Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Joi, 30 august 2007
Stirile TVA aici
  • Au inceput lucrarile la reamplasarea Sfintei Treimi in fata Teatrului

A fost deschis santierul pentru amplasarea Monumentului Sfintei TreimiIeri au inceput lucrarile de reamplasare a Monumentului Sfintei Treimi, in fata Teatrului Clasic "Ioan Slavici,".
Monumentul religios ridicat la Arad prin subscriptie publica la inceputul anilor 1900 si a fost demontat de comunisti in 1957.
"Stanta Treime" a fost realizat din bani adunati de la populatie, in urma cu un secol, pentru a se evoca "multumirile aduse de locainici lui Dumnezeu pentru ca Aradul a scapat dc flagelul ciumei, intre anii 1737-1738".
"Lucrarile de reamplasare au fost incepute marti dimineata si se vor finaliza in luna noiembrie. In jurul monumentului va fi amenajat si un parc, iar proiectul total va costa 450.000 de lei. Cea mai mare parte a banilor a fost dirijata catre lucrarile de restaurare a monumentului"
, ne-a declarat Corina Draghici, purtatorul de cuvant al Primariei.
Municipalitatea intentioneaza ca pe langa alei si parculetul din fata Teatrului, de pe strada Eminescu sa se iasa direct prin fata Teatrului.
Monumentul este inalt de 12 metri si este compus dintr-un obelisc din calcar, un piedestal in trepte si un grup statuardin bronz reprezentand Sfanta Treime.

Observator

  • Disperati ca raman fara strada

Strada Merisor pune greutati riveranilorDe noua luni, viata linistita a locuitorilor de pe Merisor si de pe strazile invecinate s-a schimbat radical, iar acum cei de aici se chinuiesc sa faca fata TIR-urilor, zgomotului, prafului si strazilor care dispar sub greutatea masinilor mari. 
Odata cu inceperea lucrarilor de infrastructura de pe Ogorului, traficul de pe aceasta strada a fost deviat pe Merisor, iar acesta a fost inceputul cosmarului pentru locuitorii din aceasta zona a cartierului Aradul Nou.
In cateva luni, strada a cedat sub greutatea TIR-urilor, denivelarile au devenit imposibil de trecut, iar santurile din fata caselor au disparut efectiv.
De teama masinilor de mare tonaj care trec cu viteza pe strada, locuitorii de pe Merisor s-au vazut nevoiti sa-si ia tot felul de masuri de protectie, toate improvizate, pentru ca TIR-urile sa nu greseasca drumul si sa intre pe trotuare, spulberand trecatorii, sau direct in case.
Si-au pus stalpi de fier pe portiunea de strada din fata casei sau bolovani imensi, sperand ca macar asa vehiculele vor reduce viteza iar tragediile vor fi evitate.
Locuitorii de aici se plang ca nu stiu cat va mai dura cosmarul de pe strada Merisor si daca lucrarea de pe Ogorului se va finaliza curand, adica inainte de momentul la care strazile de aici vor disparea sub greutatea TIR-urilor.
Nu mai ajung la case
Nici locuitorii de pe strazile invecinate nu sunt cu nimic mai fericiti.
Pe Petuniei, Pinului, Armoniei nu se mai poate intra cu masina de pe strada Merisor, ci doar pe ocolite, pentru ca denivelarile sunt atat de mari incat orice incercare de gen te trimite cu vehiculul direct la service.
Mai multi locuitori din zona au devenit, in aceste luni, clienti permanenti la service-urile de masini, asa ca bugetul familie s-a diminunat simtitor.
"Nu poti intra pe Pinului de pe Merisor. Am incercat de mai multe ori si am spart scutul masinii din cauza denivelarilor. Pana se termina lucrarea de pe strada Ogorului, aceste strazi nu vor mai rezista, pentru ca nu sunt prevazute pentru acest trafic", ne-a declarat Alexandra Gidinceanu, locuitor de pe Pinului.
Crapa locuintele
De parca problemele de mai sus nu ar fi fost de ajuns, peretii caselor de pe Merisor au inceput sa se crape, iar disperarea a atins cote maxime.
"E groaznic ce se intampla. Eu am noroc ca deocamdata numai tencuiala a crapat. Insa aici, pe strada, sunt oameni le care le-au crapat peretii. Uitati-va si la santul din fata casei. A disparut! In santul asta am bagat o gramada de banii, iar acum ma vad nevoit sa pun o propta sa nu dispara", ne-a povestit problemele cu care se confrunta Tiberiu Cociumag, locuitor de pe Merisor.
"Ne omoara si praful care se face cand trec masinile. Nu mai poti deschide geamurile sa aerisesti. Daca ploua, insa, va fi dezastru. Spre Zadareni e spart totul, s-a pus piatra, dar apoi nu s-a mai facut nimic. Sunt neseriosi. Nimeni nu a venit sa ne zica ceva, cat va dura aceasta lucrare, daca strazile vor fi reparate dupa", ne-a declarat un alt locuitor al zonei, Cristina Sarban.
Final in doua luni
Primaria Arad a decis insa sa le dea vesti bune celor de aici.
Potrivit Corinei Draghici, purtator de cuvant al Primariei, lucrarile de pe strada Ogorului vor fi finalizate intr-o luna si jumatate  si ca, imediat dupa, se va intra cu lucrari pe Merisor.
Primaria sustine ca astfel de probleme au existat si pe alte strazi, atunci cand lucrarile au fost deviate pentru executarea unor reparatii capitale, ca a fost nevoie de intelegere si rabdare si ca strazile in cauza au fost si ele reparate mai apoi.
"Va mai fi trafic in toamna acesta, dar va asigur ca se va intra apoi si pe Merisor cu lucrari", a conchis Corina Draghici

A.B. - Adevarul

  • Atrasi de potul cel mare

In fata agentiilor loto se formeaza coziPotul cel mare de la 6 din 49, a atrage in fiecare saptamana mii de aradeni.
Fiecare spera sa nimereasca cele 6 numere norocoase pentru a intra in posesia celui mai mare premiu din istoria Loteriei Romane.
In ultimele zile, agentiile loto din judetul Arad au fost luate cu asalt de mii de aradeni.
Multi sunt insa suspiciosi si spun ca numerele norocoase nu vor fi ghicite nici de aceasta data.
Fiecare jucator are propria formula in alegerea numerelor.
In timp ce unii le aleg la intamplare, altii se consulta prin telefon cu prietenii iar altii cauta formule complicate, care sa le aduca marele premiu.
Indiferent de numerele pe care le aleg sau formulele pe care se bazeaza, toti jucatorii de la loto cred ca pot castiga marele premiu si sunt convinsi ca numai cei ce joaca au o sansa de castig.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad

  • Targul codrenilor - la Vasoaia

Targul Codrenilor de la Vasoaia a ajuns la editia a XXIX-aZilele trecute, la Vasoaia, a avut loc cea de-a XXIX-a editie a Targului Codrenilor.
In urma cu multi ani, manifestarea era organizata ca o forma de protest a localnicilor si a taranilor din zona montana, iar mai apoi, mai ales dupa 1989, s-a transformat intr-un prilej de intalnire a celor ce iubesc si sustin dezvoltarea satului romanesc.
Consiliul Judetean Arad, prin Centrul Cultural Judetean, a sprijinit financiar evenimentul, prin alocarea sumei de 5000 de lei, fonduri din care au fost sustinute cheltuielile legate de deplasarea artistilor, achitarea onorariilor si altele.
"Este nevoie de promovarea turismului rural montan, pentru sprijinirea taranilor sau a zootehniei. Sunt un sustinator al acestor traditii, care reprezinta tot ce au oamenii mai bun, mai sfant", a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean Arad, Gavril Buza, prezent si domnia sa la actiune.
Programul a inceput cu o slujba oficiata la troita ridicata in cinstea eroilor, a celor care au murit, in diferite momente ale istoriei, pentru bunastare si libertate.
Apoi, pentru cei prezenti - in numar destul de mare - manifestarea a continuat cu un program folcloric oferit de cateva ansambluri din judet: Doina Muresului, dirijat de Constantin Purcel, a prezentat dansuri din Valea Muresului, Valea Crisului, Podgoria Arad, in coregrafia domnului Viorel Nistor.
Ansamblul Junii Crisului din Dieci a prezentat suite de jocuri locale din Zona Zarandului si a Crisului Alb.
Au interpretat solistii locali Iosefina Stef, Daniel Avramutiu, fratii Dorina si Andrei Bejan.
Crescatorii de animale prezenti la Targul Codrenilor au fost si ei premiati.
Tarsaza Florita, urmata de Rista Ioan si Oprea Rusaun, au castigat la categoria proprietarii celor mai multe si mai frumoase taurine.
La categoria cea mai frumoasa vaca de lapte au castigat mai multi crescatori de animale: Oprea Adrian, Lei Ioan, Fulbar Florian.
Cele mai frumoase vitele de reproductie au apartinut: Elenei Andras, lui Monta Aurel si lui Toma Eugen, in timp ce cei mai frumosi cai de munca au fost dusi la expozitie de Gaspar Ioan, Andras Ioan, Oprea Lucian.

Nadia Bodran - Informatia Aradului

  • Diplome de excelenta

Alpinistul Torok Zsolt a primit diploma de excelentaTrei sportivi care au dus numele orasului in toata lumea au fost recompensati, miercurea trecuta, in deschiderea "Zilelor Aradului", de Primaria Arad cu diplome de excelenta.
Premiatii sunt alpinistul Zsolt Torok, campioana de tenis de masa Daniela Dodean si fosta glorie a echipei UTA, Gavril Biro.
Pentru activitatea publicistica si mass-media diploma de excelenta i-a fost acordata lui Ioan T. Morar.
Pentru intreaga activitate si pentru contributia la promovarea imaginii Aradului in domeniul cultural-artistic au fost recompensati pictorul Onisim Colta, artistul fotograf Florin Hornoiu, scenograful Doru Pacurar, solistul de muzica populara Petru Pasca, si cel mai cunoscut actor al teatrului aradean, Zoltan Lovasz.
De asemenea, au mai primit diplome: profesorul Paul Funariu, Etelka Nagy, Cristian Gavra, Traian Stuparu si Vasile Neagu.

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]