Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Miercuri, 31 octombrie 2007
Stirile TVA aici
  • Ambulante cu GPS si hands-free

Aradul a primit sase ambulante dotate cu GPSAradul a primit sase salvari noi, dotate cu tot ceea ce trebuie pentru interventiii la domiciliu. 
Serviciul de Ambulanta Arad a primit, ieri, de la Ministerul Sanatatii, sase masini de salvare Fiat, dotate cu tot ceea ce trebuie pentru interventii la domiciliul bolnavilor.
"Pana la sfarsitul anului in judet vor veni alte 24 de masini, toate dotate la nivelul exigentelor UE", a declarat prefectul Gavril Popescu. 
De mentionat ca, in trimestrul I al anului viitor urmeaza sa ajunga la Arad alte 18 masini.
Roberto Schill, directorul Serviciului de Ambulanta Arad a tinut sa precizeze ca fiecare masina va fi deservita de catre un medic si un ambulantier, patru dintre acestea urmand sa ramana in municipiu, una va merge la Lipova si alta la Sebis.
Parc schimbat
"Pana in primul trimestru al anului viitor parcul de salvari va fi schimbat aproape in intregime. Dintre masinile pe care le avem in momentul de fata, foarte putine vor mai fi folositre in continuare, restul urmand sa fie casate. Nu vor fi trimise in judet, pentru ca daca nu se asigura personalul care sa le deserveasca nu rezolvam niciuo problema", a tinut sa precizeze Schill.
Conform celor afirmate de Gabriela Tarle, directorul Autoritatii pentru Sanatate Publica sustine ca pretul unui masini cu toate dotarile este de 24.500 de Euro, din care costurile autovehiculului propriu-zis este de doar 13.000 de Euro.
Trebuie mentionat faptul ca, printre altele salvarile sunt dotate cu GPS si telefoane celulare cu hands- free.

L.S. - Adevarul

  • Restrictii pentru traficul greu

Traficul greu va fi restrictionat pe teritoriul UngarieiIn perioada 31.10.2007, ora 22.00 - 01.11.2007, ora 22.00, traficul mijloacelor de transport marfa va fi restrictionat pe teritoriul statului maghiar, conform Hotararii Guvernului Republicii Ungaria transmis si in P.T.F. Nadlac.
Potrivit Politiei de Frontiera Arad, masura este luata pentru sarbatoarea de Ziua Mortilor. 
TIR-urile care vor intra in Ungaria in primele ore de la aplicarea interdictiei de trafic vor fi trase pe dreapta in parcarile din apropierea frontierei.
"Pe masura ce parcarile din Ungaria sunt umplute, TIR-urile vor stationa pe teritoriul Romaniei. Pentru ca in astfel de situatii apar cozi de TIR-uri la frontiera, vor fi luate masuri speciale de fluidizare a traficului", a precizat Florin Oprisa, din cadrul Politiei de Frontiera Arad. 
Granicerii le recomanda soferilor de TIR sa evite iesirea din tara in acest interval si sa ramana in parcari de pe teritoriul Romaniei.

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Sute de copii aradeni se pregatesc de Halloween

Sarbatoarea de Halloween este apreciata de copii aradeniIn noaptea de 31 ocotmbrie se celebreaza Halloween, o sarbatoare care, desi nu are nicio origine romaneasca, a cucerit si la noi tot mai mult teren. 
De ea profita atat adultii, cat si copiii, toti din dorinta de a se distra cat mai bine.
Halloween este o sarbatoare care este marcata in special in Statele Unite ale Americii, in Canada, Marea Britanie si Irlanda. 
Originea ei este festivalul pagan al celtilor din Irlanda, marea Britanie si Franta, cunoscut sub numele de Samhain. 
Fiind asociata cu ocultul, aceasta sarbatoare arata ca in noaptea de 31 octomrbie lumea spiritelor poate intra in contact direct cu lumea fizica, spiritele rele putand face rau in aceasta noapte despre care se spune ca este cea mai prielnica de peste an pentru magii.
Dupa 1990, Halloween-ul i-a "cucerit" si pe romani. 
Numai ca la noi si-a pierdut semnificatia oculta, romanii rezumandu-se doar la distractie. 
Mai mult, in acest "carusel" au fost prinsi, in primul rand, copiii. 
Ei se pregatesc, in fiecare an, de sarbatoarea de Halloween, si nici in acest an nu stau deoparte. 
La mai toate gradinitele din Arad cei mici pregatesc cate o mica distractie, iar la loc de cinste sunt costumele. 
Pentru ca nu poate fi vorba despre un Halloween stralucit fara o costumatie adecvata. 
Aatfel, multi parinti dau acum raite prin magazinele cu haine pentru copii, in cautarea unor vestimentatii potrivite, cele mai cautate fiind cele de vrajitoare si de magicieni. 
Astfel de costume se gasesc chiar si in librarii si in supermarket-uri, iar pretul uneia nu este foarte mare (pana la 100 de lei). 
Pentru parintii care doresc sa isi imbrace copiii in astfel de costume functioneaza si cateva firme specializate in inchirierea de costume si, deja, in Arad sunt foarte solicitate.
Iar parintii care nu vor sa dea prea multi bani pe o astfel de costumatie o pot confectiona si acasa, foarte simplu, din cateva haine de culoare inchisa (neaparat), o bagheta si o palarie din sifonierul bunicului. 
Si, nu trebuie uitat nici dovleascul, un accesoriu aproape obligatoriu care, dupa ce a fost scobit si i s-au decupat in coaja ochi si gura si i s-a montat o lanterna sau o lumanare in interior, poate "speria" pe oricine.

Mihaela Cerna - Observator

  • Colectarea selectiva a deseurilor se va face intr-o serie de localitati din judet

Sortarea deseurilor se va face in mai multe localitati din judetIn cadrul programului Phare 2004, la nivelul judetului nostru au fost selectate trei proiecte care vizeaza colectarea selectiva a deseurilor, a precizat directorul executiv al Agentiei pentru Protectia Mediului Arad, Dana Danoiu.
Aceasta a prezentat cele trei proiecte in cadrul unei conferinte de presa, proiecte care se vor aplica in localitati din judet. 
Astfel, primul reprezinta un Sistem de gestionare a deseurilor menajere din zona turistica Lipova si cuprinde orasul Lipova si comunele Ghioroc, Paulis si Zabrani. 
Proiectul cuprinde o platforma transfer de 350 mp; 34 platforme de colectare pentru Lipova, 35 platforme de colectare pentru Ghioroc; 23 platforme de colectare pentru Paulis; 50 platforme de colectare pentru Zabrani, fiecare platforma avand o suprafata de 40,88 mp.
Cel de-al doilea proiect este cel de Colectare selectiva a deseurilor in partea de nord vest a judetului Arad, proiect de care vor beneficia consiliile locale ale comunelor Socodor, Graniceri (Siclau) si Pilu (Varsand).  
Si aici vor fi amenajate 11 platforme de colectare in Socodor; 12 platforme de colectare in Graniceri (7 5); 15 platforme de colectare in Pilu (11 4). Platformele de colectare au o suprafata de 10 mp, iar punctul de valorificare situat in Socodor (cu o suprafata de 620 mp) cuprinde o platforma betonata de depozitare de 320 mp si o statie de sortare de 300 mp.
Al treilea proiect, intitulat ECO Ineu are ca beneficiari Consiliile Locale Ineu, Beliu, Craiva, Cermei, Sicula, Seleus si Tarnova. 
Proiectul cuprinde colectarea selectiva a deseurilor, o statie de transfer si o statie de compost la Ineu. 
Aici vor fi colectate deseuri menajere, PET-uri; hartie, carton, deseuri metalice feroase si neferoase si lemn. 
Cat priveste municipiul Arad, Dana Danoiu a precizat ca societatea care se ocupa cu ridicarea deseurilor menajere a depus solicitarea pentru obtinerea autorizatiei de mediu pentru statia de sortare deseuri cu capacitatea de 9 t/ora, amplasata in zona CET, FN. 
"Societatea este in probe tehnologice, iar deseurile care vor fi sortate aici sunt: hartie, carton, folie plastic, ambalaje plastic, PET-uri, metale neferoase (doze de aluminiu) si metale feroase", a mai spus aceasta.

C. Adjudeanu - Informatia Aradului

  • Si Televiziunea Arad a obtinut locul I

Radioteleviziunea Arad a obtinut pentru al saselea an locul intaiElita economica aradeana a fost sarbatorita, de Camera de Comert, Industrie si Agricultura!
Peste 600 de firme aradene au fost  premiate la TOPUL FIRMELOR!
Manifestarea organizata de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad ajunsa la cea de a XIV a editie isi doreste sa promoveze si in acelasi timp sa sarbatoreasca cele mai representative firme aradene.
Si de aceasta data printre premianti s-a numarat si Radioteleviziunea Arad, care a obtinut locul I pentru activitatea derulata in anul 2006.
Atmosfera de tinuta,aseara in complexul B al Complexului expozitional al Camerei de comert. 
200 de firme s-au situat  pe unul dintre primele locuri, iar 70 au parte de premii de excelenta.
Clasamentul topului este intocmit dupa o metodologie unitara care se perfectioneaza de la an la an si realizat pe baza indicatorilor din bilantul  2006.
La sectiunea mass-media Radioteleviziunea Arad a obtinut, pentru al 6 lea an consecutiv locul I.
Pentru prima data va fi acordat si premiul pentru cele mai longevive firme din top.
Invitatii si firmele premiate au  urmarit pe langa clasamentul agentilor economici  o parada a modei,concursuri cu premii si un concert cu Ioan Gyuri Pascu, Mircea Baniciu si formatiile Blue Workers si No Limits.

Izabela Vekas - Televiziunea Arad


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]