Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 30 iulie 2007
Stirile TVA aici
  • "Cu bine, din Europa!"

ANBCC a studiat migratia fortei de muncaANBCC a studiat migratia muncitorilor romani, conditiile si problemele acesteia.
Biroul de Consiliere pentru Cetateni (BCC) a organizat ieri o dezbaterea publica pentru informarea cetatenilor si a institutiilor publice privind migratia fortei de munca. Intitulata "Migratia din Romania: cum? unde? si de ce?" dezbaterea i-a adus impreuna atat pe reprezentantii societatii civile, cat si pe cei ai administratiei locale.
Dezbaterea se inscrie in actiunile din cadrul proiectului "Lucratori in Uniunea Europeana – pentru o mai buna informare despre drepturile si responsabilitatile migrantilor romani pe piata europeana a fortei de munca", implementat de Asociatia Nationala a Birourilor de Consiliere pentru Cetateni (ANBCC) si finantat de Uniunea Europeana prin fondul Europa.
Managerul BCC Arad, Tiberiu Baiu, ne-a declarat ca in urma studiului efectuat persoanele care si-au exprimat dorinta de a pleca din tara sunt cu precadere tinere, necasatorite, avand o educatie ridicata, "spre deosebire de acum doi ani cand majoritatea persoanelor doritoare de a parasi tara aveau o educatie medie".
In plus, conform studiului de la nivel national primele trei tari preferate de romani sunt: Italia, Spania si Marea Britanie, iar principalul motiv care ii indeamna pe tineri sa plece la munca in alte tari este castigul salarial. 
Pe de alta parte exista si motive care ii fac pe romani sa ezite inainte de a pleca din tara, printre acestea numarandu-se: deparatrea de familie, greutatea de a gasi de munca legal, dar si in general.
Nevoie de informare
Reprezentantii administratiei locale au dezbatut problema informarii persoanelor privind actele si documentele necesare pentru a putea muncii in alte tari. 
"Subiectii chestionati in cadrul acestui studiu au declarat ca simt nevoia de informare in mod special in ceea ce priveste acceptul la munca, permisul de munca si drepturile sociale", ne-a mai declarat Tiberiu Baiu.

A.G. - Adevarul

  • Romanii din strainatate revin masiv in tara, in concediu

Din nou aglomeratie la Vama NadlacPunctele de trecere a frontierei de pe raza judetului Arad vor fi luate cu asalt la sfarsitul acestei saptamani de romanii care se intorc in tara pentru a-si petrece concediul alaturi de familiile lor.
Politistii de frontiera aradeni spun ca, din experienta anilor trecuti, luna august este luna concediilor pentru romanii plecati la munca in strainatate.
Astfel, la acest sfarsit de saptamana se asteapta un numar mare de masini care vor trece prin vami, in special prin Vama Nadlac.
"Cei care termina serviciul vineri dupa-amiaza, sunt asteptati sa intre in tara duminica dimineata. Un alt punct maxim va fi inregistrat si luni dimineata in vamile aradene. Suntem pregatiti sa-i primim si nu ne asteptam sa fie probleme, datorita controlului simplificat", ne-a informat comisar Florin Oprisa, de la IJPF Arad.
Cu toate acestea, oamenii legii spun ca este posibil sa se circule mai greu pe soselele aradene, datorita numarului mare de masini care vor tranzita judetul.

C.C. - Observator

  • Baile Lipova isi asteapta turistii

Lipova Bai duce criza de turisti - Virtual Arad News (c)2007Inainte de 1989 Baile de la Lipova erau asaltate de aradeni, care veneau sa-si petreaca un week-end impreuna cu prietenii si familia sau la tratament pentru boli interne si cardiovasculare.
Odata cu trecerea anilor Baile Lipova au fost lasate de-o parte, poate si din cauza lipsei unei mai bune promovari turistice.
In momentul de fata, chiar daca strandul este amenajat dragut, iar locurile de cazare sunt bine puse la punct, lipsa turistilor face ca locul sa para pustiu.
Constantin Milos, administrator Baile Lipova, ne-a declarat ca, dupa revolutie Baile Lipova au cazut total in paragina.
"In anul 2000 am reusit sa devin actionarul majoritar si sa fac investitii in partea de agrement a statiunii. In partea de tratament, deocamdata stam, dar se pare ca se pot accesa fonduri europene pentru a reabilita si zona de tratament. Pentru turisti avem 44 locuri de cazare, un bungalau, o pensiune, un apartament, locuri pentru corturi si rulote".
In ceea ce priveste preturile, acestea sunt foarte accesibile.
"In jur de 25-30 persoane pe noapte la bungalau, care este dotat cu toalete, apa calda, dus si televizor. Ziua turistii pot face baie in cele trei bazine - doua pentru copii, iar unul pentru adulti. De asemenea, se pot face si drumetii prin padurile din zona, sau se poate pescui. Masa se poate lua in cele trei restaurante. Constantin Milos ne spune ca lucreaza in familie, cu sotia Dorina si face tot posibilul pentru ca cei care vin la Baile Lipova sa se simta foarte bine".
Intrebat ce ar trebui sa faca autoritatile, Constantin Milos a subliniat ca drumurile ar trebui reabilitate.
"Iti este mai mare rusinea de hartoapele care sunt pe drumul spre Baile Lipova".

Daniel Albu - Informatia Aradului

  • Peste 13.000 de clatite in doua zile

Clatite cu noroc la festivalul de la MoneasaJudetul Arad a fost, in acest week-end, capitala clatitelor din Romania.
Nu e vorba insa de orice clatite, ci de clatite cu noroc.
Festivalul clatitelor a avut loc in statiunea Moneasa, situata la peste o suta de kilometri de municipiul Arad.
Devenit o traditie, in acest an, festivalul a fost special, iar clatitele au mai avut o calitate, pe langa faptul ca au fost foarte gustoase. 
Clatite cu noroc
Prezentatorul evenimentului, cel care apus bazele festivalului, actorul Zoltan Lovas, a explicat de ce in acest an a fost sarbatoarea norocosilor si de ce organizatorii cred in norocul festivalului.
"Pentru ca are loc in a saptea luna din al saptelea an al mileniului III. Si ca reteta norocului sa fie completa, Festivalul Clatitelor a ajuns acum la editia a saptea. De aceea si logoul evenimentului este «Clatite cu noroc!»", a spus Zoltan Lovas.
Mai multi agenti economici au pregatit mii de clatite pe aleea principala din statiune.
Au existat atat concursuri de preparat, cat si de mancat clatite.
Pe langa numerosii turisti care primesc premii, printre concurentii care nu rateaza niciodata ocazia de a coace o clatita sunt reprezentantii mai multor primarii din judet, inclusiv din municipiul Arad, dar si politicienii locali, pentru multi dintre ei orice aparitie fiind contabilizata la imagine. 
Actorul Zoltan Lovasz anunta doborarea recordului de anul trecutPrintre cei care au fost la eveniment, pe langa liderii partidelor politice din Arad, s-au aflat viceprimarul de Arad, Tiberiu Dekany, prefectul Gavril Popescu, presedintele CJ Arad, Iosif Matula, si vicele Nelutu Cristina, dar si fostul vicepremier democrat Gheorghe Seculici.
Festivalul a tinut doua zile, iar in fiecare seara au avut loc concerte.
Evenimentul aduce, de fiecare data, in singura statiune functionala din judetul Arad, mii de turisti.
S-au dat mii de clatite pe gratis, iar cei care au vrut sa intre la tombola au cumparat trei clatite norocoase cu un leu.
In final, s-au dat o suta de premii, printre care televizoare sau sejururi complete in Moneasa.
RETETE
Clatite cu creier

Pe langa clatitele cu gem si ciocolata, la hotelul organizatorilor au fost oferite clatite cu peste 50 de feluri de umpluturi, de la tot felul de gemuri, pana la creier de porc sau alte compozitii cu carne.
Cei care au gustat au spus ca toate au fost delicioase, insa cele cu nuci verzi au condus in topul preferintelor.
EVOLUTIE
Mai buni ca anul trecut

Daca editia de anul trecut a stabilit mai multe recorduri, organizatorii au pornit cu ganduri mari si au reusit sa doboare recordurile de anul trecut.
"Am reusit sa doboram recordul de anul trecut. Daca in 2006 s-au preparat si servit 12.000 de clatite, in acest an au fost facute 13.000 de clatite. Au fost in jur de 12.000 de oameni", a declarat Zoltan Lovas.

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • "Temerarii" se remarca la Galati

"Temerarii" s-au facut remarcati si la GalatiIn urma cu cateva zile, Galatiul a gazduit Cupa "Danubius" pentru utilizatorii de fotolii rulante, competitie derulata sub egida Federatiei Romane de Sport pentru Persoanele cu Handicap.
Clubul "Temerarii - Arad" a avut o participare remarcabila, cucerind in urma rezultatelor cumulate la probele desfasurate locul intai pe tara.
Iata rezultatele obtinute de cei opt sportivi, insotiti si de doi pretiosi voluntari, Madalina si Dragos Palie: baschet in fotoliu rulant: locul I (Constantin Bracon, Gabriel Dronca, Gelu Vrabie, Nicolis Alexandru Oneata, Ion-Madi Talpa, Simion Popa – antrenor Madalina Palie); tenis de masa feminin: locul I individual: Monica Malcovici; tenis de masa masculin: locul IV pe echipe (Giani Preda, Simion Popa); atletism: aruncarea sulitei: locul II (Nicolis Alexandru Oneata), 100 m: locul II (Ion-Madi Talpa), 1.500 m: locul II (Gelu Vrabie), locul III (Constantin Bracon).
"Le multumim domnilor Tiberiu Dekany, Voicu Sandru, Cornel Haristiade, Marco Pisani, Paul Luca, Dumitru Nazarie, Claudiu Zoller si Ioan Jude, al caror sprijin generos a asigurat transportul, cazarea, masa si taxa de participare. Gratie dansilor am avut posibilitatea de a reprezenta Aradul cu cinste, in dorinta de integrare sociala prin sport" ne-a declarat Constantin Bracon, presedinte al Clubului Sportiv "Temerarii – Arad". 

F. C. - Informatia Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]