Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Joi, 29 martie 2007
Stirile TVA aici
  • Aradul - inecat in fum de gunoaie

Incendiul de la groapa de gunoi din Vladimirescu a creat un nor de fum in orasMiercuri dimineata locuitorii Aradului s-au trezit intr-un oras inecat in fum. 
Un miros greu, intepator, plutea deasupra orasului, mirosul patrunzand si in casele oamenilor. 
La fel s-a intamplat si in urma cu cateva luni cand un incendiu de proportii a izbucnit la groapa de gunoi de pe Campul Linistii din municipiu.
Marti seara, un echipaj al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arad a fost chemat sa intervina la stingerea unui incendiu izbucnit la groapa de gunoi din Vladimirescu. 
Interventia militarilor a continuat pana in cursul dupa amiezii de ieri. 
Din primele cercetari de la fata locului s-a constat faptul ca focul a fost aprins in mai multe focare. 
Sursa exacta nu se cunoaste inca. 
"Primaria localitatii Vladimirescu a intervenit cu niste buldozere pentru a astupa cu pamant focarele arse, la fel cum s-a facut si la Arad in urma cu ceva timp la incendiul produs tot la o groapa de gunoi. Un echipaj format din 15 militari s-a deplasat la fata locului inca de marti seara, ei intervenind cu ajutorul unei autospeciale pe tot parcursul noptii, si in cursul zilei de ieri. Sursa de la care a izbucnit incendiul se afla in curs de stabilire", ne-a declarat domnul Cristian Pabin, purtator de cuvant al ISU Arad.
Din fericire, incendiul nu a reprezentat un pericol pentru locatarii din Vladimirescu, casele acestora fiind departe de zona care a luat foc.
Interventia pompierilor a fost ingreunata la un moment dat de flacarile care mocneau la aproximativ jumatate de metru sub gramezile de gunoi. 
Au ars aproape 2000 de metri patrati de gunoaie. 
Garda de Mediu a aplicat amenzi consistente: Salubritatea Vladimirescu - 800.000.000 lei vechi, Primaria Vladimirescu - 150.000.000. lei vechi.

A.M. Stoica - Informatia Aradului

  • Cadouri pentru Paste, la Expo

Iepurasii au prezentat la Targul de Paste oferte tentante"Iepurasul" ii asteapta pe aradeni cu o oferta bogata, surprize si premii.Aradenii care vor sa cumpere celor dragi cadouri "de iepuras" o pot face la Expo Arad International, unde de ieri este deschis Targul de Paste
80 de firme expun o bogata oferta de produse si servicii, dintre care amintim: confectii femei si barbati, incaltaminte adulti si copii, sticlarie, marochinarie, haine din piele, cosmetice, parfumuri, jucarii, bijuterii, cadouri, calculatoare si accesorii, tehnica foto, produse de patiserie, obiecte de uz casnic, produse feng shui.
Pana duminica, targul va oferi si momente artistice deosebite, ale caror protagonisti sunt copiii de la Palatul Copiilor si diverse institutii educationale din Arad.
Programele artistice oferite de cei mici vor intregi atmosfera sarbatorilor ce se apropie. 
Vizitatorii sunt asteptati cu numeroase surprize si concursuri unde pot castiga premii atractive.
Nu lipsesc din targ incondeiatorii de oua, veniti din diferite zone ale tarii. 
De asemenea, copiii vopsesc oua ce sunt admirate de vizitatori. 
Si celor mici le sunt pregatite surprize: doi iepurasi uriasi ii asteapta cu oua colorate si dulciuri.
In pavilionul B al complexului, organizatorii le-au pregatit copiilor, pe o suprafata de 1000 metri patrati, un parc de distractii, cu tobogane, trambuline si masinute, de care cei mici se pot bucura gratuit.
PROGRAMUL TARGULUI
- concursuri cu premii
 -Miss Iepuras: cea mai frumoasa domnisoara intre 3-6 ani
- prezentari de moda, de produse
- dansuri populare: "Ansamblul Cununita", "Ansamblul Busuiocul" Santana, "Ansamblul Doina Muresului" Scoala Populara de Arta, "Ansamblul Mostenitorii" Sintea Mare
- program specific Pastelui: Primariile Macea, Santana, Ghioroc
- programe artistice oferite de copiii de la Palatul Copiilor si diferite institutii educationale din Arad

G. Knap - Adevarul

  • Declaratie politica - PSD

PSD Arad sustine cererile IMM-urilorIn tarile Uniunii Europene stimularea dezvoltarii IMM-urilor este un obiectiv prioritar pentru orice regim politic aflat la putere, datorita fortei economice si sociale pe care acestea o au. De remarcat in acest context este faptul ca in statele UE, 70 la suta din locurile de munca sunt asigurate de acest tip de intreprinderi. In economia romaneasca, sectorul IMM este bine reprezentat, atat in ceea ce priveste contributia la PIB cat si din punct de vedere numeric. Astfel, in anul 1998, acest sector a produs mai mult de jumatate din profitul net inregistrat pe ansamblul societatilor comerciale iar in anul 2000 IMM-urile cu capital privat reprezentau 99,8% din intreg sectorul privat al Romaniei.
Avand in vedere importanta pe care guvernele statelor europene o acorda IMM-urilor si in contextul in care actualul Guvern al Romaniei promoveaza politici economice corelate tendintelor Uniunii Europene, atitudinea contrara a administratiei locale este total nejustificata.
Aradul face exceptie de la regula si promoveaza la nivel local politci menite sa obstructioneze activitatea societatilor comerciale din aceasta categorie. 
Atitudinea negativa a Municipalitatii se materializeaza in multitudinea de proiecte initiate in Consiliul Local Municipal, care reglementeaza activitatea IMM-urilor ingradindu-le oportunitatile de dezvoltare.
Printre initiativele actualei administratii locale indreptate impotriva micilor intreprinzatori se numara cele referitoare la orarul de functionare a unitatilor de alimentatie publica, dezafectarea gheretelor fara a oferi o alternativa celor care desfasoara asemenea activitati comerciale sau demolarea bazarului din Piata "Mihai Viteazul", de asemenea fara a pune la comerciantilor o alta locatie corespunzatoare.
Nu in ultimul rand insa, a fost introdusa acea taxa aberanta de salubrizare, al carei cuantum nu este justificat si care obliga toate societatile comerrciale, indiferent de profilul sau volumul activitatii, sa achite o suma considerabia pentru un serviciu de care multe dintre ele nici macar nu beneficiaza.
De asemenea, sicanarea comerciantilor de la Strandul Neptun si ingradirea posibilitatilor acestora de a-si desfasura activitatile economice in incinta bazei de agrement afecteaza aceiasi categorie de firme mici si mijlocii, adica tocmai cele care stau la baza economiei nationale.
In aceiasi ordine de idei, Primaria sustine necesitatea transformarii orasului in localitate care sa prezinte interes turistic, dar uita ca Aradul are una dintre cele mai mari taxe hoteliere din tara, in cuantum de 5 la suta.
De asemenea, proprietarilor de restaurante si localuri de alimentatie publica le este aproape imposibil sa amenajeze terase pe domeniul public, in conditiile in care orice oras care se respecta, indiferent ca este localizat in Romania sau in alt stat european, detine un numar important de asemenea spatii comerciale, acestea fiind incluse in peisajul urban.

Dorel Caprar - Presedintele Organizatiei Municipale PSD Arad

  • Casatorie noua!

Helmuth Duckadam a hotarat sa se casatoreasca cu Alexandra LincarCelebrul Helmut Duckadam, eroul echipei Steaua de la Sevilla, presedinte al PNG Arad, a decis sa-si puna pirostriile pentru a doua oara in viata.
Helmut Duckadam a intalnit-o pe Alexandra Lincar in urma cu trei ani in localitatea natala a acestuia, Semlac. 
Era proaspat intors din America, unde a emigrat impreuna cu prima sotie, Ildico, si fiica lor Brigitte, in urma castigarii Loteriei Vizelor.
Dupa ce a constatat ca nu se poate acomoda cu viata de peste Ocean, Duckadam s-a intors in tara, mai exact in localitatea natala Semlac, unde a cunoscut-o pe Alexandra, al carei verisor juca fotbal la clubul "Helmut Duckadam" din localitatea Semlac, fondat de marele sportiv.
Dupa o relatie de prietenie care a durat trei ani, cei doi au hotarat ca trebuie sa intre in posesia certificatului de casatorie.
Alexandra Lincar este din orasul Marghita, judetul Bihor, si lucreaza ca purtator de cuvant la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Arad.
Ea poarta deja inelul de logodna placat cu trei diamante si un safir pe care viitorul sau sot i l-a adus din America.
Cei doi nu vor face o nunta foarte mare, avand ca invitati in jur de  70- 80 de persoane, rude si prieteni apropiati.
Intre acestia mirii il asteapta si pe liderul PNG, Gigi Becali. 
Evenimentul este programat pe data de 3 iunie, la Arad, iar nasii cuplului vor fi familia Petru Tarchila, fostul comandant al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Arad.

Claudia Untaru - Informatia Aradului

  • Pentru vacanta mare sunt pregatite 90 de tabere tematice pentru elevi

La Moneasa va functiona tabara de karate si judoAutoritatea Nationala pentru Tineret, prin directiile judetene, pune la dispozitia celor interesati mai multe tabere tematice, care se vor desfasura in vara acestui an.
La aceste tabere pot participa elevii, pe adresa acestora lansandu-se nu mai putin de 90 de oferte de astfel de tabere.
Una dintre aceste tabere va avea loc, la vara, in statiunea aradeana Moneasa.
Este vorba despre tabara de karate si judo, la care sunt invitati sa participe elevii membri ai cluburilor de specialitate, amatori sau practicanti ai acestor sporturi.
Elevii mai pot opta pentru petrecerea unei parti din vacanta mare si pentru alte tabere tematice.
Printre acestea se numara cea de Speologie, de la Suncuius, judetul Bihor (tabara de initiere in speologie), cea pentru Sanitarii priceputi (din judetul Buzau, la Poiana Pinului), tabara de design vestimentar (tot din judetul Buzau, dar din localitatea Monteoru), tabara "Eminescu aproapele nostru," si cea de "Teatru ca Arta, Joc, Tehnica si Comunicare" (ambele fiind gazduite de Codrii de Arama din judetul Botosani), tabara "Outdor Team Adventure" (de la Predeal).
Cei care doresc sa se initieze in inot pot opta pentru tabara speciala de la Stejarul, din judetul Dambovita, in timp ce elevii "mai seriosi" pot alege intre tabara de managementul proiectelor de la Eforie - Sud (judetul Constanta), sau cea de istorie (de la Podul Inalt (judetul Vaslui).
Cei interesati de una dintre taberele tematice pot consulta intreaga lista si se pot inscrie intr-una sau mai multe dintre ele la sediul Directiei Judetene pentru Tineret si Sport.
Tot de aici pot fi aflate si toate detaliile privitoare la perioada de desfasurare a taberelor si la preturile fiecareia dintre ele.

M.C. - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]