Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Miercuri, 30 mai 2007
Stirile TVA aici
  • Aradenii - nemultumiti de transportul in comun

Aradenii - nemultumiti de circulatia tramvaielorSi in sondajul nostru de asazi am pastrat aceleasi intrebari ca ieri, pe care le-am adresat tot locuitorilor din cartierul Gai, si anume celor pe care i-am surprins in ultima statia de tramvai a cartierului: "Credeti ca mijloacele de transport in comun respecta orarul dupa care ar trebui sa circule? Cum vi se par conditiile din tramvaie si mai ales ce parere aveti despre pretul biletelor si al abonamentelor de tramvai?"
Vesa Elisabeta, casnica: "Eu cred ca circula destul de bine. Eu sincera sa fiu nu obisnuiesc sa circul foarte des cu tramvaiul. Azi am fost la Manastire aici in Gai. Niciodata nu ma uit pe grafic sa vad ora fixa cand ar trebui sa ajunga, ca sa pot observa daca are sau nu intarzieri."
Bocsan Florica, pensionara: "Eu am abonament pe tramvai dar unul mai special caci sunt in pensie de boala. O data la trei luni de zile il vizez. Daca ar fi sa-mi cumpar bilet din 2 milioane si opt sute de mii de lei vechi pe care ii am pensie, nu mi-as permite."
Butuza Georgiana, casnica: "Circul des cu tramvaiul si vreau sa va spun ca sunt foarte nemultumita de absolut tot ce ni se ofera. Se circula foarte prost, se intarzie. Conditiile sunt sub orice critica. Eu circul cu bilet, aproape in fiecare zi. Si vreau sa va spun ca nu o data am patit ca vatmanul sa-mi inchida usa in nas. Bine ca ne cumparam bilete sa fim tratati in ultimul hal."
Ivanov L., pensionar: "Pe cuvantul meu de onoare ca sunt zile cand astept si cate o ora tramvaiul si tot nu vine nimic. Aici la capatul Gaiului este teroare. Nu se respecta deloc programul. Sunt nevoit de multe ori sa merg cu bicicleta, decat sa mai astept dupa tramvai. Cu toate ca sunt pensionar si beneficiez de gratuitate, va spun ca nu avem parte de conditii bune de mers. Mai ales iarna, este groaznic. Daca nu as avea gratuitate, nu as avea de unde sa-mi cumpar bilet, este foarte scump."
Popescu Constantin, pensionar: "Eu cred ca se circula destul de bine. In orice domeniu insa exista si perioade proaste...la fel si aici!"
Oala Aurel, lacatus: "Cine se ocupa cu transportul in comun ar face bine sa se gandeasca si la traseul Vladimirescu – Arad. Pe acest tronson, noi, pensionarii nu avem gratuitate, nici macar reducere. De ce? Eu am casa in Vladimirescu si nu pot intelege de ce doar pana in Micalaca am gratuit pe tramvai, iar pentru alte doua statii pana in Vladimirescu, trebuie sa platesc 24 de mii de lei vechi. Hotie pe fata!"

Ana-Maria Stoica & Claudia Untaru - Informatia Aradului

  • Coada la Nadlac

Din nou cozi interminable de TIR-uri la vama NadlacSute de TIR-uri au asteptat, marti, cateva ore bune pentru a putea iesi din tara spre Ungaria.
Din nou probleme la Nadlac. Coada de TIR-uri depasea, ieri, la frontiera cu Ungaria, sapte kilometri, spre nemultumirea soferilor, care s-au vazut nevoiti, in absenta unor conditii civilizate, sa transforme santurile de pe marginea drumului in wc-uri publice.
Aglomeratia de ieri dimineata de la punctul de trecere a frontierei s-a datorat, de aceasta data, faptului ca luni in Ungaria a fost zi libera.
Volum dublu
Sute de TIR-uri au asteptat ieri, cateva ore, sa iasa din tara, dupa ce vecinii maghiari s-au intors la lucru.  
Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera recunoaste faptul ca parte insemnata din vina apartine zilelor libere din Ungaria.
Politistii de frontiera sustin ca soferii au asteptat, pana ieri dimineata, in parcarile din zona punctului de trecere a frontierei, iar apoi s-au grabit sa iasa din tara, fapt care a dus la aglomerarea punctului de trecere. 
Ieri, pe sensul de iesire din tara destinat TIR-urilor se lucra la volum dublu.

A.B. - Adevarul

  • Belotint - Sarbatoare de hram, 400 de ani de atestare documentara si... punte pietonala peste Mures!

Belotint, la biserica ortodoxa s-a sarbatorit hramul bisericii - Virtual Arad News (c)2007Despre frumoasa comuna Conop s-a scris de mai multe ori; din pacate, referirile au interesat dificultatile privind retrocedarile de imobile si terenuri, si, mai ales, problemele localnicilor de peste Mures, satele Belotint si Chelmac – unde datorita zonei inundabile, copiii nu pot merge la scoala pentru ca nu au mijloc de transport, iar persoanele active, ori o iau pe jos kilometri intregi pana la gara, ori isi pierd locul de munca... 
Iata insa ca cerul s-a mai inseninat...
Sarbatoarea Rusaliilor a coincis, in mod fericit, cu sarbatoarea localitatii Belotint: hramul bisericii ortodoxe, si, totodata, 400 de ani de atestare documentara a localitatii. 
Situata pe partea stanga in aval de raul Mures, Belotint este un spatiu mirific inconjurat de dealuri impadurite, cu oameni harnici si ospitalieri. 
Imbracati in haine de sarbatoare, belotintenii au ascultat plini de piosenie slujba religioasa oficiata de preotul Cornel Ilica dupa care s-au adunat cu totii in centrul localitatii, alaturi de multi alti invitati din zonele apropiate - pentru Ruga bisericii. 
Totul a continuat cu un program artistic de zile mari – orchestra fiind condusa de cunoscutul Tica Stangaciu, solisti vocali consacrati si formatii de dansuri populare. 
Intreaga manifestare a fost sustinuta cu sprijinul primariei, a consiliului local Conop si implicarea directa a inimosilor consilieri, Dan Casut si Petru Dragomirescu. 
Sufletul programului artistic s-a dovedit a fi formatia de cantece si dansuri populare "Magura" a caminului cultural din comuna, condusa sub indrumarea directorului Ana Stana.
Totodata, problemei extrem de dificile privind transportul persoanelor din aceste doua localitati, Belotint si Chelmac – peste Mures - la Conop, problema care a creat ani de zile mari greutati localnicilor – s-a rezolvat, insfarsit. 
Suntem mandri ca ziarul "Observator" este artizanul acestei realizari. 
In urma cu un an, ne-am deplasat de mai multe ori la Chelmac si Belotint, chiar in perioada inundatiilor, ascultand problemele grave ale oamenilor; elevii si-au intrerupt cursurile cate trei-patru saptamani, iar persoanele active nu aveau niciun mijloc de transport pana la gara, fiind obligati sa mearga pe jos, pe un drum desfundat, kilometri intregi. 
Am sesizat problema Consiliului judetean, insusi presedintele Matula a fost prezent la fata locului, alaturi de ziar, astfel ca, pana la urma, problema a ajuns la guvern. 
Acesta a alocat suma de 5,5 miliarde de lei pentru construirea unei punti pietonale peste raul Mures, spre Conop. 
Totodata, elevii din aceste doua localitati au primit din partea CJ un microbuz pentru transportul scolar. 
Deci, o tripla sarbatoare pentru frumoasa comuna de pe valea Muresului.

Felicia R.Gheorghe - Observator

  • Aradul muzical – In lumea minunata a muzicii

Muzica lui Antonin Dvorak cantata pe scena FilarmoniciiAcesta este titlul unei frumoase carti, care merita sa fie citita, desi noi spunem ca a scrie despre profundele efecte ale muzicii este totdeauna o incercare temerara cu prea putini sorti de izbanda.
Ca si in cazul lui Cezar Franck, si lui Antonin Dvorak i-a fost dat sa realizeze o sinteza larg cuprinzatoare si de impunatoare organicitate, ridicata la rangul de autonomie stilistica (W.G.Berger).
Daca Simfonia in re a primului a trecut neobservata, trebuind sa fie redescoperita mai tarziu pentru a face apoi inconjurul lumii, Simfonia a IX-a a lui Dvorak si-a inceput periplul inca din seara zilei de 4 ianuarie 1896 cand autorul a incheiat cu ea programul inaugural al Filarmonicii cehe la "Rudolfinum" din Praga, dupa ce cu trei ani inainte fusese cantata in prima auditie absoluta la New York sub bagheta lui Anton Seidl.
Drumul catre acest triumf a fost pregatit nu numai de simfoniile anterioare, de fondul folcloric national si impresiile americane, ci si de cele trei uverturi create cu cativa ani in urma, dintre care "Karneval", op. 92, care a deschis joia trecuta concertul filarmonistilor aradeni, aflati sub conducerea dirijorului englez John Landor. 
Uvertura a fost marcata de trepidatia dansului, a trezirii energiilor, a bucuriei de a trai, stari transmise melomanilor prezenti in sala mare a Palatului Cultural.
Simfonia a IX-a "Din lumea noua" a aceluiasi Dvorak care a incheiat programul, comunicand nelinisti si elanuri, nostalgii si culminatii eroice in prima miscare, poezie si meditatie lirica in minunata parte a II-a, avanturile si contrastele Scherzo-ului, sentimentele de descatusare si bucurie ale finalului, ce rezolva dramatismul intregii lucrari, a dat satisfactii depline celor prezenti.
Partea mediana a reusitei manifetari care l-a avut in centrul atentiei pe pianistul Ratko Delorko (Germania) a cuprins trei "Preludii pentru pian" ale compozitorului american George Gershwin, care a reusit o inspirata fuziune intre limbajul jazzistic si cel zis clasic, inclusiv cel simfonic. 
Imbinarea maiastra a expresiei energice cu cea de o fina delicatete a acestor creatii, atinse de fiorul impresinismului, a cucerit auditoriul.
Tot Ratko Delorko a fost solistul unei lucrari de profil concertant de o captivanta modernitate (valabila si azi, desi creata in 1924, iar transcrierea simfonica in 1926), "Rapsody in Blue", care, la randul ei a facut ocolul pamantului. Solistul secondat de orchestra condusa de John Landor, a dat impresia unei scurgeri firesti a fluxului sonor, de parca atunci ar fi luat nastere, o fericita imbinare de avanturi si momente de profund lirism, care nu puteau decat sa cucereasca publicul aradean, care nu este la primul contact cu aceasta muzica.

Hugo Hauptmann - Virtual Arad

*** Joi, 31 mai,
RECITAL DE NAI SI CHITARA
Yumika Nozaki si Dragos Dobre
In program:
Georg Ph. Telemann – Sonata in re minor si Partita in Sol major
Franz Schubert – Ave Maria
Francisco Tarega – Capriciu arab, Grande jota
Trei cantece traditionale din Tirol
Roland Dyens – Tango
Jean Baptiste Loeillet – Suita in mi minor
Antonin Dvorak – Humoresca
Pietro Locatelli – Sonata in Sol major
Erik Satie – Trois Gymnopedies
Edward Elgar – Salut d’amour

  • Tabara din Moneasa – dotata cu teren de sport si nocturna

In Tabara Moneasa terenul de sport este prevazut si cu nocturnaLucrarile la terenul de sport din tabara Moneasa, inceputa in urma cu aproximativ o luna, au fost finalizate.
Investitia a inceput cu betonarea unei suprafete de 40 de metri lungime si 19 metri latime, peste care a fost aplicata o mocheta adusa din Ungaria.
Terenul sintetic este impregnat cu nisip de cuart, pentru un mai bun drenaj, precum si pentru a amortiza caderile.
Instalatia de nocturna are o putere de 5000 de Wati, fiind compusa din 12 corpuri de iluminat.
Terenul va fi pus la dispozitia persoanelor cazate in tabara in mod gratuit, timp de doua ore pe zi, dar va putea fi si inchiriat, cu suma de 100 de lei pe ora.
Costul total al lucrarilor se ridica la 1,5 miliarde de lei vechi, suma alocata de la bugetul de stat.
"Este unul dintre cele mai importante proiecte pe care le-am dus la bun sfarsit pentru tabara din Moneasa. Avem in lucru, in continuare, amenajarea piscinei, lucrare care va incepe saptamana viitoare si va fi finalizata pana in 15 iunie, precum si construirea unei sali de conferinte", a precizat directorul Directiei Judetene pentru Tineret, Cristian Dragan.

Nadia Bodran - Informatia Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]