rezerve de creioane, caiete, plastilina, caiete tip I si II inca de acum o luna de zile, pentru a face fata, in orice moment, unei cereri mari.
Mai scump ca in 2007
In magazinele de specialitate se pot gasi de la ghiozdane cu masinute care lumineaza in exterior la ghiozdane pentru scolarite cu pretul exorbitant de 200 de lei, de la caiete cu coperta lucioasa la 1 leu, la caiete mai putin impresionante, la 60 de bani, si la stilouri de firma sau produse de firme fantoma.
Ofertele anului 2008 in materie de rechizite sunt pe cat de diverse, pe atat de costisitoare, totul in functie de posibilitatile materiale ale parintilor.
Fata de anul trecut, caietele tip I sau II, vocabularele, caietele studentesti, cele de geografie, muzica, biologie si blocuri de desen nu au cunoscut o majorare a pretului, mentinandu-se la o valoare cat de cat accesibila.
Astfel, un vocabular poate costa intre 25 si 30 de bani, un caiet studentesc costa intre 2  si 4,5 lei, un bloc de desen poate avea pretul intre 1,5 si 5 lei, iar banalele caiete tip I sau II se pot cumpara la modesta suma de aproximativ 65 de bani.
O crestere majora de pret o cunosc an de an penarele, care pot fi gata echipate (cu stilou, creion, carioci, creioane colorate si liniar), sau pot fi simple, lasand la imaginatia scolarului umplerea lui cu creioane si multe alte ustensile de scriere.
"In fiecare an penarele sunt tot mai scumpe, avem cele mai ieftine la pretul de 8 lei, pret care creste pana la 24 de lei, in functie de modelul penarului si daca este deja echipat sau nu," ne mai informeaza vanzatoarea din cadrul librariei.
Preturi care depasesc orice imaginatie
Dar cat il costa pe un parinte sa isi trimita copilul la scoala cu minimul necesar in materie de rechizite?
Cea mai ieftina varianta pentru care poate opta un parinte se invarte in jurul sumei de peste 70 de lei, cumparaturi care includ caiete cu foi de cea mai proasta calitate, bloc de desen, caiete de muzica, biologie, geografie fara imagini frumoase si luciose pe coperta, un ghiozdan de doamne-ajuta, un stilou "Made in China", carioci cu valoare si calitate de 4 lei, penar din material textil, si sa nu uitam de plastilina care, daca nu sunt foarte atenti copilasii, se faramiteaza la doar cateva minute in care a luat contact cu aerul.
Insa recordul absolut il detine una dintre cele mai costisitoare variante de rechizite, care raspunde chiar si imaginatiei si preferintei scolarilor, si se ridica la suma de peste 400 de lei, incluzand chiar si ghiozdanul roz aflat in topul preferintelor fetitelor, care poate fi cumparat contra sumei de 200 de lei.
Parintii, provocati financiar
Cei mai afectati de inceperea anului scolar sunt parintii care, in aceasta perioada trebuie sa faca un efort financiar pentru a-si putea permite toate cele amintite mai sus.
Iar la auzul acestor sume exorbitane, multi dintre ai au reactionat negativ si au fost chiar oripilati de ceea ce inseamna pentru ei trimiterea copilului la scoala in zilele noastre.
Ecaterina V., mama a doi copii, dintre care cel mai mare merge in clasa I, declara: "Am inceput sa ma uit prin magazine de preturi, dar toate sunt foarte mari. Iar pe langa cheltuielile pe care le fac cu rechizitele, mai trebuie sa ii cumpar baiatului si hainute noi, pantofi, si multe altele. Chiar este greu pentru un parinte sa se ridice la asteptarile copiilor, care vor tot ce e mai frumos. Dupa mine, este exagerat sa cumperi un ghiozdan cu doua milioane, dar poate pentru cei care au bani, nu e lucru mare."
Supermarket-urile fura clientii librariilor
In ultimii ani, din nefericire pentru comerciantii care au deschise librarii si magazine de papetarie, diversitatea ofertelor si preturilor la rechizitele scolare din magazinele mari, gen supermarket-uri, atrag foarte multi clienti, care prefera sa se deplaseze in afara orasului pentru a cumpara cele necesare  inceperii unui nou an scolar.
"Nu mai vin ca inainte foarte multi clienti care sa cumpere caiete si penare din libarii, ci, tentati de preturile mai avantajoase de care beneficiaza daca cumpara la bax sau la set, merg sa cumpere din supermarket-uri, nu mai vin ei pe centru la cumparaturi," mai declara vanzatoarea din cadrul unei libarii aradene.
Fie ca aleg un supermarket sau nu, fie ca aleg cele mai slab calitative produse sau cele mai acceptabile ca pret, parintii sau bunicii sunt nevoiti sa se lipseasca de alte lucruri in aceasta perioada a anului, doar pentru a-si putea permite financiar sa depaseasca aceste cheltuieli.
Efortul financiar pare insa sa fie trecut cu vederea de catre scolari, care sunt mai preocupati de ultimele zile de vacanta decat de banii pe care mami ii scoate din buzunar pentru a cumpara penarul de la nu stiu care firma cu nu stiu ce sirena pe el.

Andrea Dorotovics - Glasul aradului

  • Discriminati la ei acasa

Neintelegeri intre localnici si Primaria din CurticiCurticenii acuza ca, in timp ce pentru ei nu mai este pamant, strainii primesc terenuri scumpe.
Intr-unul din numerele trecute ale ziarului nostru va prezentam nemultumirile unui numar de patru membri ai Comisiei locale de fond funciar de la Curtici, care acuzau autoritatile locale ca nu doresc sa dea inapoi pamantul oamenilor.
Conform unei petitii semnata de cei patru si trimisa la Prefectura, de pe administrativul orasului ar fi disparut, in mod inexplicabil, aproximativ 884 de hectare. 
Asta, in timp ce atunci cand s-a reconstituit dreptul de proprietate privata asupra terenurilor s-a aplicat, din cauza pamantului insuficient un coeficient de reducere de 11%.
Mai mult, fostii proprietari de terenuri carora nu li s-au reconstituit inca drepturile pe motiv ca Primaria nu mai dispune de teren, nu inteleg cu a fost posibil sa se gaseasca pamant disponibil (peste 12 hectare) care sa fie vandut unei firme private cu numai un euro pe metru patrat, iar persoane din Macea sa obtina sentinte definitive pe Curtici.
Pe de alta parte, trebuie spus ca primarul Nicolae Aanitei este acuzat ca nu vrea sa se afle adevarul despre situatia terenurilor de la Curtici.

L.S.- Jurnal aradean


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]