Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Miercuri, 29 august 2007
Stirile TVA aici
  • La un prim bilant - Primaria – multumita de succesul sarbatorii Zilele Aradului

Organizatorii "Zilelor Aradului" s-au declarat multumiti de reusita1.000.000 de lei a fost suma alocata pentru activitatile acestei sarbatori
Actiunile dedicate "Zilelor Aradului" s-au finalizat duminica.
Organizatorii, Primaria Arad si Casa de Cultura a Municipiului, s-au declarat multumite actiunile desfasurate in decursul celor cinci zile de sarbatoare, catalogandu-le ca un succes deosebit, mai ales avand in vedere numarul record de participanti de toate varstele.
La un prim bilant, reprezentantii Primariei au ajuns la concluzia ca mega-concertul de sambata seara, si recitalul vedetei pop Jennifer Rush au atras la Strandul Neptun peste 30 de mii de spectatori, iar duminica distractia a fost gustata de peste 15 000 de aradeni si turisti.
Organizatorii au declarat ca si Festivalul Catlanelor a fost una dintre cele mai de succes actiuni din cadrul Zilelor Aradului 2007.
Cele 16 echipe concurente au pregatit in total aproximativ 6000 de portii de tocanita, gulas sau papricas, care au fost degustate cu mare entuziasm de publicul participant.
Sumele incasate de acestia vor fi folosite pentru ajutorarea copiilor in dificultate din municipiul Arad.
Duminica seara la incheierea Zilelor Aradului, Sala Palatului Culturii a fost neincapatoare la Concertul de jazz "Aradenii canta pentru Aradeni", iar spectatorii au aplaudat indelung recitalul extraordinar sustinut de Anca Parghel.
"Doresc sa transmit multumiri tuturor aradenilor pentru entuziasmul cu care au raspuns invitatiei de a sarbatori impreuna ca o mare familie Zilele Aradului" , a declarat edilul sef al municipiului, Gheorghe Falca. 
Pentru actiunile desfasurate de Zilele Aradului a fost alocata suma de 1.000.000 Ron de la bugetul local, stabilita inca de la inceputul anului.
Banii au fost repartizati in doua parti, in speta 500.000 Ron Casei de Cultura a Municipiului Arad si 500.000 Ron Primariei Arad.
Din informatiile pe care le-am primit de la Primarie, in timpul actiunilor desfasurare in aceste cinci zile nu s-a cheltuit toata suma alocata, urmand ca diferenta sa fie utilizata pentru sprijinirea altor activitati culturale.

Nadia Bodran - Informatia Aradului

  • S-a incheiat serbarea orasului

Primarul Falca l-a invitat pe Robert Turcescu la o portie de gulas gatit in catlanUltima zi dedicata sarbatorii orasului Arad a adunat la strandul Neptun mii de persoane care au venit la Festivalul Catlanelor.
Ajunsa deja la cea de-a doua editie  manifestarea  s-a constituit intr-un adevarat regal gastronomic.
S-au   preparat in ceaune  mari portii  de guias si papricas  care au fost apoi au fost   vandute contra sumei de 2 lei, iar  banii vor ajunge la casele de  copii.
In 16 corturi special pregatite au fost instalate catlanele.
Primaria municipiului Arad a oferit  bucatarilor de-o zi sute de kg de carne de porc si  ceapa.
Pentru a reusi sa prepare  cea mai gustoasa tocanita, participantii au ales cu grija  ingredinetele  si au pus la bataie toata priceperea.
Iar rezultatele i-au multumit pe  degustatori.
Bucatari din Ungaria si Slovacia au participat si ei la prepararea celei mai gustoase tocanite la ceaun.
O adevarata senzatie a produs ceaunul urias adus tocmai din Gyula, Ungaria, in care s-au pregatit nu mai putin de 2700 de portii de  mancare.
Vestea renumitului festival al Catlanelor a adus la Arad si nume sonore.
Invitat sa participe la Zilele Aradului, realizatorul de televiziune Robert Turcescu impreuna cu Oana Sarbu a dat si el o raita prin bucataria improvizata in aer liber pe Malul Muresului.
In paralel cu festivalul la strand  au avut loc toata zi spectacole de marionete si un concert de muzica populara.

Vasile Obsitos - Televiziunea Arad 

  • Mutarea Medicinei Legale in ambulatoriul Spitalului Judetean nemultumeste cadrele medicale

Mirandolina Prisca - directoarea Spitalului Judetean Arad considera ca acuzatiile aduse nu au suport realUn grup de cadre medicale si sanitare de la Spitalul Clinic Judetean
de Urgenta Arad ne-a informat, printr-o scrisoare – e drept, anonima - trimisa catre redactia Observatorului, ca infiintarea Laboratorului de medicina legala intr-un spatiu alocat de conducerea spitalului in cadrul ambulatoriului reprezinta un act abuziv, hotararea fiind luata fara consultarea Consiliului Medical si fara avizul Ministerului Sanatatii.
Conducerea Spitalului Judetean considera nefondate aceste acuze si ne-a invitat luni la fata locului, pentru a ne convinge de acest lucru.
"Este vorba despre decizia Comitetului Director al spitalului de a scoate din circuitul medical al ambulatoriului de specialitate o suprafata de 237 de metri patrati, adica intreaga aripa stanga a parterului ambulatoriului, ce cuprinde 15 cabinete cu spatii de asteptare, grupuri sanitare si circuite medicale si a o ceda Laboratorului de Medicina Legala", se arata in scrisoare.
Cele 15 cabinete cuprindeau specialitati precum diabetul, neurologia, endocrinologia, ecografia, balneo-fizioterapia si recuperarea medicala.
Acestea au fost mutate la etajul I, "intr-un spatiu impropriu", chiar daca proiectul de lege privind organizarea ambulatoriului, proiect elaborat de Ministerul Sanatatii Publice, prevede ca ambulatoriul de specialitate sa fie organizat la parterul spitalului.
Astfel, grupul de medici si asistenti al Ambulatoriului din cadrul Spitalului Judetean ne-a informat ca specialitatile precum chirurgia generala, neuro-chirurgia, chirurgia toracica au fost mutate intr-un singur cabinet, chiar daca legea prevede trei incaperi, septic, aseptic si cabinet consultatii.
Chirurgia plastica a fost inghesuita intr-un singur cabinet, aceeasi soarta avand-o si chirurgia maxilo-faciala.
De asemenea, balneo-fizioterapia a fost inghesuita in doua cabinete, cand anterior avusese o intreaga baza de tratament.
"Astfel, copii cu boli infecto-contagioase folosesc aceleasi sali de asteptare, aceleasi grupuri sanitare si aceleasi circuite medicale cu cele ale adultilor, care au diverse boli acute si cronice, fapt ce contravine legii 916, care prevede ca spatiile de asteptare si grupurile sanitare pentru copii se izoleaza de cele ale adultilor. Astfel, ambulatoriul a devenit un focar de infectie pentru pacienti", ne-au informat medicii si asistentii nemultumiti de infiintarea Laboratorului de Medicina Legala, pe un sfert din spatiul alocat Ambulatoriului.
Mai mult, expeditorii scrisoriispun ca in spatiul alocat Laboratorului de Medicina Legala a aparut o firma de pompe funebre.
Tot in scrisoare se arata ca modernizarea spatiului destinat Medicinei Legale a costat 15 000 de euro, bani despre care cadrele medicale nemultumite spun ca au fost alocati din fondurile Spitalului Judetean, chiar daca managerul spitalului, Mirandolina Prisca, ne-a informat, in cursul saptamanii trecute ca banii provin din fondurile proprii ale laboratorului.
"Lucrarile au inceput fara proiect si plan urbanistic si fara licitatie", au continuat cadrele medicale de la Ambulatoriu.
Conducerea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Arad considera ca acuzatiile care i-au fost aduse sunt nefondate si ca totul a fost facut conform legii.
"Serviciul de Medicina Legala face parte din structura Spitalului Judetean, aprobata de Ministerul Sanatatii Publice. Astfel, modificarile in structura spitalului s-au facut cu aprobarea Autoritatii de Sanatate Publica si a Consiliului Judetean. Medicina Legala, care este unica in judet, functiona intr-o cladire revendicata, in conditii improprii. A fost mutata in acest spatiu, dar in ceea ce priveste banii alocati pentru modernizare, Spitalul Judetean nu a dat nici cinci lei pentru aceste lucrari. Banii pentru modernizare provin din fondurile proprii ale serviciului, bani care vin din taxele de alcoolemii si examinari medico-legale, toate acestea fiind contra cost. Nu stiu care este bugetul acestor lucrari. In ceea ce priveste acuzatiile, nici nu ma mira tinand cont de faptul ca cei care au facut sesizarea nu au semnat petitia trimisa, cum era de asteptat", ne-a explicat managerul Miradolina Prisca
Aceasta considera ca mutarea cabinetelor nu este un lucru rau.
"Cabinetele au fost mutate in spatii mai bune decat cele in care functionasera, spatii care au fost igienizate. Diabetul care a avut doua incaperi acum are trei. Balneo-fizioterapia nici nu este eficienta, deorece nu lucreaza cu Casa de Asigurari de Sanatate, iar astfel de cabinete mai sunt in oras. Chiar ne gandeam sa investim in acest compartiment pentru a-l eficientiza. Iar in ceea ce priveste endocrinologia, aceasta functioneaza fara medic”, a continuat managerul spitalului.
Mirandolina Prisca considera ca acuzatia conform careia a pus bazele unei afaceri profitabile prin infiintarea unei firme private de pompe funebre avand ca paravan laboratorul este deplasata. "Este cea mai aiuristica chestie care am auzit-o. Cei care au facut aceasta acuzatie ar trebui sa stie ca niciunde in lume Medicina Legala nu se poate privatiza. Faptul ca lucrarile la laborator sunt pe final este un lucru de care trebuie sa ne mandrim cu totii si nu sa aducem astfel de acuze", a conchis managerul Spitalului Judetean.
Pe de alta parte, directorul medical interimar al Spitalului Judetean si seful Serviciului de Medicina Legala, doctor Corina Crisan spune ca totul a fost facut conform legii:
"Spatiul Medicinei Legale a fost modernizat din fondurile proprii. Legea spune ca veniturile proprii raman la dispozitia Medicinei Legale. De ani de zile am cerut spatiu, nu ni s-a acordat. In 2002-2003, am primit 12 miliarde de lei de la Consiliul Judetean pentru construirea unui sediu in curtea Spitalului Judetean. Banii au fost folositi pentru alte treburi. Asa ca este cazul sa eficientizam activitatea Spitalului Judetean. Cabinetele din ambulatoriu, probabil cele ale cadrelor nemultumite, functioneaza cateva ore dimineata, iar conducerea spitalului plateste milioane de lei regia pentru cateva ore de program. Asa ca probabil din acest punct de vedere sunt aceste nemultumiri. Ca medicii nu mai au cabientul propriu in spital, unde sa vina cateva ore dimineata."

Camelia Catean - Observator

  • Multi soferi fara carnet

Circulatia fara carnet de conducere poate genera accidente graveSoferii fara permis sunt principala cauza a accidentelor rutiere care au loc in mediul rural.
Asta arata o statistica a Politiei Judetului Arad, cu privire la cauzele care au provocat evenimente rutiere in mediul rural.
"S-a constatat ca principalele cauze ar fi conducerea pe drumurile publice de autovehicole de catre persoane care nu poseda permis de conducere", a precizat purtatorul de cuvant al Politiei Judetului Arad, Camelia Tuduce-Berar.
Ca urmare a acestui raport, seful Inspectoratului de Politie Judetean Arad, comisar-sef Alexandru Tanco, a dispus efectuarea unui control in mediul rural pentru identificarea si sanctionarea tuturor celor care se fac vinovati de nerespectarea prevederilor legale si tragerea acestora la raspundere.

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Festival multicolor la Nadlac

Si orasul Nadlac si-a sarbatorit ziua14 nationalitati vietuiesc, lucreaza si se bucura impreuna, intr-o armonie azi rar intalnita.
Sambata si duminica a fost randul Nadlacului sa-si serbeze zilele.
Prima zi a fost oarecum o zi de "incalzire", incepand cu vocalizele tinerelor talente, intr-un concert de muzica simfonica, desfasurat in biserica romano-catolica si continuand cu demonstratiile sportive exotice de judo, sustinute de catre campionii liceului "J.G. Tajovsky" si incheindu-se pe ritmurile jucause ale unei muzici pentru toate varstele, rezonand in parcul din centrul orasului.
Duminica dimineata s-a oficiat o slujba religioasa festiva in istorica biserica evanghelica a orasului si s-a continuat in acelasi spirit religios cu sfintirea gradinitei, a diaconiei din Nadlac si a casei mortuare din cimitirul de sus.
Dupa-amiaza a debutat cu primirea oaspetilor din Slovacia si Ungaria la Primarie si s-a prelungit cu marsul festiv, in care oaspeti si invitati deopotriva, pe ritmurile fanfarelor din Nadlac si Totkomlos si insotiti de o avangarda de majorete, au defilat pana in parcul orasanesc, locul unde se vor intampla toate celelelte evenimente, intinse in timp pana seara tarziu.
Acolo, pe scena special amenajata, primarul Nadlacului, Vasile Ciceac, a deschis sarbatoreste zilele orasului, acordand diplome de cetatean de onoare si diplome de merit unor concetateni care si-au adus in mod deosebit contributia la dezvoltarea localitatii.
A urmat un pitoresc program artistic, coordonat de cunoscutul umorist Radu Mos, seara prelungindu-se cu Ansamblul de cantece si dansuri populare "Rapsozii Zarandului", cu Ansamblul "Rapsodia Muresana" si formatia "Szidor" din Nadlac, primarul Ciceac neuitand sa le reaminteasca nadlacanilor si oaspetilor lor ca: "La 25 august 1799 se dadea ordonanta regala, prin care slovacii din Tótkomlós primeau pamant cu scop lucrativ si, de atunci si pana astazi, impreuna cu magiarii si romanii din Nadlac, convietuiesc, conlucreaza si colaboreaza impreuna."

V.Z. - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]