Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Marti, 29 mai 2007
Stirile TVA aici
  • Aradul, cucerit de ape

Asa aratau multe strazi ale orasului dupa furtunaLocuinte inundate, trafic paralizat si zeci de localitati fara curent, dupa furtuna de duminica seara.
Furtuna de duminica spre luni a facut, din nou, prapad in Arad. 
Traficul a fost paralizat, gospodariile si curtile au fost inundate si zeci de localitati au ramas fara curent. 
Furtuna a tinut cateva zeci de minute, suficient insa ca sa blocheze sistemul de canalizare invechit din oras.
Traficul rutier a fost, duminica seara, paralizat efectiv pe mai multe artere principale de circulatie din Arad, iar un numar de peste 20 de gospodarii au fost inundate. 
In numai cateva minute au fost inundate zeci de strazi si cele mai importante artere, precum Calea Aurel Vlaicu sau strada Cocorilor. 
Aici, apa a acoperit complet carosabilul, astfel incat nu se mai vedeau trotuarele sau parcurile cu flori. 
Pe unele portiuni, apa a depasit jumatate de metru, iar mai multe autoturisme au ramas blocate in trafic, in urma defectiunilor.
Tramvaie blocate
Pe strada Cocorilor, tramvaiele nu au mai putut circula din cauza inundatiilor, iar calatorii au fost nevoiti sa astepte in ele pana la oprirea ploii. 
Apa s-a retras in unele locuri doar dupa cateva ore, asa ca mai multi calatori dintr-un tramvai blocat au fost preluati cu autobuze pentru a fi dusi la destinatie.
"Apa a fost foarte mare. Ajungea pana la jumatatea osiilor si am decis sa nu mai avansez. Ar fi intrat apa la motoare si s-ar fi defectat", a declarat vatmanul tramvaiului blocat de linii.
Multi conducatori auto au fost afectati de furtuna25 de gospodarii
Ploaia torentiala de duminica seara a provocat si inundarea a 25 de gospodarii din cartierele Vlaicu, Gai si Gradiste. 
In trei locuinte, apa a intrat in casa. 
Unul dintre motivele care a dus la inundarea unor gospodarii a fost si faptul ca prin canalul Muresel, unde se revarsa o parte din canalizarea pluviala, se pompa apa pentru export in Ungaria, conform contractelor incheiate. 
S-a apelat la ajutorul pompierilor, care au lucrat toata noaptea la pomparea apei din locuinte, cu autospeciale si motopompe. 
Autoritatile locale nu vad solutii in cazul unor astfel de ploi, pentru ca, la fiecare cadere masiva de apa, sistemul de canalizare invechit nu face fata si nu poate prelua cantitatea mare de apa. 
"Datorita cantitatilor foarte mari de apa care au cazut in scurt timp, s-au blocat cateva zone cu canalizare pluviala. Au fost inundate cateva pivnite insa nu avem probleme chiar atat de mari, incat sa fie necesara evacuarea. Problema este canalizarea iar aceasta trebuie refacuta", a punctat primarul Gheorghe Falca, prezent, si el, pe teren.
In plus, din cauza furtunii, semafoarele din oras s-au blocat, ingreunand, si ele, circulatia, iar pe strazi s-a luat lumina. 
Edilul local a sustinut faptul ca cei de la ENEL l-au informat ca mai intai vor fi rezolvate problemele privatilor, iar mai apoi se va remedia si iluminatul public.
Fara curent
Caderile de curent au fost frecvente in municipiu, iar in judet aproximativ 30 de localitati de pe Valea Muresului au ramas fara energie electrica, din cauza vantului care a rupt liniile de medie tensiune. 
In cursul noptii, echipele ENEL au reusit sa restabileasca alimentarea cu energie a locuintelor din zonele afectate.

A.B. - Adevarul

  • Targul mesterilor populari la a V - a editie

Targul Mesterilor Populari aflat la a V-a editieAflat la a cincia editie, Targul Mesterilor Populari organizat in acest week-end in Piata Avram Iancu, nu s-a bucurat de o prezenta extraordinara nici din partea admiratorilor acestui gen de produse, insa nici din partea expozantilor. 
Desi erau asteptati aproximativ saizeci de mestesugari din intreaga tara, numarul celor prezenti a fost mult sub cel anuntat oficial. 
Trecand insa peste aceste aspecte, ideea organizarii unui asemenea eveniment este extrem de binevenita, in contextul in care obiceiurile cu tot ce implica ele sunt,  cu fiecare an ce trece, tot mai ignorate.
In ceea ce priveste oferta din targ, aceasta a fost extrem de variata, iubitorii de folclor putand admira sau sa-si adauge in colectia personala tot felul de obiecte specifice diverselor regiuni reprezentate la eveniment. 
De la picturi pe sticla sau in ulei, la goblenuri si tot soiul de obiecte din impletituri, la nelipsitele si renumitele oluri din ceramica aduse din Tarnavita, papusi imbracate in straie populare specifice Maramuresului, tot felul de vaze si ornamente pentru curti si gradini, mini-mobilier pentru terase, ii, prosoape si lenjerii tesute, palarii din paie si icoane pe lemn, oua incondeiate, linguri de lemn, instrumente muzicale, furci si greble din lemn…
"Destul de greu merge. Fata de anii trecuti a fost mult mai slabut… Aici ma refer atat la prezenta noastra, a celor care expunem marfa, cat si a vizitatorilor. Daca tot eram expozanti mai putini, ne asteptam sa avem noi vanzari mai mari. Insa…din pacate nu a fost asa. Putina lume … cei care veneau, se uitau si plecau… Eu anul trecut nu am fost la targul de la Arad, insa acum doi ani am fost, si am plecat de aici foarte multumita. Nu stiu ce sa zic… Poate a fost caldura prea mare si oamenii au preferat sa mearga la padure… Nu stiu ce sa zic. Ca de stiam cum e nu bateam atata drum din Maramures", afirma o expozanta din Maramures, venita la Arad cu papusi imbracate in straie populare specifice zonei pe care o reprezenta. 
Indiferent de succesul mai mult sau mai putin semnificativ al evenimentului, important e ca astfel de actiuni se organizeaza si ca se lupta pentru pastrarea traditiilor. 

Madiana Mican - Informatia Aradului

  • Autostrada in doi ani

In doi ani aradenii ar putea circula pe autostradaLucrarile la autostrada Timisoara - Arad incep anul acesta, portiunile de autostrada Arad - Timisoara si Timisoara – Lugoj, urmand sa fie finalizate in cel mult doi ani.
Ministrul Transporturilor nu este multumit de termenele pe care le da Compania Nationala de Autostrazi, pentru inceperea si finalizarea drumurilor. 
"Sunt stupefiat de termenele gasite in programul Companiei Nationale de Autostrazi, extrem de lungi pentru derularea procedurilor de licitatie, predarea studiilor de fezabilitate si executarea lucrarilor", a spus ministrul.
Licitatii noi
Potrivit ministrului Transporturilor, Ludovic Orban, pentru lucrarile la respectivele tronsoane de autostrada urmeaza sa fie organizate licitatiile care vor desemna constructorii.
Acestea vor fi organizate simultan, pentru ca si inceperea lucrarilor efective si derularea lor sa se faca dupa un grafic comun. 
Oficialul a mai precizat, la finele saptamanii trecute, ca segmentul de autostrada Nadlac - Arad va fi finalizat in cel mult 18 luni, adica la finele anului viitor. 
Timisoara - Lugoj, alti bani
"M-am uitat in Ungaria, unde o portiune de autostrada de 138 km a fost terminata in 16-17 luni. Terenul fiind similar,in zona de campie, cred ca si segmentul Nadlac - Arad va fi terminat la fel de repede. Pentru tronsonul Timisoara - Lugoj, vor incepe in scurt timp procedurile pentru asigurarea finantarii din fonduri de coeziune, si nu din fonduri ale Bancii Europene de Investitii, cum era prevazut pana acum, iar pentru segmentul Arad -Timisoara, finantarea este deja asigurata", a precizat Orban.
La finele anului trecut, predecesorul sau, Radu Berceanu, sustinea ca lucrarile pe traseul de autostrada Arad -Timisoara - Lugoj vor fi initiate abia in 2008, insa proiectul nu va putea fi finalizat mai devreme de anul 2011, din cauza procedurilor birocratice de accesare a fondurilor.

Georgeta Petrovici - Evenimentul Zilei (Editia de Vest) 

  • Pagini "vitrina" cu absolventi

Tablourile de absolvire ar putea fi vizualizate in InternetCei mai multi aradeni isi amintesc cu siguranta cum admirau in vitrinele magazinelor tablourile absolventilor Aradului, impreuna cu profesorii lor.
La finele liceului, tablourile expuse in centrul orasului exprimau mandria de a fi absolvent.
De atunci, obiceiurile s-au schimbat.
In aceasta primavara, ziarul "Adevarul" si-a propus sa reinvie traditia, gazduind fotografiile absolventilor in paginile sale.
Deja am primit la redactie fotografii de la mai multe clase a XII-a din liceele aradene, asa ca vom dedica pagini speciale pentru viitorii bacalaureti. Astazi ii veti cunoaste pe absolventii din clasa a XII-a A si a XII-a B, de la Grupul Scolar Industrial "Mihai Viteazul" Ineu.
Asteptam in continuare fotografii de absolvire - de grup (clasa), cu indicarea numelor elevilor din imagine - pe adresa redactiei noastre, Bd. Revolutiei nr. 81, sau pe adresa de e-mail vasile.filip@informmedia.ro!

Adevarul

  • Fochist carbonizat, in timp ce incerca sa fure aluminiu

Fochistul electrocutat a fost transportat la morgaUn barbat in varsta de 54 de ani a fost gasit carbonizat, joi seara, de colegii sai de munca, in incinta statiei de transformare a energiei electrice din cadrul parcului de extractie din Pecica
Colegii sai, socati, au anuntat autoritatile, care au demarat de urgenta o ancheta pentru a stabili cauza mortii barbatului, mai ales datorita modului in care a murit. 
Colegii barbatului sunt de parere ca acesta a murit electrocutat.
Ion C. era angajat ca fochist al parcului de extractie, iar colegii lui sustin ca acesta nu avea ce cauta in zona transformatorului electric. 
Politistii care ancheteaza cazul sunt de parere ca barbatul si-a gasit sfarsitul dupa ce a patruns in zona punctului de transformare pentru a sustrage cablu din aluminiu. 
"La fata locului s-a deplasat o echipa operativa formata din lucratori ai Serviciului de Investigatii Criminale si de la Politia orasului Pecica. In urma verificarilor efectuate a fost identificata victima, care se pare ca a patruns in interiorul punctului de transformare cu intentia de a fura aluminiu. Cadavrul a fost transportat la Spitalul Clinic Judetean Arad in vederea efectuarii necropsiei, care ne va oferi mai multe date despre moartea sa, date necesare anchetei", a declarat inspector de politie Camelia Tuduce, purtator de cuvant al IPJ Arad.
Responsabilul cu protectia muncii din cadrul societatii petroliere a informat ca Ion C. nu era insarcinat cu verificarea instalatiilor electrice din parcul de extractie si ca nu avea ce cauta in zona respectiva, pe timp de noapte. 
Inspectoratul Teritorial de Munca a declansat o ancheta pentru a stabili cauzele in care a murit muncitorul in varsta de 54 de ani.

Camelia Catean - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]