Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Nasterea Mantuitorului sa ne reaprinda in suflet lumina credintei, a iubirii si dorinta de a face mai mult bine!

Vineri, 28 decembrie 2007

Stirile TVA aici
  • Trotuarele, adevarate patinoare

Trotuare alunecoase din cauza pavelelorDupa primele caderi de zapada, pavelele au devenit o sursa de pericol pentru pietoni. 
Odata cu primele caderi de zapada trotuarele din Arad au devenit adevarate patinoare. 
Nefiind curatata, zapada s- a topit din cauza traficului, apoi apa rezultata a inghetat, asfel incat mersul pe jos a devenit o aventura pentru pietoni.
Azi dimineata, de la Podgoria pana la Teatru, aradenii care au avut curajul sa circule prin aceasta zona au trebuit sa dea dovada de multa stapanire de sine pentru a- si pastra echilibrul. 
E adevarat ca pentru tineri, situatia nu a fost chiar atat de rea.
Asta, deoarece au avut prilejul sa se dea pe gheata fara a mai plati taxa perceputa de Primarie pentru patinoarul din Subcetate. 
Chiar si cei mai indrazneti patinatori au avut inca parte de surprize, pierzandu-
si echilibrul si facand cunostinta cu pavelele.
Promisiuni
Contactata telefonic, Corina Draghici, purtatoarea de cuvant a Primariei, sustine ca obligatia de a curata trotuarele revine proprietarilor de imobile sau institutiilor limitrofe. 
"Tot ceea ce poate sa faca Primaria este sa-i amendeze pe cei care nu curata trotuarele", a declarat Corina Draghici. 
Cat despre zona din fata Palatului Administrativ, unde se aluneca la fel ca oriunde in centru, reprezentanta Primariei promite ca acea portiune va fi curatata la un moment dat de muncitorii de la Polaris.
O victima
Din fericire, de la aparitia alunecusului, doar un singur aradean a avut de suferit, alegandu-se cu un picior rupt.

Lucian Şerban - Adevarul

  • Topul firmelor

Presedintele CCIA Nicolae Bacanu a prezidat topul firmelor de la Expo AradCea de a III a editie a topului firmelor din regiunea de dezvoltare vest a avut loc, la Arad! 
Topul a fost realizat de Asociatia Camerelor de comert si industrei din regiune intrunita, in cadrul manifestarilor conexe de la targul "DARURI DE CRACIUN". 
Topul a fost prezidat de Nicolae Bacanu  in calitate de presedinte in exercitiu al Asociatiei Camerelor de comert din regiunea de dezvoltare vest.
Topul are o metodologie unica la nivel national, utilizata la realizarea celor judetene si a adus in prim planul elitei economice 1.000 din cele peste 2.200 firme participante din judetele Timis, Caras-severin, Hunedoara si Arad. 6 domenii de activitate, 46 de grupe si 5 categorii de marime a firmelor - astfel a fost impartita economia regionala. 
La prelucrarea informatica a datelor au intrat peste 2.200 de firme, iar jumatate au fost premiate. 
Clasamentul a fost prezentat pe suport electronic bilingv, care contine si informatii utile despre mediul de afaceri si despre investitorii romani si straini din cele 4 judete ale regiunii vest. 
Incepand din acest an s-a acordat si distinctia de excelenta. 
Directorul Directiei targuri-expozitii din cadrul camerei de comert spune ca 2007 a fost unul foarte bun. 
In ce priveste anul expozitional 2008, acesta va fi mai bogat cu 2 targuri. 
Premierele sunt targurile de contractari si cel de organizari de evenimente, in total 20 de evenimente expozitionale.

Izabela Vekas - Televiziunea Arad 

  • Balul de Cristal a strans peste 200 000 de euro, in scop caritabil!

Evenimentul gazduit de Palatul Cultural din Arad a fost declarat o reusitaTiberiu Dekany spune ca evenimentul, consolidat anul acesta, are doua scopuri: unul caritabil si altul monden, ambele absolut necesare Aradului
Evenimentul gazduit de Palatul Cultural vineri 21 decembrie a fost declarat o reusita de catre organizatori. 
Viceprimarul Tiberiu Dekany spune ca donatiile depasesc 200 000 de euro si vor merge catre o fetita bolnava (Daria), catre dotarea Spitalului Judetean (sectiile ATI, Chirurgie si Ortopedie) si catre Spitalul Municipal. 
Spectacolul oferit participantilor a fost deosebit, cu nume mari ale teatrului, muzicii si dansului aduse pe scena, cu o organizare ireprosabila. 
Spectacolul a fost gandit de Tiberiu Dekany, care a tinut sa le multumeasca in mod deosebit pentru ajutor directorului Teatrului, Laurian Oniga si, din partea Primariei, Vioricai Graur, pentru modul in care a fost amenajata sala.
"Anul trecut s-a nascut ideea Balului de Cristal, anul acesta ne-am propus sa o consolidam. Principalul scop este cel caritabil, dar am dorit in plus sa cream un eveniment monden de inalta tinuta, pentru ca avem putine evenimente de acest gen si Aradul merita mai mult" a spus Tiberiu Dekany.
Acesta a fost incantat de faptul ca editia din acest an a adus alaturi doua organizatii influente, Rotary si Lions, care in general nu merg impreuna, dar au facut o exceptie pentru Balul de Cristal. 
Cel mai important insa, evenimentul s-a desfasurat sub Inaltul Patronaj al Casei Regale. 
"Casa Regala a dat un statut deosebit evenimentului. Din cate stiu eu, Majestatile Lor participa la astfel de evenimente, dar nu le acorda acest statut deosebit" a punctat Dekany.
Organizatorii se gandesc deja la editia de anul viitor, care va sta sub genericul anilor 20. 
"Fiecare an are un specific aparte, incepand de la toalete si pana la spectacolul pus in scena. Anul acesta am avut un Bal Vienez. Anul viitor ne gandim la tema anilor 20. speram ca reusita din acest an sa ne ajute si cei care au participat sau au auzit de Balul de Cristal sa aiba mai multa incredere in noi" a spus viceprimarul. Nu s-a decis care va fi destinatia banilor pentru editia 2008.

Flavius Ghender - Observator

  • Contoare de apa

Contor Group va livra pe piata germana contoare de apaContor Group  a semnat, in decembrie, la Mannheim un contract pentru livrarea, anul viitor,  a 200.000 contoare pentru piata germana. 
Beneficiarul, Grupul Gienger (Cordes & Gräfe) este unul dintre cele mai mari lanturi de magazine specializate in comercializarea echipamentelor de instalatii pentru constructii si una dintre cele mai dinamice si importante companii de profil pe piata Europei Centrale, avand peste 400 de unitati de desfacere in Germania, Austria, Polonia, Ungaria si Cehia. 
Contor Group Arad a castigat, in acest an, licitatii importante de furnizare contoare de apa in Africa Centrala si de Vest, in Bulgaria, in Albania si in Georgia. 
Contor Group Arad urmeaza sa listeze pe Bursa un pachet de pana la 20 la suta din actiuni, prin intermediul unei oferte publice initiale.

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Pod de doua milioane de euro la Bocsig

Podul vechi de la Bocsig va fi inlocuit cu unul nouUnul dintre podurile ce se vor construi in judet este cel de la Bocsig, acolo unde cel vechi este uzat fizic si moral. 
La doar cativa zeci de metri de acesta se va ridica unul nou. 
Cel pe care astazi oamenii il folosesc are o vechime de 105 ani, iar peste aproximativ 16 luni, podul nou va fi dat in folosinta. 
Proiectul si costurile ridicarii acetui pod sunt suportate de catre autoritatile judetene, mai exact Consiliul Judetean Arad. 
Presedintele Consiliului Judetean Arad, Iosif Matula, a vizitat santierul deschis in urma cu doua luni de zile pentru construirea noului pod de la Bocsig, de peste Crisul Alb. 
Desi vremea a fost urata, presedintele CJA, insotit de primarul Bocsigului Ioan Ciul si viceprimarul Nicolae Batrana au mers sa vada stadiul lucrarilor la fata locului.  
"Ma bucur ca, in pofida vremii nefavorabile, au inceput lucrarile la noul pod", a spus Iosif Matula. 
Acesta a putut constata si cat de subred este vechiul pod, in momentul in care au trecut cateva autovehicule pe el si a inceput sa vibreze din toate incheieturile. 
"E foarte clar ca lucrurile nu mai puteau continua asa", a conchis Matula. 
Noul pod va costa peste 60 de miliarde de lei vechi, iar licitatia pentru construirea lui a fost castigata de o societate din Timisoara, specializata in asemenea lucrari. 
Podul, care va fi construit in amonte fata de cel vechi, face legatura intre Bocsig si comunele aflate in partea de nord a judetului, Beliu, Craiva, Archis, Hasmas, etc. 
"Termenul de finalizare a lucrarii este de 18 luni, adica un an si jumatate. Lucrarile au inceput acum doua luni. Este un lucru extraordinar faptul ca la finele lucrarilor vom avea un pod nou peste Crisul Alb" – spune primarul Ioan Florin Ciul.

Razvan Cretu - Glasul Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]